Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w p臋pku.........

Polecane posty

Go艣膰 olus__97
hej mam sobie zrobic kolczyk w p臋pku ale strasznie si臋 boje mam 11 lat mama mi pozwala i wogule ale no strasznie ale to strasznie si臋 boje :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 martusiaa17
olus_97: 11 lat? do kt贸rej klasy chodzisz, 4 podstaw贸wki? nie za ma艂o jak na kolczyka w p臋pku???! gdyby艣 naprawde chcia艂a go sobie zrobic to ju偶 by艣 go mia艂a(je偶eli masz zgode rodzic贸w)! a piszesz tak jakby kto艣 Ci kaza艂 go sobie zrobic ;) Zastan贸w si臋 najpierw czy 11 lat to odpowiedni wiek na kolczyk w p臋pku... moim zdaniem:NIE!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martusiaa17
Dziewczynki mam takie pytanie dotycz膮ce mojej dziurki...no wi臋c z dziurki leci mi i limfa i ropka tak troszke ale lecizaczerwienione jest tylko minimalnie i tak sie zastanawiam czy dobrym pomys艂em by by艂o posmarowac tribioticem zeby si臋 troszk臋 podgoi艂o czy tylko sam膮 sol膮 przemywac? a smarowa艂y艣cie mo偶e kiedy艣 jak膮s inn膮 ma艣ci膮? pozdrawiam ;**

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eve0303
olus_97: moim zdaniem jeste艣 jeszcze za m艂oda na teg typu przyjemno艣ci;/ W og贸le pozazdro艣ci膰 tak wyluzowanej mamy;P Ja mam 14 lat i mi nie pozwala:(( Jedna z dziewczyn na forum mi powiedziala jeszcze jakis czas temu, 偶e moja sk贸ra si臋 rozci膮ga i powinnam jeszcze poczeka膰. Moim zdaniem to samo dotyczy ciebie:)) Pozdrawiam i buziam teraz sama w ko艅cu zrozumia艂am, 偶e na to zawsze jest czas;P))**

Udost臋pnij ten post

eve: Nie zupe艂nie!! moi rodzice sienie nie zgodzili nic nie wiedzieli 偶e ja mam kolczyka w p臋pku ja jak pisa艂am wcze艣niej postawi艂am ich przed faktem dokonanym a oni pogadali pogadali i przestali. A jak chcesz mie膰 kol w p臋pku to powiedz i 偶e to b臋dzie prezent na urodziny albo na imieniny powiedz 偶e to nie jest wcale takie straszne 偶e nie maja si臋 co obawia膰... (wydaje mi sie 偶e ju偶 wcze艣niej m贸wi艂a to jaka艣 dziewczyna) Fruti: no 艂adny jest pewnie czerwony ale ja i tak nie zmieni臋 zdanie 偶e naj艂adniejszy jest niebieski;) olus_97: Czy Ci si臋 co艣 w g艂owie powali艂o??? ty masz dopiero 11 lat i chcesz mie膰 kol w p臋pku?? Ja si臋 dziwie 偶e twoja mama si臋 zgodzi艂a!! Nie potrafi臋 sobie wyobrazi膰 偶e twoja mama m贸wi tak po prostu \"Tak\" Twoja mama jest nie powa偶na 偶e si臋 zgodzi艂a!! Dziewczyno ja Ci m贸wi臋 poczekaj jeszcze par臋 lat z ty kolczykiem... To jest szokuj膮ce 偶e rodzice pozwalaj膮 takim m艂odym dziewczyn膮 na kolczyki w p臋pku!! ;/... Buziaczek dla was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xXxMeFiStOxXx
Olus_97: jestes rzeczywiscie za mloda na zrobienie kolczyka, dziwie sie ze twoi rodzice wogole zgodzili sie na takie cos, ja przebijalam pepek w wieku 16 lat i to rodzice nie chcieli mi pozwolic, na szczescie przekonala ich moja siostra ktora jest kosmetyczka. W tak mlodym wieku istnieje duze ryzyko odrzucenia kolczyka. martusiaa17: Tribiotic nie jest dobrym rozwiazaniem poniewaz on dodatkowo natluszcza ranke i po nim ona sie brzydko paprze, najlepszym rozwiazaniem jest sol fizjologiczna albo przemywanie dziurki przegotowana woda z rumiankiem. mala mi: srebrny kolczyk wcale nie jest zlym rozwiazaniem, jest on o wiele lepszy od bazarowych swiecidelek, czy tez wbrew powszechnemu przekonaniu od stali chirurgicznej. Co do Waszego przekonania: nie zawsze warto przekluwac pepek w salonach, niektore kosmetyczki robia to o wiele dokladniej niz pircenerzy. Wasze przekonanie jest bledne, gdyz jedna osoba sie zawiodla przebijajac pepek u kosmetyczki, ale to prawdzobodobnie nie wynikalo z jej braku kompetencji a braku odpowiedniej pielegnacji pepka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzzia001
Ja robie sobie kolczyk w pepku [mam 15 lat, moj tata sie nie chcial zgodzic pol roku, ale udalo sie juz ] na poczatku kwietniaa ;] podoba mi sie strasznie i w ogole zajeb**cie, ale mam pytania: 1. jak czeste jest zakazenie? [i w ogole czy to jest baardzo powazne itd] po 2. czy przekuwanie jest za pomoca igly? i potem osoba przekuwajaca wklada kolczyk? 3. czy ktos zna jakis dobry salon w POZNANIU gdzie mozna przekuc pepek [i nos, bo moja kumpela robi w nosie.]

Udost臋pnij ten post

ja tam przebija艂am p臋pek u kosmetyczki i jestem zadowolona, pro艣ciutko 艂adnie i ju偶 zagojone :) wszystko bez wi臋kszych problem贸w, nos te偶 przebija艂am w takim salonie gdzie s膮 profesjonalni fryzjerzy i ci co przek艂uwaj膮, podejrzewam 偶e dziewczyna kt贸ra przek艂uwa艂a mi nos ( specjalnym pistolecikiem do nosa) nie mia艂a o tym wi臋kszego poj臋cia bo co te偶 du偶o trzeba umie膰 opr贸cz tego 偶eby pod dobyrm k膮tem przek艂uwa膰. No ale co tammm. Wa偶ne 偶e czysto i sterylnie. Zreszt膮 nawet gdybym chcia艂a to nie mia艂膮bym za bardzo wielkich mo偶艂iwo艣ci ze zrobieniem piercingu w moim mie艣cie:)

Udost臋pnij ten post

madzzzia001 Bo pierwsze to je偶eli przek艂uwaj膮 p臋pek to rzek艂uwaj膮 tam r贸wnie偶 j臋zyk, nos itd. nie ma 偶adnego podzia艂u. Po drugie robi si臋 to ig艂膮 z welflonem i pricer bo przebiciu wk艂ada kolczyk (to troszk臋 nieprzyjemne uczucie i mo偶e bole膰) zaka偶enie mo偶e by膰 jak salon jest niesterylny i nie ma zachowanych zasad higieny w miejscu pracy. Piercer powinien przy Tobie wyj膮c now膮 ig艂臋 z opakowania, zalo偶y膰 nowe r臋kawiczki, i p贸j艣膰 wysterylizowa膰 kolczyk do specialnej maszyny. Je偶eli wchodzisz do jakiego艣 pomieszczenia to wida膰 czy jest czyste. Jak jest syf to uciekaj gdzie pieprz ro艣nie. Po 3 nie mieszkam w poznaniu wi臋c Ci nie pomog臋, ale google chyba istnieja i w nich mo偶esz wyzuka膰 salon piercingu i tatua偶y. Olus_97 twoja mamusia widze taka m膮dra jak i ty. Nic tylko pogratulowa膰! A r贸b sobie gdzie chcesz twoja sprawa dla mnie to mo偶esz sobie w czole zrobi膰. Id藕 dziecko do piaskownicy. ilona22 no oczywi艣cie niebieski rz膮dzi!! :D normalnie forum o kolczykach w nosie i osoby kt贸re tam pisza mnie ZA艁AMUJ膭!!!!!!!!!! SCIANA! :D eve0303 to ja Ci napisa艂am, o tym , 偶e ci膮gle ro艣niesz :P rodzice maj膮 predyspozycje do robienia dziury w ca艂ym. ODrazu co艣 si臋 stanie odpadnie p臋pek. i bo偶e kochany :P ehhhhhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzzia001
Hii dziekii ;] z tym salonem to sie pytam, bo wolalabym do jakiegos sprawdzonego czy cos :) zeby na bank bylo ok. Moja kumpela robila sobie bez znieczulenia rok temu w Swarzedzu czy gdzies, i wszytsko jej sie babraloo i wyjela i ma teraz straszna blizne, bo miala duzo 'rozwalonego'.. Moze jeszcze jedno pytanie: bez znieczulenia lepiej, czy z? Bo szczerze mowiac, ja bez to tak nie robie :) ale czy jest w tym jakas roznica.. i znieczulenie jest mascia ? i Ponoc ze znieczueniem boli tylko jak mocna uszczypniecie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xXxMeFiStOxXx
Lepiej bez znieczulenia bo gdy piercer daje Ci znieczulenie to zabieg traci ca艂a sterylnosc! A wogole przebijanie pepka prawie nie boli:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eve0303
Fruti: dok艂adnie ja wiem , 偶e Ty;)) Moja mama stwierdzi艂a, 偶e jeste艣 bardzo m膮dra, ale przes艂odzone;PP Pozdrawiam:*

Udost臋pnij ten post

eve0303 no fakt Fruti jest niez艂a :):):) Moja mama nie widzia艂a forum i si臋 nie wypowiada艂a :)Wiadomo 偶e ka偶dy rodzic jest inny. Moja mama si臋 zgodzi艂a chocia偶 nie wiem kiedy p贸jdziemy w ko艅cu do tego salonu zrobi膰 tego kolczyka :) Dawno mnie tu nie by艂o. Musz臋 troch臋 nadgoni膰 :) Forum idzie jak burza fakt. Buziaki dziewczyny ;*** :)

Udost臋pnij ten post

eve0303 jak to ja bardzo m膮dra? :D a skad Twoja mama mnie zna ?:> Ale nie no dzi臋kuj臋 za komplement ;p m膮dra nie jestem poprostu troch臋 czyta艂am na te tematy przed zrobieniem sobie kolczyka i tak wiem :) zawsze jak co艣 chc臋/ mam zamiar kupi膰 zrobi膰 to najpierw du偶o czytam na ten temat z r贸偶nych 藕r贸del. madzzzia001 nie radz臋 bra膰 nieczulenia i pisz臋 to ju偶 po raz setny a dlaczego? Bo to nie jest taki straszny b贸l, kt贸rego nie daje si臋 wytrzyma膰. Naprawd臋 bardziej to boli szczepienie ni偶 to, a b贸l z臋ba do tego ju偶 nie mo偶na w ogole por贸wnywa膰.To nie boli a偶 tak bardzo poniewa偶 ca艂y zabieg trwa ok 10sek. sygna艂 o b贸lu nie zd膮偶y doj艣膰 do m贸zgu. Pozatym kiedy we藕miesz znieczulenie , a ono przejdzie po 2 godzinach, to b臋dziesz b贸l odczuwa艂a 3 razy mocniej ni偶 powinna艣. W moim salonie w ogole nie by艂o czego艣 takiego jak znieczulenie. A to naprawd臋 dobry salon w cenntrym warszawy, du偶o znanych os贸b tam sie tatuowa艂o i kolczykowa艂o, wi臋c wiem co m贸wi臋. jednym s艂owem 呕ADNYCH ZNIECZULE艃! Sanderkasss moja mama to nie wie, 偶e ja pisz臋 na jakim艣 forum bo co j膮 to :P Ale najwa偶niejsze, 偶e si臋 zgodzi艂a! :-} teraz to ju偶 tylko czeka膰, a偶 b臋dziesz mia艂a kolczyk :)

Udost臋pnij ten post

uhuu.... Nie bylo mnie kilka dni i tyle nowych os贸b tu widze :P i tyle post贸w... kiedy ja to przeczytam :/ :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxemilciaxxx
Ja mam kolczyk w p臋pku zrobi艂am go sobie (25.03.2008)wczoraj i to nic nie bolalo przek艂ucie kosztowa艂o 20 z艂

Udost臋pnij ten post

ja tez przestrzegam przed znieczuleniem, ja mialam i nie widzialam zadnej roznicy a tylko problem mialam z tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hello11256

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hello1791
hej ;]] ja mam kolczyk w pepku od miesiaca i chcialabym teraz isc do solarium ale nie wiem czy dziurka nie zacznie mi sie od tego chrzanic bo jeszcze sie nie zagoila... doradzcie ;]]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamikadze xD
xxxemilciaxxx : Jak to przeku艂a艣 p臋pek za 20 z艂. ? Pierwszy raz s艂ysze taka kwote za przeklucie czego kolwiek. Nawet jedna dziurka w uchu wysz艂a mi drozej... Z tego co widz臋 to mog艂a艣 by膰 u kosmetyczki, ale moge si臋 tylko domy艣la膰 heh :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzzia001
to lepiej bez znieczulenia czy z? bo ja nie chce, zeby mnie jakos super bolalo, bo odlece tam chyba ;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzzia001
i czy po znieczuleniu sie 'babrze' dziurka czy jak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Van
xxxemilciaxxx... za 20 z艂?? To gdzie Ty to zrobi艂a艣 ??!! ja bym nigdy tak sobie nie da艂a przebi膰... bo to na pewno nie jest profesjonalnie wykonana robota... :p

Udost臋pnij ten post

madzzia001 oczywiscie ze lepiej BEZ znieczulenia. To wcale nie boli, jest to tylko uklucie igly... Z reszta jesli masz znieczulenie to cala sterylnosc idzie sie je**c.... czesto slyszalam ze niektore dziewczyny mialy przez tydzien siny pepek wlasnie przez znieczulenie, jak to dokladnie jest to nie wiem. Ale ja osobiscie odradzam... A duzej r贸znicy nie ma ze znieczuleniem czy bez bo b贸l jest minimalny, jesli wog贸le mozna to nazwac b贸lem... :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Klauducha
hey znaczy u mnie w miescie przek艂ocie pepka kosztuje 50 zl kolczyk tak 20 ... ja osobiscie przekolam sobie sama :P:P i jest oki potem posz艂am do kosmetyczki zapyta艂am czy nie ejst za wysoko wko艂am go g艂eboko i mam mam tez nadzieje ze zagoi sie szybko jak narazie mam go 2 dzien i tylko spuchlo i boli kosmetyczka powiedzia艂a zebym przemywa艂a . i juz przemywam spirytusem i gaziki naklejam zeby nie zaczepiac o nic .. zrob sobie fajna sprawa :):* i nie wiem czy sama czy nie mi jak narazie nic j=nie jest jak dobrze poprzemywasz wszystko to sama mozez pyknac i jest oki a co niekorzy mowia zebys nie robila to nie s艂uchaj rob to co ci sie podoba :)::P i co jescze ci powiem to bolec boli najgorzej z w艂ozeniem kolczyka bo tkanki szybko zarstaja jak tylko ig艂e wyjmiesz ale idzie przezyc .wiec :):) tylko z艂ap dobrze i duzo skury to i tak sie obkurczy pozniej pozdrawiam buziole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamikadze xD
Klauducha: Na twoim miejscu w 偶yciu nie przebi艂abym sobie sama p臋pka. Wola艂abym wyda膰 kase, ni偶 potem si臋 zamartwia膰 czy mo偶e co艣 zchrzani艂am przy robocie. Z tego co widze to ma艂o wiesz na ten temat. Mo偶e tak: Ja te偶 nie wiem wielu rzeczy o przebijaniu p臋pka, ale po to s膮 takie forum by dowiadywa膰 sie o nich, a dopiero potem isc go przebi膰. Spirytusem wydaje mi si臋, 偶e nie powinna艣 przemywa膰 bo to strasznie wysusza sk贸re. Nawet nie wiem jak ta pierdola mog艂a ci to powiedzie膰 偶eby艣 tego u偶ywa艂a. Sorry, ale tak mi si臋 wydaje. A po drugie je艣li nie jeste艣 pircerem, czy chocia偶by nie zajmujesz si臋 przek艂uwaniem od dawna to sk膮d wiesz jak to zrobi膰>? I mam takie pytanko, czy przemy艂a艣 czym艣 przed tym jak wk艂u艂a艣 ig艂e>? Klauducha moim zdaniem nie powinna艣 zakleja膰 gazikiem, bo sk贸ra w tym miejscu nie ma jak oddycha膰, i to mo偶e spowolni膰 proces gojenia. HeHE tkanki szybko zarastaj膮 :) Jak na moje oko to sk贸ra po prostu si臋 szybko zbiega i to wszystko....Sk贸ra ci si臋 raczej nie obkurczy, bo przecie偶 najpierw przebijasz , a potem w razie czego ci to puchnie, ale i po tym wraca do pocz膮tku i opuchlizna zchodzi.Dlatego nie wiem jak to si臋 mo偶e obkurczy膰 :/ Z jednym mog臋 si臋 z tob膮 zgodzi膰, a mianowicie nie powinny艣my patrzec na innych, tylko robi膰 to co chcemy. Je艣li podoba si臋 nam kolczyk w p臋pku i chcemy go zrobi膰, to na co czekamy :) Nie powinny艣my s艂ucha膰 tych, co m贸wi膮, 偶eby艣my sobie zrobimy skoro nie chcemy. Osobi艣cie znam tak膮 jedn膮, kt贸ra wp艂yn臋艂a w taki spos贸b na inn膮 dziewczyn臋 w klasie i teraz dziewczyna si臋 m臋czy z tym kolcem... Mam nadzieje, 偶e wiesz i偶 przekuty p臋pek goi si臋 od 2 do nawet 6 miesi臋cy. Mimo wszystko i tak mam nadzieje, 偶e szybko ci si臋 zagoi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamikadze xD
Klauducha: Na twoim miejscu w 偶yciu nie przebi艂abym sobie sama p臋pka. Wola艂abym wyda膰 kase, ni偶 potem si臋 zamartwia膰 czy mo偶e co艣 zchrzani艂am przy robocie. Z tego co widze to ma艂o wiesz na ten temat. Mo偶e tak: Ja te偶 nie wiem wielu rzeczy o przebijaniu p臋pka, ale po to s膮 takie forum by dowiadywa膰 sie o nich, a dopiero potem isc go przebi膰. Spirytusem wydaje mi si臋, 偶e nie powinna艣 przemywa膰 bo to strasznie wysusza sk贸re. Nawet nie wiem jak ta pierdola mog艂a ci to powiedzie膰 偶eby艣 tego u偶ywa艂a. Sorry, ale tak mi si臋 wydaje. A po drugie je艣li nie jeste艣 pircerem, czy chocia偶by nie zajmujesz si臋 przek艂uwaniem od dawna to sk膮d wiesz jak to zrobi膰>? I mam takie pytanko, czy przemy艂a艣 czym艣 przed tym jak wk艂u艂a艣 ig艂e>? Klauducha moim zdaniem nie powinna艣 zakleja膰 gazikiem, bo sk贸ra w tym miejscu nie ma jak oddycha膰, i to mo偶e spowolni膰 proces gojenia. HeHE tkanki szybko zarastaj膮 :) Jak na moje oko to sk贸ra po prostu si臋 szybko zbiega i to wszystko....Sk贸ra ci si臋 raczej nie obkurczy, bo przecie偶 najpierw przebijasz , a potem w razie czego ci to puchnie, ale i po tym wraca do pocz膮tku i opuchlizna zchodzi.Dlatego nie wiem jak to si臋 mo偶e obkurczy膰 :/ Z jednym mog臋 si臋 z tob膮 zgodzi膰, a mianowicie nie powinny艣my patrzec na innych, tylko robi膰 to co chcemy. Je艣li podoba si臋 nam kolczyk w p臋pku i chcemy go zrobi膰, to na co czekamy :) Nie powinny艣my s艂ucha膰 tych, co m贸wi膮, 偶eby艣my sobie zrobimy skoro nie chcemy. Osobi艣cie znam tak膮 jedn膮, kt贸ra wp艂yn臋艂a w taki spos贸b na inn膮 dziewczyn臋 w klasie i teraz dziewczyna si臋 m臋czy z tym kolcem... Mam nadzieje, 偶e wiesz i偶 przekuty p臋pek goi si臋 od 2 do nawet 6 miesi臋cy. Mimo wszystko i tak mam nadzieje, 偶e szybko ci si臋 zagoi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamikadze xD
Klauducha: Na twoim miejscu w 偶yciu nie przebi艂abym sobie sama p臋pka. Wola艂abym wyda膰 kase, ni偶 potem si臋 zamartwia膰 czy mo偶e co艣 zchrzani艂am przy robocie. Z tego co widze to ma艂o wiesz na ten temat. Mo偶e tak: Ja te偶 nie wiem wielu rzeczy o przebijaniu p臋pka, ale po to s膮 takie forum by dowiadywa膰 sie o nich, a dopiero potem isc go przebi膰. Spirytusem wydaje mi si臋, 偶e nie powinna艣 przemywa膰 bo to strasznie wysusza sk贸re. Nawet nie wiem jak ta pierdola mog艂a ci to powiedzie膰 偶eby艣 tego u偶ywa艂a. Sorry, ale tak mi si臋 wydaje. A po drugie je艣li nie jeste艣 pircerem, czy chocia偶by nie zajmujesz si臋 przek艂uwaniem od dawna to sk膮d wiesz jak to zrobi膰>? I mam takie pytanko, czy przemy艂a艣 czym艣 przed tym jak wk艂u艂a艣 ig艂e>? Klauducha moim zdaniem nie powinna艣 zakleja膰 gazikiem, bo sk贸ra w tym miejscu nie ma jak oddycha膰, i to mo偶e spowolni膰 proces gojenia.

Udost臋pnij ten post