Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaaa

ABORCJA za czy przeciw?

Polecane posty

Gość studentkaaa

piszę pracę o aborcji i byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się ze mną Waszymi opiniami na temat aborcji. Czy jest zła, czy nie? Czy powinna być legalna itp. Z góry dziękuję.

Gość dadad
Znaczy wpisz tam slowo aborcja, bylo juz wiele takich topikow.

Gość katatka
ja jestem za, co może dziwnie brzmieć w ustach ciężarnej. Ale uważam, że kobieta ma prawo decydować o sobie, lecz tylko do pewnego momentu- np. 8 tygodnia ciąży. Jednak aborcja nie moze być traktowana jako środek antykoncepcyjny. Trzeba myśleć przed... a aborcja tylko w razie wpadki. Choć teraz są środki o niebo lepsze np. postinor- taka aborcja przedwczesna. Ale i tak jestem za. Cjhociaż ja sama nigdy bym nie mogła....

Gość studentkaaa
czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie?

Gość wystarczy poszukać
wpisz w wyszukiwarke "aborcja "i tam jest wiele topiców na ten temat

Gość Awangarda_
jestem za jesli dziecko jest z gwaltu lub istnieje zagrozenie zycia. lub jesli matka nie ma naprawde mozliwosci go wychowac. ale nie wtedy, kiedy para jakichs nieodpowiedzialnych malolatow 'wpadla' i chca sie pozbyc niechcianego problemu :O

Jestem za tylko w przypadkach gdy płód jest chory, ciąża zagraża matce lub ciąża powstała z gwałtu. Czyli tak jak jest teraz w polskim prawie, tylko prawo pownno być respektowane. Usuwanie ciąży przez małolatę która puściła się na dyskotece nie może być dopuszczalne. To nie jest wyrwanie zęba, tylko bardzo dramatyczna decyzja..

Gość popieram Miarkę
dokładnie tak samo myślę :D

Ja uważam, że nikt nie ma prawa decydować o życiu innego człowieka, dlatego jestem zdecydowanie PRZECIW aborcji w każdym czasie i w każdej sytuacji.

Gość gość
Zdecydowanie za, bez względu na przyczynę i wiek ciąży. Jestem także za całkowitym zakazem nieratowania zagrożonych ciąż i płodów. Płód do momentu narodzin to nie jest człowiek, tylko zlepek komórek. Jestem także za obowiązkową eutanazją ludzi przewlekle chorych.

Gość gość
Jestem za aborcja podobnie jak poprzedniczki czyli w przypadku gwałtu, zagrożenia życia matki i chorego płodu. Przyczyn w przypadku choroby dziecka to uważam że jeśli jest to jakaś ułomnośc fizyczna np brak rączki to powinno się urodzić. Natomiast w przypadku problemów umysłowych to powinna być decyzja rodziców czy podejmą się świadomi takiego wysiłku.