Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość zetowiczka
Ja miałam przebić w czwartek ale siły wyzsze;/ Dopiero w poniedzialek. zobaczymy co sie bedzie dziac:P

Gość zetowiczka
ja mam 15 lat.

Gość Dodzia11
Zetowinczka ja tez mam 15 latek;-) i boje się przekłuć jak cholera ale chcę!!!!

Gość Andzia pp
o jezu !!!! z 2 i pol godzinki ide se przebic kolczyka !!! nie wiem gdzie sie podziac :P:P:P:P a ja mam problem bo mam tylko wode utleniona a po angilesku licho wie jak jest sol fizjologiczna ;/ lub tribiotyk ;/;/

Gość Andzia pp
stwierdzilam ze bede przemywac woda utleniona podobno wysusza skore ale co tam jest cos takiego jak krem nawilzajacy :):) i tak z reszta zobaczymy co babka powie mi ... :P:P:P pzdr i trzymajcie za mnie kciuki .... zaraz z nerwow mi brzuch rozsadzi .. !!!!! hehe

Gość Andzia pp
Dziewczyny mam kolczyka !!!!!! troche mnie to bolalo takie uklucie ale trwalo 3 sekundy !! :):):):) kolczyk mam z dwoma cyrkoniami a bede specjalnym plynem przemywac .... bo babka mi dala go ... ALE ULGA !!!! dziewczyny dziex za wsparcie :P:P:P pzdr. :*:*

Gość Mss JoLi
Mi koleżanka przebijała pępek w szkole w wc po lekcjach ale było czysto, igła była zdezynfekowana(nie wiem czy tak to się pisze). Pępek zamroziła mi lodem w kubeczku , który położyła mi na brzuchu na jakieś 10 minut. Bolało cholernie biorąc pod uwage fakt że po przebiciu już na wylot igła mi nie chciała wyjść. Ale jakoś wyszła. Jak narazie pępek troche boli tylko wtedy, gdy dotkne go. Jest troszke zaczerwieniony przy górnej kuleczce i jak przycisne dziórke to leci cos w rodzaju ropy. Przmywam rumiankiem a wcześniej smarowałam pare dni maścią Alantan. No to tyle miałam do powiedzienia. xD Pozdrawiam:*:*:* P.S Mam 15 lat

Gość Mss JoLi
Ej ma pytanie. Bo teraz mam kolczyka tzw . banaba ale chce wymienic na nowego- też banana ale nie wiem czy moge, poza tym boje się że będzie się potem źle goiło albo że kolczyk juz nie wejdzie jak wyjme go na chwile. A chciałą bym zmienić na nowego bo tego co mam teraz musze wyczyścić i zdezynfekować. Czekam na odp. Pozdrawiam:*:*:*

Gość invisible0
jak dla mnie totalna głupota przekłuwanie w toalecie, i w ogóle przez koleżankę, która przez jeden mały błąd może nam spieprzyć wszystko. :) dokładnie, zależy ile już go masz... mam nadzieję, że nic Ci się z nim nie będzie dziać ze względu na warunki i wykonanie... :)

co do tego guzka i czegos tam jeszcze to ja to mialam... przemywaj to sola fiziologiczna... do tego mozesz smarowac trybiotykiem ale tak mniej wiecej 3-4 dni.. i chociaz z 2 dni przerwy bo to antybiotyk.. mysle ze jesli jest to guzek to moze to byc blizna po poprzedni przebiciu i nie mozna juz z tym nic zrobic . Moze to byc poprostu taki \"dzyndzelek\" ropny... ja mialam.. to smierdzialo troche.. paprało sie ale juz jest ok :)

Gość kwiat20
Mi piercmanka mówiła, że jakiekolwiek zmiany na skórze po przekłuciu pępka typu: bąble, wysypka czy ropniaki w okolicach pępka świadczą że doszło do zakarzenia!!! a normalną rzeczą jest że pępek jest lekko zaczerwieniony i ze środka wypływa taka niby ropka...ale uważajcie na te zakarzenia bo to potem paskudna sprawa:/

Gość REPOS
PO DOBRZE AMAROWAC TEZ MAŚCIA TRIBIOTYK MAŁA SASZETKA W APTECE KOSZTUJE KOŁO 2 ZŁ MASC JEST Z ANTYBIOTYKIEM WIEC RANKA LEPIEJ SIE ZAGOI JA MA M JUZ 2 LATA KOCZYK PIEKNEGO MOTYLKA

Gość angela4349
ej dziweczyny mogę wymienic kolczyka po miesiącu od przebicia??? dalej mam zaczerwienione prze górnej dziurce ale tylko czasami. (mam kółeczko ale chce zmienic na tzw banana)

Gość kamikadzee
angel4349: Wydaje mi się, że kolczyka możesz wymienić dopiero wtedy gdy dziurka w pępku ci sie zagoi.

Gość Sandi15
2 dni temu zrobialm sobie koclzyk w pępku... ale nie wiem od kiedy moge sie kapać w jeziorze bo słyszłąam że nie powinno sie kapac z koclzykiem " świeżo zrobionym "

Gość Andzia pp
eee mi babka mowila ze kolczyka moge zmienic po 3-4 miesiacach !!! ale nie mowila kiedy moge wziac przysznic lub sie wykapac ... ;/;/ nie mam pojecia p.s nie moge sie nim nacieszyc !!!!!!!!! pzdr.

Gość Laryss
Andziu ja mam kolczyka od 26 maja tego roku ;P super ze masz miłe wspomnienia wierzyłam że tak będzie bo to naprawde nic strasznego;) i fajnie że jesteś zadowolona z tego:)

Gość Sandi15
w wannie to spokojnie sie idze wykapać z kolczykiem bo przynjamniej uważasz zeby go nie ochlapać.. a w jeziorze to juz troche trudnije uważać ;] a wogule to tylko chodzic by mozna sobie tylko

Gość kwiat20
Andzia prysznic możesz brać normalnie, nawet trzeba, bo pod bierzącą wodą ranka się wypłukuje,nic to nie zaszkodzi,ale tak przez 2pierwsze tygodnie zebyć nie kąpać sie w wannie,basenie itd...bo tam zawsze jakies zarazki są:) ja juz sobie zmieniłam kolczyka, minęły dokładnie 3 miesiace,:) pozdrooo

Gość Andzia pp
Dzieki dziewczyny !! :P:P:P wlasnie przemywalam dzis tym co mi pani piecerka dala nic nie bolalo ale bo chwili zaczelo piec jak zginalam ... dziewczyny a wy po przebiciu drogi dzien mialyscie takie cos ze nie mogliscie sie normalnie schylac ???? ja nie moge bo mnie wtedy piecze .... czerwonego wogole nie mam ani ropa nie leci ale jak przemywalam to potem troszke krew poleciala ale malo :):):):) pzdr. :P:)P:)

Andzia no przeciez chyba trzeba sie myc:P prysznic mozesz spokojnie brac, do wanny nie powinno sie wchodzic przez jakis czas... ale prysznic, owszem ;)

Gość Andzia pp
nooo raczej hehe :P:P ale pepek zdeka boli ... nie moge robic gwaltowntch ruchow :/:/ bo mnie boli a jak lekko zachacze to lepiej juz nie mowic ale to chyba narmalne bo ...np. jezeli robimy sobie kolczyka w uchu to przeciez uszami nie ruszamy a pepek .... no kurcze robimy duzo rzeczy musimy normalnie funkcjonowac ... czyli nie da sie nie ruszac brzuchem :/:/ pzdr.

Gość Laryss
Andzia mnie przez pierwsze 2 dni bolało przy schylaniu itp ale to normalne zjawisko :) nie powiem bo dziwne to uczucie ale już czegoś takiego nie mam i jak ruszam kolczykiem to nic mnie nie boli ;p u mnie zaraz po przebiciu to leciała krew potem jak robiłam jakieś ruchy to krew dalej wypływała ale w końcu przestała to może było jakieś 2 godz po przebiciu...;] przemywałam wodą utlenioną i jest dobrze, sól fizjologiczna i alantan plus taka maść nawilżająca skóre która pomaga w gojeniu:) na mnie te specyfiki dobrze działają więc jest git ;]

Gość Laryss
raz mój kumpel przy wygłupach wrzucił mi telefon za dekolt i jak tel. zahaczył o mój kolczyk to myślałam, że z bólu jajo zniose ;/;/;/ masakra ...:( wiadomo, że nieuniknione jest zahaczenie np swetrem czy bluzką o kolczyk ale teraz ze jest lato i nosi się inne ubranka:)

Gość kwiat20
No przy schylaniu mnie też na początku bolało i jak siedziałam np: przed biurkiem to też, musiałam się opierać raczej...no i w nocy czasem zabolało bo lubie spać na brzuszku:) hehe...

Gość Andzia pp
na brzuszku ??? buhaha :P:P ja tez :P:P ale teraz nie moge ... moj kolczyk jest krzywo i chce go poprawic ale ale to jest swieza rana no i jak tylko dotkne to .... zwijac sie mozna .... hehe ale jak bede przemywac regularnie to bedzie wyrabiaszczy ten kolczyk ...

Gość Andzia pp
sory zapomnialam o moim slynnym PZDR.

Gość Laryss
Andziu a z czego masz kolczyk z tytanu czy innego metalu?