Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Angel 20
Hej:)Mam kolczyk od 3 tygodni i zastanawiałam sie czy mozna juz go zmienic??Wszystko jest wporzadku nawet nic nie boli jak nim ruszam...

Gość Angel 20
A nie wiesz moze ile czasu najlepiej czekac??

Gość Novica
ej mam pytanko czy to prawda ze po zaluzmy 2 miesiacach od przekucia drugim kolczykiem powinien byc tesh z tytanu?>

Gość Marta1983
TAk najlepsze kolczyki są z tytanu.. A najlepiej poczekać do zmiany na inny kolczyk ok pół roku..

Angel>>jak już tu było wspominane kilka razy wymienić kolczyk należy dopiero po kilku miesiącach. Jeśli chodzi o to, czy drugi powinien być z tytanu...ja nie ryzykowałabym innym (oczywiście z wyjątkiem stali chirurgicznej)

Gość Novica
aha...czyli 2 kolczyk powinien byc ze stali lub tytanu aaa czy jak kupie taki kolczyk po pol roku i chce wymienic to bende musiala isc do salonu gdzie go przekuwalaam'/

do salonu idzie się po to wymienić, aby nie trzeba było kupować kolczyka, bo tam dadzą Ci go za darmo, a zostawisz swojego starego u nich. Taka wymiana.

Gość Marta1983
i później jak kolejna osoba idzie sobie przekłuć pępek dostaje kolczyk po poprzedniej osobie fujjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .. Nie skomentuje tego niby odkażają ale jaką mogę mieć pewność? A może migrował mi bo dostałam kolczyk po kimś kto miał jakieś problemy skórne>??!!!

Gość Novica
a moze byc cos takiego ze ja wybieram kolczyk jaki mi sie podoba i pozniej nie wracam do niego zeby wymienic..?

Gość Marta1983
tak wybierasz kupujesz i nigdy tam nie wracasz ale pytanie.. tak jak w sklepie. Można sobie wybrać kolczyk kolor itd..

Gość 2000 wpis

Gość Marta1983
bardzo ciekawy wpis wyżej:)

Gość Novica
aha..thx;p bo ide przebic pepek we wtorek :P:)

jeżeli idziesz do dobrego piercera to powinien przy Tobie w autoklawie wysterylizować kolczyk - chyba, że ma już w hermetycznych opakowaniach to wtedy też jest pewność, że kolczyk jest sterylny.

Gość Marta1983
No dokładnie. czyścił przy mnie najpierw ręce później 2 razy kolczyk. Ale uważam że każdy kolczyk powinien mieć meteczkę żeby była jasność że jest nowy..

Mój kolczyk ma długość 12mm czyli jeżeli będę chciała jakiś inny i będzie miał dł 10mm to mam go sobie odpuścic...? Niby 2 mm ale chyba różnicę robi skoro niektórych uwiera. Straszny kocur no rzeczywiście trochę się nagubiłaś tych kolczyków :P ja to tylko bym chciała sobie pływać w baseniku od 11 lipca...:( ale to za wcześnie chyba :( KURCZĘ!!!

Gość Marta1983
a mój ten pierwszy po przebiciu leżał za szybką jak wszystkie inne wybrałam sobie kolorek i tylko dezynfekował.. Później jak kupowałam tylko z metką i próbą.

Gość Novica
znaczy ja jush wybralam dobry salon...wszyscy go polecaja

Gość Marta1983
Najpierw umył swoje ręce później jakimś płynek psikał kilka razy i czyścił i później jeszcze czymś polewał ale nie wiem co to było zapewne jakieś środki dezynfekujące.. A później jeszcze dokładnie okolice pępka mi wyczyścił i zdezynfekował spirytusem.

wirusa wątroby czy HIV napewno w ten sposób nie zabił. Takie metody sa dobre, gdy rana jest już zupełnie zagojona i wymieniasz kolczyk. Przy przekłuwaniu jedyną skuteczna metodą jest autoklaw.

Gość Marta1983
dobrze ale ja tam nie wiem czym on czyścił:) NA chmielnej w wawie robiłam.

Marta- Ja tez mialam w wawie na Chmielnej w yakuza ... i facet bez zarzutu był, matka chciala cale dezynfekowanie widziec i musial jej wszystko tlumaczyc.. co jak co, ale oni tam w yakuzie na pewno sie znają.. Fruti co do kolczyka , niektore dziewczyny gdy zejdzie opuchlizna kupują 6 mm (np moja kolezanka) bo po prostu 12 i 10 mm są na nia za duze ja np mam kolczyki po 12mm bo 10 jest dla mnie za krótkie ;] kocurek- mozesz wyjasnic ten autoklaw ( nie wiem czy dobrze napisalam, pierwszy raz slysze nazwe:P )

Gość saxofonistka
Hej, to znowu ja. Kolczyk mam "już" 5 dni. Jest oki. Już prawie normalnie się schylam ;p Nadal przemywam Polodiną - R i smaruję maścią nagietkową, nie potrafie okreslic czy to cos daje. Tak poza tym słyszałam jeszcze wersje żeby przemywac/smarowac: 1. spirytusem 2. woda utlenioną 3. solą fiziologiczną 4. tribiotykiem No i nie wiem w końcu która z tych łącznie pięciu wersji jest najmądrzejsza... ??? Śpie cały czas na plecach nie na brzuchu i ogólnie na niego uważam, ale nawet przy dotknięciu nie czuję bólu, więc chyba jest oki ;D pozdrawiam i liczę na opinię o moich rozważaniach! Aha! Moja koleżanka twierdzi, że gdy ona miała przebijany pępek w gabinecie to miała taką TWARDĄ SKÓRĘ, że facetka musiała się wręcz WWIERCAĆ i, że (ciekawe czemu) strasznie bolało... Hm...

autoklaw to sprzęt, w którym sterylizuje się w podwyższonym ciśnieniu i podwyższonej temperaturze i tylko sterylizacja w autoklawie daje 100% pewności, że niczego nie złapiemy. Wildcat ma autoklaw, Kult w Krakowie w którym się kłuje i tatuuje również.

Gość RynCia
mieliscie racje zwykły kolczyk był do bani wyjelam go i czekam az sie zagoi .słuchałam rad kolezanek które mają juz kolczyki i nie tylko w pępku jedna mówiła zeby tzrymac a druga zeby wyjąc.ciagle leciała mi ropa i niewiem co jeszcze.Jak mam sie upewnic czy kosmetyczka jest wprawiona.iile mam czasu jeszcze odczekac zeby isc do kosmetyczki.i jaki jest najlepszy kolczyk