Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika0097

PROSZE PO MOZCIE..MATURA ZA 4 DNI!! JAK TO BYŁO Z WAMI??

Polecane posty

Puk, puk :) Jestem nowa w tym temacie :P Też zdaję maturkę i tez się cholernie boję:( A c od owaszych typow,to dołozyłabym jeszcze \"Przedwiosnie\", a moze \"Ferdydurke\"? Boje sie,strasznie sie boje.. nie tyle polskiego, co historii i WOSu :( A w ogole,to jakie macie, dotyczace studiow? Gdzie? na co?

Gość Dresstudent
Ja tam nie mialem żadnych problemów :) Cztery lata leżałem do góry ch***m , posuwałem koleżanki i jarałem blanty. Przed maturą urządziłem porządną orgietkę, nawaliłem się za wszystkie czasy, a na sam egzamin dotarłem ostro trącony. Z pięć razy psorzy musieli wypuszczać mnie na haftowanie do sracza :) ale zdałem na piątki!

UUU no to pieknie. Byłabym w 7 niebie jakbym miała powyzej 80%..naprawde Zmykam powotrzyc najwazniejsze lektury :) Buźka :):):*:*

ja też mykam bo się zagadałyśmy a tu trzeba się uczyć!! :) ja jutro wpadnę.. może heh jak nie zemdleję :D no i jak sie wkurzę, że temat nie był dla mnie łaskawy to pewnie będę zła na cały świat więc wiecie:D :(

ja własnie wrocilam ze spacerku, mozg przewietrzyc:P oby tylko nic nie pouciekało:D Co do typow , to ktos pisał o tadku...raczej nie powinno byc, bo na probnej bylo; a potop byl rok temu. Aha mam nadzieje ze ci co ukladaj matury nie czytaja tej kafeterii i nie widza naszych typow:P Damy ludziki rade..zawsze jakos to bedzie, a jak nie to za rok:P

Gość rekin
och, matura, kiedy to bylo..... Czulem sie tak samo jak Ty, pamietam te chwile, kiedy bylem przed egzaminem zupelnie sam, juz bez przyjaciol, bez nikogo. Ogarniala mnie niemoc i sporo niepozytywnych mysli, ale wszystko sie jakos ulozylo, dzieki wierze..., za mimo wszystko dam sobie rade i pojde dalej. Zatem wierze w Ciebie i trzymam kciuki. trzymaj sie :))))))))

Gość marika0097
Dziekuje, teraz dopiero zaczynam sie bac :) Jutro o tej porze bede pewnie wymiotowała i mdlała ze strachu.

W zeszlym roku przysnilo mi sie, ze bedzie \"Nie-boska...\" i sie sprawdzilo :), ale w tym roku nie mam juz maturowych snow, jako zem juz jest na studiach :) powodzenia :) obstawiam literature obozowa :)

Gość marionetka199
ja tez mowie ze bedzie obozowa na 80%za duzo ludzi mowi

Gość jak ak wszyscy mowia
to pewnie jej nie dadza

Maturę mam już dawno za sobą, ale jak dzis pamiętam ten stres na języku polskim. Po godzinie pisania niektórzy mieli już zapisane po kilka ston brudnopisu.. A ja nic tylko zrobiłam sobie punktowy plan... i zaczęłam pisac wstęp. :D Miałam cały czas łezki w oczach, że nie zdąże albo napisze bzdury z nerwów.Mało brakowało zebym się nie poryczała. Napisałam na piątkę :D

Juz po :P Przynajmneij z polskiego ufffffffff.... Dla tych ktorzy nie zdawali a chca wiedziec był makbet + dowolny dramat antyczny= antyku wogole sie nei spodziewalam...ale cos napisałam:P A drugi temat to chłopi- z głowy I tom A jak wam poszło??

Gość marika00987
Ja napisałam o chłopach...ale takie głupoty :( Jestem pewna ze nie zdam...jeszcze nigdy nie napisałam takiego głupiego wypracowania :( A pytania do pierwszego tekstu były beznadziejne :(!!

Gość maturka 2006
Pisałam Chłopów i myślę że jest nie najgorzej BEDZIE DOBRZE!!!

Ja z zamknietych mam min 10 :/ a z wypracowania to napewde nie wiem..mam zupełnie inaczej niz w kluczu ale chyba na temat:( TRAGEDIA!

glowa do gory;) ja za realizacje tematu na probnej mialam chyba 9 punktow na 25:P ale dochadza punkty za kompozycje , styl itd;) uzbiera sie tego troche;) a swoja droga to czytanie ze zrozumieniem nie nalezalo do latwych...

ehhhhhhhhhh :( jak sprawdzalam to tak min. mam z testu 13 pkt :(:( a wypracowanie to delikatnie mowiac skopane:(:(

o shit!! co to było!! nie tego się spodziewałam!! wrrrrrr trudne nie były, ale ja makbeta streszczenie czytałam miesiąc temu!!

Jas ie ciesze z tych tematów co były Pisalam o Chłopach a ten teskte nie byl taki trudny moze niektore pytania tak ale tak ogolnie to nawet niezle mi poszlo :P zobaczy w lipcu :)

ale jaja no:P dla mnie to jest kosmos ze na wyniki trzeba czekac dwa miesiace... beznadzieja. no a jutro angilski!!;) jak sie czujecie na silach ?:)

a no tez sie chyba czuje;) tym bardziej ze tylko podstawe pisze, a babeczka od angilskiego jeszcze dzis krzyczala na mnie, ze nie zdecydowalam sie na rozszerzony;) w sumie dzis tez zaluje;) ale nie pootrzebny mi na studia,wiec po co sie meczyc:P

Gość . . .
wiem ze to pytanie nie do mnie, ale ja sie czuje wyzuta wymieta ze wszystkich mysli, ciekawe czy do jutra mi sie poprawi...a chciałam sie dzis nauczyc pisac list formalny ;-P ale chyba nic z tego nie bedzie :-D

pomoge;) pamietaj zeby nie pisac skrotow , trybu rozkazujacego i czasownikow modalnych:) hehe o tym najczescej sie zapomina:) a pytanie jak najbradziej do ciebie tez;) droga ..... ;)

Gość pliszka88
też się denerwuje :O

Gość IB IB WHAT YOU DID TO ME
A ja zdaje miedzynarodowa. Mam za soba juz jeden egzamin z angielskiego, dwa egzaminy z historii, dwa egzaminy z polskiego. jutro - historia i dwa egzaminy z biologii. czwartek - biologia rano po poludniu matma piatek znowu matma poniedzialek znowu angielski i matma poniedzialek 18 maja dwa egzaminy z ekonomii 3h! to sie dopiero mozna zajebac mowie wam.

Gość tfghfxf
Przed niczym się nie stresuję jak przed dzisiejszym wosem :( Porażka.