Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość iwonkam
mam nadzieje ze jeszcze jestem 7tydz pa dziewczynki do jutra

Gość karina82
ja tez trzymam kciuki jestem z toba...

Aliens wiem, że jest cos takiego jak poronienie samoistne na które się nic nie poradzi :(, ale w wielu przypadkach trzeba brać leki na podtrzymanie, na ustanie krwawienia (chocby duphaston, czy luteinę) a tu jak poprosiłam o taki lek to popatrzyli na mnie jak na wariatkę :( Nie mieli!No akurat w moim przypadku ten lek by nic nie pomógl, ale miałabym świadomość, że chociaż staraja się pomóc, robia co w ich mocy, aby ta ciąże uratować! Poza tym po tym wszsytkim nie chcą mi porobić żadnych badań :( NAwet prywatnie :( Wszystkie badania robię w Polsce!:(Smutne to wszsytko, ale prawdziwe! Ja już chyba zawsze będę narzekała na ich system opieki nad ciężarną :( Widzisz Twojej przyjaciółce lekarz chociaż próbował pomóc, a tu ja przez całe swoje 11 tygodni ciąży nie widziałam ani lekarza ginekologa ani połoznej :( Tylko GP :( No a poza tym widzisz jak potraktowali Iwonę!Ja naprawdę nie jestem zadowolona z ich opieki :( Natomiast słyszałam, że opiekę nad dzieckiem maja dobrą!Dużo szczepionek dla dziecka i to za darmo! Poza tym jeżeli się wcześniej pracowało, albo któres z rodziców nadal pracuje to można się starać o różne zapomogi. Zwolnienie w czasie ciązy jest bardzo trudno dostać! W sumie mi się żyje tutaj bardzo dobrze, absolutnie nie narzekam na warunki finansowe, ale zamierzam wrócić. Chcemy tylko uzbierać pieniądze na dom czy mieszkanie i wracamy.Za bardzo się nam tęskni za rodzinom, znajomymi. Pozdrawiam! PS. wiem, że moje doświadczenia z ich opieką są bardzo złe i mam do nich wielki żal, ale naprawde nie chcę uogólniać!

iwonko ja też nadal modlę się, aby wszystko u Was zakończyło się szczęśliwie!

Iwonkam ❤️ całym sercem jestem z Tobą!!!! Modlę się za Ciebie i Twoją dzidzię 🌼 Gawit ❤️ :) Zawsze do usług :) Dobranoc kochane kobietki!!!

Gość iwtek29
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......41.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah...20/04.......39.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlopczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczyk....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dziewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon......dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak na 75%......? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .14........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......12....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....11....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> Najpierw poprawiam sie w tabelce.Dawno mnie tu nie bylo,ale bylam caly czas z wami.A teraz co u mnie.Wczoraj mialam scan i jestem podlamana,bo w sumie niczego sie nie dowiedzialami jutro mam drugi.Te kobitki co mi robily rozmawialy miedzy soba i ani ja ani moj facet nie moglismy wylapac o co chodzi.Na pytanie czy z dzidziusiem jest wszystko w porzadku powiedzialy,ze mam duzo plynu owodniowego i ze dzidzius jest stasznie ruchliwy i nie moga wszystkiego zobaczyc.Tutaj jest bardzo ciezko sie dostac na scan a ja w ciagu dwoch dni bede miala dwa i to najbardziej mnie martwi.Moj facet caly czas mi powtarza,ze napewno wszystko jest w porzadku,ale mimo wszystko ja mam czarne mysli.Jutro wszystko sie wyjasni i mam nadzieje ze wszystko jest ok.A teraz pozdrawiam wszystkie brzuchatki i obiecuje,ze bede sie odzywala czesciej.A moze ktoras z was miala podobna sytuacje?Bo ja naprawde nie wiem co o tym wszystkim myslec.

Gość okruch12
Iwonkam, ja jak krwawilam, to przyjeli nie w szpitalu i bardzo milo wspominam. Fakt, ze nie bylo mowy o zadnych lekach w razie czego, ale ogolnie oceniam podejscie jako bardzo profesjonalne. No i najwazniejsze: krwawienie wcale nie musi oznaczac poronienia, wiec do scanu badz dobrej mysli. Gawit, ja sie zgadzam, ze masz zle wspomnienia i wcale mnie to nie dziwi. Ale ja bym nigdy do Polski nie wrocila rodzic (chyba ze w prywatnej klinice). Ciekawa jestem, czy tutaj tez mozna wybrac prywatnego lekarza ginekologa? Iwitek, bez stresu. Pewnie jest wszystko dobrze, ale czegos nie mogli dopatrzyc. Moja kolezanka byla na pierwszym scanie chyba w szostym mies. i powiedzieli jej, ze nie moga znalezc drugiej raczki. Nie byl to werdykt, tylko zwykle "glosne myslenie" a Ona o malo nie urodzila ze stresu. Lepiej wiec, nie slyszec, co oni miezy soba gadaja, bo i tak na koncu dowiesz sie calej prawdy.

Gość ooooooooooooooooooooo
Karinka ,jajniki w ciazy chowaja sie tzn kurcza wiec nie moga bolec ,mialam tak samo pozdrawiam

Gość iwtek29
Okruszku pierwsze dwa scany mialam w Polsce i tam mi powiedzieli,ze z dzieckiem wszystko jest w porzadku.Tylko,ze te drugie usg robila mi pani doktor,ktora zastanawiala sie nad specjalizacja i slyszalam o niej nie za bardzo pochlebne opinie.Same widzicie jakie mam pesymistyczne podejscie,chociaz naprawde chcialabym wierzyc,ze z moja corcia wszystko jest w jak najlepszym porzadku i,ze jest zdrowa.Raczki,nozki,serduszko i cala reszte widzialam i wszystko jest na miejscu,ale najgorsze jest to,ze one cos pokazywaly na monitorze i rozmawialy miedzy soba.Ja moze naprawde za bardzo panikuje.Jutro sie wszystko wyjasni i mam nadzieje,ze bede w lepszym humorze.A wiec dziewczyny trzymajcie kciuki za moje malenstwo.

Gość okruch12
Iwitek, na pewno bedzie ok. Do ooooooooooo (kimkolwiek jestes). To fakt, ze mnie jajniki tez nie bolaly.

Gość kohannah
Witam ciezaroweczki ! I szczesliwe mamusie zbyt juz zajete malenstwami zeby do nas zagladac ! Poprawiam tabelke mam nadzieje po raz ostatni ... juz chce rodzic , juz chce miec mojego synka przy mnie , nie moge sie doczekac kiedy zobacze jego buzke ... ciekawe do kogo bedzi epodobny heh !!!! NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......41.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah...21/04.......40.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......30.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon......dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak na 75%......? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna kaska0110....16/09........19........Leicester........... .?................? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .14........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......12....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....11....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> Pogoda nam sie nieco popsula w Londynie , slonce ucieklo gdzies ... czy ktos je widzial ? Jesli tak to prosze odeslac do nas ... smutno jakos tak bez sloneczka. Narazie znikam ... coz zjesc heh ! Milego dnia .

Witam 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 Ja juz za pare godzin zmykam na scan:):):):) mysle, ze dzidzia bedzie grzeczna i beda mogli wszystko sprawdzic. iwitek29- nic sobie nie wkrecaj, wszystko bedzie dobrze. W ciazy mozna miec duzo plynu owodniowego a dzidzia moze byc mala lub na odwrot. To nie znaczy, ze cos jest nie tak. Widzisz jak ci sie udolo z tym drugim scanem- wystarczy , ze dzidzia jest bardzo ruchliwa a lekarz moze miec problem z badaniem bo nic nie moze uchwycic. :):):):) Pewnie twoj maluszek bedzie tak samo ruchliwy jak sie urodzi:):):) I jeszcze raz NIE MARTW SIE NIE POTRZEBNIE. Kohannah- no ty tez juz siedzisz jak na bombie, pewnie lada momet bedzie juz z toba synus:):):):):) Widze, ze Flowerska sie nie pokazuje, czyzby juz urodzila ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Jasne, urodzila.... Dalej siedze jak kura na jajkach. To znaczy nie siedze tylko ruszam sie ile moge, ale widac to jeszcze nie pora na mojego szkraba na przywitanie oczekujacych rodzicow.

flowerska- znam to uczucie, tez czekalam na corcie a ona nie chciala wyjsc- a kazdy sie pytal czy to juz itp:( Pewnie lada chwila twoj maluszek wyjdzie , a na razie jest mu dobrze w twoim brzuszku i sie przygotowuje na swiat:):):):) ❤️ ❤️ ❤️

Wlasnie dolozylam do torby szpitalniej jeszcze wiekszy komplet ciuszkow bo maluch siedzi w srodku i rosnie i moze mi sie nie zmiescic w te najmniejsze.

czesc :) ja dzisiaj ide do gp na 16.30, zobaczymy czego sie dowiem. to moja pierwsza wizyta :/

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......40.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah...20/04.......39.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....22........Croydon......dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak na 75%......? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna kaska0110....16/09........18........Leicester........... .? ..............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......12....Southampton.....?........ ..Iz a/Robert karina82........01/11.....11....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk Hej kochane zagladam tutaj i az mi sie serce kraja tyle smutku tu ostatnio. Arvena bardzo mi przykro ze stracilas dziecko,ale nie zalamuj sie bedzie dobrze .Mina smutne dni i znowu bedzie nadzieja na lepsze jutro.Dobrze ze masz kochanego faceta on cie na pewno wspiera i razem sobie poradzicie. Iwonkam trzymam kciuki za ciebie i twoje malenstwo.Mam nadzieje ze jeszcze uslyszysz dobra wiadomosc i wszystko bedzie ok.Tylko sie nie denerwuj i nie bierz za duzo lekow to niedobrze dla dziecka.Jesli cos to tylko paracetamol. A ja doczekalam sie w koncu wizyty z moja midwife.Wczoraj zadzwonila i dzisiaj za jakies dwie godzinki ma przyjsc.Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok.I ze bede miala niedlugo skan.Chcialabym juz zobaczyc moje malenstwo na monitorze. Troche sie stresuje bo zupelnie nie wiem jak taka wizyta moze wygladac,no ale zawsze sie boimy nieznanego. Dam wam znac jak bedzie po wszystkim.Pozdrawiam

Jestem juz po wizycie w szpitalu po scanie i widzialam wielkie jajeczka hahahhaahhahahahhah:):):):):):):):):):):). Z dzidzia jest wszystko w pozadku, ma rece ,nozki- widac ze bedzie duzy- ma mocne kosci :):):):). Pozniej sie odezwe ide zadzwonic do mamy:):):):):)

W tabelce wpisuje , ze to juz bedzie chlopak:):):):):):) NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......40.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah...20/04.......39.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....22........Croydon......dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak ......? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna kaska0110....16/09........18........Leicester........... .? ..............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .15........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......12....Southampton.....?........ ..Iz a/Robert karina82........01/11.....11....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br />

Gość okruch12
Mada, gratuluje chlopca!!!!!!!!!

Gość tylko goscinnie.....
dziewczyny które juz macie dzieci - wiecie co tutaj moge kupic dla dziecka na biegunke? lekarz nic nie polecil powiedzial ze biegunka moze sie utrzymywac do tygodnia....zreszta wiadomo jaka tu jest opieka medyczna jak cos znacie prosze napiszcie!!!!!!!

Nie znam zadnych preparatow co mozna tu kupic na biegunke- najlepiej podejdz do apteki. Na pewno jagody ja hamuja- ale suszone. Tym razem tez mialam tlumacza w szpitali i moge napisac czego sie dowiedzialam 🌼. Otoz pytalam sie co do gdy np kobieta ma krwawienie w pierwszych tygodniach- szpital ma obowiazek przyjac taka pacjetke i udzielic jej pomocy jesli takowej nie udzieli mozna lekarza posodzic o jej nieudzielenia ale trzeba miec dowod. Problem jest w tym , ze lekarze czasami bagatelizuja sprawe i po prostu trzeba rzadac opieki. Ponac takie rzeczy najczesciej zdarzaja sie w wielkich miastach-NIE ZAWSZE- a pacjent nie potrafi sie dogadac- ze wzgledu na braki jezykowe:(:( Pani polozna powiedziala , ze w takich przypadkach w naszym szpitalu kobiet nie zostawiaja bez pomocy w innych moze jest inaczej. To samo powiedziala mi tlumaczka ktora mieszka w duzym miescie i tam czasami sa problemy. Ja juz mam wyznaczona date na zapoznanie sie ze szpitalem 28/06/07. Jesli nie urodze do 9 wrzesnia to 10go bede miala robiona membrane. Co do szkoly rodzenia prawdopodobnie bede miala indywidualnie ze swoja polozna ze wzgledu na jezyk- bo w duzej grupie bede miala problem ze zrozumieniem. Musze sie tylko poprosic o to swoja midwife. Nastepna wizyte z midwife mam miec na poczatku czerwca- bo z dzieckiem jest ok i dobrze sie czuje wiec nie potrzebuje wczesniej. No chyba ze bedzie cos nie tak to mam sie zaraz rejestrowac na wczesniejszy termin. Aha tym razem skan trwal dosc dlugo bo jakies 20-30 min- pani wszystko dokladnie ogladala i mierzyla.

hej:) przezylam swoja pierwsza wizyte choc nie bylo latwo bo polozna wziela ode mnie kilka fiolek krwi a ogolnie miala problem z pobraniem i musiala mnie nakuwac z dwoch stron brrrrrrrrr Mam miec skan w 21 tyg ciazy a za dwa tyg mam znowu spotkanie z nia.Jest calkiem calkiem.A te krew wziela ode mnie rowniez na wykrywalnosc Zespolu Downa-teraz pewnie bede myslala jakie beda wyniki.

Laboszek-mi tez proponowala sporo badan i w sumie chyba bede robic wszystkie lepiej wiedziec wiecej niz mniej. Poza tym wydaje mi sie ze w jakims celu sa one proponowane i ze chyba nic nie zaszkodzi je sobie zrobic. Ale moze jestem przewrazliwiona na tym punkcie bo to moje pierwsze dziecko i tak naprawde nie wiem co warto robic a czego nie.Pozdrawiam

Loboszek- te wszystkie badanie bedziesz miala robiona - polozna tylko cie o nich poinformowala jakie sa rodzaje. Teraz na wizycie pobiora ci krew do paru fiolek zeby wszystko zbadac. A jesli ona kazala ci sie zdecydowac czy chcesz wszystkie robic czy nie to sie zgodz na nie. Lepiej miec wszystko przebadane dokladnie. gosia24leicester- to juz naklowanie masz za soba- ja tez mialam problem bo nie mogli zyl znalezc i naklowali pare razy :(:(:(:(jak ja tego nie lubie. Pewnie mialas tez robiony Tripple Test- wyniki przyjda ci za pare dni do domu ale nie martw sie na pewno beda dobre.

hej dziewczyny, troche jeszcze przybita jestem, bo mialam tel za szpitala wczoraj wieczorem, ze nie jestem juz w ciazy, pytali jak sie czuje i czy ze m,na w porzadku, chcieli mi jakies ulotki przeslac, o poronieniu utp, ja nie chcialam bo jak znowu zaczne sie starac, to znowu w panice nonstop, a tego nie chce i wole nie myslec. mnie potraktowali w szpitalu dobrze, a pojechalam tam o 8 rano:). ale na popraweinie humoru pobieramy sie z narzeczonym:) w basingstoke gdzie mieszkamy, tylko cywilny, ale i tak fajnie:) jak tylko sie da zaczynamy starania od poczatku:) mam nadzieje ze nie bedzie wam przeszkadzalo jak zajrze od czasu do czasu? jak poszlam do szpitala z krwawieniem zrobili mi dwa testy na ciaze, oba yszly negatywnie, i krew pobrali i mili byli ogolnie, i powiedzieli ze im przykro i czy ze mna wszystko oki. nastepnym razem jak bede w ciazy, boje sie troche myslec o tym, ale nie bede zadnych testow od razu robic, nie chce sie denerwowac. pozdrowionka dla wszystkich i trzymam kciuki

ja dzisaij bylam u gp. trafilam na faceta, byl bardzo mily i dwa razy mi gratulowal :) jak sie dowiedzial ze za dwa tygodnie to powiedzial ze powinnam sie zobaczyc z polozna jak najszybciej :) przedzwonill do recepcji i mnie umowil jeszcze na dzisiaj :D spotkalam sie z midwife i super babka z niej. ale niestety od pierwszego maja jest onna :( pobrala mi dzisiaj krew, i umowila na skan jak wroce z pl :) wynikow mi nie pzysla do domu. jak beda zle to mnie poinformuja, a jak ok to dopiero w maju mi powiedza. pobrala mi 3 fiolki krwi!! jestem zadowolona z tej wizyty!! :) czekalam na wizyte u gp 3 tygodnie! a na wizyte z midwife kilka min :) podala mi calodobowy numer do poloznej, jesli mam jakies pytania lub watpliwosci! jak chcecie to napiszewam ten nr. to jest na moj region, ale mysle ze kazdy moze przedzwonic!! :)