Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna84

Marta Bryła

Polecane posty

Gość Anna84

Czy wiecie co się w końcu stało z tą Martą Bryłą???słyszałam,że jednak nie żyje,czy to prawda?Boże co za świat!!!

Gość księżniczka na ziarnku kaszy
a kim ona jest wogóle?

Gość Anna84
To dziewczyna,która jakiś czas temu zaginęła w krakowie,ma 16 lat.Wyszła ze szkoły i nigdy juz nie wróciła do domu.Cały Kraków oblepiony jest plakatami.Ostatnio słyszałam,że znaleźli ją "w kawałkach",gdzieś w worku w Nowej Hucie. Tu masz jej zdjęcie http://www.wola-justowska.pl/

ale bardzo duzo jest kobiet mężczyzn młodych starych którzy wyszli i nie wrócili przeciez. czemu ta Marta to jakas sensacja? Ile osób znaleziono zabitych, a ile nie wiadomo gdzie sa , wyszła w kapciach wynieśc śmieci i iewróciła, moze ufo czy jak? przeciez musi byc slad a jak sladu nie ma to coś musi z tym ufo byc. ja wierzę w ufo coraz bardziej. Jak znalezli ciało to znaczy ze juz jej nie ma wsród żywych i poco te plakaty....

ja tam dokładnie nie wiem, może to tylko plotki ale wczoraj słyszałam, że ponoc znaleźli ją bez narządów wewnetrznych na Salwatorze...

ale jak to głupia, Mówię prawdę, Ileż się słychy o zaginięciach a wy sie przejmujecie jakąs martą, kiedys z pociągu wyrzucili dziewczyne teraz ta marta a jutro będzie kolejna osoba ..i tak codziennie. Nie jestes w stanie tego zatrzymac i zapanowac nad tym i nie ma tu nic do rzeczy jakas wyobraznia czy współczucie i zal..tez jestem wsciekła z tym ze zabijają, kradną, mordują dzieci, matka męza, ojciec córkę, syn babcię. świat spada na dno.

żartujesz czy naprawde? kurcze juz eksperymenty robią na ludziach, jak w wojnie.

Gość Anna84
Księżniczko ciekawe co ty byś robiła,gdyby to ktoś z Twoich bliskich zaginął?to była czyjas córka,przyjaciółka,sympatia...ludzkich tragedii nie można łączyć w całość,bo każdy przypadek z osobna zasługuje na współczucie!Moim zdaniem jesteś na najlepszej drodze do "społecznej znieczulicy".

znieczulica? a ty skąd mozesz wiedziec co ja przezyłam? poprostu codziennie ktos ginie, moja przyjaciółka zapiła się i mineła rocznica jej śmierci, druga przywieżli znajoma z ukrainy w trumnie, skąd mozesz wiedzieć czy nie płakałam? znam to z autopsji i wiem ze poprpstu ludzie się rodza i umierają, są zabijani i sami zabijają. ja juz to zrozumiałam poprostu.

mam usiąś i płakać nd Anną Bryła? a jutro zabiją zenona Kowalskiego i tez mam płakać, pojutrze znów zginie jakiś michałek.........nie zmienisz tego płaczem, ludzie musza sami wiedziec ze nie wolno odbierac zycia innym, jednak nie mam wpływu na to, znajdzie się taki zboczeniec, gwałciciel i morderca, chory psychopata , czy zapijaczony studencik bezrobotny co zabije kogoś, wypatroszy, wyrzuci z pociagu..........rodzi się coraz więcej dzieci w patologii , niema rodziców bo piją, nie ma pracy i takie dzieci ida w polsce i kradną a przy tym zabijają, niektórzy sa chorzy psychicznie i niepoczytani. co mamy zrobić? nie ma kary smierci niestety.

księżniczka--> wydaje mi się, że dopadła cię jednak znieczulica...nie chodzi o Twoje osobiste przezycia oczywiscie, bo wiadomo, że jesli ginie ktos bliski to boli to bardziej. Sama piszesz, że zrozumiałaś, że ludzie żyją i umierają, zabijają i sa zabijani--> ja niestety zabijania nie potrafię zrozumieć....i nie chodzi przecież o to żeby płakać nad każdym Panem/Panią XXX którzy zakończyli zywot w sposób targiczny, wydaje mi się, że tu chodzi o to żeby nie przechodzić obok tego OBOJĘTNIE, bo do tego NIE MOŻNA się przyzwyczajać piszesz: \"jednak nie mam wpływu na to, znajdzie się taki zboczeniec, gwałciciel i morderca, chory psychopata , czy zapijaczony studencik bezrobotny co zabije kogoś, wypatroszy, wyrzuci z pociagu..........\" -wyobraź sobie, że całe spoleczeństwo tak się ustosunkuje..., naprawdę nie mamy wpływu?! Mamy wpływ! Tylko wydaje mi się, że uciekamy od tego i nie chcemy go mieć...

my normalni nie mamy nestety wpływu na to ze tam gdzies teraz jakis nacpany licealista napadł na rowerzystke i ją zgwałcił zabił i ukradł zegarek. jaki masz na to wpływ? ten bandzior pochodzi najwidoczniej z biednej rodziny, z pijaciek i patologicznej gdzie nie było wzorców wychowawczych. nie ma tu nic znieczulica do tego. wściekam się na to oczywiście, a jakze.......ale co moge zrobic? nie ma kary śmierci, jakby była moze byłoby mniej morderstw? a takie gówniaże z patologgi mają frajdę nad znęcaniem się nad kolezanką i wydłubując jej na zywca oczy powiedzmy bo i do tego dojdzie. i powiedz mi jak ja szary człowiek mam to zmienić? mam krzyczec wołac i co? a jutro znów jakiś pedofil poderżnie głowe jakiemuś michałkowi. jak chcesz to zmienić? mozemyy sie tu licytowac ale nie zmienisz tego. Rodzice powinni inaczej dzieci wychowywać, a jak widzisz sa pijacy, mordercy którzy zabijają dzieci własne, a dzieci zabijają rodziców. wszystko się wynosi z domu. jak przetłumaczysz matce która ma 4 dzieci by nie rodziła więce? by nie piła, by poszła do pracy......

Gość Anna84
No właśnie,do smierci nie można się przyzwyczaić,a skoro to zrobiłaś to znieczulica jednak cię dopadła.

\"my normalni nie mamy nestety wpływu na to ze tam gdzies teraz jakis nacpany licealista napadł na rowerzystke i ją zgwałcił zabił i ukradł zegarek. jaki masz na to wpływ?\" hola hola, a ile jet takich przypadków, że ktoś ginie a ludzie przechodza obok i maja to w du... za przeproszeniem?!?! Dlaczego? Nie maja wpływu? Boją się? Czy tak jak Ty przyzwyczaili się bo \"codziennie ktoś zabija i jest zabijany\", taka kolej rzeczy. Mamy wpływ!

zniczulica a śmierć? o czym ty mówisz kobieto. smierc to normalna kolej rzeczy

Gość Anna84
a zrobic jednak coś można,a nie jak ty piszesz,że się nie da!wystarczy zwracac uwage na takie plakaty jak te o Marcie,przynajmniej je przeczytac,a nie przejśc obok obojętnie.I miec oczy szeroko otwarte,moze akurat czemus zapobiegniemy.

aaaaaaaaa to ty masz teraz co innego na mysli. masz na uwadze to ze np jak ja ide obok i widze dwóch mordujących kobiete byków to mam zaiterweniować? a co niby mam robic ? mam pomóc jej uwolnic się z rąk bandziorów? przeciez oni mnie i ja by jednym tknięciem przewalili. Moge tylko ze swojej strony powiadomic policję. Ciekawe czy ty jak bys była swiadkiem ze facet by wyrzucił z wagonu kobietę co bys zrobiła? powiedziałabys coscie zrobili żli ludzie, jak tak mozna? taaaaaa?.........wtedy i ciebie by wywalili jako swiadka . Załosne. Kobieto nie w tym sens. Mowa tu o wzorcach wyniesionych zdomu a nie o tym by odciagnąc mordującego od ofiary bo nikt tego nie zrobi - tylko policja z bronią. Tylko on .szara myszka jak ty czy ja nie jest w stanie powstrzymac.

Anna a co ma plakat do tego? czy ty myslisz ze ja widząc plakat odwracam głowę. nie, stanę i czytam i zastanawiam się czemu.......ale nic więcej nie mogę zrobić. Mogę się tylko obejrzeć czy za mną nie idzie jakiś facet z nożem tak jak miałam to kiedys. Nieraz moijałam zboczeńców i co? jakby chciał by mnie zabił......nikt by nie zdązył podbiec......chybaze robi to na ulicy w centrum, ale generalnie ofiary sa zwabiane w osobne miejsca, do lasu, domu, nad rzekę...

Gość Anna84
Czytaj uważnie co piszę.I nie mówie o skrajnych przypadkach.Poza tym nie wiesz co ja bym zrobiła w takiej sytuacji,więc nie mierz mnie swoją miarą.Śmierc naturalna jest naturalna koleją rzeczy,a mówienie o morderstwie w taki sposób w jaki ty to robisz to jest znieczulica.

a co w tym co mówię jest znieczulica? to ze nie mam wpływu na to ze ktoś własnie kogoś morduje? nikt nie ma wpływu .

nie wydaje mi się, że zawiadomienie policji to jest TYLKO, to juz jest COŚ, zawsze możesz też zacząć krzyczeć w niebogłosy :) krzyk ponoć odstrasza takich łosi...zawsze coś da się zrobić, trzeba tylko chcieć. A wielu ludzi nie chce bo tak jak sama piszesz boi się, że ich też wyrzucą z pociagu. Ech, gadać mi sie nie chce bo mnie załamuje takie podejści \"ja szary czlowiek nic nie mogę zrobić\" To ić się utop, bo po co masz życ jak nic od ciebie nie zależy?

Gość KRAKÓW TO MIASTO MORDERCÓW
ja słyszalam ze ona już nie zyje ale to nie ta co wczoraj ją wyłowili pod krakowem z rzeki ...kraków to miasto morderstw:(

kazdy ma podejście jakie ma do tego. jezeli jestes odwazna i widzisz nad rzeką ze morduja dziewczyne to jak bedziesz krzyczec jak nikogo nie ma obok? jeszcze ciebie capna i do tej rzeki wrzuca. niemów hop- bo jakbys to widziała to zabrakłoby ci tchu w uciceczce a nie w krzyku .

Gość KRAKÓW TO MIASTO MORDERCÓW
jednak marta nie żyje bo teraz mi siostra mówila bo przyszła z miasta i coś mówili ze znalezli jej cialo w hucie:(

to w końcu w hucie w singapurze czy w krakowie na rynku? plotki,plotki.

Gość Anna84
Księżniczko no to skoro takaś bojaźliwa to schowaj się w mysiej norce.

ty jestes bojażliwa- pieprzyć umiesz ale rzeby to przełożyc na realia to ciekawe jakbys piszczała - chyba zesrałabys się jakbys była swiadkiem mordu.

\"znieczulica? a ty skąd mozesz wiedziec co ja przezyłam?\" nie osadzaj innych, tak jak nie chcesz aby inni Cię osądzali, zwłaszcza jesli ich nie znasz...