Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząsnieta

PASJA

Polecane posty

Gość NVBGH
Co do Waszej "kłótni" o walory artystyczne, itp. Każdy ma swój gust, jednemu to odpowiada, drugiemu nie. I nie oceniajcie się względem: a ja się na tym znam, pracuję w tej branży, itd. To ma być subiektywna ocena i niech taką pozostanie. :)

Gość agata-----
agatko kochana hmm ale zobacz, ta głowna scena meki Chrystusa, ona najbardziej rzuca sie w oczy, ale zwróc uwage na to co dzieje sie wokol Chrystusa,na innych ludzi, sytuacje, to jest naprawde piekne i warte zobaczenia

Gość agata-----
agatko kochana no wyobraz sobie ze klasne sobie w raczki,;) pozatym nie dostrzeglas ironii w tym zdaniu;) przykro mi:P

Gość agatko kochana
tak, jest piękne i warte zobaczenia. Szkoda tylko ,ze jest obok tego az tyle przemocy, co sprawia, ze wielu ludzi nie dooglądało tej chwili, albo nie było w stanie na to patrzec. Przemocy w tym wypadku NIE SLUZY odbiorowi.

Gość scoorwiel
Wyrywam laski co wieczór spod hotelu Sobieski, wmawiając im że jestem zamożnym Arabem z Qataru, zabieram je do pobliskich kanałów ciepłowniczych i tam ocierają się o nie niedomyci Rumuni, a potem ja tym rumunom wylizuję mokre plamy z prochowców. :classic_cool:

Gość agata-----
agatko kochana ja widze inaczej niz ty, i rozumiem ze nie chcesz tego ogladac bo za duzo krwi... ale ja umiem dostrzec w tym cos wiecej wlasnie patrzac przez pryzmat tej krwii a nie na krew

Nie czytalam wszystkich postów, wiec moge sie powtorzyc. Tez nie moglam ogladac tego filmu ale po jakims dluzszym fragmencie zaczelam sie zastanawiac czemu służa takie brutalne przedstawienie faktów i jakie mysli pojawiaja sie w głowie młodego kształtujacego sie czlowieka, wieksze wskrzeszenie wiary w Boga, czy większa nienawiść do ludzi. Mell Gipson pokazal, a najpierw stworzyl swoją przesadzoną wizje, a jako sekciarz, który ma swój kościół na swojej posesji i jest jego kapłanem i wyznawcą moim zdaniem nie pokazal tego tak, zeby wiekszosc wrazliwych, myslacych ludzi w pełni akceptowała wytwory jego chorej wyobraźni. Napewno ta produkcja przyniosła mu oczekiwane dochody, w to nie watpie.

Gość agatko kochana
ironie to mozna wyczuc w głosie. Siedząc i czytając niektore wypowiedzi ludzi tutaj, naprawde mozna miec watpliwosci, czy niektore bzdury wypisywane to tylko żart, czy też niestety rzeczywistosc głebokie przekonanie autora. pisząc "bzdury" nie mam konkretnie Ciebie na mysli. trudno "zauwazyc" ironie, nie znając kogos i nie wiedząc, czy dana osoba jest zdolna do wypwiadania sie w sposob ironiczny. Bo to tez trzeba umiec

scoorwiel tobie to juz podziekujemy na dzisiaj, daj sobie spokój z Jezusem bo dla Niego i tak już jesteś stracony biedne dziecko

Gość agata-----
agatko kochana tak przyznaje ci racje w sprawie nie zrozumienia ironii

Gość Przygotuj się
do scoorwiel Chyba nikt tego nie napisał, co było głównym przesłaniem filmu. Dopiero Ty, ja myślałam, że to oczywiste, ale widać, nie dla wszystkich. Dla Kajzerki to trudne do pojęcia, że sceny przemocy podkreślają wolę wytrwania w tak trudnej decyzji.

Gość agatko kochana
fraszka- Nie pieprz głupt. widac Twoją głęboką wiarę i "chrzescijanstwo" A moze znow ironia? Od kiedy To dla Jezusa ktos jest z gory stracony, a inny nie? Poczytaj trochę Biblii, a potem ewentualnie strasz dzieci "potępieniem" przez Chrystusa

Gość agatko kochana
agata- ciesze sie,ze sie zgadzamy;-)

scoorwiel chcesz wiedzieć co Jezus robił między 12 rokiem życia a śmiercią to sobie poczytaj Biblię i nie jest najważniejsze co On robił wtedy tylko to że oddał za nas życie

Gość agata-----
Przygotu się :)hihi

Gość agata-----
j

Gość agatko kochana
:-)

Gość kasianeczkaaaa
przeczytalam tylko kilka pierwszych wypowiedzi i jestem zdziwiona... skoro jestescie wierzącymi (zakładam po tym,że oglądacie film o Jezusie) to dla Was to jest takie dziwne?? tak Jezus własnie cierpiał. To według Was film powinien być cudowny,słodki, najlepiej żeby jeszcze śmieszny?? wlasnie piękno tego filmu polega w dużym stopniu na scenie biczowania. to jest własnie piękny moment. moment w kótrym Jezus się poświęcił. Mimo że jestem bardzo wrażliwą osobą, krew mnie przeraża, jednak wiem,że ten film miał przesłanie, był piękny i oglądnęłam go do końca

Gość agata-----
kasianeczkaaaa zgadzam sie z Toba!!!

Gość wszyscy będziecie smażyć się w
piekle!!

Gość agata-----
scoorwiel idz sobie zaloz majtki na glowe bo tylko to ci juz zostalo

Gość Przygotuj się
tylko nie pomyl się, prawa na prawą i przód na przód

Gość agatko kochana
a ja sie z kasią nie zgadzam...jak to juz ktos tuta pisal, Nie potrzebuje az tak drastycznych scen, CHOROBLIWIE drastycznych, zeby wiedziec jak cierpial Chrystus, zeby zmusic sie de refleksji i zastanowienia. golądając te scene, mozna sie nerwicy nabawic. Ludzie naprawde wierzacy i zastanawiający sie nad wlasną wiara refleksje, wnioski wyniosą z tego, co sie czyta w kosciele, z lektury pisma Swietego i biblii, a nie chorych, pelnych przemocy i okrucienstwa scenach, ktore we wspolczesnym swiecie niestety tak przyciągają widzow i inspirują pozniej rozne zwierzęce zachowania...

Gość agatko kochana
i nie rozumiem dlaczego tak najezdzacie na scoorwiela. Ja sie z nim zgadzamn. To jest moje zdanie. wy macie Swoje, ale to nie powód żeby obrażac, wysmiewac, czy ponizac osoby będące zdania innego. Nie zgadzam sie np z Kasią, ale jej nie wyzywam ani nie wyszydzam. Kazdy ma prawo do wlasnej oceny, i wlasnych uczuc.

Gość Gdzie przyczyna
a gdzie skutek ? Zastanów się osobo :)

Gość agata-----
scoorwiel nie kontrolujesz sie w słownictwie i twoje pytania sa tendencyjne ...wiec sam rozumiesz