Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bernadetka23

Czy tez lubicie patrzec na siebie w lusterku?

Polecane posty

Gość Perfectione
doyouhere -- hehehe:d rozsmieszylo mnie to ;))) zle mnie postrzegasz;) mam bardzo duzo przyjaciół i fakt faktem jestem poniekąd egoistką bo najpierw z reguły jestem ja, ale przyjaciolom zawsze pomogę nie jestem prozna nie obnosze sie z tym na kazdym kroku ze jestem narcyzem ( tylko tutaj troszeczke hehe:P ) bo po co;) moja sprawa ze lubie na siebie patrzyc:P to mnie dowartosciowuje i sprawia ze jestem szaloną otwartą na swiat osobą;) pewną siebie :) i przynajmniej czyjes pieprzenie ze jestem taka siaka i owaka mi zwisa i powiewa bo ja swoje wiem;) widocznie ktos tu jest niedowartosciowany a to na pewno nie jestem ja :)

Gość pampamapama
nie zazdroszcze naprawde nie mam czego, toś pokazał teraz..klasę i kulturę..dobrze ze tego w lusterku nie widac bo jak Bazyliszek na swoj widok bys sie wystraszyło Portret Doriana Grayaradze przeczytac albo film obejrzec to cos o was http://horror.com.pl/books/recka.php?id=61

Gość Perfectione
ja nie powiem ze jestem nieskazitelna w swojej budowie fizycznej bo mam pewne mankamenty ale akceptuje siebie w pelni ... do tego stopnia ze np. gdybym byla facetem to bym chciala byc sama ze sobą:P ehh.. skomplikowane to wszystko ale narcyza nie rozpozna sie ot tak:) omylnie stwierdza sie ze są to pustaczki zapatrzone we wlasne odbicie i nie widzące nic innego poza czubkiem wlasnego nosa:) mozna kochac siebie po cichu.. bo po co to komu.. wazne zeby ujawniac na zewnątrz to co powoduje narcyzm czyli jak juz wspominalam pewnosc siebie i tak dalej..

Gość doyouhere
ale narcyzm i pewnośc siebie to nie są synonimy, wystarczy sprawdzic w słowniku to dwie inne bajki ja siebie akceptuje, ale nie mam czasu ani ochoty ciagle patrzec w lusterka i mowic sobie po cichu "jestes sliczna, byłabym z Toba gdbym była facetem", lubie sie podobam sie sie sobie, akceptuje sie, ale nie "patrze bez powodu w lusterko,..tylko jak sie maluje, czeszę, myje..itd. bo i po co..a i tak jestem pewna siebie i podobam sie facetom.. poniewaz wyglad nie jest w moje osobie dla mnie najwazniejszy.. lubie sie za charakter, poczucie humoru, pomysłowosc i takie tam i za wyglad tez..ale nie tylko za wyglad. NARCYZM JEST TO TAK NAPRAWDę Z PSYCHOLOGICZNEGO PUNKTU WIDZENIA Narcystyczne zaburzenia osobowości (NZO) mają kilka charakterystycznych cech. Po pierwsze patologiczną miłość do samego siebie, która wyraża się w ekstensywnym skoncentrowaniu na sobie samym i odnoszeniu wszystkiego do siebie. Pacjenci ci również przejawiają nastawienie wyższościowe wyrażające się tendencjami ekshibicjonistycznymi, dążeniem do górowania nad otoczeniem, nonszalancją oraz rozbieżnością pomiędzy nieopanowanymi ambicjami a tym, co mogą rzeczywiście osiągnąć. Ich wyższościowość znajduje często wyraz w infantylnym systemie wartości - atrakcyjność fizyczna, władza, bogactwo, ubiór, maniery i tym podobne. Ci z nich, których charakteryzuje wysoki poziom inteligencji, mogą używać jej jako podstawy do intelektualnej pretensjonalności. Po drugie jest to patologiczna miłość do obiektu, polegająca na nadmiernej i wszechogarniającej zawiści świadomej i nieświadomej. Pacjenci ci korzystają również z dewaluacji usiłując bronić siebie samych przed potencjalnym uczuciem zawiści. Świadomie manifestuje się ono jako brak zainteresowania innymi, ich pracą i zajęciami oraz różnym stopniem pogardy dla innych. Ponadto patologiczna miłość obiektualna manifestuje się niezdolnością do bycia zależnym od innych. Pacjenci tacy wydają się nieświadomie traktować innych najpierw jako idoli - a następnie jako wrogów lub też głupków. Jak można się podziewać pacjenci ci niezdolni są do empatyzowania z innymi albo angażowania się w związki emocjonalne. Po trzecie jest to nadmierna zależność od pochwał ze strony innych bez towarzyszącego jej uczucia wdzięczności. Pochwały te traktowane są jako coś należnego zamiast stawać się źródłem zadowolenia. Pacjenci ci są płytcy emocjonalnie, szczególnie w relacji z innymi. Stany wielkościowe występują naprzemiennie z poczuciem małej wartości własnej i brakiem poczucia bezpieczeństwa stwarzając wrażenie, że ci pacjenci odczuwają albo wyższość nad otoczeniem albo zupełną bezwartościowość. To, czego boją się najbardziej, to bycie przeciętnymi albo „średniakami”. Z wszystkich tych cech wielkościowość jest najbardziej charakterystyczna dla patologicznej miłości do siebie samego. Ponadto chorzy są niezdolni do doświadczania zróżnicowanych postaci depresji (takich jak wyrzuty sumienia, smutek czy wgląd we własne stany psychiczne), obecne są u nich ostre wahania nastroju często powodowane niepowodzeniem wielkościowych usiłowań czy też prób zdobycia uznania ze strony innych, albo będących następstwem krytyki. Zazwyczaj samoocena u tych osób jest regulowana raczej przez wstyd, niż poczucie winy. Dominuje stan pustki lub samotności, a życie jest odczuwane jako pozbawione znaczenia. Zdolność do uczenia się od innych jest osłabiona. Pacjenci ci wykazują niewielkie zainteresowanie dla wartości moralnych, estetycznych czy też intelektualnych; ich systemy wartości są dziecinne i obliczone na ochronę ich dumy i samooceny. Ich nieprzeciętne uzależnienie od zewnętrznego uznania odbija niebezpośrednio niedojrzałe funkcjonowanie ich superego. W wypadku najniższego poziomu funkcjonowania (najgłębszej patologii) pacjenci wykazują w społecznych interakcjach wykazują brak kontroli impulsów, nietolerowanie lęku, poważne upośledzenie zdolności do sublimacji i dyspozycję do reagowania eksplozjami złości lub zaburzeniami paranoidalnymi. "

Gość pampamra
PERFECTIONE nie pisze sie "na siebie patrzyć" "tylko na siebie patrzeć" za ortografie tez sie kochasz?

Gość pampamra
ludzie troche samokrytyki

Gość doyouhere
NARCYZM narcyzm umiłowanie samego siebie, zwł. własnej urody; autoerotyzm, stan zakochania się w sobie, odczuwania silnych uczuć pozytywnych do własnych cech fiz. i psych.; por. egocentryzm. narcyz człowiek zakochany w sobie, w swojej urodzie; bot. roślina cebulkowa (ozdobna) o dużych kwiatach. Etym. - łac. narcissus z gr. nárkissōs 'bot. narcyz; w mit. gr. piękny młodzieniec, który odrzucił miłość nimfy górskiej Echo; karząc jego pychę bogini Memezis sprawiła, że zakochał się w swym odbiciu w strumieniu; nazwany jego imieniem biały kwiat był symbolem zimnej, nieczułej urody'. AKCEPTACJA akceptacja akcept; zgoda, zatwierdzenie, aprobata, przyjęcie, uznanie czego Pewność siebie to wspaniała cecha ale narcyzm to wada Prawdziwa pewność siebie cechuje ludzi, którzy znają siebie, akceptują swoje zalety, ale i wady. Wyznaczają oni sobie cele, które są w stanie osiągnąć, opierając się na swoich mocnych stronach. Nie budują karier i swojego życia na słabych fundamentach. Pewność siebie zależy od nas. Od tego jak odbieramy życie, jaki wpływ na nasze życie maja inni, od naszej samooceny. To my decydujemy o tym, czy zostaniemy szarą myszką czy szkolną miss uśmiechu... Tylko po prostu nie zdajemy sobie z tego sprawy. Ile razy nie podeszliście i nie zagadaliście do jakiegoś przystojniaka czy laski? Ile razy zmarnowaliście szansę na pokazanie siebie i swoich talentów? Zastanawialiście się kiedyś dlaczego tak jest? I do jakiego doszliście wniosku? Przecież nie ma nic do stracenia, a ile jest do zyskania... Nie ma się czego bać! Stawiając ten pierwszy krok, robicie bardzo dobre wrażenie, pokazujecie, że na wiele jest was stać. Pewność siebie zależy od naszej samooceny, a właściwie zależy od tego, czy jest ona pozytywna. Osoba, która ma dodatnią samoocenę akceptuje siebie w całości - wszystkie swoje zalety i wady. Nie boi się wyjść do społeczeństwa i pokazać: Oto jestem - zwarta, szczera lubiana i ceniona. Co ma do samooceny szczerość? Otóż bardzo wiele. Jeżeli jesteśmy sobą i mówimy to co chcemy powiedzieć to znaczy, że nie wstydzimy się pokazać, zaprezentować swoich poglądów i w razie potrzeby bronić ich. Znany mi student II roku psychologii twierdzi: "Dzięki pewności siebie jesteśmy bardziej zdecydowani, pewni siebie, konsekwentni, twardsi. Ludzie pewni siebie idą na przodu, niczym czołg". Świadomość, że jesteśmy czegoś warci daje nam pewność siebie. Kiedy widzimy kogoś przystojnego, to nie zastanawiając się nad niczym idziemy "na niego", bo przecież nic nam nie brakuje ;] Takie osoby mają większe powodzenie w życiu. Nie maja kłopotów ze znalezieniem pracy, lepiej i znacznie szybciej nawiązują kontakty z ludźmi. Do takich osób mamy też większe zaufanie. Zapytany o to, jakie czynniki powodują, że jesteśmy pewni siebie, wspomniany wyżej student odpowiada: "Moim zdaniem cechy osobowości pozwalają rozróżnić ludzi słabych psychicznie, uległych - czyli takich, którzy łatwo ulegają wpływom, często nie maja swojego zdania, od tych, którzy są przywódcami." Tak więc cechy osobowości jak zdecydowanie czy konsekwentność dają nam siłę, którą można nazwać PEWNOŚCIĄ SIEBIE. Często porównujemy się do osób o idealnych wymiarach, mających zaokrąglenia tam, gdzie trzeba i ile trzeba. Często zadajemy sobie pytania: "Czemu ja nie mogę mieć takiej figury?" Nie zastanawialiście się dlaczego? Mój informator wyjaśnił nam nieco to zjawisko: "Zależy kto porównuje się do modeli i modelek. Dla mnie takie wyemancypowane piękno jest formą sztuczności i czymś godnym niemal pogardy. Jednak człowiek jest istotą, która ma tendencje do dążenia do doskonałości, a w wielu przekonaniach ludzkich modele i modelki są wzorami doskonałości piękna." Moim zdaniem jest to kwestia ego, a jak wiadomo każdy człowiek to z natury egocentryk, czyli osoba, która lubi się wyróżniać, być wyjątkowa, nieprzeciętna, mieć coś, czego nie maja inni. Może ten artykuł wydawać się wam bezsensowny, ale moim zdaniem warto zdać sobie sprawę z tego kim jesteśmy, a kim możemy zostać będąc pewnym siebie ...

Gość doyouhere
człowiek pewny siebie nie traci czasu na patrzeniec w lustro tylko sfiksowany narcyz człowiek pewny siebie akcetuje swoje wady i zalety narcyz widzi tylko zalety, udaje ze nie ma wad!! Narcyz poniza innych jak to zrobiła Bernadetka23 cytuje jej wypowiedz "pierdolcie sie jebane zazdrosnice , brzydale opasłe z brzuchami faładami zwałami sadła o hydnymi ryjami!!!! zazdrościcie mi co??? Wont pasztety" Człowiek pewny siebie nie poniza innych szanuje innych tak samo jak siebie.. acha i Bernadetka mzoe łądna to Ty jestes ale za grosz kultury nie masz słoma z butów normalnie..ci wyłazi!

Gość Perfectione
pampamra -- oh oh ojej... az normalnie sie przejelam bo nagle okazuje sie ze ja-- osoba potrafiaca angazowac sie emocjonalnie w zwiazki, nie odczuwajaca super wyzszosci nad innymi ani tez nie czujaca sie bezwartosciową osoba posiadam wszystkie te i wyzej wymienione cechy? Narcyzm to nie jest choroba:) Mi to nie szkodzi wrecz przeciwnie:) nie szukam wiecznie poklasku aczkolwiek lubie kompementy jak kazda kobieta tylko ze ja jestem przekonana o swojej wartosci i przyjmuje je z dziką satysfakcja:) "Pewność siebie zależy od naszej samooceny" - a nasza samoocena zalezy od akceptacji siebie samego, a zebysmy siebie akceptowali to musimy sie sobie podobac:) chocby w malutkim stopniu a ze my sie sobie podobamy w wiekszym akceptujemy siebie jeszcze bardziej:P Mi to zycia nie zatruwa, wrecz przeciwnie:) Nagle sie dowiaduje ze cos jest ie tak hehehe:D smieszne bo mam peeelno normalnych znajomych i nikt mi jeszcze nie powiedzial ze jestem chora psychicznie czy cokolwiek hehe;) a ortografii sie nie czepiaj kazdy czasem byka palnie;) moje IQ 134

Gość paradoks
patrzeenie w lustro jest najgłupszym sposobem spedzania wolnego czasu i najnudniejszym chyba tylko ibecyle tak robia....heheh umrzesz i co na łózu smierci...przypomni Cie sie jak wiele czasy w zyciu straciłes na patrzenie w lustro...a nic konstruktywnego nie zrobiłes..nic po sobie nie zostawiłes...procz pustki zreszta wyglad przemija...

Gość Bernadetka23
spadac pasztety!!!!

Gość Perfectione
narcyz widzi tylko zalety, udaje ze nie ma wad!! kazdy czlowiek ktory chce zyc w zgodzie z samym soba musi zaakceptowac swoje wady ja wiem ze je mam ale staram sie ich nie dostrzegac no bo po co?? Kazdy normalny czlowiek ktoremu cos tam przeszkadza w jego wygladzie stara sie tego niedostrzegac...eh brednie brednie...

Gość Perfectione
narcyz widzi tylko zalety, udaje ze nie ma wad!! kazdy czlowiek ktory chce zyc w zgodzie z samym soba musi zaakceptowac swoje wady ja wiem ze je mam ale staram sie ich nie dostrzegac no bo po co?? Kazdy normalny czlowiek ktoremu cos tam przeszkadza w jego wygladzie stara sie tego niedostrzegac...eh brednie brednie...

Gość Hermosa
Ja też, podobnie jak Perfectione i Bernadetka lubię się oglądać w lustrze i podziwiać swoje zdjęcia ale nie jest to moje hobby! Po prostu jest to miłe i tyle.Widzę,że jesteście normalne dziewczyny, tak jak ja i nie widzę nic złego w tym, co robimy. Po prostu jesteśmy piękne i przez to bardziej pewne siebie i tyle. A przed innymi brzydszymi wcale nie lubię się wywyższać i poniżać je w jakiś sposób. Pozdrawiam.

Gość paradoks
ale masz głupie zainteresowania hehe bo gdyby Twoi znajomi wiedzieli ze sie wpatrujesz w lustro to by nie byli Twoimi znajomymi przeciez mowiłas ze robisz to pokryjomu rozsmieszylo mnie jedno Twe zdanie "ja komplementy przyjmuje z dziką satysfakcje" to jest troszke chore.... uwazam ze komplementy sa miłe dla nas kobiet, ale rozbie z tego dzikiej satysfakcji i uzalenienie dobrego samopoczucia od komplememenow jest niezdrowe!!! a jak Ci ktos nie powiem komplementu to co? jakbys miała po wypadku brzydką z bliznami twarz juz bys sie nie akceptowała? Narcyz to odoba ktora zyje dla komplementow, i to jest moim zdaniem chore,, bo troche głupie nieuwazasz?

Gość Perfectione
Bernadetka23 -- oni naprawde mysla ze my siedzimy bite 24 h i gapimy sie w lusterka hahaha:D:D:D to jest mania patrzenia na siebie fascynacja swoim cialem zwlaszcza twarza wieksza niz u przecietnych osob ktos sie ladnie pomaluje i popatrzy w lusterko i pomysli " ladnie wygladam kurcze dobrze mi w tym makijazu" a my staniemy przed lusterkiem nawet bez makijazu i powiemy sobie "swietnie dzis wygladasz...hym... ;))))))))))))))))))))))) " w najlepszych poradnikach o wyzbywaniu sie kompleksow i wogole o zaakceptowaniu samego siebie przeczytacie ze najlepiej stanac przed lusterkiem i powiedziec sobie "sliczna jestes.. naprawde swietnie wygladasz a ten nosek wcale nie jest za duzy.. ale za to jakie masz ladne oczka!" wychwalanie samego siebie nie jest niczym zlym:) nie mam przez to nasrane w glowie( chociaz teraz mam bo mi sie nie chce tlumaczyc juz nic heh) zachowuje sie normalnie tylko... kocham siebie i akceptuje bardziej niz siebie inni;)

Gość Perfectione
paradoks-- wyobraz sobie ze na brzuchu mam blizne dlugosci 5 cm po operacji ciezkiej ktorą przeszlam na dodatek zle mnie zszyli :( akceptuje to i dalej uwazam sie za piekną bo wole robic tak i naprawde zaczac siebiekochac anizeli umierac z nerwow ze nie mieszcze sie w spodnie bo przytylam 5kg :O to jest dopiero zalosne

Gość Perfectione
za to znajomi widzieli moje super zdjęcia jakie robilam bo uwielbiam fotografie czarnobiale i na zdrowie mi to wszystko wychodzi :) moje dobre samopoczucie nie jest uzaleznione od komplementow :) nie jestem egocentryczką w 100% nie szukam wszedzie poklasku wszystko jest ok tylko ze...... ... kocham samą siebie;)

Gość Bernadettka23
Perfectione nie obrazaj mnie bo mnie nie znasz.I nie przypisuj mi rzeczy, ktorych nie napisalam.To nie moja wina, ze siedza tu jakies smarkacze, ktorym radosc sprawia podszywanie sie pod czyjes posty.Nikomu nie ublizylam bo te teksty nie byly napisane przeze mnie.Poza tym nie jestem prozna wierz mi.Zle mnie chyba zrozumialas.Nie spedzam calego dnia w lustrze, nie moge sobie na to niestety pozwolic.I nie prawda jest to, ze zapatrzona jestem tylko w siebie.Jak juz pisalam potrafie dostrzec rowniez piekno w innych.Nie klasyfikuje ludzi jako tych pieknych i brzydkich, nie ublizam i nie oceniam tych drugich, potrafie dostrzec w nich czlowieka.Moj chlopak jest przecietnej urody ale kocham go i jestem z nim dlatego, ze jest wspanialym czlowiekiem i to sie dla mnie najbardziej liczy. Napisalam, ze uwazam sie za atrakcyjna kobiete bo taka jest prawda i nie kryje sie z tym.Nie oznacza to, ze wywyzszam sie z tego powodu w jakis sposob.Nie czuje sie przez to lepsza od innych.Ja poprostu w pelni akceptuje swoje cialo, lubie je, podobam sie sobie i dziekuje Bogu za to jak wygladam.I tak lubie patrzec w lustro i powiedziec sobie, ze jestem piekna.Jesli tego nadal nie rozumiesz to wybacz ale nie zamierzam sie z tego nikomu tlumaczyc.Wiem, ze wiele kobiet jest zakompleksionych, nawet tych naprawde ladnych.A wystarczy pokochac siebie i zaakceptowac w pelni, to naprawde daje radosc w zyciu. Ps.Ktos mi zarekwirowal mojego nicka.

Gość Bernadettka23
przerpraszam pomylilam sie moj post byl do doyouhere

Gość Freq
Ależ wy jseteście próżni. Bleeeeee!!!!!!!!!!!!

Gość mmmmmmmmmmmmniam
juhuuu jestescie??

Gość Mr. Eco
czesc czołzen 🌼

Gość Mr. Eco
jestem Twoim fanem 😘

Gość Mr. Eco
uwielbiam Cię 😍