Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość kalcia64
A wiecie jak to wyglada w mojej sytuacji co do rezydentury ja mam przepracowane na papierze 15 niesiecy i z dniem 1 marca zawiesilam self emploiet ze wzgledu ze nie wyrobila bym fizycznie praca dom dwojka dzieci i do tego ciaza za duzo naraz. Czy w takiej sytuacji tez moge sie starac o rezydenture?

okruszku musisz zlozyc najpierw EEA1 - z tego co wyczytalam to jest ten ktory mozna skadac po przepracowanym roku w Angli a ten drugi dopiero chyba po 4 latach

kalcia tu pisze ze jak jestes samozatrudniona to nie musisz czekac az rok.... ale to juz najlepiej sie dowiedziec w revnue bo ja wiecej nie wiem :(

Gość okruch12
Faktycznie, trzeba zaczac od EEA1 . alcia, Ty masz juz przepracowane 15 mies, ale poniewaz zawiesilas dzialalnosc i trwa to dluzej niz 30 dni, to nie wiem czy mozesz sie starac. Pewna jestem, ze twoj moz moze wypelnic formularze i wpisac Ciebie i dzieciaki do swojego wniosku. W tym przypadku mozesz byc bezrobotna, to nie ma znaczenia (byle by maz mial przepracowany rok bez przerwy lub byl self-employer). Dziewczyny., lece do garow. Dzisiaj knedle z truskawkami. Jak mi wyjda,to dam Wam sprobowac :)

ja tez spadam cos upichcic ... ja za to robie spaghetti .... czy jak to sie tam pisze :p ale i tak bede pisac bo biore laptopa ze soba do kuchni :]

kalcia napisz mi prosze jak zawiesic dzialalnosc self e bo maz juz nie chce byc a ja nie mam pojecia jak tego sie pozbyc zeby juz rachunki nie przychodzily :O pozdrawiam

Gość kalcia64
WSZO JEDNA ZOSTAW ANECZKE W SPOKOJU ZEBY CI TWOJ FACET ROGI DOPRAWIL I ZOSTAWIL CIE NA LODZIE BEZ GROSZA PRZY DUSZY

kalcia nie przejmuj sie... kadzy odpowiada za swoje zycie... ta kobieta tez musi miec jakis problem i jest nieszczesliwa, moze pocieszeniem dla niej jest ze ktos tez ma problemy.. w kazdym razie nie stresuj sie bo to nie dobrze dla Ciebie i dzidziusia

Gość kalcia64
Mgotka juz ci pisze dzwonisz do HM Revenue & Customs podam ci tel 01912256656 (self employet services customer accont section ) BEDZIESZ MUSIALA ZAPEWNE PODAC NUMER INSZURANSU MEZA. Jesli nie mowisz dobrze po angielsku to popros o polskiego tlumacza bez problemu go dostaniesz bo maja ich na miejscu. Bedziesz musiala podac date od kiedy maz zawiesza dzialalnosc. Popros o list potwierdzajacy zamkniecie dzialalnosci no i to wszystko:)|

Gość kalcia64
A skad ty wiesz. A jak przyjdzie to sobie trojkacik walniemy a zalci:) Ja sie Aniu nie nie denerwoje ta pani mnie bawi swoja prostota czekam kiedy ja wyprowadze z rownowagi i mi nabluzga.

Gość kalcia64
Ty a moze ci chlopa odbila ze tak cie jej osoba rusza.

Gość iwtek29
Wiecie co dziewczyny dajcie se na luz z ta prostaczka,ona juz od rana szuka dymu.Nie dyskutujcie z nia,bo ona na to tylko czeka.A jezeli chodzi o trojkaty do do was sie dolaczam,wtedy wyjdzie czworokat.I jeszcze slowo do prostaczki pisz sobie co chcesz,ale dzieci zostaw w spokoju one ci nic nie zrobily tak samo jak aneczka.

jak myslisz ze Tobie czas nie pokaze za to jaka wredna jestes to sie grubo mylisz.... zajmij sie swoim zyciem a nie osadzaj innych zostaw ten przywilej Bogu.. na tym koncze swoja dzisiejsza dyskusje, do \"napisania\" kiedys tam..... narazie dziewczyny....

Gość kalcia64
dobra koncze dyskusje z toba proponuje jakos ta pania zablokowac jesli to mozliwe.Czy jestu jaks osoba ktora sie tym zajmuje. Ta rozmowa zaczyna zakrawac nie moralnie to forum o matkach i dzieciach a nie o zalach zyciowych koniec konwersacj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiesz co nie chce sie z Toba klucic ... dlaczego nie mozemy porozmawiac jak normalni ludzie?? z tego co czytam to wiem ze jestes zona masz dzieci... nie chcialam nikomu zabierac meza... on mieszkal sam, nie mialam zielonego pjecia ze ma zone (nie mowil o tym, ludze na okolo tez nic nie mowili, nie nosil obraczki)- bo NIGDY bym sie nie tknela takiego faceta - jak sie dowiedzialam to odeszlam, a potem okazalo sie ze jestem w ciazy.... a nie usunelabym bym bo dla mnie to zwylke morderstwo.... spodkalam sie z Ta kobieta (jego zona) on ja tez oklamywal ... nie zrobilam tego specjalnie i ona o tym wie.... facet okazal sie wredna swinia klutnia do niczego nie dojdzemy wiec postanowilam byc szczera... czy teraz mozemy juz zakopac ten topor wojenny????

Gość kalcia64
Norma kolejne kobiety skrzywdzone przez faceta . tylko czemu ty nie znajoma robisz jako czyjs adwokat, nic juz nie kumam z tej sytuacji . Masz jakies ale do nas wszystkich a tu wkoncu wyszlo ze to za jakies porachunki osobiste robisz nie snaski na topiku.Uwazam ze to nie miejsce na tego tematu sprawy a jesli prubojesz przedstawic anie w negatywnym swietle to ci sie nie uda nie w naszej gestji jest ja sadzic czy potepiac.

Gość kalcia64
Nie stety co do tych bledow to moja glupia wada pol zycia cwiczenie ortografi i nic robie byki zjadam koncowki jak siedze na forum to zawsze mam slownik przy sobie. Zawsze bylam lebsza z liczenia rachunkowosc , matma itd a pozatym pranie gotowanie dzieciaki i miedzy tym pisanie to tez ma wplyw bo pisze i nie sprawdze nawet przed wyslaniem.

ciekawe co sie z zeluchna stalo??? :| pewnie juz urodzila..... jak tak to jestem w czolowce.....

Gość kalcia64
Dziwna jest ta osoba zastanawiam po co takie prowokacyjne rozmowy prowadzi, przeciez mozna miec swoje zdanie ale w normalnej rozmowie przedstawiac swoje racje. Ale kobieta mi dopiekla z tym pisaniem no ale wiem ze byki wale - prawda jest czasem bolesna. Do tego poklocilam sie z moim mezem o siedzenie na internecie.Caly tamten tydzien wieczorami byly mecze to bylo ok ja znudow szlam o 22 spac ale jak tylko ja mam zajecie to musi mi to wytykac.

Gość s_daga
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę zeluchna......26/04.......39.....Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........38.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....34...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......31.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....24........Croydon.....dziewczynk a ....Amelka s_daga.......15/08.......25....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........22........Harrogate......chlopak ...............? Kalcia64.....31/08........22.......Waltham Abbey......chłopak.....Aleks ***niunia***....14/09......21......Wolverhampton........ ?................? kaska0110....16/09........20........Leicester........... .?................? edziulka..........05/10...15.........Bristol.......?... ...Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .16........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...16.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert migotka_bober....15/10...16...Londyn...........?........ .........?....... Skorpionka81..19/10......15....Southampton.....?........ ..Iza/Robert karina82........01/11.....13....chichester..........?... ......julia/antoś camillee..........01/12.....8.....Bristol..............? .......................? lorenka..........22/12......6.....Milton Keynes.....?.......................? Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ......Aleksander asiek 392...22/03....3,740g......Londyn..........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g..Londyn- Enfield...chłopak......Tomasz Kohannah ... 20/04... 3256 g ... Londyn ....Synus jak ulal Antos zmieniam tydzien w tabelce skoro ma byc rozpoczety a nie zakonczony pozdrawiam

Gość kalcia 64
Jestam ktos? Juz zapewne wszystkie mamuski i ich dzieciaczki robia lulu:)

Gość okruch12
Czesc dziewczyny, wszystkie pomaranczkowe posty zniknely :) wiec nie wiem, o co chodzi (troche sie domyslam). W kazdym razie znowu szkoda, ze dajemy sie wciagnac w ta maskarade... Aneczka, skad wiesz, ze Zeluchna urodzila? U mnie dzisiaj ok, noc przespana, bez skurczow.

Gość okruch12
wlasciwie ja jakis czas temu szukalam topicu KWIETNIOWKI, zeby zobaczyc co z Zeluchna, ale nie moglam znalezc. Jak jeszcze byla z nami Flowerska, to cos wspominala, ze wiele kwietniowek urodzilo przed terminem, wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze jestes pierwsza. Jeszcze poszukam...

dziewczyny oszalalyscie : nie bylo mnie 3 dni i tyle stron nastukalyscie :) musialam nadrabiac! niestety tylko obierznie, i niewiele pamietam :/ jesli chodzi o rezydenta, to trzeba wypelnic to EEA1. to jest rezydentura ktora przyslugujepo roku. nastepna przysluguje po 4 od przyznania pierwszej. jutro jedziemy do pl :D nie moge sie doczekac, znowu nie bede zaglodac a wy sie rozpiszecie ;)

Cześć dziewczyny. Najpierw to kafee nie działało, a wczoraj padł mi net 😡 Stwierdziłam, że jestem uzależniona i zastanawiam się nad jakąś terapią ;p Tak poważnie to normalnie mi tęskno za Wami ❤️ Ja chciałam Wam powiedzieć, że od wczoraj mój maluszek zaczął już buszować także w dzień ❤️ Był tak ruchliwy, że cały dzień cieszyłam się jak idiotka :classic_cool: Ruchy są jeszcze takie delikatne, ale to łaskotanie jest baaaardzo przyjemne :) Też nie bardzo kumam o co znowu chodziło pomarańczce. Aneczko Ty się w ogóle nie przejmuj tym wszystkim bo nie ma sensu !!! Dziewczyny a z tą rezydenturą - po roku - to jakie są wymagania?? Z góry dzięki za odpowiedź. Też sie zastanawiam jak zdołałyście tyle \"natrzaskać\" postów...czytam i czytam....i nie wiem o co chodzi...muszę nadrobić :) Buziaki 😘