Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

karinella, a mowilas o wadzie wzroku poloznej? jak jej powiesz to powinna cie skierowac do specjalisty i w zaleznosci co on powie, to bedziesz miala cesarke albo nie :) ja jestem w podobnej sytuacji ;)

karinella wyniki na downa sa po tygodniu ,gdy ja mialam robiony ten test,to polozna powiedziala,ze jak do mnie nie zadzwonia w ciagu tygodnia to znaczy ze wszystko ok,a jak zadzwonia to wytlumacza co jest nie tak.

a co do cesarki tutaj,to ja mam dosc tych lekarzy,ja tez musze miec cesarke bo mialam usuniety miesniak no i mam rane na macicy,a co za tym idzie musze udowadniac to tysiacami pismami od mojego polskiego lekarza udowadniajacymi,ze mialam taka operacje.powiem wam ze im blizej konca ciazy tym mnie wiekszy strach ogarnia.

jak pisalam, to na koniec tez zobaczylam ze moze to sie odnosic do wzroku poloznej, ale co tam. juz mi w podstawowce baba pisala na opowiadaniach CHAOTYCZNE. Nic sie nie moge zmienic, 29 lat probuje i nic. W sumie ja chyba nie chce tej cesarki, ale zobaczymy, u mnie jeszcze kupa czasu. Towarzystwo we flacie za sciana znowu slucha jakies hiszpanskie disco polo.Nienawidze tego.puszczam im za to Kult. Chyba maja juz dosc Natalii w Brooklynie. Moja dzidzia nie lubi muzyki klasycznej.A ja lubie, ale odkad jestem w ciazy nie idzie mi. za to Mika i Kulcik jak najbardziej. W tym roku nie pojde do Astorii na koncert Kultu, bo mnie zmiazdza, a chodzilam co roku. Coz!!!

AA, jakby ktos uzupelnial tabelke, bo ja nie umiem, to moja coreczka bedzie Kornelia, a jak synek to Konrad.Dzieki

mada ja tak sie zastanawiam i to juz po raz trzeci, a w przyszly piatek mam wizyte u poloznej. Mam od wczoraj wrazenie ze brzuch mi troszeczke sie obnizyl nawet tesciowej tak sie wydawalo. Ale czy to nie zawczesnie?:)

kalcia- nasze dzieciaczki sa juz praktycznie rozwiniete wiec coraz blizej im do wyjscia:D:D ja z Ola juz mialam duzo wczesniej obnizony brzuch- przynajmniej z miesiac ale tak na 100% dokladnie nie powiem bo nie pamietam. Wiem, ze duzo wczesniej opadl. Teraz brzuchol nadal jest na swoim miejscu ale moj męzus mowi ze widzi jak sie do przodu rozrasta:):) zamiast na dol hahaha A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze ponac u moich 2 kuzynow pojawia sie dzieciaczki w 2008 r:):) ciaze sa bardzo wczesne wiec na 100% wiadomosc musze poczekac:):) To mi sie teraz rodzinka gwaltownie powiekszy hahaha

znowu za to meczy mnie zgaga ciagle mi sie takim kwasem podnosi az mnie gardlo piecze :(

Karinella ja mam RH minus i jak plamilam w 20 tc to poszlam do szpitala i tam mi podali na wszelki wypadek immunoglobuline ,,, a tak planowo to mam wpis w karcie ze bedzie zastrzykow 2: 30tc i 36tc Mada ja bylam na szkole rodzenia i babka tlumaczyla ze jest usg 36tc zeby sprawdzic jak jest ulozone dziecko,jesli wtedy jest tyleczkiem na dol to lekarz od razu wypisuje do planowej cesarki u pierworodki podobno o od razu ... Pozdrowionka :D

kalcia- ja dzieki bogu nie mam zgagi i wczesniej tez nie mialam:) migotka_bober- dzieki. To teraz musze sie na pewno zapytac o to usg w 36 tyg. Bo tak jak pisalam kiedys to dla mnie takie obmacanie brzucha, ze niby wszystko ok to jest smieszne- przeciez na tej podstawie nie mozna tak na pewno okreslic jak dzidzia jest obrucona:):)i jakiej jest wielkosci.

Migotka dzieki.Czyli o co chodzi z tym 28 tygodniem? I dlaczego mi powiedziala tylko o jednej szczepionce? zaczynam miec wrazenie ze w kazdym miejscu i miescie sa jakies inne zasady

kochane Brzuchatki - druga strona sie klania 🖐️ Karinella, ja tez rh - mialam zastrzyk ok 25 tyg i potem drugi do 72 godzin po porodzie. Epidural tez polecam, ja dostalam po 20 godzinach wywolywania oksytocyna i naprawde byla to przewspaniala ulga. Nastepnym razem od razu poprosze! spadam spac bo mala znowu zabkuje i czesto sie budzi w nocy, na dodatek malo je to bede ja jeszcze musiala karmic, moja duza panne. Caluski dla brzuszkow i zycze spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania wszystkim! Do nastepnego!!!! ❤️

karinella ja juz w PL wiedzialam ze jest zwyczaj podawania imm anty D w 28tc nie wiem czemu ja mam miec w sumie pozno bo 30tc i potem 36tc,,,chyba ze mi juz nie podadza skoro mialam podana juz wczesniej nagle i nieplanowanie, z tego co ja wiem po przekopaniu neta, wystarczy jak wezmiesz 28tc i potem po porodzie,,,to jest super bo w pl z osczezdmnosci nie wiem czy bys nawet dostala w ciazy,w wiekszosci daja tylko po porodzie,zwlaszcza teraz gdy nie mozna kupic samemu szczepionki bo prawo zmienili i tylko szpitale je dostaja ... Pozdr

mada, czemu tak czesto widujesz polozna? ja moja widzialam tylko raz, a drugi raz zobacze za tydzien :o

tzn ona sie mnie pytala czy chce sie z nia spotkac wczesniej, ale nie bardzo moze mi pomoc, wiec po co mam do niej isc??? :o

camillee- ja mam tak wyznaczone wizyty przez sama polozna. Do ostatniego razu mialam praktycznie co miesiac a teraz mam przyjsc po 3 tyg tzn wizyta wypada juz za tydzien, a pozniej bede miala co 2 tyg do samego porodu. No chyba, ze bedzie cos nie tak to czesciej.

mada, co robicie na kazdej wizycie? sprawdza mocz, cisnienie i bicie serduszka? czy cos jeszcze?

camille- mam tylko te podstawowe badania co napisalas. No jeszcze obmacuje brzuch:D:D

co to jest ten Epidural - co to za rodza znieczulenia , czy ktoras z was wie?:(

dzieki Madziatko bo juz pogubilam sie:) A ty znowu nie spisz:) Brzusio sie chyba faktycznie obnizyl bo tesciowa znowu to powtorzyla ze miprzodem sie obnizyl tak ze przypuszczam ze malenstwo sie juz obrucilo?

Jakos nie chce mi sie spac:D czekam na mezusia przy okazji- wraca za godzinke:( No to jak juz tesciowa mowi ci ktorys raz, ze brzucholek opadl to faktycznie twoj maluszek jest juz gotowy wychodzic:):) Kupilam juz te kartki na zakonczenie roku dla Oli. Akurat znalazlam takie specjalnie dla nauczycieli.

a ja dzis spie sama:( mezus ma pierwsz nocke na taksi. Chlopak od siorki robi lulu a my siedzimy przed kompem:)

Dobrze ze piszesz o tych kartkach bo bym zapomniala jutro musz tez kupic bo w czwartek koniec roku. Jutro dzien sportu u moich dzieciakow a w czwartek zapewnie bedzie piknik dla dzieci i rodzicow na zakonczenie. Jestem dumna z mojego starszego bo dostal super opis na koniec tej klasypodciagnol sie w 100% przez ten rok szkolny. Dzieci sa nie samowite wciagu 17 miesiecy pobytu moje dziecko mowi bardzo dobrze po Angielsku , pisze , liczy w tym jezyku a drugiu widze ze tez juz przelamuje ta barjere i zaczyna byc dwu jezyczny. dodam ze w domu maja zakaz mowienia w angielskim po to by szkolili polsk bo ten jezyk za jakis czas moga zapominac jesli tego rygoru nie wprowadze:)

Dzieki za nr:) Ola tez juz troszke gada po angielsku. Przynajmniej w przedszkolu jakos jej idzie ale w domu tez mowi tylko po polsku.

Dzien dobry zawartosc brzuszków no i bry mamusie !!! ;-) Jak dzis samopoczucie?? Mada jak dzidzius dzis.wierci sie???No i Olcia bedzie miec wolne -ciesz sie czy niezabardzo? Kala a u Ciebie jak samopoczucie???A u Ciebie kalcia -Kubuś zadowolony ze w domku bedzie siedział? Widze ze obie cieprpicie na bezsennosc,ale pociesze was juz niedługo ;-). Ale jestem zadowolona...bo wczoraj spotkałam moja inspektor zdrowia i powiedziała mi ze dzwoniła do mojego meza,aby sie spytac czy moze podac moj numer telefonu młodej mamie,(jej dzidzius jest młodszy od naszego o 6 tyg.) Bo jest tu sama ,cała jej rodzina jest w Polsce a Ona chciałaby spotkac sie z innymi mamami by sie doradzic i wogóle porozmawiac bo nikogo tu niezna :-).Kolejna znajomosc -warto sprobowac bo mam tylko dwie psiapsiółki tu (chyba rozumiecie,wole miec tlko te dwie ,ale szczere do bólu i wiem ze za plecami mi nieobrobia 4 liter) Zawsze mowie ze wole miec jedna przyjaciółke niz 10 falszywych pipek ;-). Ale troszki mi przykro z drugiej strony bo sie przeprowadzam za jakies 3 max 4 tyg.na szczecie nie tak daleoko wiec bede sie widziec ztymi psiapsiolkami (kala wiesz o kim mowie ;-) )

Witam🌼 kaletka- Olcia nie jest pocieszona tym, ze bedzie w domu siedziala. Jednak woli przedszkole i dzieci. A ja tez bym chciala zeby choc troszke w tym czasie miala jakies dodatkowe zajecia. Mysle, ze teraz juz nie bedzie tak padalo to jakos wiecej czasu bedziemy spedzaly na dworze:)

OOOOOOOO to zycze z calego serducha by pogoda dopisywała i zeby Olcia miala moze jednak jakies dodatkowe zajecia