Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna84

Marta Bryła

Polecane posty

Gość skośnooka malinka
no wlasnie kazdy jak jest mlody jest glupi, sama w wieku 17 lat zadawalam sie z 23 letnim kolesiem i teraz wiem ze mialam kupe szczescia ze nie spotkalo mnie z jego strony nic zlego:)

Gość No wiecie
Jej rodzice byli ślepi chyba. Nigdy nie interesowali mnie starsi faceci jak byłam taka młoda a moi rodzice nie przymknęliby oczu na związek z facetem o 6 lat starszym.I nikt tu nie mówi że z mężem po ślubie,ja miałam 20 lat i wcale nie uważam ze byłam stara...Jak się ocenia 16 latki w społeczeństwie ,które sypiają już z facetami?Jako łatwe i puszczalskie. A tutaj dlatego że dziewczynie stała się taka ogromna krzywda mamy mówić że była bez winy?Nie była.

Gość No wiecie
A poza tym to przecież nikt nie wie o co im poszło,o co rozeszła się awantura.To że powodem była ciąża to tylko domysły,moze pokłócili się o coś innego i może faktycznie miała go czym zdenerwować.Nie tłumaczy to oczywiście takiej zbrodni ale nie można wykluczać ze chłopaka poniosło z jakiegoś istotnego powodu.Nie zmienia to jednak faktu że nie zabija się człowieka z zadnego powodu!

Gość DO No wiecie
To co piszesz jest po prostu chore... za kilka lat możesz być matką szesnastolatki, która w swej naiwności i ślepej wierze w miłość może odda się jakiemuś chłopakowi... zrób wszystko by nie spotkał jej los taki jak spotkał tę biedną dziewczynę, bo nie sądzę byś mówiła wtedy, że jakakolwiek wina była w Twojej córce... i pamiętaj - nie sądź innych własną miarą, bo przejedziesz sie na tym wcześniej czy później

Gość No wiecie
Ja w przeciwieństwie do Was zastanawiam się też co czują rodzice tego chłopaka bo choć nikt z Was na to nie wpadł oni tez muszą przeżywać dramat,w końcu wychowali człowieka, który zamordował. Nie dopuszczę do tego aby moja 16letnia córka miała ciągoty sexualne,bedzie tak wychowana że nawet o tym nie pomyśli,sex nie jest dla dzieci.Co byscie nie powiedzieli i tak mam w tej kwestii rację.

Gość no wiesz....
no wiecie - to chyba będziesz musiała ja wysterylizować...bredzisz i sama sobie przeczysz, raz piszesz, że może był jakis inny powód, że ja zdenerwował, potem, że to nie tłumaczy zbrodni ale nie można wykluczyć że chłopaka poniosło z innego powodu....wyluzuj

Gość DO No wiecie
Czy Ty udajesz? czy rzeczywiście nie rozumiesz? napisałaś, że ta dziewczyna NIE BYŁA BEZ WINY, a ja pytam: jaka była jej wina w tym wszystkim, że sobie na śmierć zasłużyła?

Gość No wiecie
Przecież napisałam ze może zdenerwowała go czymś innym czyli ze miał inny powód ale nie tłumaczy to zbrodni.To jest logiczne.

Gość No wiecie
Czy ja napisałam ze zasłużyła sobie na smierć?Nie.

Gość DO No wiecie
No niestety to nie jest logiczne, bo przeczy to temu co zakładasz.

Gość DO No wiecie
Piszę to po raz kolejny - napisałaś, że NIE BYŁA BEZ WINY więc pytam: czym zawiniła?

Gość No wiecie
Czemu niby przeczy?Może miał powód zeby się zdenerwować ale my tego powodu nie znamy tylko sobie wymyślamy ze poszło o ciąże. Postąpił fatalnie bo nie można kogoś zabić z żadnego powodu. Dziewczyna jednak nie była zupełnie normalna,puszczalska do tego.

nie moge, trzymajcie mnie!!! \"Czemu niby przeczy?\" tu masz odpowiedź na swoje pytanie, sama sobie odpowiedziałaś: \"Może miał powód zeby się zdenerwować ale my tego powodu nie znamy tylko sobie wymyślamy ze poszło o ciąże. Postąpił fatalnie bo nie można kogoś zabić z żadnego powodu.\" Dziewczyna jednak nie była zupełnie normalna,puszczalska do tego. no coments...:(

Gość DO No wiecie
No to wiesz czym zawiniła czy tylko snujesz przypuszczenia i rzucasz oszczerstwami? bo jak na razie nie napisałaś mi czym zawiniła, a twierdzisz tylko, że NIE BYŁA BEZ WINY choć nie potrafisz tego porzeć żadnym argumentem. Poza tym jak śmiesz mówić o kimś kto poszedł do łóżka z własnym chłopakiem, że jest puszczalski? Ty w takim razie też jesteś puszczalska skoro sypiasz ze swoim chłopakiem - idąc Twoim tokiem myślenia... Dziewczyno, czy fakt, że ona miała 16 lat i oddała się swojemu chłopakowi świadczy o tym, że była ladacznicą? z tego co mi wiadomo puszczalska to taka osoba, która sypia z niejednym partnerem, a skąd Ty wiesz ilu partnerów miała ta dziewczyna, że takim mianem ją określasz?

Gość No wiecie
No to napisałam że może miał powód żeby się zdenerwować a nie żeby zabić.Z pisaniem to ja rwczej problemów nie mam bo skończyłam filologie polską i jestem dziennikarką.

Gość nie musiala byc puszczalska
nie byka zbyt atrakcyjna wiec jak wiele 16 latek miala pewnie spore kompleksy.22 letni chlopak pewnie byl na te kompleksy kekarstwem. Tak to jest jak rodzice nie zwracaja uwagi na to co robia ich dzieciaki. Ta zadawala sie ze starszym chlopakiem, inne biora narkotyki a jeszcze inne zabijaja swoje kolezanki. Nic nie usprawiedliwa tego chlopaka- ale faktem jest , ze sie zadawala z nieodpowiednim towarzystwem.

Gość DO No wiecie
Niech do Was dotrze wreszcie: NIE MA TAKIEGO POWODU NA ŚWIECIE, DLA KTÓREGO JEDEN CZŁOWIEK MA PRAWO ODBIERAĆ ŻYCIE DRUGIEMU CZŁOWIEKOWI. Darujcie więc sobie mówienie, że może był jakiś inny powód, który zdenerwował tego chłopaka i dlatego to zrobił. Jeśli zaczniemy wierzyć w to i tak mysleć to będzie początek końca tego świata, początek końca ludzkości...

Gość nie musiala byc puszczalska
Oddala sie doroslemu facetowi i pewnie wierzyla, ze ja kocha :O Nic nie usprawiedliwia zbrodni- ale to co zrobila to bylo igranie z ogniem, W tym przypadku konsekwencje byly po prostu tragiczne.

Gość DO No wiecie
No to gratuluję i jednocześnie przypominam, że istnieje w języku polskim coś takiego jak interpunkcja, ale takiej znawczyni jak Ty nie muszę tego mówić choć chyba jednak powinnam sądząc po całkowitym braku przecinków w Twoich postach. Poza tym fakt, że skończyłaś filologię polską czy jakąkolwiek inną niczego nie wnosi do tematu i nie jest odpowiedzią na zadane przeze mnie pytanie.

Gość No wiecie
Jednak nie tylko ja na tym topiku krytykuję Martę ,więc zejdźcie ze mnie i przyczepcie się do kogoś innego dla odmiany!

Gość DO No wiecie
No tak, najlepiej się obrazić i obrócić na pięcie, gdy nie ma się argumentów na potwierdzenie własnych słów. Może jednak warto czasem pomyśleć zanim się napisze? Ludzie, myślmy - to naprawdę nie boli.

Gość No wiecie
Z myśleniem również nie mam problemów:)a i obrażac się nie potrafię.

Gość DO No wiecie
No to odpowiesz mi w końcu na tych kilka prostych pytań? rzuciłaś kilkoma stwierdzeniami więc chyba jesteś w stanie je uargumentować?

Jesteście beznadziejni. Uszanujcie czyjąś tragedię a nie rozprawiajcie o winie tej dziewczyny. Zero współczucia czy przynajmniej poczucia przyzwoitości.

Gość skośnooka malinka
różne są losy ludzkie, ta dziewczyna po prostu nie miała szczęścia, nie mogła spodziewać się tego co się stało, nic nie jest w stanie usprawiedliwić tego chłopaka, nie musiał przecież sięgać po nóż..policja bada, czy nie było to przypadkiem morderstwo zaplanowane, on sie może tłumaczyć, że wszystko było spowodowane awanturą, ale sam mógł ją sprowokować albo po prostu kałmie, żeby nie być sądzonym za zabójstwo z premedytacją, no bo skąd w tak krótkim czasie wziął kanister 20 litrowy i zdążył wywieźć i zatopic zwłoki? ...ludzie zaczynają współżycie w różnym wieku...kiedy byłam w podstawówce niektóre dziewczyny już miały pierwszy raz za sobą i nadal żyją mają mężów, dzieci...znam małżeństwo z 25 letnim stażem, w którym mąż jest starszy od żony o 11 lat, a wzięli ślub kiedy ona miała 16 lat a on 27...więc nie uogłoniajmy, że dziewczyna była puszczalska, może była po prostu zakochana....

Gość nie mam słów
no właśnie - facet ją w bestialski sposób zamordował, a dziewczyny tutaj spierają się czy ona była puszczalska czy nie - to jakaś paranoja:(

Gość kto sie spiera ten sie spiera

Gość no wiecie
To się nie zorientowała że facet jest nienormalny?Nie możliwe.Nie idzie sie do łóżka z kimś kto nie jest tego wart!

życie to gra pozorów...

Gość Tu sobie poczytajcie
www.krakow.naszemiasto.pl