Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szoki

tatuaż a ciąża

Polecane posty

na srode jestem umowiona do studia tatuazu, bede miala kilkucentymetrowego smoczka... mam jednak jeszcze czas zeby zastanowic sie nad miejscem w ktorym chce go miec... no i wlasnie... Pierwsze co przyszlo mi do glowy to podbrzusze ale chce myslec troche przyszlosciowo i wiedziec czy kiedystam podczas ciazy tatuaz nie rozciagnie sie? macie moze doswiadczenia z tatuazami w tym miejscu? piszcie :*:*

Zdecydowanie się rozciągnie;/ i chyba nie będzie wyglądał potem za fajnie. Uważaj też ma studio tatuażu ,żeby się czymś nie zarazić bo jeżeli planujesz ciążę to może być potem poważny problam;/

heh akurat o studio sie nie martwie, bylam tam wiele razy i rozmawialam z osobami ktore robily sobie tam tatuaze i wszystko jest ok... poza tym studio ma juz osiemnascie lat, jest to najstarsze studo w Polsce. Na innym topiku czytalam ze sie nie rozciagnie ale to byla tylko jedna wypowiedz wiec wolalam zalozyc osobny tylko i wylacznie na ten temat. Ciazy poki co nie planuje bo mam niecale 18 lat ale staram sie myslec o wszystkim:)

Gość mojej koleżance zrobił się
rozstęp przez sam środek tatuażu.

Gość helle
ja zrobiłam niedawno, też myślałam o podbrzuszu, ale finalnie zrobiłąm na nodze. Z powodów ciążowych. Młodam i nie planuje jeszcze dzieci, ale pewnie kiedyś mieć będe i co...? rozciągnie się, albo rozstępy... Moim zdnaiem nawet w dole brzucha jetsniebezpiecnzie, bo nigdy nie wiaodmo, ajk Twój ciążowy brzuszek będzie wyglądał i gdzi emu się rozstępy zrobią.... polecam miejsca jak plecy, stopy etc. ukłony

eeeh bardzo chcialam miec na podbrzuszu ale skoro tak mowicie:( nie wiem gdzie moglabym zrobic :( plecki jakos nie bardzo mi odpowiadaja:(

Gość dudux
kostka? łopadka? łydka?

nie chodze w spodniczkach, nie pokazuje lydek poniewaz jak dla mnie sa za grube... a co sadzicie o ramieniu?

Ramie - moim zdaniem nie za bardzo. Kiedys moze nie bedziesz chciala sie pokazac z tatuazem latem i nie bedziesz mogla zakladac bluzek bez rekaw. A moze z tylu nad posladkami?

Gość 11111111
ramię jest ok i te plecki zaraz nad paskiem w spodniach fajnie wygląda,widziałam dziewczyne ,która tam miała ,tyle,że tatuaz był duży prawie na całą szerokość pleców ale fajnie to wyglądało bo dziewczyna miała biodrówki i krótka bluzeczkę ,no a brzuch jednak odpada ze względow ciążowych,dobrze dziewczyny ,że mimo młodego wieku rozsadnie myślicie :)

no wlasnie nie wiem co mam robic - ramie jest dla mnie troche juz oklepane... Nad posladkami fajnie tylko ze tam tatuaz musi byc duzy a ja jestem juz umowiona i mam zaplacone za mniejszy tatuaz - okolo 10 centymetrow i jest pionowy... nie chce zeby podczas ciazy misie rozciagnal... no i czytalam ze to wcale nieprawda ze on nie wroci do normalnych rozmiarow. Jestem osoba ktora o brzuch dba wyjatkowo i zawsze jest plaski, miesnie wycwiczone... wiec niepozwole soobie na to zeby po ciazy miec zwisajacy... moze po prostu wystarczy po ciazy korekta i juz? strasznie bym chciala miec go tam wlasnie:(

Gość 11111111
skoro studio tatuażu do którego sie wybierasz jest naprawde profesjonalne to tam powinni Ci coś doradzić,porozmawiaj z nimi a ,do wiekszego tatuazu możesz przecież dopłacić ;)

Miałam taką kolezankę, która zrobiła sobie tatuaż na ramieniu. TO było dawno temu jak była chuda jak patyk. Niedawno widziałam ją na weselu u koleżanki i jest teraz o jakies 20 kg grubsza a ten tatuaż rozlał jej się na ramieniu i wygląda jak jakaś niebieska rozmazana plama. Fatalnie. Aż dziw, że ona się nie wstydzi tego pokazać. Moja siostra ma z tyłu nad pupą. Kiedyś słyszałam, że jak ktos ma tatuaż to np. nie może robic sobie tomografii komp. Czy to prawda?

mysle jeszcze, jutro musze tam zadzwonic i prawdopodobnie przeloze wizyte na sobote i bede jeszcze sie zastanawiac... a widzialysmy tatuaze Angeliny Jolie? tam gdzie ja chce, ona ma krzyz a teraz jest w ciazy...

Gość Shauna
Nie rob sobie dziewczyna tatuazu bo to wiocha !!! Kobiety z klasa nie maja tatuazu.

Gość tatuażystka
W czasie ciąży skóra się rozciaga,naturalnie więc tatuaż zrobiony w okolicach brzucha będzie się rozciągał,jednak po porodzie gdy skóra (po pewnym czasie) wróci do formy-tauaz bedzie wygladał mniej więcej jak przed ciążą.Piszę"mniej więcej",gdyż o skórę należy dbać w okresie całej ciąży,nie kiedy pojawią się już rozstępy.Poza tym nie zalecam w to miejsce wzorów symetrycznych czy o okrągłej formie,gdyż zawsze jest to ryzyko ,że drobne deformacje będzie na takim wzorze widać.Pozdrawiam i gratuluje pierwszego tatuażyku :)

Gość iii-
njlepiej nie rób.

ja juz za ten tatuaz zaplacilam jest teraz kwiestia kiedy wizyta i gdzie go zrobic:) nie bedzie to wzor symetryczny, jest to smok - tribal. inne miejsca oprocz brzuszka mi nie odpowiadaja, nie wiem po prostu tam mi sie podoba najbardziej:( zamierzam dbac o swoj brzuszek zeby nie dorobic sie waleczkow tluszczu... kurcze no chyba jednak sie zdecyduje:( skoro tatuazystka pisze ze powinno byc ok...

Gość tatuażystka
Jeśli bardzo zależy Ci na tym wlaśnie miejscu i jesteś pewna,że chcesz tatuaż to zapewniam,że przy odrobinie wysiłku z Twojej strony pozostanie on ładny na długo.Ale o każdy tatuaż(w każdym miejscu)należy dbać.Zawsze.Nie trzeba obsesyjnie unikać słońca-odrobina kremu z filtrem z powodzeniem zapewni ładny kolor na długo.Po okresie gojenia(w którym należy używać zaleconych przez tatuażystę maści)warto co jakis czas nawilżeć skórę balsamem w tym miejscu.Wiele osób zapomina o tym,że tatuaż ma ozdabiać ich ciało przez resztę życia, a to wymaga trochę zachodu(szczególnie latem).Jeśli jednak nie jesteś pewna,czy w ogóle go chcesz- to zaczekaj.Nie bój się,że pieniądze już zapłacone i takie tam...Życzę Ci trafnych wyborów i profesjonalnego tatuażysty;)

nie chcę zapeszać tfu tfu ale jak trzeba byłoby zrobić cesarkę to oryginaleni wyglądać będzie kawałek tatuaża ;)

Gość helle
polecam stopę. albo w tym miejscu od stopy do łydki :) pozdarwiam

Gość nie rób
to wiocha, zresztą masz dopiero 18 lat a tatuaz tak naprawde jest na całe zycie - pomysl ze bedziesz "naznaczona " znakiem szczególnym, ze nie bedziesz miec "czystego" ciała - wiekszosci ludzi tatuaz kojarzy sie z brudem z marginesem. Nie pisze ci tego gówniara z moherowym beretem, tylko włascicielka dwóch tatuazy robionych w starym z profesjonalnym studiu w duzym mieście, i nie ma chyba drugiej takiej rzeczy na swiecie której żałuje jak zrobienie tych cholernych tatuazy - jednego na ledźwiach z tyłu i drugiego własnie na podbrzuszu :O

Gość grapka
ej no ja uważam ze jest to indywidualna sprawa...ja tez sie zastanawialam nad tym dlugo...i zrobilam. Mam nie za duzo ornament na kości ogonowej i jest super. mam go ponad rok i juz sobie nie wyon\brazam zycia "bez niego" :) polecam wam to miejsce bo kiedy trzeba to je widac a kiedy nie to nie:)A decyzja fakt na cale zycie wiec po przemysleniu to miejsce mi pasuje najbardziej a ramie czy łopatka nie bardzo...zycze powodzenia

nie wiem, po porstu inne miejsca tak do mnie jakos nie przemawiaja, tam chcialabym najbardziej i juz... chyba sie zdecyduje a jak za pare lat zajde w ciaze to po urodzeniu dziecka poprawie sobie troche ten tatuaz i juz... Nigdzie indziej mi nie pasuje:(