Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zziębnięta

Jest mi ciągle zimno! HELP!

Polecane posty

Gość zziębnięta

nie wiem dlaczego! w domu chodze w golfach, na zewnątrz w miarę, ale jak tylko wrócę do domu ponownie robi mi się zimno. Dodam, że mój brat chodzi w krótkich spodenkach, a chłopak w krótkim rękawku. nie jestem na diecie, staram się jesć racjonalnie (czasem jakieś tłuszcze, może mięsa mniej, ale czasem tak), węglowodany też jem, cukry, piję ciepłe napoje...I nic, na chwilę poprawa... już mam tego dość! czy ktoś też tak ma?

Gość hm hmmm
a jak u ciebie z cisnieniem i krazeniem?

Gość heeeeeeeeeeeh
moze masz za malo ruchu, zacznij sie ruszac to od razu cie rozgrzeje :D

Gość zziębnięta
ruszam się. bez znaczenia, na chwilę ciepło. Kiedyś tak nie miałam. może po tej zimie jestem jakaś zziębnięta ;) o dziwo piję mniej kawy, ale z tego co wiem to ciśnienie mam czasem zbyt niskie. Lecz kiedyś było gorzej a ja potrafiłam w zimie śmigać z krótkim rekawkiem pod kurtką.

Gość heeeeeeeeeeeh
ale nie chodzi mi o to zeby sie ruszac w momencie jak jest ci zimno, tylko wogole zaczac uprawiac jakis sport albo biegac-to poprawia krazenie... ja tez ciagle marzlam ale cwiczonka pomogly

Ja mam to samo :(wszyscy w domu chodza rozebrani tylko mi wiecznie zimno i sie ubieram w swetry. Juz mnie to meczy. Wiecie moze co to jest?

Gość agata---------
ja etz tak mam, w tej chwili mam zimne rece i ejstem w cieplej bluzie, ja w ogole mam niskie cisnienie, zle krazenie, niska temp ciala;. ehhhh nie wiem juz co mam robic;/

Gość zziębnięta
kiedy ja właśnie uprawiam sport i to mnie dziwi? a ile razy w tyg ćwiczysz?

Gość agata---------
aha ja uprawiam sport, 2 razy w tygodniu chodze na aerobik od 3 lat, i duuuzo chodze

Gość doktor Q
Zrób badania hormonów tarczycy.Zwłaszcza jeśli do uczucia zimna dochodzą: - zaparcia - senność, znużenie - jeśli tyjesz mimo normalnego jedzenia - ostatnio twoja skóra zrobiła się szorstka Zró te badania, niewiele to kosztuje, a przynajmniej wykluczysz jedną przyczynę.

Gość hm hmmm
codziennie przynajmniej pol godziny i 3 razy w tygodniu biegam.. mozesz miec tez za niskie cisnienie, ale pociesz sie tym ze lepiej miec niskie niz wysokie :P

Gość hm hmmm
badanie hormonow tarczycy jest za darmo na skierowanie :P ale nie wyszukujcie dziewczynie chorob :D

Gość zziębnięta
no właśnie. widze, że nie jestem sama :( o co w Tym chodzi? ja wcześniej nie miałam takich problemów...no moeże w tedy kiedy drastycznie schudłam, ale teraz mam już normalną wagę, może minimalnie za małą, ale i tak wyglądam db. mećzy mnie to .co robić?

Gość agata---------
mi sie np czesto chce spac jak przychodze z zajec, to chyba ma jakis zwiazek z niskiem cisnieniem tak mi sie zdaje, ale z tym zimnemu mnie juz przesada, wsyscy sa w krotkim rekawku tylko ja ubrana w bluzy, jest mi cieplo jak wychodze na dwor, ale w domu zimno:(

Gość agata---------
sorki za literowki:P ale zimn w palce szybko pisze hihhihi

Gość doktor Q
Dorzucam tylko coś ze swojej działki. Ludzie chorują, choroby się leczy, jeśli jej to dokucza to warto sprawdzić wszelkie ewentualności.

Gość zziębnięta
właśnie zaraz się okarze, że niedługo umrę :D ale na serio, to cos z tym cisnieniem może być, zwłaszcza, że jestem alergikiem i biorę leki, które powodują dodatową senność ;) może dołoże jeszcze trochę ruchu i będzie ok? ...hmm hm m dzięki :)

Gość hm hmmm
no leki alergiczne tez moga byc przyczyna...

Gość zziębnięta
słuchajcie to jest zabawne- za oknem słońce w pełni a ja w swetrze i pod kocem ;) (nie mogę teraz wyjść na słońce bo mam okres :( )

Gość doktor Q
W dzisiejszych czasach rzadko się umiera z powodu chorób tarczycy. Pozdrawiam, życząc powodzenia w ogrzewaniu. :-)

Gość zziębnięta
doktor Q...dzięki :) ale zadnego z tych objawów nie zaobserwowałam u siebie, może komus innemu to pomoże:) ale jakie jeszcze może być podłoże chorobowe uczucia zimna?

Gość zziębnięta
wszyscy już zagrzani;)

Gość hm hmmm
no ja wlasnie zjadlam rosol i jest mi duszno :D