Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość badprincess212
Ja mam kolczyk dwa miesiące:) bolało jak cholera, ale to przez to, że robiła mi go koleżanka:) głupia byłam;/ więc apeluje do wszytskich nie przebijajcie sobie pępków same!! no ale na szczęście jak narazie ładnie się goi i ślicznie wygląda:) buziaki:*

Gość mamaama
czesc chce zrobic sobie kolczyk w pepku ale w tej chwili mam miesiaczke lepiej poczekac az sie skonczy czy moge przebic??

Gość taka_sobie_17
za 2 miesiace bedzie rok jak mam kolczyk, przebijla mi go kolezanka ale dobrze mi sie zagoilo, nawet w salonie mozna dostac jakiegos zakazenia, jest to kwestia chigieny tak wiec jesli ktos ma zaufana kolezanke ktora przebila juz wielu dziewczynom pepek to mozecie do niej spokojnie isc jesli robi to chigienicznie. wazne jest tez zeby smarowac pepek tribioticiem.. pozdrawiam :)

mam kolczyk id niecałego tygodnia i już pojawiłmi sie mały strupek i zaczerwienienie przy górnej kulce czy to normalne?

Gość asiulka.j
omg.. perzeczytalam wszystkie strony. dzieki ze mi powiedzialyscie!! mam kolczyk od 3 tyg i niedawno mi sie zaczal babrac. nie wiedzialam ze nie mozna woda utleniona przemywac!:O i caly czas przemywalam. trafna uwaga. nasczescie mam tribiotic. teraz tylko do szczescia brakuje mi octenisept'u :P pozdrooo

Gość Dagusia pempusia
moze masz uczulenie moja kolezanka ma i musi miec platynowy kolczyk albo tytanowy ja tez mam kolczyk w pempku ale jest wszysttko dobrez albo kup sobie w aptece sól filozoficzna i trybiotyk to jest bardzo tanie i wyciagnij kolczyka polej ta solom filozoficzna i posmaruj trybiotykiem i bedzie dobrze to moje gg 4201547

No i ja Wam dziewczyny radzę nie przekłuwać samej/z pomocą koleżanki. Mi robiła kolczyk koleżanka, a wyglądało to tak, że przekłuła mi pępek najgrubszą igłą z apteki bez żadnego znieczulenia i bez dezynfekcji kolczyka. Wyszło tak, że za pierwszym razem źle się wkłuła i musiała próbować jeszcze raz. Zalałam się dość sporo krwią i prawie że zemdlałam, szczególnie że kolczyk był grubszy niż igła i pchała mi go na siłę około 40 minut. Tak więc lepiej odkładajcie na wizytę u piercera ;) 🖐️ A co do pytań niektórych dziewczyn: nie martwcie się że kolczyk się babrze, ja mam już rok i 7 miesięcy i nadal jeśli go nie noszę przez jakiś czas i w3łożę do ropieje ;) A, i ja nie smarowałam go niczym i też się dobrze zagoił, wydaje mi się że taka przesadna dbałość o kolczyk jak 15 różnych maści i przemywanie po 100 razy dziennie też nie jest za dobre ;) Ufff, jakie wypracowanie :)

Gość gosiaaaaaaaczek
kati a ile ci sie goilo? :) bo mi tez robila koelzanka 2 tygodnie temu i mi bardzo ropieje...

Około 1 miesiąc ropiał, a przestał boleć po 2 miesiącach :)

Gość ujy7jrjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Gość aga1503
jezeli chcecie^przekluc sobie pepek to rade wam isc do specjalisty.cale przeklucie trwa moze ze 2sekundy /bynajmniej ja tak przekluwam/caly zabieg tzn przemycie miejsca przeklucia i przygotowanie materialu moze trwac do 5min. Ja wam dziewczyny radze smarowac mascia najwazniejsze jest przemywanie woda przegotowana /patyczek do ucha/i pozniej posmarowac kremem/woda przegotowana bo nie ma w niej zarazkow/tylko rano i wieczorem przez TYLKO 2TYGODNIE nie dluzej nawet jezeli macie male zaczerwienienia to przestac smarowac mascia.jezeli bedziecie caly czas smarowac to gojenie bedzie dluzej trwalo.a pozatym trzeba wiedziec ze przy gojeniu sie kazdego kolczyka leci troche ropy to jest normalne bo twoje cialo musi sie przyzwyczaic do kolczyka.tylko prysznic przez miesiac jezeli nakladacie swetry to podkoszulka wszystko to liczy sie przy gojeniu/zakaz przemywania alkoholem bo alkohol nie zabija zarazkow tylko je grupuje i zreszta kolczyk moze odpasc bo wysusza skore .Ja mysle ze lepiej sie dobrze zastosowac do porad i miec pozniej z glowy wszystkie problemy z gojeniem sie jezeli ktos chce pare porad mozecie do mnie pisac /pracuje juz ponad 8lat w studiu tatuazy i o kolczykach cos jednak wiem pozdrowionka pa

Gość Ewelina1111
hej widzialam wasze odpowiedzi ja mam 15 lat chodze do 2 gim i mam kolczyk pepku juz 3 miesiace .. strasznie mi ropieje ... ale to mzoe przez to ze go czesto wyjmuje .. na poczatu NIIIIC mnie nie bolalo w ten sam dzien tez nie zaczelo sie po tygodniu zaczal ropiec itp ale szczerze ciesze sie baardzo ze mam kolczyk choc w sql mam prze **:) moja wychowawczyni mi obnizyla zachowanie .. przez to nie mam swiadectwa z paskeim i za to jej nienawidze szmata ;p

Gość aga1503
EWELINA1111 PRZESTAN PRZEMYWAC KOLCZYK TO CI SIE SZYBCIEJ ZAGOI A TA ROPA TO NORMALNE ZAWSZE TAK JEST PRZEY GOJENIACH/ZALEZY OD ORGANIZMU

Gość Parisz
Zrobiłam sobie 4 dni temu tak jakby na kości miedniczej. Miejsce przekłucia jest czerwone i trochę mi ropieje.. co to znaczy ? Licze na bardzo szybką odpowiedz

Gość aga1503
tzn ze nie przekulas sobie pepka tylko przekulas z boku /tzn na kosci miedniczej/ jezeli to zrtobilas to kolczyk twoj odpadnie ci nie dlugo i bedziesz miala niezla blizne jak chcesz to daj znac to ci moge cos poradzic pa

Gość anetuska
mam plytki pepek i boje sie ze bedzie mnie bolalo kiedy sie bede prostowac, poniewaz mam u gory za malo skory.Czy dobrze uwazam?

Anetuska nie martw się, piercer będzie wiedział jak to przebić ;)

Gość Szalona nastka
hmmm...po co komu ten kolczyk w pepku??? Jeju ludzie wy zawsze musicie nosić te żelastwa w ciele. Po co wy sie okaleczacie? W uszach wam nie wystarczą kolczyki? Po co sprawiać sobie dodatkowy ból? Pomyślcie o tym... A jeśli robicie to dla chłopaków to nie róbcie tego bo jesli maja was pokochać to pokochają was i bez tych durnych kolczyków...

Gość Patusiaaa
mam pytanie po ilu mozna zmienic kolczyka?

Gość girly0704
ile kosztuje p[rzebicie pępka..??

Gość Deutscha*Boxerca
Ja zawsze sama sobie robilam kolczyki...dziurki w uszach sie ladnie zagoily ale kilka razy sama sobie przebijalam pepek. Niestety zawsze za malo skory bralam.... ostatnio przebilam grubo i ladnie sie goi.Przemywam to codziennie i uzywam tribiotic

Gość hej witajcie
wybaczcie, nie mam czasu przeczytać całego topiku, ale mam pytanie troszkę z innej beczki - czy ktoś z Was wie, jak odkręcić kolczyk, który nie był zdejmowany kilka lat? muszę zdjąć na zabieg i nijak nie dam rady, znacie jakieś sposoby? z góry dzięki :)

a ja sobie sama szpilką przekłuwałam :p ale macie problemy. się bierze i się wbija. też filozofia. a teraz spirytusem przecieram i dobrze jest. :-) wszyscy mi mówią że raka dostanę ale mi to lata. :p

Gość Sandrusia602
Siemka od kilku miesięcy chce sobie zrobić kolczyk w pępku... Mam pytanie czy to tak bardzo boli ? Co najlepiej robić, żeby kolczyk w brzuszku się dobrze goił??? Licze na was i proszę o jak najszypszą porade

Gość Sandrusia602
Chciała bym jeszcze wiedzieć jak wygląda takie przebijanie pępka w brzuchu???

Gość kasiunia
hej mam 15 lat i badzo chce miec kolczyka w pepku...ale boje sie ze jestem za mloda i moge miec po tem problem, gdy bede rosnac i wogole...odp pa:*

Gość Magdalenka16
Sandrusia602: Mam 16 lat i przebiłam pępek 3 tygodnie temu... Jak to wygląda?? Kładziesz się na łóżku u kosmetyczki i ona bierze szczypce i chwyta nimi skórę na pępku która ma być przebita. Potem bierze igłę z wenflonem i przebija, następnie wyciąga igłę... Wkłada kolczyk i wyjmuje wenflon... I gotowe... :))) To trwa zaledwie chwilkę.! Nie przebijaj w domowych warunkach u koleżanki.!! Najlepiej idź do sprawdzonego salonu... :) kasiunia: Dziewczyny w wieku 13 lat przebijają sobie pępek ale to ni jest dobry pomysł... Myślę, że jeśli jeszcze rośniesz i się rozwijasz to poczekaj jeszcze z rok... :))) Ja tak zrobiłam i teraz nie żałuję... :) Świetnie to wygląda.!!!

Gość dzasti
Wy dziewczyny jakies dziwne jestescie;) Kosmetyczka to najwiekszy debil do przebijania kolczykow;] Po 1 u niej sie kladziesz, a kolczyk robi sie w poł siedząc. po 2 nie przebija sie weflonem! , tylko iglą 2.1 ja kolczyk zrobilam 2raz, wy mowicie ze macie kolczyki po 3dni - do miesiaca i pieknie ladnie jest, hehehe bo najczesciej dopiero pozniej kolczyk sie papra;) Nie przemywac caly czas woda utlenioną! bo ona wysusza skore i kolczyk się nie chce przeciągac w gore i w dol tylko trzeba go przepchnąc, takprzemyc 1 dzien po zrobieniu. Przemywac zatem najlepiej rumiankiem z rana badz wieczorem LETNIM! kazdy tak mowi ze ten tribiotic taki dobry, szczerze to jest sredni po 1 trzebabrzuszek czyms zakleic bo nie wchlania sie w ciało tylko maziemasz na brzuchu, i brudzi ubrania po2 nie mozna go smarowac w otwartą rane tzn w dziurke ! tylko obok, badz naokoło (na zaczerwienienie) jesli leci biala wydzielina tzn. ze kolczyk sie goi. jesli wystapi komus czarne,badz fioletowe gon odrazu do salonu gdzie robilas;) mowicie ze chodzi o wiek.? bez sensu,gadacie a tak naprawde nic nie wiecie na ten temat(; nic nie ma do rzeczy ile masz lat. pepek wkoncu ci nie rosnie tylko ciało !!! hmm.cotam jeszcze wyczytalam smiesznego;d aaaaa. ze kolczyk jest z 'TYTANU?' hahahahahahahaha! kolczyki są albo badziewcze za 5 zł, stal chirurgiczna, srebro,zloto nic wiecej na gojenie najlepszy jest stal chirurgiczna. jak ktos ma jakies pytania 8037755 na temat piercingu wiem naprawde chyba wszystko. pozdrawiam wszystkich ćwoków wprowadzających ludzi w błąd:)

Gość Kasiunia
chce sobie zrobic kolczyk ale u kosmetyczki na serio tak to boli???? a w jakiej cenie by mnie razem z kolczykiem wyniosło odpiszcie czekam

Gość salak93
Ja ie jutro zrobic kolczyk do kosmetyczki strasznie sie boje...:( Powiedzcie szczeze czy to naprawde bardzo boli... Modle sie tylko zeby nie bylo zakazenia i dobrze sie zagoilo:)