Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanka

Kiedy najwcześniej robiłyście test ciążowy

Polecane posty

Lilith-marlie u mnie pochmurno, więc to nie ja zabrałam, ale z chęcią zabiorę od Ciebie deszcz :) ja od piątku mam w domu klimatyzator (mąż "pożyczył" z pracy :P) i uwierzcie mi, że ja dopiero odżyłam, mam znowu siłę, chce mi się cokolwiek robić, temperatura w domu ok 25 stopni, a nie po 34! kocham ten sprzęt :) ja właśnie zrobiłam porządek w mieszkaniu, właśnie siedzę na kanapie bo podłoga mi schnie :) mąż pomył okna rano a teraz zabrał córkę i poszli do kina, więc mam wolne :D jeszcze jakby mi tak ktoś brzuch odczepił na godzinkę to byłabym wdzięczna ;) mały chyba zszedł sobie niżej, bo chodzę sikać z dokładnością co 5 minut takie mam parcie na pęcherz... właśnie jestem na etapie wybierania kafelek do nowej łazienki i uwierzcie mi tego jest tyle, że po prostu człowiek szajby może dostać, nie mam kompletnie koncepcji, w jakich kolorach macie łazienki? :) może któraś coś podpowie :) margotka ja czekam razem z Tobą, jak masz bóle to pewnie już się coś tam zaczyna dziać, jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć, to jeśli poród zacznie Ci się własnie od skurczy (ja poprzednio tak miałam) to one na prawdę są regularne, ich nie idzie pomylić z czymś innym, ja miałam co do sekundy, chociaż nie były jeszcze bolesne, ale pykały równo co jakiś czas, na początku chyba co 11 minut z tego co pamiętam Trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci żeby szybko poszło! a gdzie jest preggers?

Kamyku welniana :-) ja jestem zwolennikiem lazienek z bialymi duzymi kaflami kladzionymi poziomo i dodatkiem np. Kolorowych mozaik. Taka lazienka bedzie "modna" przez wiele lat. jesli Ci biel przeszkadza, to proponuje zlamana biel, wpadajaca z bezo/wanilie. No i raczej fugi zblizone kolorem do glownych kafli.

Normalnie do tej pory nie mogę uwierzyć bo każdy wróżył mi chłopaczka bo niby za ładnie wyglądam, a tu niespodzianka :))

loco, wielkie gratulacje. wyobrażam sobie jaka jesteś szczęśliwa! super wieści. Ja mam przeczucie, że chyba będzie drugi chłopczyk. Mówi mi tak cała rodzina, poza tym w rodzinie męża są same chłopaki, a to podobno zależy od faceta (płeć). Chyba o Laurze mogę jedynie pomarzyć. Na razie jednak muszę się doczekać usg. Tak bardzo chcę usłyszeć bicie jego serdunia. Wełna, cudowne wieści, bo z tego upału pisałaś już jak szaleniec:) dobrze, że ci ulżyło, od razu inna kobieta!:) margotka, powodzenia!

Lilith-marlie dziękuję za radę! ja właśnie też uwielbiam białe łazienki, trochę się cykam, że będzie widać każdy brud, ale chyba jednak pozostanę przy białej...duże kafle kładzione poziomo też mi się bardzo podobają :) tylko nie wiem jaką mozaikę dobrać do tego i jaki jej kolor...podoba mi się połączenie białego z szarym, ale taką będę też miałą kuchnie i nie wiem czy nie za dużo tego...poza tym tych białych kafli to też jest od groma, biały w paski, biały zwykły, biały w coś tam...ehh nie wiem, przynudzam wiem o tym i zupełnie nie na temat więc kończę...ale co sądzicie o połączeniu biało-szarym? :D loco gratuluję córeczki! :) silu w ktorym tygodniu bedziesz jak bedziesz miała usg?

wełna, pocz. 8 tygodnia, a to prenatalne w 12tc. takie standardowe te badania, a potem w 20tc połówkowe.

Przeczucia matki bardzo często się sprawdzają, ja od początku myślałam że będzie dziewczynka, ale jak każdy dookoła mówił, że na pewno będzie chłopak to zaczynałam wątpić :)

Welnianykamyk - biale kafle plus szara mozaika, np. paski na dwie kostki wygladaja super, do tego np. Bialo-szara fuga, kolor sie nazywa chyba manhattan, i masz piekna elegancka, ponadczasowa lazienke. Tego, ze juz masz kuchnie w podobnym kolorze sie nie boj, dzieki ustalonej palecie barw wnetrza beda wygladaly optycznie uporzadkowane i beda stanowily stylistyczna calosc :-) Dziewczyny, a co to za przesady, ze jak chlopak to sie ladnie wyglada??? Ja tam ladnie wygladam, a w ciazy nawet nie jestem, to chyba jak zaciaze, to modela urodze hahahah :-D

Niektórzy twierdzą, że dziewczynki odbierają mamie urodę... Ja w to nie wierze bo znam wiele mam które bardzo ładnie wyglądały w ciąży z dziewczynkami.

loco...gratuluję córeczki. Wybrałaś już imię? Wygląd kobiety w ciąży zależny od płci dziecka... bzdura! Pozdrawiam serdecznie:)

loco gratulacje!!! też uważam, że wygląd nie zależy od płci dziecka, to jakiś bezsens!

Dokładnie bez sensu, to jest tylko takie gadanie... A na imię chcemy dać Aleksandra. Mała Oleńka :)

Lilith-marlie dziękuję Ci za opinię, widzę że się znasz na rzeczy, jesteś dekoratorką wnętrz? :) podobają mi się Twoje pomysły i wezmę je pod uwagę, muszę rozejrzeć się za tą fugą, bo ja oczywiście myslałam o białej, nie przyszło mi do głowy, że biało szara może dobrze wyglądać :) co do wyglądu w ciąży, ja z córką wyglądałam o wiele ładniej niż teraz z synem, wszyscy właśnie z tego względu myśleli, że oszukujemy co do płci.Także dla mnie to też zabobon.

ja od momentu jak wiem o ciąży, byłam na 100% pewna, że będzie córcia, od razu mi sie nawet powiedzialo, ze nasz synek będzie miał siostre i żyłam w tym przekonaniu jakieś 2 tygodniu, aż powiedzieliśmy rodzinie i oni mi wmawiają, że na pewno synek drugi, podobnie jak znajomi, więc zaczęłam nastawiać się na synka. Nie wiem jak to jest z tą intuicją, dowiem się dopiero za parę miesięcy, czy sprawdziło mi się wewnętrzne przeczucie na córcię. Nawet do brzucha mi się mówi córciu, a nie synku. Ale nie chcę za bardzo w to wierzyć, bo jak mówię, wszyscy naokoło przepowiadają mi synka. Mi to już się zrobiło obojętne, choć czuję, że doczekam się wymarzonej Laury. Aby zdrowe było, tylko to się liczy dla mnie, nic więcej. Zaczęłam mieć mdłości i mi słabo do południa. Od wczoraj się zaczęło:( Robi mi się niedobrze, na wymioty się zbiera i przy tym chce mi się mdleć, a jeżdżę do pracy pociągiem, nikt miejsca nie ustępuje, bo nic nie widać jeszcze, a ja czuję że zaraz upadnę. eh...zaczyna się

co do wyglądu, to wyglądam identycznie jak wyglądałam. z synkiem tak samo, nic się nie zmieniłam. U mnie akurat to nie jest argument, bo nic się w ciąży nie zmieniam:) ani nie ładnieje, ani nie brzydnę. moja mama miała identyczne ciąże pod względem samopoczucia ze mną i z bratem, a dwie różne płci dzieci ma, więc naprawdę nie ma co robić zgaduj zgadula, tylko zaufać lekarzowi, który robi usg:) loco, a z ciekawości zapytam, pamiętasz kiedy zaszłaś w ciążę, tzn z jakiego dnia współżycia w cyklu? wszędzie się mówi, że przed owulacją córka, a w trakcie lub po synek. Ja zaszłam nie wiem kiedy, ale bardziej w trakcie przesuniętej owulacji,kiedy myślałam, że już po ptokach, ale potwierdzi to jeszcze usg.

gosiaczku, zapomniałam napisać, że strasznie się cieszę, że jesteś pod opieką konkretnego lekarza. Super, że tak się przejął i doprowadzi cię do ciąży wszelkimi sposobami. Czyli teraz jeszcze 2 cykle clo, dobrze, że potem laparoskopia (to boli?), a potem inseminacja. Inseminacja przy tak zdrowych ludziach, wyjdzie wam od razu. Niedługo się doczekasz, nie mogę się doczekać waszego szczęścia! loco, śliczne imię dla córeczki!

chciałam powiedzieć, że u nas na forum to same dziewczynki się poczęły:) tylko wełna ma synka, a reszta córcie. Pregg dziś ma usg, pewnie wpadnie później napisać nam, że będzie 100% córcia. chciałabym dołączyć do dziewuszkowych mam, baaaardzo!!!

Siluetta... podaj mi swoją datę urodzenia to Ci napiszę kogo nosisz pod sercem;)

gaja, chodzi o kalendarz chiński? już sobie sprawdzałam i wychodzi synek, ale z synkiem w ciąży wg kalendarza miała wyjść córcia, a wyszedł synek, więc ja w to nie wierzę:) koleżankom też się nie sprawdziło, wychodziła im inna płeć niż wskazywał kalendarz.

a pamiętasz o tym, że gdy jest rok przestępny płec czytamy na odwrót?

Ostatnią @ miałam 16 marca a przytulanie 28 i 29 marca. bo chyba 28 była owulka. Chyba bo nie robiłam pomiarów cyklu ale jajniki mnie kuły

loco, czyli w samą owulkę, to tak ja ja:) więc różnie to bywa z tym planowaniem. Lepiej nie ingerować w te sprawy, co ma być to będzie:) gaja z synkiem zaszłam w ciążę mając skończone 27 lat w miesiącu listopad w 2009 roku. To był przestępny rok? a teraz zaszłam w lipcu 2012, mając skończone 29 lat.

Właśnie a niby w sama owulke są większe szanse na chłopców.. Przytulanie było też parę (3-4) dni wcześniej ale bez "finału" w środku wiec tego nie brałam pod uwagę...

U mnie w rodzinie sprawdza się ten kalendarz (nie sprawdziło się jednej kuzynce i siostrze męża). Jeśli któraś z moich koleżanek dowie się, że jest w ciąży zaraz dzwoni i prosi o wróżbę;)

Silu, wiem co czujesz. Mnie się mdłości zaczęły pod koniec grudnia. Jeździłam do pracy 60 km pociągiem, nieogrzewanym najczęściej, zmęczona, obolała i też było potwornie ciężko, więc bardzo Ci współczuję. U mnie bez większych zmian, Bóle są, Mała się rusza, jak się rozciąga, to biję się, że mi łokciem skórę przebije ;) Nie mam zupełnie apetytu, chociaż jadłam naprawdę sporo. Często się wypróżniam, chce mi się spać, jestem bez energii, czasem nawet mdłości wracają... Czuję się jak z początkiem ciąży, tylko o 16 kg cięższa. Niestety, tyle przytyłam. Ale podobno połowa tej wagi to obrzęki. Oby szybko zeszło... Aha, śniło mi się dzisiaj, że Doti urodziła. Ciekawe co tam u niej?