Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

ja przebiłam sobie pępek w wieku 16 lat... myśle że 14 lat to też dobry wiek na kolczyk. Do=> Misiaczeq P pierwszy dzień wodą utlenioną (czyli dzisiaj najlepiej kilka minut przed snem, żeby troszke podeschło) jutro i tak aż do całkowitego zagojenia przemywac rumiankiem, jak będziesz miała problemy z zagojeniem (mocna opuchlizna, ogromny ból, dziwne wydzieliny) jeśli zacznie ci wypływac biała lub przeźroczysta wydzielina tzn. że rana zaczęła się goic. Nie dotykaj brudnymi palcami miejsca przekłucia, i najlepiej bierz prysznice, a nie kąp się w wannie. Najważniejsze podczas gojenia, za żadne skarby nie wyciągaj kolczyka!!!!!!!!!!!!! dopiero jak się zagoi czyli przestanie bolec i zniknie opuchlizna.

Gość Misiaczeq P
Do =>> Katie91 :P heh dzieki ... narazie jest spoko i nawet nie boli :P a fajnie wyglada ...hehe nie żałuje tego hehe :D mam nadzieje ze nie bedzie ...a zamierzam ten kolczyk strashnie dbac :P hehe BusssiaCzki :P

Gość Pasiasaaa
trudno jednym sie goi lepiej inym gorzej

ja tez zrobilam sobie kolczyka w pepku w wakacje...goilo mi sie chyba tydzien bo smarowalam jakas mascia nie pamietam nazwy i mialam specjalny kolczyk.kosmetyczka kazala mi ruszac kolczykiem do gory i w dol aby dziura nie zarosla i sie wyrobila ruszlam tak i po tygodniu nie bylo sladu opuchlizny i bolu a dziura sie zagoila.:)

Gość MiaisaczeQ p
hmmm mam kolczyka w pępku od 4 dni .... hmmm mam nim ruszac ?czy nie ? hmmm odpowiedzcie plis bo nie rozkminialm tego jezzcze pliss:PZ góry dzięk,i:P

Gość Patrycja14
Ja mam kolczyk 3 raz za pierwszym razem za malo skory wzielam i go wyciągnelam za 2 razem jak sobie przekulam zmienilam kolczyk na inny i nyl ciezki ktoregos dnia wstalam i zerwal mi sie ze skora odczekalam 2 tygodnie po 2 tygodniach znow sobie przekulam (pod koniec stycznia tego roku 2007) teraz jest dobrze na wfie moglam cwiczyc ale jeszcze mi sie babrze caly czas przemywalam woda utleniona ale z tej skory taki strupek sie zrobił wiec przestalam uzywac wody utlenionej dzisiaj kupilam sobie tribiotic i juz widac ze sie dobrze goi POLECAM TRIBIOTIC

Gość Margeuritte
Papol nie za mala jestes na ten kolczyk w pępku? A w szkoel to chyba z golym brzuchem nie zamierzasz chodzic? Dodam ze kolczyk w pępku wyglada ladnie jak sie ma ładny, plaski umęsniony brzuch i w studiu tatuazu musisz miec zgode rodzica albo 18 lat. Ja ma m 24 lata i nie wyobrazam sobie miec kolczyk w pępku w tym wieku bo nioby po co? To ma byc wabik na facetow? Pedofili czy co?

hej dziewczyny :( mam powazny problem.. otoz przebilam sobie pepek w grudniu 2006, a teraz mamy maj 2007 :( i nic mi sie nie goi.. skora na kolczyku ma chyba tylko 1 mm.. juz z miesiac temu chcialam wyjac kolczyka bo mysle ze to bezsensu.. ale kulki nie moge odkrecic ;(;( boshee... nie wiem co robic.. prosze pomozcie mi kochane :(:(:(

Gość Aedd_Gynvael
Mam pytanko. Chciałabym przekłuć pępek, ale nie wiem czy to, że chodzę na karate może być przeszkodą?? Czy kolczyk można ewentualnie wyciągać? Czy ćwiczenia fizyczne mogą zaszkodzić po przekłuciu? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdro:*

Gość Paulinussss
Hej:* ja zrobiłam kolczyk 3 dni temu. Nie bolało ale teraz boli kiedy przemywam spirytusem salicylowym:( nie wiem czy mam dalej to robić czy nie:( i smaruję maścią TRYBIOTYC. mam nadzieję, że ranka się szybko zagoi. ogólnie kolczyk śliczny ale i tak go nie pokazę bo jestem za gduba (doszłam do tego dziś stojąć przed lustrem) ech... pozdrawiam wszystkie zakolczykowane lasecki;)

Gość KSiEk
hmmm..Ja mam kolczyka od 4 tygodni...hmmmm caly czas przemywam wodą utleniona i mascia TrybioTyC...hmmm chcialam sie was zapytac ile trzea czekac az sie zagoi i kiedy mam przestac go przemywaci kiedy moge kolczyka zmienic... ;p prosze o odpowiedz i z gory dzienki ;p;p papatki ;*:* muah muah ;*

Gość Whos-
Hey..!!Mam 14 lat..!!jestem lekko świrnięta.!:-)Mam już 6 kolczyków w jednym uchu i 6 w drugim..!!Teraz chce przebic sobie pępek..ale się boje..!!Nie chodzi o ból podczas przebijania ale o zakażenia ,o ropienie albo coś w tym stylu..!!Znaczy w sumie przebijania też się boje chociaż u niektórych to wcale nie boli..ale wasze niektóre komentarze to mnie straszą i już sama nie wiem...Np.to wyrywanie kolczyka ze skórą(chociaż może to ściema na maxa)Mam tak ogólnie kilka pytań do doświadczonych 1.Czy to bardzo boli? 2.Gdzie najlepiej robic kolczyka??(studio czy kosmetyczka)Bo róznie piszecie,,..!!:-) 3.Czym przemywac albo smarowac? 4.Czy naprawdę trzeba wyciagac go czasami żeby cos tam "odpoczęło'?? 5.Jaki najlepszy kolczyk(tzn.nie zaduży ze stali hirurgicznej??) 6.Czy dłudo się goi? No to na tyle z góry dzia..Mam nadzieję że odpiszecie na te pytania,,.!!albo jak cos to nr gg10639968..Pozdro..!!

Gość zabcia1993
tez sobie robie kolczyk w pępmku troszke sie boje ale mysle ze bendzie wszystko ok bende smarowała maścia trybiotik i woda utlenionom bende miala ten kolczyk ze stali hirurgicznej jak ktos mam problem jakis ze np.ropieje albo nie chce sie goic najlepiej sie zgłosic tam gdzie sie przebijoło i wtedy wymieniom na plastikowy na jakis czas pozdro:)

Whos, udziele ci odpowiedzi na pytania:) 1.Różnie to bywa, mnie naprzykład nie bolało.. ale niektórzy bardzo to przeżywaja :) 2.Napewno w studiu piercingu! Kosmetyczki najczęściej przebijają pistoletem! A pistoletem nie powinno sie przebijać, bo to boli, sa pozniej tego skutki, i wogóle sie nie goi! 3.Na początku w studiu pan/pani od piercingu mogazalecić ci maść tribiotic albo cos innego :) najlepiej sie ich spytaj :) 4.Hmm, ja nie wyciągałam, wiec nie wiem jak to z tym jest, spytaj sie w studiu :) 5. Moze byc ze stali hirirgicznej, ja miałam ze stali :) 6.Ojj z tym to różnie, zależy od organizmu, skóry. Mi sie goiło 6 miechów.. ale skutki były okropne.. skórka na kolczyku wynosiła tylko 1 mm, chciałam zdjac ale nie moglam odkrecic kulki.. noi tydzien temu na wycieczce ta skorka mi sie przerwala :( i juz kolczyka nie mam, heh. Ale sie tym nie przejmuje :) przynajmniej mi juz nie przeszkadza :) we wrzesniu robie sobie w jezyku :) Buziam was dziewczyny :*:)

Gość Agatka 1212
hej wszystkim... chcialam was zachęcić do zrobienia sobie kolczyka w pępku bo to naprawde fajna sprawa :) najlepiej udać się do profesjonalego salonu :P POLECAM

Gość ppaauullaa
Witam. Więc chciałam sie poradzic bo widze że duzo osob pisze jak przebiegała jego sytuacja z kolczykiem. Otóż mam 14 lat i nie cały tydzien temu zrobilam sobie kolczyk. 'kłuła' mnie kolezanka ktora robi to od 5 klasy podstawowki. Zamrozila mi lodem, jej kumpela trzymała mnie za reke i poszło szybko bez wiekszego bolu. Nie boli nic. Ani nie bolało. Powiedziała że mam dobrą skore bo delikatną. Ale nawet nie wiem jak wygląda pepk zagojony bo patrzac na niego nic sie nie dzieje. Poruszam nim i tez spokoj, nie przemywam niczym. Znaczy sie lekko tylko bo wiadomo pepek sie brudzi. Ale nie mialam sytuacji z ropą czy cos. Uzyc czegos czy zostawic to jak jest ? Prosze o odpowiedz to dla mnie wazne bo nie chcialabym zadnych komplikacji. A moze ktos miał podobny problemik.

Siemanderos! Ja mam kolczyk w pępku już jakieś pół roczku. Wszystko mi się świetnie zagoiło i w ogóle nie ma się czego bać. Przekłówałam u poleconej kosmetyczki. Ale ostatnio qmpela mi mówiła że dziewczyny z kolczykiem w pępku mogą mieć potem problemy gdy zajdą w ciążę.... Czy to prawda?? Może ktoś wie o co kaman??

Gość Talussqaaaa
Mi tez sie paskudzil ;/ Alle zadbalam o niego jeszcze bardziej i jest picus glancus. Ja polewalam sobie woda fizjologiczna..... Minal tydzien i bylo w porzatku :) Pozdrawiam

Gość Wielki Problem
Ale macie wielki problem .Powiem tak , chcecie mieć kolczyki to bierzcie za igłę i do dzieła . Ja przebiłam sobie 3 miesiące temu SAMA SWOJĄ igłą i do tej pory nie używam ŻADNYCH MAŚCI pomagających w gojeniu się rany. Ma ropieć to będzie ropieć , nie ma ropieć , nie będzie ropieć. Od czasu przebicia kąpałam się wiele razy nad jeziorkami i nic mi nie jest. Nawet na drugi dzień poszłam nad jeziorko i żyję. Nic mnie nie bolało a wy tu pieprzycie coś o SALONACH I KOSMETYCZKACH PROFESJONALISTKACH. Chcesz kolczyka to sobie zrób i nie patrz na innych! Pępek to najmniej bolesne miejsce A WY WSZYSTKIE PANIKĘ SIEJECIE! A co do w-f to powiedziałam babie , że mam kolczyka ona nie ma nic do gadania w tej sprawie! I NIE SIEJCIE PANIKI I NIE MIEJCIE ŻADNYCH OBAW!

Gość moniani
no wiesz co kochana??:> ropiec pisze sie przez p a nie b! zapamietaj to sobioe analfabetko jkedna:pp pozdrowionka

Gość DiaNu=
hejka wszystki :) Ja mam kolczyk od jakiś 2 tygodni. To nie prawda ze przekuwac najlepiej jest w studiu tatuazu. Mi zrobila kolezanka i nawet nic nie bolalao bo igla nie byla taka gruba jaka robia w specjalistycznym studiu. Goi mi sie bardzo ładnie nawet juz 3 razy zmienialam kolczyk. Tez na poczatku bardzo sie balam ale teraz wiem ze nie bylo czego. Teraz mam sobie zamaiar zrobic dziurke w nosie. zachcecam wszystkich do robienia kolczykow bo to naprawde ladnie wyglada!! buziaczkiii :*

Gość RoKsIk
Siemka:) tak sobie czytam to forum i niby troche sie już dowiedziałam na temat kolczyków w pępku, ale mam jedno pytanko dla mnie istotne. Mam zamiar w najbliższym czasie przekłuć sobie pępek, troszki się boję ale jestem psychiczne nastawiona, że się ładnie zagoi i w miarę szybko i bedzie ok:) Ale tak się składa, że za 2 tygodnie mam mieć taka newielką operacje... nic poważnego ale będę miała ogólne znieczulenie (uśpią mnie:D:D) nom i sprawa jest tego rodzaju, że nie wiem czy moge przekłuć pępek przed tą operacją;/;/???? Zdaje sobię sprawe z tego, że tak szybko mi sie nie zagoi a boję się, że na czas operacji będą kazali mi zdjąć:(:(:( Czy to możliwe;/;/?? pozdrawiam :):*

Gość patiś
hej:P ja zrobilam sobie kolczyk w pempku jakies 4 tyg temu ... i na samym poczatku było dobrze tylko teraz tak strasznie mi sie paprze czym go najlepiej przemywac zeby tak nie szczypało ?? :>

Gość Agduska
hejka;) ja od niedawna mam kolczyk w pempku i narazie wszystko jest ok. Jesli chodzi o bol to przygotowywalam sie na cos gorszego, chyba bardziej mnie bolalo pierwsze przemywanie (prawie zemdlalam) lecz juz II przemywanie spoks. Niektorzy kupuje od razu jakies zwisajace ale ja trzymam sie wersii na mniej dudniacy kolec. Pozatym 3razy dziennie jeszcze do tej pory sparuje ranke mascia trybiotic (jedna saszetka ok.1.50zl starcza na okilo 3 razy) pozatym woda utleniona (przemywac patyczkiem higienicznym nie polewac!) i ewentualnie sol fizjologiczna z apteki. I jesli bedziecie dbac o dziorke to wierze ze szybko sie zagoi i bezbolesnie :) Pozdro dal syskich muaa;**

Gość justyna17

Gość Emilusia878
mam pytanko bo bardzo chce sobie zrobic kolczyk tylko czy jak go wyjmę i nie będę już chciałA nosic to czy sie zagoi tak ze nie będzie śladu ????? please odpiszcie zależy mi na kolczyczku buźźźźźźki:*

Gość Emilusia878
mam pytanko bo bardzo chce sobie zrobic kolczyk tylko czy jak go wyjmę i nie będę już chciałA nosic to czy sie zagoi tak ze nie będzie śladu ????? please odpiszcie zależy mi na kolczyczku buźźźźźźki:*

Gość kaka oława
eee tam ja ostatnio sobie zrobiłam...troche bolało przestało...jednym słowem OPŁACAŁO sie:) no pozdrawiam!