Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Magda 13
wesołych świąt wielkanocnych duzo szczęscia i rdosci i pomyslosci przedewszystkim :D

Nawzajem :P Odpowiadam: Zależy znam osoby, które nawet kropeczki po kolczyku nie mają, a są i takie z wielkimi bliznami :P Więc nigdy nie wiadomo ;)

Gość Aga14
KINGAAAAAA Moja mama wczesniej pozwolila mi ale potem jak o tym powiedzialam to sie wydarla!!!:(

Gość olcia6872
chcialam o czyms powiedziec, tzn.napisac;)) mam 15 lat i co faktycznie moze glupie i dosc ryzykowne przebilam sobie pepek sama, z mala pomoca kumpeli... wlasciwie to ja pchalam wenflon,a ona trzemala skore;) Mam kolczyka ze stali chirurgicznej, nie z zadnego tytanu czy bioplastu...pierwsze dwa dni smarowalam Tribiotikiem, przemywam 3 razy dziennie woda utleniona, kolczyka mam juz, a moze dopiero 5 dzien, i narazie nic sie nie dzieje...mam nadzieje ze tak bedzie dalej... przeczytalam wszystkie posty zamieszczone tutaj, zajelo mi to troche,i strasznie sie przestraszylam...jakie kalectwo,padaczka i inne potworne powiklania?? Straszne...w kazdym razie pozdrowionka dla wszystkich zakolczykowanych dziewczyn;*

Gość olcia6872
acha i jeszcze jedno;)) blagam odpowiedzcie mi na pytanie o co chodzi z tym ze z biegiem czasu przebita skora sie zmniejsza... to co za dwa lata mi sie przerwie czy jak?? mam akurat przebita b.duza ilosc skory,mimo to sie martwie;((

Gość Agunia921
Hej;* Robiłam sobie kolczyk w pępku 2 razy bo mi sie zerwał pierwszym razem zaczepiłam o pasek(miałam wiszącego kolczyka) a drugim razem kolega nie wiedziała o kolczyku i pociągnął(ale już kupiłam takiego ślicznego motylka) tylko teraz mam mała bliznę...i nie wiem jak się jej pozbyć... co prawda blizna robi się coraz mniejsza ale boję się że mi zostanie... A kolczyk robiłam sama a moja mama jak zobaczyła to stwierdziła że to bardzo ładnie wygląda;) tym razem chciałabym pójść do kogoś kto się na tym zna lepiej... Jeśli ktos wie gdzie mozna wykonac kolczyk w Lublinie albo Puławach czy w Poniatowej to byłabym wdzięczn;* z gory dziekuje za odp;*;*

Gość Asiiulka__
Agunia921 - no niestety nie znam nikogo w tych okoliach, ale radze Ci, abys zrobila kolczyka w studiu. Jezeli nie masz tyle kasy, albo poprostu Ci jej szkoda (..) to zgadaj sie z kims, kto - ma ukonczone kursy piercingu, pracowal juz w studiu i sie na tym zna. Ja kolca robilam u znajomego, ktory pracuje w studiu piercingu. Bolalo niemilosiernie, ale kolczyk zrobil prosciutko. Goi mi sie bez problemu :) W srode bedzie caly miesiac od kiedy przebilam pepek -- juppii .

Gość olcia6872
Agunia921-niestety nie orientuje sie w twoim rejonie wogole;(( ale tez uwazam ze lepiej zebys ten 3 raz przebila pepek w naprawde profesjonalnym, sprawdzonym studiu piercingu...ja rego niestety nie zrobilam i teraz troche sie boje... a im czesciej bedzie zrywal Ci sie kolczyk tym blizna bedzie coraz wieksza, bardziej widoczna i twarda, gdyz tkanka bedzie corazbardziej narastala;( moze wiec lepiej zrezygnowac z wiszacych kolczykow?? chociaz mi tez sie podobaja, chyba nie bede takich nosila-wole nie ryzykowac;* pzdr

Gość Paulusia9314
Hey wszystkim!!:*:* Ja bardzo chce zrobic sobie kolczyka w pępku, ale strasznie sie boje tego bolu przy przebiciu bo to podobno jest najgorsze...:(:( I poszla bym do salonu kosmetycznego, przebijalam tam uszy i mam w 1 uchu 3 kolczyki a w drugim mam 1 kolczyk i mi sie juz ok wszystko zaroslo ladnie... A wiec pepek tez tam chce sobie przebic... Powiedzcie czy to bardzo boli, przebicie i ile okolo to kosztuje?? Odp z gory dzieki :*:* pzdr!! bussi

Gość olcia6872
Paulusia9314 co do ceny zbiegu to od ok 60-120 zl. najlepiej udaj sie do salonu piercingu,nie do kosmetyczki, tylko profesjonalny piercman poprawnie wykona zabieg, no i bedziesz bardziej pewna tego, ze nie bedzie zadnych komplikacji... jesli chodzi o bol to przebijanie najczesciej odbywa sie przy znieczuleniu tzn.spryskaniu oklic pepka plynem "zamrazajacym" czuje sie jedynie wbicie igly;) chodz bez znieczulenia bol nie jest jakos dotkliwy,ale to pewnie od organizmu zalezy;)) pzdr;*;*

Gość Paulusia9314
Dzieki bardzo :*:* pozdrawiam!! Jakos latem bede przebijac bye bye :*:* muah

Gość olcia6872
Paulusia9314 i jeszcze jedno-najgorszy nie jest prawie nie wyczowalny przynajmniej dla mnie,wiekszoisci moich znajomych i wielu innych ludzi bol przy przebijaniu, ale bol podczas gojenia sie pepka... gojenie trwa statystycznie od 2 tyg do 2 miesiecy ale moze ciagnac sie nawet do pol roku;( ;( dlatego decyzje o przebiciu nalezy dokladnie przemyslec,a gdy sie juz na nie zdecydujemy musimy liczyc sie z tym,ze o przeklute miejsce nalezy bardzo dbac, przemywac woda utleniona,smarowac najlepiej Tribiotykiem ;( u jednych pepek goi sie latwo, u drugich slimaczy wiele miesiecy...to sprawa indywidualna;( ;* ;*;*

Gość olcia6872
Paulusia9314 latem?? a nie bedziesz sie kapac w basenie, nad jeziorkiem itd?? bo nie wygojonego pepka nie mozna absolutnie moczyc w tego typu zbiornikach wodnych;p gdyz moze to spowodowac infekcje;( najlepiej wejdz na strone: www.wildcat.pl tam dowiesz sie wielu ciekawych i przydatnych info na tematy pielkegnacji, oraz mozesz obejrzec zdjecia po niestety nie udanych zabiegach kolczykoiwania pozdrawiam;*

Gość hiihi_asiulek
Paulusia9314 : ojj, mnie przeklocie bolalo okropnie. Nie chce straszyc, ale naprawde bolalo. W pewnym momencie chcialam wyjsc z igla w brzuhyu, bo myslalam, ze nie wytrzymam ;(. Ale nie zaluje :) . Wyglad pepka, kolzyk w pepku.. wynagradza bol :)Calkowicie.

A mnie tam nie bolało tylko poczułam coś na miarę uszczypnięcia... :P Gorzej znoszę pobranie krwi , a borowanie jest 100x gorsze :p ;) bynajmniej dla mnie :p

Gość 13kinga13
dzięki wam za szczerośc ale czy mam troche brzuszka czy nie to se przekłuje brzuszek bo to super wygląda a tak wogule agusia nie przejmuj się ja też tak miałam ze miałam dużo haj ale w końcu mamie przeszło .życze ci tego samego :D:D:D

Gość Lokip
Hej ja mam kolczyk w pępku już pół roku. Przy przebiciu nawet nie poczułam bólu (chociaż nie miałam znieczulenia) a teraz jest super:> i pięknie wygląda na moim umięśnionym brzuszku:P:)

Gość 13kinga13
a jest możliwe ze kolczyk się zagoi w 2 miesiące i będę się mogła kompać????

Gość SaVaNa
Ja kolczyk robiłam sobie przed wigilią...W lutym zaczełam zmieniać kolczyki. Z prawej strony przy górnej kulce zrobiła mi się czerwona gula z której leciała ropa, z czasem zaczeła mi też skóra schodzić. Powoli lecze to ale cały czas mam problem. A i tak nie zaluje....Probuje namowic starych na kolczyk w jezyku i w nosie, bardzo mi sie to podoba :) PZDR.

Gość Agunia921
Witam ponownie...na takie rzeczy nie jest mi szkoda kasy tylko poprostu nie wiem gdzie moglabym zrobic to u profesjonalisty... a samodzielnie przekluwalam juz kilka dziurek w uszach i mzslalam ze bedzie ok... Kilka moich kolezanek tesh samodzielnie robilo i nic im nie bylo... Cale szczescie ze mam spoko mame i mi pozwala na te wszystkie rzecyz... Poydrawiam was wszystkie BuS

Gość skubilka
Mam pytanie,wybieram sie zrobic ten kolczyk w pempku ale boje sie ze nie bedzie mi sie chcialo zagoic ze bedzie ropialo.Tak ogolnie to czy to naprawde bolesne?Uszy przekowalam sama i nic mnie o nie bolalo wlasciwie to pestka,myslicie ze jak uszy goily sie ok i nic mnie nie bolalo to z pempkiem bedzie tak samo.

Gość SAVANA
Tak Kamcia i wdodatku skóra mi schodzi :P Wogóle jakas pechowa jestem ale chyba raczej moja wina,....przegielam ze zminianiem

Savana jak tak to chyba ja w koncu wyjme i przeczyszcze ten kolczyk w spirytusie.. bo kolca mam od 12 stycznia a jest juz 10 kwietnia... w koncu musze tylko sie boje, że potem go nie włoże lol2 Pozdro dla Was :* ;) P.S Dziewczyny przekłucie to na prawde kwestia 30-40 sekund :D O,00001 BÓLU :P:P

Gość Weronika1992
Hej! Mam 14 lat i jestem już prawie zdecydowana na kolczyk, ale mam parę pytań: Co z wf-em po przekuciu?? Czy można normalnie ćwiczyć?? Znacie dobre miejsca w Warszawie w których można przekuć pępek?

Gość fenoloftaleina16
hey;) ja zrobiłam sobie kolczykw lutym;p troche czasu minęło:D ładnie sie goił itd.. ale od pewnego czasu jak go myje leci mi ropa:/ czy cos jest nie tak?? :> hmmm ?? :> pomocy:] pozatym waaarto przebijac pępek suuper to wygląda:P:D

Gość fig
cześć, a ja mam ponad 7 lat, smarowałam maścią tribiotic i po 4 miesiącach już było wygojone. Ogólnie jestem zadowolona

Ja mam kolczyk od 2 lat. Pierwszy raz sama sobie przebilam a potem qmpela. teraz zaluje jak mam mowic szczerze. Wziela za malo skory, dziurka zrobila sie jakas duza a kulka jeszcze troche i przejdzie mi przez dziurke. Niewiem moze ktos poradzi co zrobic? Niewiem? pozdrawiam

Gość Aluka
Ja kolczyk w pęppku mam nie cały tydzień , przekłucie u mnie nie trwało zbyt długo...i wcale tak mocno nie bolało. Nawet krew mi nie leciała. Teraz przemywam Amolem , możesz to dostać w każdej aptece , a przemywam tym, ponieważ zawiera to spirytus....po prostu lepiej sie goi ;) Zrób sobie kolczyk ...to super ;) i naprawde mocno nie Boli ;)

Gość Sarutka
Ja mam kolczyk od listopada 2oo6 roku szybko sie zagoila i nic nie bolala gdy przekluwalam a robilam to sama w domu... po zabiegu przemywalam woda utleniana i smarowalm tribiotykiem--naprawde pomaga polecam:P:):)