Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna84

Marta Bryła

Polecane posty

właśnie oglądałam Kronikę na TVP Kraków zadźgał ją bo okazało się że jest w ciąży zadał jej ponad 40 ciosów nożem a następnie uwiązał do szyi 20-litrowy kanister i wrzucił do rzeki :( :( :(

Gość to straszne
:( :(

Gość do tych znieczulonych
wszystkie ksieżniczki, purpurowe i muzykantki odsyłam tu http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3230741&start=0 to sa normalne, ludzkie reakcje a nie pieprzenie, że codziennie ktos zabija i jest zabijany....żebyście w razie nie daj Boże "kłopotów" nieopodal spotkały takich ludzi a nie takich jak wy same...

Gość basik c
"Chwila zgody na wszystko co istnieje, jest lepsza niż tysiąc lat pobożności" Antony de Mello

Gość Furia23
WrrW Bravo !!! Piękne, iście poetyckie podsumowanie. To takie prawdziwe... I niech wszystkie księżniczki spłoną na stosie !!

Gość basik c
Moim zdaniem księżniczki nie sa znieczulone. One się godzą (no, może nie wszystkie..)

:)juz mnie nie trafia jak tu wchodze:) a księżniczki purpurowe muzykantki zwiały - jak w życiu, było ich 3 na jedna Anne to huzia na nią, narobiło się zamieszanie to znikły:D

Gość Furia23
Bo jak przychodzi co do czego, to arystokracja rączki umywa :P Takie mały review z historii

Gość WrrW
Basik, zdecydowanie za dużo na świecie tych "pogodzonych". nie należy ich chwalić, nie można ich akceptować...blehh...ich trzeba tępić ( drastycznie, ale skutecznie). Obojętni ludzie są ograniczeni...:P i nie przedstawiają sobą żadnych pozytywnych wartości. Nie możemy dopuścić do szerzenia się takich postaw, bo w końcu dojdzie do tego, że własną matkę zabiją komuś na oczach, a on powie " cóż...tragedia jakich tysiąc...POGODZIŁEM się z tym"--->to przykre...i żałosne.

Gość Anna84
Widze,że jednak są na tym forum ludzie,którzy mają coś mądrego do powiedzenia!I jak będzie nas więcej to może coś się zmieni :) odwagi kochani,świat nie kończy się na czubku własnego nosa!

Gość pozytywna
proszę nie kłućcie się już... taki straszny los spotkał tą bieną dziewczynę a wy się kłucicie... wyobrażacie sobie jak wyglądało jej życie przed śmiercią, jak się bała gdy dowiedziała się że jest w ciąży, i jeszcze zero wsparcia ze strony chłopaka? i ieszcze to?.... jak ona musiała cierpieć! Ten chłopak to potwór a nie człowiek!!!

Gość na wp jest info
o tym zdarzeniu

Gość I.B
co do tematu->bardzo mi przykro ze ta dziewczyna nie zyje ,gdy widzialam jej zdjecie w autobusach, caly czas myslalam o niej i mialam nadzieje ze sie odnajdzie... wkurza mnie to ze jestesmy bezsilni wobec takich spraw,owszem mozemy starac sie pomoc czlowiekowi ktory jest napadany,bityitd ale nie mozemy zapobiec takij tragedii jaka spotkala Marte i jej rodzine,bo nie wiemy co dzieje sie w glowie innego czlowieka-jesli wogole taka osobe mozna nazwac czlowiekiem...:( Podobno ten morderca moze dostac dozywocie i mam nadzieje taka kare odsiedzi,najlepiej w wiezieniu o zaostrzonym rygorze...

Gość No wiecie
Swoją drogą to 16 latka sypiajaca z 22 latkiem i jeszcze bedąca w ciąży...hmmm raczej wcale nie świadczy to o niej najlepiej.

Gość basik c
Chcesz powiedzieć,że zasłużyła sobie na śmierć z tego powodu?

Gość No wiecie
Nie chodzi o to że zasłużyła sobie na śmierc tylko o to ze nie była bez winy w tym wszystkim.Szkoda dziewczyny ale ale raczej wszystko w porządku to z nią nie było.

Gość nie mam słów
też zaczęłam współżycie w tym wieku - byłam bardzo zakochana, potrzebowałam raczej ciepła i akceptacji niż seksu - a starszy odomnie chłopak to zwyczajnie wykorzystał! też mogłam zajść w ciążę - nie miałam wtedy pojęcia o tym jak się zabezpieczyć, nawet o tym nie myślałam, ufałam mu - myślę ze z nią było podobnie - nie zrobiła nic złego!

Gość No wiecie
Hmmm ,mówi się , że ten chłopak jest nienormalny,no cóz faktycznie jest. Ale ona też najnormalniejsza nie była,sex nie jest dla dzieci i trzeba sie cenić a nie ulagać wpływom!Głupia była i tyle.

Gość pewnie jej imponowalo
ze jest tyle starszy.Nie byla zbyt atrakcyjna, miala 16 lat wiec starszy chlopak to w takim wieku "szpan" przed kolezankami.Swoja droga ciekawe kiedy zaczeli sie spotykac...JEsli jak miala 15 lat to to chyba karalne ! Ciekawe gdzie byli rodzice. Nigdy nie pozwolilabym sie spotykac tak mlodej dziewczync- bo to jeszcze dziecko- z duzo starszym facetem. W takim wieku ta rozncia jeszcze jest istotna. Co do tego, ze chlopak to psychol nie ma watpliwosci. Ja jednak na miejscu rodzicow mialabym wyrzuty sumienia i czula sie za to co sie stalo odpowiedzialna:O

a do cholery kim wy jesteście ludzie, żeby to oceniać...wszyscy tacy święci \"z mężem i poślubie\"...ręce opadają

ja nie pisze o tym czy po slubie czy nie :O Nie potepiam jej za wczesne wspolycie- bo byla mloda i jeszcze "glupiutka". W wieku 16 lat tez uwazalam sie za wpelni dojrzala do wszystkiego. Ja sie zastanawiam gdzie byli rodzice gdy umawiala sie z 6 lat facetem, a powtarzam, ze w przypadku 15/16 latek to zwiazek dziewczynki z doroslym juz facetem!

6 lat starszym*

Gość nie mam słów
rzeczywiście była głupia i naiwna, ja też byłam - ale to chyba nie jest rzadkość u nastolatek...magła wyrosnąć na wspaniałą, mądrą kobietę a nie będzie miala tej szansy!!!

Gość DO No wiecie
Zastanów się co piszesz? Marta nie była bez winy????????? a jaka do cholery była w niej wina?????????????wytłumacz mi proszę, bo już nic nie pojmuję ludzie, jeśli po tak bezsensownej śmierci ktokolwiek jeszcze może pisać o winie ofiary to ten świat zmierza tylko ku zagładzie! NIKT, NIKT rozumiesz - nie ma prawa odbierać życia drugiemu człowiekowi!

Gość pozytywna
też nie rozumiem jak ktoś może tak twierdzić:(

róznie w zyciu bywa, gdybanie i obwinianie nic tu nie pomoze...w jej wieku miałam dobre układy z rodzicami, ale wycinałam nieraz takie numery, że gdyby o tym wiedzieli to...aż strach mysleć. dlatego nie wiedzieli o niektórych rzeczach. z wiekem przychodzi opamiętanie, patrzac wstecz widzę, że nieraz głupio postępowałam...tylko mi dane było wyrosnąć z tego...

Gość nie mam słów
dokładnie tak!

oczywiscie ACE, ze gdybanie nic tu nie da. Pamietam jednak, ze moja mama w tamtych czasach byla jak doberman...Straszne z nia walki toczylam ale nawet do glowy nie przyszlo mi umawiac sie z tyle starszymi facetami - bo widac mialam jakis przeblysk racjonalnego myslenia wtedy- az sama sie z perspektywy czasu widze.POza tym moja mama miala obsesje na punkcie rozmawiania ze mna o sprawach damsko-meskich i antykoncepcji...az do znudzenia.W rezultacie od 14 roku zycia klasowa ekspertka od tych spraw.Rodzice majac w domu nastolatke, ktorej hormony szaleja powinni miec wzmozona czujnosc.To co sie stalo jest starszne , mam nadzieje, ze rodzice dziewczynek w wieku Marty zwroca uwage na swoje corki- bo one w takim wieku sa bezbronne wobec swojej glupoty i innych ludzi..zwlaszcza jesli chodzi o mezczyzn..Zreszta wiadomo, ze gdy student interesuje sie nastolatka to o wielka milosc mu raczej nie chodzi... Ludzi takich jak chlopak Marty jest wiele...