Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olecha

masaż bańkami a cellulit

Polecane posty

Witam. Ostatnio słyszałam o dobrym wpływie masażu bańką na cellulit. CZy ktoś cos wie na ten temat???

Gość UJLJKAHU
TO TO SAMO CO ODKURZACZEM MOWIE CALKIEM POWAZNIE SPROBUJ

Gość zartujesz
z tym odkurzaczem????

Gość Ollala
to są bańki chińskie( gumowe) do kupienia w aptekach.

Gość helle
mówcie o bańkach mówcie, ja chętnie poslucham :) a moze masażer? warto w to inwestować? :)

Gość Ollala
bańki i masażer likwidują cellulit poprzez zasysanie , różnica jest tylko w cenie.

Ollala a probowalaś tego?????Tylko ze po bankach robia mi sie na udkach takie fioletowe plamki (pewnie zejda).

Gość Ollala
ja na szczęście nie mam tego problemu,ale moje przyjaciółki używają tych przyżądów i są zadowolone.

Ollala a wiesz moze jak dlugo sie masuje taka banka???ile minu powinien trwac masaz i po jakim czasie sa efekty??? Wiem tez ze banki w ciazy nie sa wskazane a ja staram sie o dziecko....wiec mam duze watpliwosci.....

Gość Ollala
jedna z nich jest bardzo zawzięta i pozbyła się cellulitu całkowicie.Masowała uda 2xdziennie po ok.10 min.Stosowała również piling kawowy ,balsamy i okłady z soku cytryny.No,ale ona miała b.mały i w 1 miesiąc się z nim rozprawiła.Ta druga jest trochę leniwa.:D

ej ja mam takie banki w domu chyba!czy one sa z taka mala igielka w srodku i z takim zasysaczem jak u pipetki u gory?jak tak to ja dzis jeszcze stawiam!!!

Gość Ollala
te o których mówisz to są bańki szklane do stawiania na plecach.Mowa jest o bańkach chińskich.One są z gumy.Tych baniek w komplecie jest kilka(od największej do najmniejszej),ale do masażupotrzebna jest tylko jedna(ta większa).Tak w ogóle to te bańki są do akupresury,ale podobno dobrze sprawdzają się w walce z cellulitem.

ja mam szklanogumowe do akumpresury.one sie tez zasysaja i maja rozna wielkosc dostalam je od znajomych z chin ale instrukcja jest tylko po chinsku niestety.

Gość Ollala
no,ale tych baniek się nie stawia na udach tylko jedną bańką robi się masaż.Po prostu zasysasz skórę i puszczasz i tak miejsce przy miejscu.

Gość uuuuuuu
Mam pytanko- czy w aptece sprzedadzą mi jedną taką bańke (1szt)????? Ile może kosztować?????

Gość Ollala
jednej na pewno Ci nie sprzedadzą bo to jest komplet.Pytałam koleżankę o cenę ,ale ona nie wie bo dostała je w prezencie.Musisz popytać w aptekach.

Z tego co słyszałam to masaż tą bańką polega na jednorazowym zassaniu skóry bańka (np. na pośladku) i lekkim przesuwaniu po skórze bez jej odrywania a nie Ollala jak piszesz zasysaniu miejsce przy miejscu. Kidys mialam robiony masaż pleców taką bańka, bardzo delikatnie przesuwała babka po naoliwionej sórze. Nie wiem może się myle ale tak słyszałam.Pozdrawiam

Gość Ollala
No wiesz, ja się na tym nie znam...też tylko z tego co słyszałam od koleżanek.Wiesz są różne rodzaje masażu.Na plecach chyba celluit nie występuje,więc może to był masaż innego rodzaju ? Przykro mi,że nie mogę Ci pomóc.:(🌻

Gość monikaaaa
witam dziewczyny ! jest tu tez drugi topik o tych bankach i pewnaa dziewczyna pisala ze zrobily sie jej garby i jeszcze wiekszy celulit , czy to mozliwe ? bo ja chcialabym sprobowac ale zniechecilo mnie to , pomozcie :)

Gość banka chinska
ja się masuje bankami juz jakiś miesiąc tylko że nie zawsze regularnie, i musze powiedziec ze cellulit naprawde znika. Było cos takiego ze pewnego momentu zdawał mi sie bardziej widoczny niz przedtem, ale dalej masowałam i juz prawie nie mam a miałam dosc duży. A i jeszcze musze dodac ze oprócz masowania zdrowo sie odzywiam, czasami (w sumie to prawie codziennie) wchodzę po schodach na 9 pietro i stosuje krem na cellulit, wiec to pewnie nioe tylko zasługa baniek, ale polecam.

Gość francuzkaaa
a macie jakas konkretna technike masowania bankami??????????????????

Gość roxxx
masaż ten niewskazany jest u osób z kruchymi naczyniami, moga po prostu popękać. Bańką przeciąga się po skórze, oczywiście bańką która już wytworzyła próżnię, inaczej zassała się. Masaż jest bardzo bolesny, szczególnie w miejscu gdzie jest nagromadzona duża ilość tk. tłuszczowej. przy następnych zabiegach już bolesność mija. Co do masażu pleców bańką, to sposób wykonania jest taki sam jak u nóg, wykonuje się różne ruchy, z tym że ten pomaga na bolesnośc pleców, np gdy jest to spowodowane napięciem mięśni, również pierwsze 3 zabiegi bardzo bolesne, ale pomocne.

Gość aska13
ja masuję bańkami chińskimi już prawie rok i każda moja klientka jest bardzo zadowolona.Po 10-ciu zabiegach trwających 60 minut schudły w udach do 3cm.Polecam.Dyplomowany technik masażysta

Gość iza91
ja masuję się 3 dzień. oliwka, banieczka i 10 min na jedną nogę (udo i pośladek) największą bańką na średnim zassaniu (jak mocno zassiesz to siniaki będą... wiem coś o tym...). na razie efekty to ,,wyjście" cellulitu na zupełnie - czyli zwyczajnie pogorszenie (przy pierwszych masażach może tak się zdarzyć, ale przejdzie ;)), kilka sińców i mnóstwo małych krwiaczków. z tego co czytałam to wnioskuję, że mój cellulit: 2 stopień, gdzieniegdzie 3, pozbędę się w 2/3 miesiące codziennego używania i stracę ok 3-4cm. no to raczej warto ^^

Gość jujuju
po tych bankach mialam brazowe koła:/ ochydnie wyglada:/ i z tydzien to mialam

Gość TERAFIT
Witam dziewczęta:) jako wasz mentor:p w walce z cellulitam podpowiem że bańki plus masaż limfatyczny a do tego porządny krem lub balsam antycellulitowy to fantastyczna kompleksowa kombinacja w walce z pomarańczami:D która z Was już się do tego dostosowala? prosze o skomentowanie moich rad:)

Gość roxy85
Witam, Zakupiłam wczoraj te bańki. Na allegro kosztują ok. 18 zł, w aptece, 29 zł, ale z przesyłką wychodzi na to samo, więc mi się wydaje, że bardziej opłaca się kupic w aptece, przynajmniej od razu je macie. Na sztuki nie mozna kupić, tylko w komplecie. Są ich cztery, jak ktoś wcześniej napisał, od najmniejszej do największej. Jestem po pierwszym masażu, i bardzo fajne uczucie. Oczywiście z oliwką!!! Bo inaczej to nici z tego, bańka ani rusz :). Ktoś napisał, że przystawia sie bańki w poszczególnych miejscach, ja robię nimi kolisty masaż, napewno nie w górę i w dół, bo wtedy bardziej boli. Nie zrażajcie się od razu jak czujecie ból, tylko po prostu zasysajcie mniej powietrza, później skóra sięprzyzwyczaja i już nie czuć bólu :). Robiłam tak po 10 min na jedną nogę udo + pośladki). Zabieg jaki można wykonać samemu wykonują gabinety kosetyczne, tylko że to kosztuje 100 zł za 1 zabieg,n azywa sięto endermologię. Poczytajcie a zobaczycie że to działa, a bańki nie dość że są o wiele tańsze, bo trzeba kupić bańki za 30 zł + oliwoka np w żelu 15 zł, to jeszcze możecie go wykonywaccodziennie :D:D:D. Powodzonka :)

Gość talena
oczywiście że działa:) Jak się opanuje chwytanie bańki i zasysanie to nawet szybciutko to idzie:) Ale powiem wam z doświadczenia masażystki, że wcale nie należy się spieszyć, drenaż limfatyczny wykonuje się powolnymi, posuwistymi ruchami. Na początek rozprowadzamy oliwkę, najlepiej z kompleksem antycellulitowym na nogach, gładząc je dłońmi w kierunku pachwin ( wszystkie ruchy masazu zawsze w kierunku serca/ głownych węzł ów limfatycznych). Później zasysamy banke na udzie tuz pod linia pachwin i zjeżdzamy nią na bok do wewnetrznej strony uda w kierunku krocza. Powtarzamy ruch kilka razy Nastepnie banke ustawiamy w połowie uda i zjeżdzamy nią w dół do pachwiny, można prostopadle, a można lekko po skosie w kierunku wewnetrznej strony uda. Chodzi o to zeby odprowadzić limfe jak najbliżej węzłów chłonnych:) Kiedy przelecimy kilka razy całe udo znowu powtarzamy ruch pierwszy tzn. wzdłuż pachwiny do krocza. Jak mamy wydrenowaną częśc uda bliższą węzłom, zabieramy się za resztę czyli zasysamy banke nad kolanem i jedziemy w dół aż do pachwiny. W miejscach, w których jest to bolesne zasysamy słabiej - ale po kilku masażach skóra się przyzwyczai, a tkanka podskórna nie będzie tak zbita i będzie mniej bolało. Tutaj można wykonywać różne ruchy, po zwykłych przeciągnięciach możemy robić kółka bańką czyli robimy kółeczka posuwając bańkę co okrążenie to niżej. możemy jeźzić na boki lub od zewnątrz uda do wewnątrz. Na koniec powtarzamy krok pierwszy czyli wykonujemy kilka ruchów w pachwinie od zewnątrz do wewnatrz. A po masazu - wklepujemy specyfiki antycellulitowe. Pamiętajcie tez moje drogie, że jest kilka rodzajó cellulitu. drenaż będzie najskuteczniejszy przy cellulicie tzw wodnym, ktory powstaje m in przy zaburzeniach krążenia w kończynach. Przy cellulicie włoknistym warto pokusić się o mocniejszy masaż.

Gość georgia000
ja właśnie postanowiłam,że od dziś zacznę! Moje nogi są tragiczne po ciąży i trzeba coś z tym zrobić. Czytałam,że efekty są wspaniałe... Czy pośladki,brzuch i uda trzeba masować w jakiś konkretny sposób? Tu coś napisała talena ale nie bardzo rozumiem..