Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie bo

Jaki odstęp wiekowy pomiędzy dziećmi?

Polecane posty

Gość boje sie bo

Hej ! Mam 13 miesięcznego syna, jestem po cc, mąż zagaduje mi o 2 dziecku a ja się...boję Boję sie o to czy będzie zdrowe, jak przebiegnie ciąża i poród - po pierwszym zarażono mnie cc... jak się przemóc :O nie wiem już co odpowiadać mężowi...

Gość czym Cię zarażono

Gość boję sie bo
gronkowcem

co to znaczy, ze zarażono Cię cc? Ja mam odwrotną sytuację, bo jestem 8 miesiecy po cc i chciałabym następne, mój mąż średnio. Ale czy przemóc się to dobre rozwiazanie? Ja szanuje to, ze mój mąz nie pali sie do kolejnego, a mężczyzna tym bardziej powinien uszanować wolę kobiety, która to dziecko nosi, rodzi, karmi.

no ale ten gronkowiec to chyba wyleczony, co? Podobno i tak wszyscy nosza to paskudztwo w sobie, tylko malo kto o tym wie:D

Gość Kulfon i Monika
Jak się boisz , to odmów. Musisz się sama czuć zdrowa i na siłach. Nie przemagaj się , poczekaj. Fajny odstęp to koło 3 lat , 4 też w porządku. Moja siostra jest młodsza ode mnie o 5 lat , na początku to było dużo , ale z czasem przestaje to miec znaczenie. Moim zdaniem rok możesz jeszcze spokojnie poczekac , nie pali się

Gość boję sie bo
mój jest nie wyleczony niestety gronkowca mam w powłokach brzusznych gdzie po cc zebrało mi sie 2 litry ropy :O

łooo matko, no to jak masz być w ciąży, jak nie jesteś zdrowa????Czy ten argument nie trafia do Twego męża?

do niczego nikt cie nie moze zmusic porozmawiaj szczerze z mezem i wyjasnij mu wszystko poprostu zeby nie nalegal a moim zdaniem najlepsza roznica miedzy dziecmi to 2-3 lat ja mam mlodsza siostre o2 lata i zawsze bylysmy w dobrych kontaktach i jestesmy do tej pory-bardziej niz z siostra o 7 lat starsza miedzy moimi dziecmi jest 2,5 roku roznicy oi tez sie swietnie dogaduja-maja poprostu wiecej wspolnego niz ze straszymi dziecmi(np innymi z mojej rodziny)

Gość boję sie bo
lekarz ne widzi z tym pzeciwskazań ale ja sie boje komplikacji po porodzie bo po ostatnim byłam zamknieta 3 tygodnie w izolatce z gorączką ponad 40 st. i to mnei zniechęca...

Gość Kulfon i Monika
No to może się zacznij przygotowywać - codziennie trochę sportu , może jeździectwo , to dobrze robi na głowę , do tego zdrowe żywienie , dużo przebywaj na zewnątrz , może wyjedź nad morze na jakiś tydzień , teraz nad morzem jest jeszcze fajnie , bo jeszcze nie ma tych tłumów. Za jakis czas poczujesz się zdrowsza , to i strach ci może minie

pszczoła5🌻 nie dziwię Ci się,ze chcesz drugiego dzidziusia,Twój synek jest cudny,ma taki słodziutki uśmieszek :):):) boję się bo -no mąż powinien zrozumieć Twoje obawy,najlepiej zapytać lekarza czy są jakies przeciwwskazania co do kolejnej ciąży ale jeżeli nie czujesz się na siłach to powinnas poczekać do następnej ciąży tyle,żeby być przekonana,że to już a co do odstępu wiekowego to ja mam 5 dzieci no i odstępy między nimi różne ale największą więż widzę między moimi bliźniakami (co właściwie jest oczywiste) i jeszcze między córkami a róznica wieku midzy nimi to aż 10 i pół roku :)

Gość Kulfon i Monika
pszczoło masz bardzo fajne dziecko , ma cholernie inteligentne spojrzenie , dzieci rzadko wyglądają tak inteligentnie

Gość ======================
Odstep 2-3 lata. Najlepszy dla rodzenstwa taki jest.

Gość juzio
Ja mam odwrotny problem. Moje dziecko ma 13 m-cy i ja już chcę nastepne, a mąż jeszcze nie. Oczywiście cały czas rozmawiamy o tym i każde z nas próbuje przekonać drugiego; narazie postanowiliśmy, że dzieciątko "zrobimy" w tym roku (jak się uda) - czyli mamy jeszcze 8 m-cy.

Gość kasiaka
między moimi jest 2,5 roku różnicy..i jest super.....w zasadzie jedno karmiłam piersią okazało się, że udało się, znowu w ciązy i dopiero wtedy odstawiłam pierwszego...

Gość myline
Chciałabym, żeby pomiędzy moimi dziećmi było 5 lat różnicy. Kiey urodzę kolejne dziecko córka będzie chodziła do zerówki, będę mogła ją wprowadzać do opieki nad maleństwem, chciałabym, żeby się z nim zaprzyjaźniła, będzie na tyle duża by zrozumieć pewne rzeczy. Zadbam o to, żeby nie czuła się odrzuca, no i chciałabym, żeby stała się dla kolejnego dziecka pewnego rodzaju autorytetem i wsparciem.