Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikapika

Jak ulżyć dziecku w kaszlu?

Polecane posty

Gość mikapika

diphergan i syrop nie działają może ktoś zna inny sposób?

Gość mikapika
3 latka

jesli kaszel jest suchy meczacy najpierw trzeba go rozrzedzic i ja wtedy daje tabletki emskie 1 tbl w malej ilosci cieplej wody i tak trzy razy np 2 razy w ciagu dnia a nastepnego dnia tylko rano. To jest niedobre ale skuteczne. Kiedy juz kaszel jest wilgotny wtedy syrop wykrztusny. Moje dziecko najlepiej idzie na syrop z cebuli czosnku i miodu ( jedna drobniutko posiekana cebula , 2 zabki czosnku i 2 łyzki miodu). Pamietaj tylko, ze jak dajesz cos wykrztusnego nie mozesz dawac nic na wyciszenie kaszlu typu diphergan czy clemastin. Jesli nie tbl emskie to jest taki syrop ambroksol albo flegamina ale nie mozesz ani tbl emskich ani syropow rozrzedzajacych dawac po godz 17. Jak juz pojawi sie mokry kaszel wtedy na kolana glowa w dol i oklepywanko. Mysle , ze pare dni i bedzie z glowy Troche sie rozpisalam nie wiem czy jasne jest to co napisalam jesli nie to pytaj no i zdrowia zycze

a i zapomnialam o najwazniejszym mleczko, jogurciki, serki, soczki na bok! Jedynie cieple napoje jakas herbatka lipowa z miodem.

Gość żeby mu ulżyło to najlepiej
dobić

Gość mikapika
dzięki wielkie, zrobiłam ten syropek - tylko powiedz mi proszę czy mogę go dawać razem z dipherganem?

Nie no wlasnie pisalam, ze nie, drogi oddechowe musza sie oczyscis a to jest syrop wykrztusny wiec nie mozesz stosowac obu naraz bo jedno drugie wyklucza

Gość mikapika
oczywiście łezka77 - denerwuję się bo moje dziecko non stop śpi, po tym diphrganie

Gość Brondynka
Zrób syrop z czerwonego buraka. Pokrój go w kostkę, zasyp cukrem i kubek z tymi buraczkami zasypanymi cukrem wstaw do garnka z gorącą wodą, aż cukier sie rozpuści. Jest smaczny i skuteczny.

Wiesz ja tez kiedys z tym mialam problem na szczescie juz nie stosuje dipherganu ani zadnych innych wyciszyczy bo ta metoda sprawdza sie nie tylko na moim dziecku ale wielu innych. Dlatego zycze wytrwalosci i powodzenia

Gość lidka4545
Dobrym strzałem było kupienie inhalatora Baby Sanity. Mamy go już jakoś drugi rok i nic się nie psuje. Działa tak samo cicho i wydajnie jak na początku. Gwarancja tutaj jest na 3 lata bodajże jeśli nic nie mylę, także jak na tego typu urządzenia myślę, że długa. W ogóle moim zdaniem warto na to patrzeć ile producent daje gwarancji w pierwszej kolejności. Bo jednak jeśli coś jest podbite na 12 miesięcy tylko to raczej bym tego nie kupował.