Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Górnośląska Wyższa Szkoła Pedagogiczna -MYSŁOWICE kulturoznastwo

Polecane posty

Gość agnieszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

studiuje ktos może ten kierunek w Mysłowicach??? co możecie o nim powiedzieć? warto zaczynać???

przede wszystkim trzeba zadać sobie pytanie , czy w ogóle warto studiować w tej - jak to się o niej mówi - \"kuźni talentów\" :O:O:O

Znam sporo osob, ktore ucza sie w tej szkole, nie naleza do najbystrzejszych :) same przyznaja ze poszly do tej szkoly, zbey jakas szkole skonczyc, dostaje sie tam kazdy i kazdy ja konczy. dziewczyna z mojej klasy z liceum - miala problemy z przejsciem z klasy do klasy, a uczyla sie duzo - na studiach blyszczy, jest podobno najlepsza na roku :) inna tez sie cieszy ze ma same 5, ze prace licencjacka obronila na 5, studiuje pedagogike - kieurnek: logopedia, a sama ma tak razące wady wymowy, takie bledy robi, ze ja bym ją do logopedy wyslala (jest na 5 roku). kolega bronil pracy licencjackiej, ktora napisala mu inna osoba (zaplacil), i nawet jej nie przeczytal - bez problemu obronil na 4 - a wierzcie mi, chlopak nie wie nic o kierunku jaki studiowal, NIC. szkola jest na taki niskim poziomie ze jesli chcesz sie czegos naprawde nauczyc - to tam nie idz. to jest powszechna opinia i mysle ze potencjalni pracodawcy tez ją znaja :)

Gość agnieszkaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziękuję za opinię :) nie sądziłam, że to aż takie dno. czasem dobrze jest się poradzić a nie narobic głupot. nie potrzebny mi dyplom, który poiwesze sobie na ścianie albo schowam do szuflady. Badź, co bądź jeden zawód juz mam (fakt tylko szkola policealna) ale pracę mam, może nie warto zmieniać kierunku. jeszcze raz weilkie dzięki :)

Gość l.kmlomkk
W szkole mojej znajomej sporo osob uczy po tej uczelni...wiec nie wiem czy to takie dno czy po prostu pracodawcy maja to gdzies :)

Gość My Nick
Górnośląska WSP jeśli ( ktoś był niezadowolony) to się mocno przez ostatnich parę lat zmieniła... I to na korzyść. Nie ma takiego bałaganu jak kiedyś i jakby na to nie patrzyć są w szkole konkretne inwestycje. Na niekorzyść zmieniło się tylko jedno nie ma już takich kierunków jak kulturoznawstwo

Gość Cwana Zołza
U mnie w szkole w Mysłowicach tez parę osób uczy po Górnośląskiej WSP i raczej nikt na nich nie narzeka specjalnie.

Gość Mini_333334332
Z tego co wiem nie ma już naboru na kulturoznawstwo na GWSP - szkoła skupiła się na pedagogice jak to wynika z samej ich nazwy.

Gość Kirry
Naprawdę dobra uczelnia pedagogiczna. Z poziomu jestem zadowolona. Jedyną wada uczelni jaką można podać to jest niestety lokalizacja - Mysłowice - ale jak ktoś dojeżdża samochodem to nie jest wielki problem. Jest biblioteka pedagogiczna w siedzibie uczelni ułatwienia dla niepełnosprawnych itd...

Gość FABRYKA BEZROBOTNYCH i ewe-
ntualnie kadry do marketów. X markety powinny sponsorowac.te uczelnie

Gość ddssdds
Serio chcesz studiować kulturoznawstwo? Z mojego roku wszyscy pracuję po tym w centrach handlowych, sprzedają buty lub są barmanami. Ja jestem nianią :D Mało przyszłościowo :D

Gość NIE MA PRACY PO TYCH
studiach, absolwenci dołącza do grona bezrobotnych.

Gość Kizzzz12
I nie ma tam też kulturoznawstwa... Zgodnie z nazwą jest to uczelnia stricte pedagogiczna.

Gość Dumplak232
Jesli sie uparłaś na pedagogikę to jest dobre miejsce.... Pytanie czy jeśli nie mam pewnej ścieżki rozwoju zawodowego warto rozważać kierunki humanistycznie takie jak kulturoznawstwo czy pedagogika...

Gość Kret212121
Akurat za darmo....

Gość KarteczkaS
Kulturoznawstwa nie ma - teraz są już tylko specjalności związane z pedagogiką. A sama uczelnia jest fajna - sporo wymagają i nie ma pójścia na łatwiznę. Sporo się też dzieje na samej uczelni - ostatnio nawet ruszył konkurs fotograficzny dla studentów :)

Gość gość
ehhh, szczerze odradzam. Studiuję tam od października na podyplomówce i takiej dezorganizacji jak tam, to nigdzie nie widziałam (oczywiśćie mówię o administracji, zajęcia i wykładowcy są OK). Ostatnio mieliśmy mieć zajęcia do 12:45, to sobie wszyscy pojechali zaraz po śniadanku, myślą, na obiad zdążą, okazało się, już na uczelni, że mamy mieć do 18:45, a to dlatego, że sobie ZAPOMNIAŁY na plan wpisać zajęcia panie z planowania. Tam w administracji nikt nic nie wie, trzeba się o wszystko prosić, upominać, już nawet szkoda wspominać o tym, że zdarzają się infdeksy źle wypisane - tylko kto potem będzie miał z problemy: pani z administracji, czy student na obronie????To że nie wiadomo, czym kończy się dany przedmiot (zaliczeniem, oceną, czy egzaminem) nawet nie wiedzą sami wykładowcy, dowiadują się o tym na koniec semstru. Mymy załatwiać praktyki, ale skierowanie z datą 1 października dostajemy pod koniec stycznia i to jeszcze nie jest na nim napisane, ile mamy mieć godzin, może to student ma wyczytać z gwiazd??? bo opiekun praktyk, czy dyrektor placówki raczej tego nie zrobi... Można jeszcze tak długo. Wiem jedno, nie tylko ja, ale wszyscy, których znam i tam studiują, jednogłośnie twierdzą, że nigdy więcej GWSP w Mysłowicach.

Ja kilka lat temu ukończyłam tam studia magisterskie. Żadnej dezorganizacji sobie nie przypominam. Jak ktoś jest w miarę ogarnięty i zapoznaje się z wszystkimi wytycznymi, to raczej nie ma problemów ;) Najprościej jest narzekać. Generalnie studia na GWSP w Mysłowicach wspominam bardzo dobrze. Mam szczęście pracować w wyuczonym zawodzie jako nauczyciel i to czego się tam nauczyłam teraz procentuje :)

Ja studiuję tutaj pedagogikę. Obecnie nie ma już kulturoznawstwa. Jeżeli chodzi o pedagogikę to nie narzekam. Jest tutaj bardzo wielu wykładowców, którzy są prawdziwymi pasjonatami. Sama organizacja studiów też nie jest zła i z tego co słyszę od osób studiujących gdzie indziej, to jest na prawdę w porządku.