Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząsnieta

PASJA

Polecane posty

Gość agata-----
a kto tu wyszydza???? agatko kochana nie unos sie tak

agatko kochana z tą różnicą że Ty wyrażasz swoje opinie w sposób kulturalny czego niesety brakuje temuż owemu scoorwielowi, on jest poprostu chamski w swoich wypowiedziach i nie dziw się że tym też może zrazić niektóre osoby tutaj

Gość agata-----
scoorwiel udowadniam : "Faktycznie wpier/dolenie jakiemuś gościowiniesie z sobą piękno "

Gość agatko kochana
nie jestem żadną kolejną ofiarą indoktrynacji kosciola. Nie jestem głeboko wierząca, dla mnie to wszystko jest zbyt nacia.gane, pelno niedomowien, tajemnic...czemu akurat to uznajemy, ze bylo prawdziwe i wiarygodne,m a co innego potepiamy i odrzucamy-(kwestia np Ewangellii judasza) Pisze o tym, Ze ludzie naprawde wierzący znajdą zrodlo i powod do refleksji gdzie indziej, a nie dopiero we wstrzasających i drastycznych scenach.

agatko kochana z tą różnicą że Ty wyrażasz swoje opinie w sposób kulturalny czego niesety brakuje temuż owemu scoorwielowi, on jest poprostu chamski w swoich wypowiedziach i nie dziw się że tym też może zrazić niektóre osoby tutaj

Gość agatko kochana
nie jestem żadną kolejną ofiarą indoktrynacji kosciola. Nie jestem głeboko wierząca, dla mnie to wszystko jest zbyt nacia.gane, pelno niedomowien, tajemnic...czemu akurat to uznajemy, ze bylo prawdziwe i wiarygodne,m a co innego potepiamy i odrzucamy-(kwestia np Ewangellii judasza) Pisze o tym, Ze ludzie naprawde wierzący znajdą zrodlo i powod do refleksji gdzie indziej, a nie dopiero we wstrzasających i drastycznych scenach.

Gość agatko kochana

Gość agata-----
scoorwiel udowadniam: "Faktycznie wpier/dolenie jakiemuś gościowiniesie z sobą piękno "

a ja jestem wierząca a powód do refleksji znalazłam właśnie w takich scenach, na co dzień raczej się nie zastanawiam nad poświęceniem Jezusa

Gość agatko kochana
rozumiem. rzeczywiscie, nie czytałam wszystkich Jego wypowiedzi. Niesty czesto tutaj bywa tak, że ludzie wypowiadający się sa przekonani o wlasnej wyjątkowosci, o slusznosci wlasnych przekonan i myslenia, nie dopuszczając do siebie mysli, ze moga sie mylic, albo że ktos moze miec całkiem inne zdanie na dany temat. Za duzo krytyki, za malo dyskusji i starania sie chociaz zrozumiec i przesledzic czy zastanowic nad sposobem myslenia innej osoby. nie trzeba nawet tego akceptowac. ale tez trzeba uszanowac inne zdania, innych ludzi,

Gość agata-----
scoorwiel a jednak w tym zdaniu znajduje sie brzydki wyraz;Pto po pierwsze :D po drugie zastanow sie o kim sie wyrazasz te dwie rzeczy rzutuja na to, ze twoje zdanie ktore napisales jest chamskie i gowniarskie takie jak twoj nick;D

Gość agatko kochana
fraszka- a szkoda,ze takie rewfleksje u Ciebie to tak tylko od swieta do swieta.. Wiesz, duzo takich "katolikow", ktorzy budzą sie na Wielkanoc ze Swoją wiara i refleksjami..a na codzien pozniej zero refleksji, odniesień do religii, do Chrystusa. dp Jego życia....w takimrazie rozumiem to Twoje zapotrzebowanie na takie sceny..w koncu cos musi ruszyc serce i myslenie...

Gość agata-----
scoorwiel czy mozna spytac cie o wiek? tak z ciekawosci ile masz lat?

no przykro mi że tylko od święta do święta mam takie refleksje, ale mam i to jest ważne

Gość agatko kochana
fraszka- jednach chyba troche przesadzilam. przepraszam. Nei mam prawa Cie oceniac. nie o to tuta chodzi. są ludzie, na ktorych ten film dziala...rozumiem. Na niektorych nie, wrecz odrzuca..i trzeba to zrozumiec. Uciekam spac, bo zaczynam byc zlosliwa i niesprawiedliwa. dobranoc:) i przepraszam

Gość agata-----
scoorwiel nie napisalm nigdzie "nie pieprz glupot" cos ci sie pomylilo

ja się nie gniewam i też rozumiem innych że takie sceny są dla nich odrzucające, ja tylko wyraziłam tutaj swoje zdanie i tyle

Gość to ty jestes
czlowiekiem czy sccorwielem?? :D

Gość być kretynem być
kretynem...tralalaaa

Gość lodlomm
piszecie, ze nie mogliście patrzeć, ze odwracaliście głowy. że po co tyle okrucieństwa, tyle krwi........ a jak myślicie jakie ślady zostawia bicz na plecach, gwóżdż wbijany w dłoń, włócznia w sercu? ale tak było film przedstawia prawdę bez zbędnych kosmetycznych upiększeń wolicie ogladać filmy gdy Jezus w trakcie swojej męki nie traci ani jednej kropli krwi, gdy możecie oddać się refleksji nad zyciem Jezusa, patrzec i wzruszać się jego cierpieniem......... Ale oglądając Pasję tak okrutna, ale i tak prawdziwą mozemy poczuć choć chwilkę cierpienia niewierzący cierpi gdy musi patrzec na takie sceny, wierzący cierpi bo wie jakie to cierpienie było wielkie dla tego człowieka

Gość a ja polecam
obejrzenie pasji nawet niekatolikom. Faktycznie film jest trudny, daje do myślenia, skłania do płaczu. Nie tylko przy scenie biczowania czy męki pańskiej. Ale tak właśnie było. Pomyślcie, że takie cierpienia są wokół, ilu ludzi których mijacie umrze na raka, ile cierpienia jest wokół. Niektórzy nie dorośli do oglądania tego filmu. Ale ja wierzę ,że każdy kiedyś dorasta, chce czy nie, wcześniej czy później.

Gość agata-----
scoorwiel troche szacunku! uszanuj to ze niektorzy maja inne zdanie niz ty i cenia inne wartosci i nie chca czytac twoich chamskich komentarzy. Nie swiadczy to niestety pozytywnie o twojej kulturze

Gość W filmie jest
okrucieństwo i krew, nic więcej. Powiem wam , ze żaden czlowiek by nie był w stanie przezyc takie biczowanie, a nie zapominajmy, że Jezus był człowiekiem, a na dodatek po tym biczowaniu jeszcze musial nieść krzyż, ktory nie był lekki ... Duzo przesady w filmie, nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, nie mowiąc o tym jak Bóg ojciec mógł patrzec na cierpienie syna. A matka ? Matka by była w stanie znosic takie cierpienia syna ? Ten film to zwykły knot i tyle ... ktoś tutaj o tym pisał. Filmy sensacyjne maja ograniczenia wiekowe, a ten film na pewno nie powinny oglądać dzieci ... bo właściwie oprócz przemocy, okrucieństwa, krwi, ... nic nie wnosi ...

Gość kurka blada
a skąd wiesz jak było na prawdę, na tyl dokładnie, żeby mówić, że to wszystko było przerysowane. Po za tym wydaję mi się, że Gibsonowi o to chodziło, żeby nami wstrząsnąć...

Gość _____________ankaaaaaaaaa
na tym filmie nie pamietam w jakim miescie starsza panbi zmarla na serce :( uwazam ze Gibson przesadzil z brutalnoscia sceny biczowania :(