Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fernandyna pm

Co to jest frida.Wyciaganie koz z nosa dzieciatka.

Polecane posty

Gość fernandyna pm

Uzywam gruszke,ale moje bejbi drze sie w nieboglosy.wiec moze frida.co to jest i gdzie kupic.a moze inny spoisob poza sola fizjologiczna?

ciepła sól fizjologiczna + strzykawka (wtedy jest wieksze ciśnienie, tylko trzeba dość energicznie wstrzyknąć do noska około 1-2 ml) = sukces przy katarze, przynajmniej u moich dzieci ( całej trójeczce:)) się sprawdzało. Po takim zabiegu kichnięcie, a więc i dość dobre oczyszczenie noska murowane! Przy poważniejszym katarze np ropnym to już tylko najlepiej robione krople (ale tu już potrzebna recepta). A jak u mojej najmniejszej pociechy widzę żaby w nosku to bezczelnie wyciągam je przy pomocy tych pałeczek z watą( jak to sie nazywa??). Wiem, że to niezbyt bezpieczne bo podobno można zapchać taką kozuchę głebiej, ale mi sie to jeszcze nie zdarzyło. Zachowuję ogromną ostrożność, nie wpycham wacika daleko i najczęściej koza sam przylepia się do waty na tyle, że wyłazi na sam skraj noska, skąd już nawet chusteczką, czy pieluchą łatwo ją usunąć. Ale opisik:) Mam nadzieję, że da się go zrozumieć:) A co to jest frida nie wiem...Pozdrawiam:)

A co powiesz na do ustny aspiratorek? Polecam model z wymiennymi końcówkami. Są bardzo ważne w przypadku bardzo rzadkiego i lejącego katarku. Komplet zawiera wymienne filtry. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.