Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

czesc dziewczyny! jak tam samopoczucie w ten \"piekny poranek\"? nie wiem jak u Was ale u mnie pada, czyli bez zmian, pogoda dla kaczek :) monika stansted dzis jest ten wielki dzien :) jak sie czujesz?

heloo pogoda pod psem, zimno i chmury. U mnie Tymon w samym pampersie gania:)widze ze to jedyny sposob na jego potowki i w chacie pootwierane okna.Mi zimno,ale jemu widze ok:D Nie wiem czuje sie jak wyrodna matka, jak ja mam go ubierac? Walczyla ktoras z Was z potowkami? Piochtanina nie daje za bardzo efektow, bo to jest etap ze nie ma juz krostek tylko takie zaczerwienienia po nich. W ogole malo dzis spalam, marze o tym by spac 8 godz pod rzad:D

Gość monika.stansted
hej! narazie nic sie nie dzieje...szkoda!

Gość julia...8
Szczęśliwe Brzuchatki: Monika.stansted..22.06.2008...40...stansted.....synek... ..Oscar Rokita1988........02.07.2008....38...Bedford......?...Am elia/Jacek Aneta_s.............04.07.2008...38...Slough.........cor ka.....Jessica Borowa.............12.07.2008....38...Thornton Heath......córka...... Julia...8............13.07.2008...37...Telford......? .....Oliwia/Olivier arvena4-Gosia....08.08.2008...34...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22..........28.08.2008....30.....Londyn.........c órcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......27....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....26.....WGC........synek...Jakub Jan monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....20......Wood Green.......?...........? mala79.............14.11.2008.....20......Londyn....corc ia.............? Katelka25.........09.12.2008r....15....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier

A u mnie jest ladnie i slonecznie, co wy opowiadacie ??i zamierzam wyjsc poopalac sie troszke :) Maja walczylam z potowkami jak pojechalam rok temu latem do Polski. Co to bylo za upalne lato...Mala w zaden sposob nie mogla sie przestawic na taka temp, ciagle spocona- przez co wreszcie zlapala przeziebienie, no i te potowki. A nasuwala tylko w pieluszce.Przemywalam je naparem z rumianku, ale tak naprawde to schodzily dopiero jak bylo chlodniej

maja 2008-u mojej Julki na potówki pomogła kapiel w wodzie z dodatkiem maki ziemniaczanej i pudrowanie ciałka mąka ziemniaczaną.

Dziewczyny dopisze Wam z tym dowodem polecialam do Pl, wczesniej wyslalm mamie akt urodzenia i juz czekal na mnie przetlumaczony, poszlam do urzedu, umiejscowili mi akt urodzenia w PL , nastepnie zameldowalam mala u mnie w domu,cos tam musialm wypelnic w ewidencji, moj maz musial wyjechac wczesniej wiec zlozyl oswiadczenie ze zgadza sie na wydanie dziecku dowodu (musza podpisac oboje - matka i ojciec), zlozylam wniosek, po paru dniach przyznali pesel, i wtedy wniosek byl gotowy do ruszenia ( uwaga- zdjecia do dowodu sa inne niz do paszportu). czyli wniosek zlozylam 21 maja, dowod malej mialam 10 czerwca. na swoj jeszcze czekam, bo przy zmianie nazwiska trwa to dluzej na nowy paszport czekalam 2, 5 tygodnia w rubryce wzrost ma wpisane 65 cm pozdrawiam

Maja na potowki moj GP dal mi rewelacyjny krem, tzn w aptece zrobili -moze Twoj da taki sam ja slyszalalm ze bron boze krochmal- zatyka te wypryski- u nas po paru godzinach oid posmarowania tym kremem zeszlo, jka ma jakas alergie tez schodzi, ale za cholere nie wiem co to jest bo dali w bialym pudle , wyleczylam tez sobie tym popekana skore rak i stop

korinella ja dostalam taka biala papke na wodzie o zapachu masci cynkowej ale mam wrazenie ze to mu zbyt wysuszylo skore, boje sie ze zrobia sie z tego ranki, tymbardziej ze jest to skora szyi.Slyszalam o mace ziemiaczanej ale w moich oklicach jej nie dostane, kupilam puder nistety j&j ale szczerze troche boje sie nim go wysmarowac bo po oliwce maly dostal uczulenia, ale w pudrach chyba nie ma roznicy, jak myslicie? Narazie maly dalej caly dzien w samym pampersie, troszke jest lepiej. korinella moze masz opakowanie po tym kremie zeby sprawdzic jak sie nazywa?We wtorek widze sie z GP to obejrzy malego.

Gość hej dziewczyny mam pytanie
Czy któraś z was starała sie o becikowe Sure Start Maternity Grant .Czy mogłybyście mi napisac jaki jest okres oczekiwania na odpowiedź?? Z góry dzięki

Witam w nocy, bo to już nawet wieczór nie jest. Miałam bardzo zajęty dzień i gości.Fajnie było. Sure Start Maternity Grand - dostałam odpowiedź po trzech tygodniach - odmowną niestety. Kolki - mojemu dziecku chyba już przechodzą.Podaję mu herbatkę Hipp na lepsze trawienie.Już nawet Gripe Water nie musimy dawać.Gazy wciąż ma, ale praktycznie cały czas pilnujemy, aby je uwalniać (pionowe noszenie, masaże, kąpiel w tummy tub, leżenie na brzuszku, dociskanie nóżek do brzuszka i robienie rowerka).Te metody skutkują. Brzuchatki na wylocie - jak samopoczucie??? Pozdrawiam.

dzien dobry dziewczyny strasznie mnie brzuch boli raz z lewej raz z prawej strony i promieniuje na nogi--cos jakby kolka ale na calych polowkach brzucha. Macica caly czas napieta. Zaczelo sie o 7 rano i tak juz ze 4 razy. Moze to tylko przepowiadajace skorcze?

Gość zaneta2400
witam Panie mam pytanie zwiazane z L4. Czy moj maz moze dostac na mnie L4 ?????????? to znaczy strasznie zle sie czuje ( 9 tc) wrecz fatalnie czy Gp moze wypisac mezowi L4 na opieke na mnie ????? Bardzo prosze o odpowiec.Dzieki.

aneta to dobrze, wiesz ja mam takei bole jakbym miala mega okres dostac,w nocy sie budze, ale nie czuje zeby miala skurcze, wiec nei kumam :( a wogole ledwo co chodze a w czwartek nie ten tylko rpzyszly ide na fizjoterapie do szpitala, mi wiecice co chyba cos si z koscmi porobilo :( bo ja juz od bardzo dawna chodzic nie moge, normalnie gdzies od 20tc :( okreakiem i boli :( zaneta, lekarz chyba nei da l4 mezowi, do tygodnai mozna wizac wolne, tzw off sick, bez lekarskiego usprawiedliwienia. wiec jesli potrzebujesz zeby sie maz zajal toba, niech zadzwoni do pracy, i powie o co chodzi, a jesli nei, to moze zadzwonic do przychodni i sie po prostu zapytac co w takeij sytuacji.

arvena koniecznie sie dowiedz o przyczyne tych boli bo to napewno nie jest dobry znak tym bardziej ze od 20 tygodnia ciazy tak masz. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :) mi przeszlo tzn te bole bo macica sie napina caly czas moze w krotce urodze :)

Gość lida142
Cześc dziewczyny , czy jest możliwośc wywołania porodu na życzenie , czy położna może mnie skierować do szpitala nie czekając juz dłużej .Juz tłumacze , jutro mam wizyte u położnej jestem 5 dni po terminie i nie jestem w stanie dłużej czekac aż moje kochane dziecko się zdecyduje przjśc na świat samo boli mnie wszystko nerki , żołądek , kolana itd. jestem do niczego . A skurczy jak nie był tak nie ma . Pozdrawiam

Gość rokita1988
Hej dziewczyny! Tez tak macie, ze przy dluzszym chodzeniu albo siedzeniu przy komputerze puchna wam palce ???

hej dziewczyny ależ frekwencje ostatnio mamy :( Aneta ty już pewnie niedługo...A spakowałaś sie chociaż;)? też tak bym chciala, bez tez tego wyczekiwania... lida to nie ten kraj gdzie wywoluja ci porod na zyczenie! W prywatnej klinice pewnie by to zrobili ale nie w NHS. Wiesz przecież ze 2 tyg po term to jeszcze norma i oni tego sie trzymają - rozumiesz, wszystko zrobi natura - to ich motto. Chybaze cos sie dzieje niedobrego to wiadomo wywołują

dziendoberek, no to i ja z Wami pojojcze. ogolnie zle sie dzis czuje i chyba zaraz zadzwonie i nie pojde do pracy. znow mam bole i zawroty glowy, jestem rozbita i nie dam rady oddychac tak jakbym miala mniejsze pluca albo co. ja to chyba jestem juz troche przemeczona albo znowu mam anemie, najgorsze ze jak rano bylam u poloznej to zapomnialam wziac od niej skierowania na krew. a wogole to polozna zabila mi cwieka. zbadala bicie serca dzidziola i powiedziala ze jak dla niej to jest za szybkie jak na chlopca... no coz teraz to na pewno pojde na usg w Polsce. nie mam nic przeciwko nastepnej dziewczynce ale juz pooddawalam ciuszki kolezance :D:D:D ladne jaja by byly gdyby okazalo sie ze ze ona ma racje.

dziendoberek, no to i ja z Wami pojojcze. ogolnie zle sie dzis czuje i chyba zaraz zadzwonie i nie pojde do pracy. znow mam bole i zawroty glowy, jestem rozbita i nie dam rady oddychac tak jakbym miala mniejsze pluca albo co. ja to chyba jestem juz troche przemeczona albo znowu mam anemie, najgorsze ze jak rano bylam u poloznej to zapomnialam wziac od niej skierowania na krew. a wogole to polozna zabila mi cwieka. zbadala bicie serca dzidziola i powiedziala ze jak dla niej to jest za szybkie jak na chlopca... no coz teraz to na pewno pojde na usg w Polsce. nie mam nic przeciwko nastepnej dziewczynce ale juz pooddawalam ciuszki kolezance :D:D:D ladne jaja by byly gdyby okazalo sie ze ze ona ma racje.

ja bylam zapisana na wywolanie porodu na 12 dni po terminie, lida popros o sweep.wykonuje sie go od 7 dni po terminie, nie zawsze dziala ale warto sprobowac.

hej dziewczyny ależ frekwencje ostatnio mamy :( Aneta ty już pewnie niedługo...A spakowałaś sie chociaż;)? też tak bym chciala, bez tez tego wyczekiwania... lida to nie ten kraj gdzie wywoluja ci porod na zyczenie! W prywatnej klinice pewnie by to zrobili ale nie w NHS. Wiesz przecież ze 2 tyg po term to jeszcze norma i oni tego sie trzymają - rozumiesz, wszystko zrobi natura - to ich motto. Chybaze cos sie dzieje niedobrego to wiadomo wywołują

Ha ha odezwala sie ta co sie nie powtarza :D wlaśnie, zapomnialam o membrane sweep chociaż sama to mialam ale dopiero tydz po terminie

Gość lida142
Dziekuje dziewczyny -membrane seep jest to masaz szyjki macicy i chyba nie za bardzo przyjemne jak sądze, aż sie boje . Dobrze mysle ?

to raczej naciaganie blon pecherza plodowego. jest to niekomfortowe ale nie rozni sie zbytnio od badania ginekologicznego. poza tym mi bylo wszystko jedno byle by juz urodzic :D. nie zrobia Ci tego tylko jesli szyjka macicy jest "niedojrzala", poniewaz polozna nie bedzie mogla dotrzec do blon pecherza plodowego.

no i nie poszlam do pracy. boli mi glowa i ogolnie jestem dzis do niczego. dziewczyny czy ktoras z was miala lub wie cos na temat bolu w lydkach. jest bardzo upierdliwy i taki jakby to kosci bolaly. siega od kolan do kostek i jest nie do wytrzymania, mam tak od 2 dni i myslalam na poczatku ze moze zle spalam. co Wy na to?