Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ninnna 18

NATURALNE ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW.

Polecane posty

Gość Ninnna 18

Witam! Mam pytanie - czy istnieja jakies NATURALNE sposoby rozjasnienia wlosow koloru ciemny blond? Nie mowie o slomkowycm, ale chociaz troche. :) Bede wdzieczna za wszelkie sugestie. Pozdrawiam!

Gość Deed
Najlepiej wypłukać włosy w soku z cytryny i wyjsc na słońce lup płukać w naparze rumianku z cytryną(ale raczej gdy masz ciepły odcień bo mi zrobiły sie rudawe po rumianku)

Gość nowa monika
hej Ja slyszalam ze chmiel rozjasnia wlosy ale nie wiem bo sama nie probowalam Zawsze warto zaryzykowac

Gość tak jest spray
nawet niezły cena koło 4zł

Szampon Regenal zWelli ok.20zl. Naturlane spsosoby 1)Płukanki do włosów jasnych Dwie łyżki kwiatów rumianku, dwie łyżki kwiatów nagietka, jedna łyżka cienko ściętej, świeżej skórki pomarańczowej, jedna łyżka kwiatów bzu czarnego. Wszystko to należy zalać 1 litrm wrzącej wody i parzyć pół godziny pod przykryciem. Po tym czasie wlać do naczynia z wodą w którym będziemy płukać włosy. 2)Uzyskanie lub utrwalenie odcienia złoto blond daje rumian szlachetny (rumianek rzymski) i kwiatostan lipy. Z tym, że lipa bardziej nadaje się do włosów suchych lub normalnych ze względu na zawartość związków śluzowych. 3)Intensywniejszy kolor złoty \"tycjanowski\" można uzyskać przez płukanie w płatkach nagietka lub korzenia rzewienia. Z powyższych ziół przygotowujemy odwar zalewając 4 łyżki ziół letnią wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia gotuje się je pod przykryciem 5 minut, a następnie odstawia na 0,5 godziny. 4)Aby nadać włosom odcień popielaty, po rozjaśnieniu lub trwałej ondulacji, kiedy włosy popielato-blond lub siwe nabierają złotego odcienia, można wypłukać je w odwarze z korzenia pietruszki (2 duże pietruszki gotuje się 20 minut w 1 litrze wody). Aby uzyskać miły zapach można dodać 1 łyżkę kłącza tataraku. 5)Celem nadania włosom ciemniejszym złocistego odcienia można smarować je nawet codziennie (aż do otrzymania żądanego koloru) wywarem z łusek cebuli. Garść łusek gotuje się 20 minut w 300 ml wody, odstawia na 30 minut. Po przecedzeniu dodaje 1 łyżkę gliceryny. 6)obrać 12 ziemnikaów, zalać zimną wodą. ugotować do miękkości. Odcedzoną wodę przelać do butelki, wystudzić. chłodnym wywarem spłukać włosy, wysuszyć na słońcu lub suszarką. 7) 2 garści rumianku zalać ½ l wrzątku. pozostawić pod nakryciem przez 20min. odcedzić, umyć włosy i spłukać (nie używać odżywki) 8) 2 łyzki tumianku+2łyzki rozmarynu + 2 łyzki krzyżownicy wirginijskiej+1 łyzka melisy. zalać 1 l wrzątku, parzyc pod przykryciem 30 min. przelać do zimnego naczynia, spłukać włosy 10) Mielony korzeń rabarbaru - około pół szklanki (można kupić go w aptece) należy wymieszać z sokiem z jednej cytryny i łyżką oleju. Następnie należy dodać odrobinę gorącej wody, taką ilość, aby uzyskać papkę, pozostawić na piętnaście minut. Na świeżo umytą głowę należy nałożyć papkę i trzymać ją od piętnastu do trzydziestu minut,owinąć głowę czepkiem/folią i ręcznikiem. włosy dokładnie spłukać wodą. . 9) na żółte farbowane włosy: płukanka do blond włosów ,,Flor Illum\" ,kolor srebrny, dostępna u fryzjera i w hurtowniach fryzjerskich. koszt.10zł www.progress.pl

a dobry jest ten spray,bo ja mam blond włosy i sama nie wiem czy go kupic,nie robia sie po nim żółte?

Gość wiesz co ja mam
rozjąsniane włosy i używam ostatnio Sansilka do włosów blond, czasem Regenal Wella i mam łafdny odcień zero żółtych włosów spray tez jest niezły

Gość Ninnna 18
Dziekuje bardzo za wszystkie sugestie! Nie spodziewalam sie takiego odzewu!] Z pewnoscia wybiore cos dla siebie. Na razie poniewaz nie mialam czasu na plukanki kupilam szampon do wlosow blond z Sunsilka i odzywke do wlsoow blond. Mam andzieje, ze podziala. Pozdrawiam.

Gość mondzia
Nie Używajcie tylko wody utlenionej!!!!!!!!! dobrze wam radze, ja uzyłam i teraz mam lekko rudawe, stasznie zniszczone włosy ;/

Gość rzeczy
Jak sie nazywa ten sprej?

Gość vanet
Dziewuchy!Od 6klasy szkoły podstawowej rozjaśniam włosy wodą utlenioną,wiem,ze te głupota,szkoda,ze dopiero teraz ,gdy mam 23lata na karku.Genarlnie daje on bardzo fajne efekty.Duzo szysze niz rumianek i kolor taki nietypowy,taki naturalny.Ale sa rowniez,ciemne strony jej mocy:D:D.Aktualnie mam tak zniszczona jedna strone glowy(wylalo mi sie za duzo),wlosy zwyczajnie sie spaliły...chlip chlip.Wszytsko ma swoja cene,wody mozna uzywac ,ale ebradzo umiejetnie i z ogromnym wsparciem srodkow nawilzajacych,maseczek kupnych i domowych.Terazbylam po profesjonalna porade w salonie fryzjerskim i Kobieta mi powiedziala,ze mam zaczac rozjasniac odrosty farba.Problem w tym,ze musze trafic w taki ladny slomkowy,sloneczny kolor.Czy macie doswiadczenia z farbami,prosze o rade :).

Gość niuskapan
pofarbowałam u fryzjera włosy na czekoladowy kolor, mówiono mi że wyjdą naturalnie a one są prawie czarne, chciałabym je trochę zmyć aby ich k9olor nabrał cieplejszego odcienia - pomóżcie, za dwa tygodnie mam ważny bal.

Gość Mekelele
Mam czarne włosy ( farba) i chciałabym je tak rozjasnic zeby móc nałozyc na to czerwony kolor , bo kazde moje próby konczyły się niczym - zero ekeftów...

Gość kathe
..czy da się cos zrobić..?;) Od dawna farbuje włosy na odcienie czerwieni (moje naturalne to kasztanowe). teraz coś mnie naszło i chciałabym zrobić jakąś radykalna zmianę i zapragnęłam miec włoski jaśniutki, popielaty blond. czy jest na to sposób..? jak je rozjaśnic , żeby nie wyszły żółte?? Doradźcie kobiety..:)

wow Szaninka, dzieki za rady cenne. Mylslam ze ja duzo wiem na temat ale Ty wiesz wiecej! 🌻 z tym rabarbarem to ostatnio probowalam, ale wygotowac te lodygi w wodzie.

Gość kosolanta
Ehm. ja mam nieco inny problem:) Na dzien dzisiejszy mam wlosy fioletowe, tzn z Wella seria XXL Color-purpura moj naturalny kolor to blond co powinnam zrobic,aby wrocic do tamtego koloru...?? prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam:)

aha ja mam dosc jasne od stosowania kosmetyków z rumiankiem:szampony , odzywki (nigdy nie farbowałam) szampony firmy Marion, Timotei, Johnsona czasem Marion ma np fioletowy kolor dzieki temu zapobiega sie zółtemu odcieniowi. Większosc szamponów do włosów blond - jak sie je stosuje np po lecie utrzyma podobny odcien

Gość Elka =
Wiecie co?? Najlepiej to nie farbowac wlosow wcale.... Ja teraz zaluje jak nie wiem, ze pofarbowalam....

Gość MERY3112
A JA ZALUJE ZE ZACZELAM ROBIC PASEMKA....TROCHE BORDO, TROCHE CIEMNEGO BRAZU I BLADU-I PO 3 TYGODNIACH MAM SPLUKANY KOLOR I NIE WIEM CO ROBIC!!!! CHYBA SPROBUJE SIE ROZJASNIC, ALE CZY WYJDZIE????????/

Gość Aneciia
Hej! Ja miałam ładny jasny odcień blondu!!! Takie lekko platynowe! ale niestety wszyscy mówia że od słonka mi bardzo ściemniały! I Rzeczywiście teraz mam włosy koloru złotego,aż trudno ten kolor określić -ciemnozłoty z miodem i z rudym... ahhh co zrobic żeby powrócic do tej delikatnej platyny??? proszę pomóżcie!!!

Gość Picias
hmm.. ja farbuje włoski od roku.. naturalne mam czarne.. obecnie jestem jasną blondyną:P czy znacie jakieś dobre odzywki do wlosków..( naturalne i kupne)?? proszę pisać na maila.. paolcia16@onet.eu aa i jak mozna rozjaśniać odrosty żeby włosy to jakoś zniosły??

Gość Pauluś
Hej. Mogłybyście podać nazwę tego sprayu o którym wczesniej mówilyscie ? Albo nazwy odzywek, szamponów do wlosów blond i czy wam te wlosy wogule rozjaśniły ? Kolor jaki chce uzyskać to popielaty blond, obecnie mam miodowy.. co polecacie ;> Ja kiedyś używalam szamponu i odzywki Timotey i przyznam ze ladnie rozjaśnia :) , ale teraz jakos nei widze ich w sklepach :/ Aha i jeszcze jedno pytanko, pod wplywem slonca wlosy staja sie jasne, popielate, czy tak samo dzieje sie pod wpływem solarium ?

naturalnie rozjasnic mozna włosy myjac je szamponem rumiankowym. oczywisie na efekt trzeba poczekac długo - ale chciałas naturalnie.

Gość miniminka
uwazajcie na spray z joanny-zolte paskude kruszace sie klaki :-O

Gość goga 16
wczoraj pomalowalam wlosy na orzechowy blad ale wyszly jakby kasztanowe>mi samej sie zdaje ze one sa rudawe>na poczatku mialam ciemny blad.jak wrocic do tamtego koloru?pomozcie prosze

Gość goga 16
ja nie chce tych wlosow.nie chce poprostu zeby mnie wysmiewali ze jestem ruda;(

Gość goga 16
pomyleczka.pomalowalam na orzechowy braz

Gość goga 16
piszcie na emaila lun na nr 505627423