Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaa

CASTORAMA

Polecane posty

Gość gość
A ja już sie przekonałem ze jesli chodzi o takie zakupy to jednak najlepiej jest je robic w takich miejscach http://www.psbprofi.krakow.pl/ U nas w Krakowie to taki jeden z lepszych sklepów.

Gość gość
No i w 2014 były podwyżki , śmieszne bo między 50-100 zł brutto dla wybranych, najlepsze że osoby pracujące teraz 3 lata zarabiają tyle samo co nowo przyjęta osoba :( . Pracy coraz więcej, osoby się zwalniają bo ileż można czekać na lepsze pieniądze, raczej dobre czasy dla pracownika szeregowego w tej firmie już minęły i nie zapowiada się by miała zajść jakaś poprawa. W miejsce zwolnionych osób nie zatrudnia się nikogo, tylko każe pozostałym wypełniać obowiązki takiej osoby, oczywiście dodatkowej kasy za to nie dając.

Gość gość
Kroją etaty, redukują zatrudnienie, zatrudniają pracowników z agencji pracy, ludzie wypruwają sobie żyły bo musza pracować w mniejszym składzie, ruch ogromny, a po kilku latach pracy nie ma nawet 2 tys netto na rękę.

Gość gość
Czy u was też odbywa się cięcie etatów to granic niemożliwości, typu 50% składu w ciągu 2 lat ? Niestety większość działów doświadczyła tego typu cięć, z czego większość to osoby, które same zrezygnowały bo już miały dość pracy za 1600-1700 zł, czy tak tylko wygląda to w południowej Polsce.

Gość gość
Ja w listopadzie podziękowałem za współpracę tej firmie, znalazłem inną pracę o 300 zł lepiej płatną. Nie zamierzałem czekać na turbo premię i grudniową dodatkową wypłatę, na dziele zostało tak mało osób, że każdy dzień to pod koniec to już było piekło, zmiany 1 na 1, a wymagania coraz to większe bo ebit spada, marża spada, wydajność spada. Nie sądziłem, że ta firma tak nisko upadnie, ale skoro tylko liczą się liczby i testy jak mała liczba osób może pracować na sklepie i dziale to ja dziękuję bo zdrowie mam tylko jedno. Pozdrawiam tych co tam jeszcze zostają, bo kolejne zmiany będą coraz boleśniejsze, dodatek stażowy można powiedzieć, że już został zabrany ale wprowadzą w życie to od 1 lutego, następne to premie 13 i 14 do wycięcia.

Gość gość
hej jak to jest z tymi premiami np.na swieta ile trzeba pracowac zeby cos dostac

Gość gość
Na święta nie ma żadnych dodatkowych premii. Są tylko obecnie punkty w systemie mybenefit, 2 razy w roku przyznawane jakoś okolice maja i października chyba. Jest to fundusz świadczeń socjalnych , które pracodawca musi dawać, nie jest to żadna łaska firmy jak niektórzy sądzą. Chodzi Ci zapewne o dodatkową pensję tzw 13. ( obecnie 80%, ale pomniejszana mocno za każde L4). Aby ją otrzymać w grudniu musisz być zatrudniony od 1 lipca najpóźniej i w chwili wypłaty być nadal pracownikiem. Ja uważam, że jeśli ktoś szuka pracy to może śmiało składać CV bo mnóstwo osób odchodzi i wolne miejsca zostają a że w miejsce 2 osób zatrudnia się potem 1 to już inna sprawa. Jedno trzeba tylko wiedzieć, że to już nie jest firma która płaciła dobrze. 2002 brutto na początek + 150 brutto za każdą niedziele, podwyżka jak dobrze pójdzie to za rok o jakieś 150 brutto, jeśli źle to można i po 3 latach dostać dopiero 1 stopień. Pracy bardzo dużo u nas rezygnowały osoby po 1-2 miesiącach, wcześniej pracujące na budowach, bo praca cięższa a wynagrodzenie sporo mniejsze. Najcięższe działy to pokrycia podłogowe i budowlanka, potem drewno i ogród, najlepsze to narzędzia i elektryczny, ale powoli wchodzi sektorowość więc tak naprawdę można być rzucanym po wszystkich działach i pracować po kilka miesięcy na każdym. Nie ma już żadnych szkoleń produktowych dla pracowników szeregowych, nawet jeśli firmy organizują to kierownicy nie chcą wysyłać. Tak więc wiedza zależy od wcześniejszych zasobów nowej osoby oraz od szkolenia przez pracowników,a Ci często nie mają kiedy tego robić, albo zostali już najgorsi z najgorszych i niestety wiele nie nauczą choćby chcieli.

Gość gość
Castorama przestała już być dobrą firmą skoro ludzie sami odchodzą u nas w tym roku już pękło 20 osób, a wychodzi że to chyba początek. Sporo osób dostało też wypowiedzenia poza powyższymi lub nie przedłużono im umów, takie cięcia na maxa.

Gość Drake
Moje spostrzeżenia na temat ciasto,zatrudnienia już tylko przez agencje pracy,redukcje etatów i zwolnienia,duży nacisk na sprzedaż,pracownicy starsi stażem owszem mogą być zadowoleni,premie turbo,13 taki iimprezy firmowe,itd.nowo przyjęci na jakiś gownianych umowach za stawkę 7-8 zł na rękę za godzinę,a oczekują od ciebie takiej samej wydajności jak od pracowników którzy zarabiają dobrze i na normalnych umowach!!!Ochrona zamiast pilnować klientów,pilnuje głównie pracowników i tylko czeka na twój błąd,żeby w twoje miejsce wcisnąć następnego pachołka do roboty.Jak dyrekcja wpada na sklep wielka panika,sprzątanie i udawanie,że robi się wszystko ponad normę!!!Mówią,że casto to jedna wielka rodzina,a każdy każdemu d**e robi.Ogólne nie polecam.Może kiedyś było inaczej,ale teraz jest właśnie tak.

Gość gość
NIE RÓBCIE TAM ZAKUPÓW! Kupiłam małą jarzeniówkę do kuchni. Po roku padła żarówka i jest nie do kupienia u nich! Miałam wcześniej ruską z bazaru, to świeciła 20 lat!

Gość gość
a moze wiecie ile zarabia dyrektor ds. zarzadzania i logistyki w przykładowym sklepie castoramy?

Gość gość
Z tego co mi wiadomo to kiedyś od 8 tys brutto, pewnie nie zmieniło się to bardzo bo pensje w tej firmie stoją od kilku lat w miejscu. Na stronie castoramy szukają widzę już i dyrektorów sklepów i dyrektorów logistyków, więc szykuje się czyszczenie kadry dyrektorskiej w obecnych sklepach. Niestety większość to ludzie bez pomysłu, stosujący mobbing, nagany, zwolnienia więc mam nadzieję, że jak będą ich zwalniać to równie niespodziewanie jak robili to ze swoimi pracownikami, najlepiej dzień przed końcem kontraktu lub w ostatnim dniu. Zobaczą jak to wygląda z drugiej strony, tylko, że oni raczej nie będą mieli problemu za co za miesiąc rachunki zapłacić bo wynagrodzenia mieli dużo wyższe od innych pracowników.

Gość gość
Nie warto tam pracowac. Znam osoby, które pracują w największej Castoramie na ul Popularnej i już szykują sie z zalozeniem Zwiazkow Zawodowych. Ta praca to mobbing. Dyrektor Bernard H. oraz jego grono z góry nagrywa pracowników z dnia na dzien po czym wzywaja ich na dywanik i wymuszaja kary. Ochrona zamiast lapac złodzieji nagrywa filmy z pracownikami którzy zamieniaja ze soba kilka slow. Dodatkowo chodza za pracownikami do WC i sprawdzaja czy nie pisza na telefonach. Stazowe zabrane, kolejne do zlikwidowania maja byc 13 i 14. Place to 1800 zł netto bez niedziel na msc. (po 4 latach pracy) Turbo progresje sa male, szkolen brak, kierownicy to szuje. Boja sie o wlasne tylki i oczerniaja swoich pracownikow przed dyrektorstwem. Sami zobaczcie jak pracownicy sa porozstawiani przy polkach. Coraz wiecej ludzi odchodzi z tego smietnika i maja racje. To nie jest juz to co bylo nascie lat temu. Badziew.

Gość gość
witam chodzi mi o turbo premie co to takiego kiedy jest wypłacana i ile ja jest?

Gość gość
Pojechaliśmy z okolic Tarnowa do Krakowa by kupić taniej bo podobno jeśli się ma kartę dużej rodziny to jest 10% taniej a, to jest w ogóle nie prawda. Każdy odział ma swojego kierownika i tylko z nim można coś utargować ale z tym ciężko idzie. Chcieliśmy kupić kabinę prysznicową nie maja, bidet też nie mają drzwi do WC w kolorze białym 70 oczywiście nie mają żadnych drzwi 70. Meble do łazienki które wybraliśmy sobie też nie ma, niestety podobno producent już nie produkuje to po co są na wystawie jedyne co kupiliśmy to lustro 2 baterie, grzejnik, WC,kocioł z wężownicą.

Gość simons23
W sumie warunki pracy tutaj nie są najgorsze, chociaż na forum gowork.pl/opinie_czytaj,8698 nie wszyscy są zadowoleni.

Gość gość
Dostałem propozycje przez agencje pracy na zatrudnienie w Castoramie na dziale budowlanym przez agencje pracy. Dział budowlany umowa zlecenie ( 12 zł na godzine brutto ) lub na kasie 13 zł brutto umowa o prace. 4 dni weekendowe w miesiącu pracuje się. Bardziej polecilibyście prace na dziale czy na kasie ?

Gość gość
Ja mam po okresie próbnym na kasie mieć przedłużenie umowy na rok.Na próbnym miałam 1725 brutto na 3/4 etatu.Średnio na czysto było 1500 +-.Jestem teraz na urlopie i po nim podpiszę umowę. Ciekawe czy zarobki takie same jak na próbnym?

Gość gość
No i wiem....na próbnym i późniejsza umowa z taką samą kasą.Dostałam na rok.

Gość babalita
witam,byłam asystentką dyrektora w castdronce prawie 3 lata; potwierdzam to, że pochwala sie donosicielstwo, włazidupstwo i podkładanie świni (tak właśnie straciłam pracę, moja następczyni przychodziła do pracy godz. wcześniej i konferowała z dyr. logistyki każdego ranka) przetrwałam zmianę dyrektora, kolejny nie tolerował tzw. nielojalności, miałam być jego "okiem i uchem"; kier. bezpieczeństwa rzeczywiście przegląda nagrania z hali sprzedaży, kamyry są nawet na korytarzach w pom. socjalnych; zarobki takie sobie sobie jeżeli nie jesteś tzw. SWÓJ; nie polecam, z wierzchu wygląda to różowo, obiecują awanse, podwyżki a środku syf

Gość gość
Witam, ktoś z Was aplikował do Castoramy w Radomiu? Zaczęła się już rekrutacja? Ktoś coś wie na ten temat?

Gość gość
Hej...podobno jużrekrutują kierowników, ale co i jak to nie wiem.

Gość gość26
hej orientuje sie ktos ile moze zarobic kierownik od spraw bezpieczenstwa w castoramie albie kierownik od kas? Jest cos takiego tam wogole

Gość gość
nie mam bladego pojęcia jakie są zarobki na stanowisku kierowniczym, ale sądzę że nie małe...składałeś/aś na stanowisko kierownicze do Radomia?

Nie ale sie zastanawiam ile mozna wyciagnac tam

Gość gość
Bardzo stresująca praca, duże wymagania, ale realne. Ogromna odpowiedzialność.A pieniądzę sądzę że nie adekwatne do wymagań....

Gość gość137
A pracował ktoś albo pracuje w casto w Krakowie? Chodzi mi głównie o tą na zakopiańskiej. Jakie są tam warunki pracy? I o co chodzi z trzymiesięcznym rozliczaniem godzin pracy. Słyszałem coś takiego i nie wiem o co chodzi. Czy to znaczy że wypłata jest co trzeci miesiąc?

Gość Gość222
Witam, czy ktoś dostał zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną w Castoramie w Radomiu?

Gość gość
Tak, rozmowy trwają...

Gość gość
Moim zdaniem jak już kupowac wszelkie takie materiały to tylko w takich miejscach http://www.attic.pl/ Ja powiem szczerze ze wszystkie niezbędne materiały do remontu kupilsmy wlasnie tam.