Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Kalcia- najpierw wypytalam sie w roznych bankach jakie warunki trzeba spelniac i wogole jak to wyglada. Jesli jestes w Anglii ponad 3 lata to z regoly nie potrzebujesz zadnego wkladu finansowego. Jesli twoj pobyt jest krotrzy to roznie jedne banki wymagaja 10%, inne 5% wartosci domu. POwiem Ci szczerze,ze lepiej miec chociaz minimalny swoj wklad,bo raty miesieczne sa wtedy mniejsze. My bralismy kredyt w Lloydsie,i ten kredyt jest na nas obojga podalismy ile zarabia moj maz i ile ja.Sume ktora moga Wam pozyczyc zalezy od dochodow,od tego czy macie dzieci,jakies inne kredyty itp.Najlepiej podejdz i umow sie na spotkanie o Mortgage(kredyt hipoteczy).W Anglii,jest o tyle lepiej niz w Polsce,ze mozesz sprzedac dom juz po dwoch latach,a nie jak w Polsce,ze musisz splacic kredyt dopiero mozesz sprzedac dom. My jeszcze nie wiemy czy zostaniemy w Anglii na stale ale nie chcemy placic komus i po kilku latach nic nie miec. Jestesmy w Anglii 2 lata i wplacalismy 5 % wartosci domu. Mam nadzieje,ze troche Ci rozjasnilam te sprawe. :))

izabelka, ja uciekam spac :) popatrzylam sobie na wozki, na opinie i mysle ze mozna zwariowac ;) dobranoc!!

Co do tych wozkow to w pelni Cie rozumiem...Tez nie potrafie sie zdecydowac. Kolorowych snow Camillee, i wam wszystkie kochane zycze.Spijcie dobrze z waszymi malenstwami w brzusiach. :)) DOBRANOC :) :) :)

A jesli moge zapytac i nie jest to problem to w jakiej wysokosci dostaliscie ten kredyt

Kalcia - pani nam wyliczyla,ze bank moze udzielic nam kredytu do 170 tys. , ale my wzielismy mniej,poniewaz wczesniej upatrzylismy sobie domek i mielismy juz go zaklepanego w agencji,poniewaz najpierw kredyt zalatwialismy przez doradce kredytowego i strasznie dlugo to trwalo wiec zrezygnowalismy z jego uslug i postanowilismy sami poszukac sobie banku,ktory udzili nam kredytu.

nasz domek kosztowal 125 tys ( to nie duzo poniewaz mieszkamy w malym miescie ale domek super 25 letni) rata jest uzalezniona od tego na jaki okres jest kredyt i czy chcesz splacac na razie tylko odsetki czy troche odsetek i troche kredytu.My wzielismy na 35lat po 740£, z tym ze po dwoch latach wszystko mozna zmienic: dlugosc splaty kredytu,wysokosc raty itp.

ja mieszkam tez w malym miasteczku ale tu sa dosc drogie domy obecnie placimy 850 f +140 consil tax - kwota hausing benefity 260 miesiecznie. czyli 760 no i plus media. ale srednia to 200tys. mieszkania 1 bedroom sa wgranicy 140 tys.

no to strasznie drogie mieszkania u was. Nasz domek jest na prywatnej ulicy w takim zaulku,gdzie wjezdzaja tylko mieszkancy.Nie jest to co prawda dom wolno stojacy tylko tzw.blizniak(z jednej strony mam sasiadow).Ale dwie sypialnie , i lazienka na gorze a na dole salon,z ktorego sa drzwi do ogrodu i kuchnia. Nowe okna i drzwi, kominek w salonie itp. To byla dobra okazja.Meszkala tam wczesniej starsza pani a teraz sprzedaje ten dom. :))

jak bede miec jakies pytania to dam znac a teraz juz nie zajmuje ci czasu bo jest pozno.Jeszcze raz dziekuje za pomoc i porade link przegladnelam tak pobierznie ale juto sade i przeczytam linijke po linijce:)

My zamiast spac o tej porze to meczymy nasze malenstwa siedzeniem przy kompie(moja mala to sie strasznie wierci jak siedze przy kompie,pewnie jej ciasno). To milych snow Kalcia , jak by co to chetnie pomoge. Dobranoc :))

Moj tez mnie obdarza porzadnymi kopniakami. Ja mam problemy cos ostatno ze spaniem termin coraz blizej a tu cisza oprocz falszywych alarmow to zadnych oznak zblizajaceg sie rozwiazania - no moze coras czestrze skurcze przedpowiadajace:)

Nie nawidze konca ciazy tak jakies dwa tygodnie przed terminem jest ok ale jak juz zostaje tak jak ja mam 6-7 dni to szal mnie ogarnia , i o niczym nie mysle tylko kiedy przyjdzie na mnie pora, chociasz zal mi troche sie rozstawac z brzuszkiem bo to juz raczej ostatnia moja kulka i juz nie poczuje zycia ktore rozwij sie wemnie:( a to najleprze w tym wszystkim choc czasami meczaca ale jedno razowe. Koniec rozczulania sie nadsoba za to po za mna rosna male szataniatka i wkrodce dolaczy trzeci a gdyby nie oni to moj swiat byl ba bardzo szary i nudny i bezsensowny:)

dzien dobry mamuski!!! U MNIE NARESZCIE WYSZLO SLONECZKO I JUZ JEST CIEPLUTKO PODOBNO MA DZISIAJ BYC 26 STOPNI NAWET NIE WIECIE JAK SIE CIESZE. Ja juz zaczelam sobie prac ciuchy bo kosz pelny a pozniej wypiore ciuszki dzidzi a wy gdzie sie podziewacie spicie jeszcze????

Witam! U na stez slonecznie, i tez zaczynam robic pranie, a moj maz moze w koncu pomalowac balkon- czekamy od 2 tygodni na pogode.i trzeba szybko lapac, bo jutro niewiadomo...uhhh Anglia

Ludzie!!! znowu formula jeden w tv- i chlopa mi wetnie na kilka godzin- nic tylko jade na zakupy- tez chce miec przyjemnosc z tego dnia!!!!! ha ha

Gość kredyt na zalup starego domu
na 35 lat ???????? ja pierdziele ale pesrspektywa hahahahah

DO POMARANCZOWEJ:Co... zal Ci ,ze ktos moze miec wlasny dom,a Ty musisz pchac pieniadze dla kogos?Zeby tytaj zyc trzeba placic za mieszkanie(no chyba,ze mieszkasz pod mostem to nie musisz),wiec chyba wiadomo,ze lepiej splacac sobie kredyt niz landlordowi.

Witam,u nas przepiekna pogoda,pewnie wszedzie tak jest,bo malo was tu.Pewnie wypoczywacie na swiezym powietrzu.Ja tez uciekam,posiedziec troche w ogrodku... Pozdrawiam :))

Gość kredyt na zalup starego domu
wiesz ja na swoj piekny dom nie btałam kredytu budowalismy go z biezacych dochodów budowa zajeła nam jakies 8 miesiecy mam dom 300m2 i smiac mi sie chce jak wy sie podniecacie drogimi kredytami

Gość nie prałam
nie mam pralki:( ile kosztuje pranie w pralnie wiecie?

Wiesz co pomaranczowa ty sie czepisz bele gowna, spoko jesli mialas taka mozliwosc ale jestes jedna na iles tysiecy ludzi w polsce ktora na to bylo stac, wiekszos bierze kredyty tak jak tutaj i jedni kupuja domy po 20-30 lat a drudzy stawiaja od podstaw.

Gość swoja
wiekszos bierze kredyty tak jak tutaj ?To przyjechałas tu po kredyt?

Nie ie przyjechalam tu po kredyt ale zeby zyc lepiej. A ze nie mamy zamairu wracac do polski wiec za jakis mamy wplanach kupic cos swojego .Nie mam zamiaru przez cale zycie pakowac pieniedzy w czyjes kieszene bo te pieniadze jakie place obecnie moge lokowac w wlasna nieruchomosc a to zawze jaka inwestycj ktora wrazie czego mozna odzyskaca gdyby np w pewnymmomecie nie bylo nas na splacanie.

SORKI POZJADALAM LIERKI I WYRAZY MAM NADZIEJE ZE DOCZYTACIE SIE. SPADAM DZISIAJ Z FORUM BO MAM TAKIEGO AGRESORA ZE MOGLA BYM NAPRAWDE CHAMSKO KOMUS NAZDAC. A JAK POMARANCZKA SIE POJAWIA TO WOGULE MNIE NOSI BO CZEPIA SIE NAS BOGODUCHA WINNYCH ZA TO ZE W NASZYM KRAJU JEST TAK JAK JEST I LUDZIE POWYJEZDZALI ZEBY MIEC LEPIEJ.