Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość xyxdariaxyx
mam pytanie: mam już 3 tyg kolczyka, troche leci ropa, ale na prawde bardzo mało! czy mogę iść do solarium, a jeśli nie to po jakim czasie?

Gość xyxdariaxyx
mam pytanie: mam już 3 tyg kolczyka, troche leci ropa, ale na prawde bardzo mało! czy mogę iść do solarium, a jeśli nie to po jakim czasie?

Gość Anuś xxx
W ogóle cieszę się jak dziecko ;DDD Czas pokaże jak mi się to zagoi ''/ Ale mam nadzieję,że dobrze xDDDDDDDD(odpukać) Najgorszy będzie moment gdy zacznie mi ropa lecieć itd. bo w studio mi powiedział,że na pewno coś będzie leciało . Ale jest dobrze ;)

Gość Gosiaaaa16
hehe ;] znam to uczucie szczescia :) Kaylusia... tez nie wiem czym moze byc spowodowany ten bol... moze poprostu nie masz jeszcze dobrze zagojone... opinie sa rozne co do tego kiedy mozna wymieniac, jednak uwazam ze do wymiany pepek powinnien byc w wiekszosci zagojony. Nie wiem ile masz kolczyka ale moim zdaniem powinnas jeszcze troche poczekac i sprobowac np. za miesiac. daria... mysle ze powinnas jeszcze z miesiac zaczekac do tego solarium ;] korzystaj ze slonca poki jest lato ;]

Gość catterpillar
Słuchajcie czy ktoś kto ma już dłuższy czas kolczyk może się wypowiedzieć, bo mam taki problem: mianowicie zrobiłam sobie kolczyka trzy dni temu, nie leci mi żadna ropa, nic takiego, miejsce przekucia wygląda całkiem normalnie ALE okropnie mnie to boli! W trakcie jakiejkolwiek próby zgięcia się czy coś takiego. Nawet czasami jak siedzę i się nie ruszam to boli. To nie jest mocny ból ale mnie to niepokoi, powiedzcie dziewczyny czy też tak miałyście i po jakim czasie was przestało boleć, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

Gość catterpillar
Słuchajcie czy ktoś kto ma już dłuższy czas kolczyk może się wypowiedzieć, bo mam taki problem: mianowicie zrobiłam sobie kolczyka trzy dni temu, nie leci mi żadna ropa, nic takiego, miejsce przekucia wygląda całkiem normalnie ALE okropnie mnie to boli! W trakcie jakiejkolwiek próby zgięcia się czy coś takiego. Nawet czasami jak siedzę i się nie ruszam to boli. To nie jest mocny ból ale mnie to niepokoi, powiedzcie dziewczyny czy też tak miałyście i po jakim czasie was przestało boleć, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

Gość catterpillar

Gość aniusia cmok..
catterpillar:ja mam klolczyk, zrobiony w wieku 13 lat... na pozcatku tez nie mialam z nim zadnych problemow, ale tak jak mowisz po kilku dniach bolalo mnie to ruszac se nie moglam.. to zupelnie normalne..:) dopiero pozniej mialam problemy z zagojeniem sie przez okolo 6 miesiecy...pozdrawiam aniusia cmok...

Gość aniusia cmok..
catterpillar:ja mam klolczyk, zrobiony w wieku 13 lat... na pozcatku tez nie mialam z nim zadnych problemow, ale tak jak mowisz po kilku dniach bolalo mnie to ruszac se nie moglam.. to zupelnie normalne..:) dopiero pozniej mialam problemy z zagojeniem sie przez okolo 6 miesiecy...pozdrawiam aniusia cmok...

Gość Xdagulka
Witam!!! własnie przekłlam sobie pępek u kosmetyczki. Mialam znieczulenie ale i tak okropnie bolało. Kosmetyczka nie mogla sie przebić i stwierdzila że mam bardzo grubą skore. Z tego wszystkiego nie wiem już sama czy ze strachu czy z bolu zemdlałam ...:-(((Jak doszlam do siebie to wlożono mi kolczyk. Jak na razie jest ok ale co przeszlam to szok!! Mam jeszcze pytanie czy mogę przemywać miejsce przeklucia woda utlenioną?? i czy taka nalepka przezroczysta jest konieczna i jak dlugo trzeba ja nosić??? Dzięki!!

Gość Xdagulka
Witam!!! własnie przekłlam sobie pępek u kosmetyczki. Mialam znieczulenie ale i tak okropnie bolało. Kosmetyczka nie mogla sie przebić i stwierdzila że mam bardzo grubą skore. Z tego wszystkiego nie wiem już sama czy ze strachu czy z bolu zemdlałam ...:-(((Jak doszlam do siebie to wlożono mi kolczyk. Jak na razie jest ok ale co przeszlam to szok!! Mam jeszcze pytanie czy mogę przemywać miejsce przeklucia woda utlenioną?? i czy taka nalepka przezroczysta jest konieczna i jak dlugo trzeba ja nosić??? Dzięki!!

Gość Xdagulka

Gość Laryss
heh długo mnie tu nie było ... więc tak sobie czytam i myśle, ze Aniuś nie musiałaś tak bardzo sie przejmować , tak jak pisała Gosia tym którzy mieli problemy po przekłuciu nie będą tego chwalić , z tym "papraniem" to uważam że też trzeba troszke wyjaśnić : a więc zależy jak kto uważa, bo wg mnie papranie po przekłuciu to taki widok: ciągła lecąca ropa z krwią, brzydki zapach, zaczerwienienie, obrzęk, ból : tak ja uważam zdanie "papranie sie rany" nie uważam za papranie gdy w procesie gojenia leci limfa czyli taki jasny płyn. Ona sobie może lecieć cały czas nawet jak chce to nie jest nic złego oznazca to że rana sie goi. Jest to usuwanie w ten sposób martwych kmórek. Ja kilka razy już wyciągałam i wkładałam kolczyka a mam go niecałe 2 miesiące, nie zmieniałam go jednak. Zrobiłam to ze zwykłej babskiej ciekawości :P ale jest dobrze nie mam zadnych problemów z goejniem nawet jak zapomne przemyć 2 razy na dzień i robie to raz to naprawde nic sie nie dzieje ... pzdr dziewczyny i naprawde słowo "paprać" w odniesieniu ma różne znaczenia u mnie "paprze" sie tylko ta limfa nic pozatym :P

Gość agniesia3004
Witam !! przekulam pępek. Choć mialam znieczulenie to i tak okropnie bolalo. Kosmetyczka powiedziala że to przez gruba skórę i nie mogla sie wbić ...trochę to trwalo no i sama już nie wiem czy ze strachu czy z bolu zemdlalam. Jak doszlam do siebie to wlożono mi kolczyk:-)) Przykleila mi taką przezroczystą nalepkę . Jak dlugo mam ją nosić i czy można przemywać pepek woda utlenioną ???Chociaż nic się nie dzieje i jest ok!!!

Gość Anuś xxx
no mi właśnie chodziło o te różne obrzęki ,zapalenia itd. ;l

Gość Laryss
agniesia3004 to ja ci naprawde współczuje :( wg mnie babka schrzaniła sprawe co z tego że gruba skóra otp skoro dla wykwalifikowanego piercera/piercerki nie powinno to stanowić żadnego problemu... :( ze znieczuleniem to rozumiem bo ja też miałam znieczulenie jednak przy przebijaniu poczułam ból taki bliższy dyskomfortu, no ale to była chwileczka tylko mała ;) z tym plastrem ciężko mi coś doradzić bo ja czegoś takiego nie miałam, przemywam wodą utlenioną wysusza wprawdze skóre ale można stosować krem nawilżający alantan plus polecam ... używaj też soli fizjologicznej jest bardzo delikatna a dobrze oczyszcza rane:) Aniuś ja mam nadzieje że z pępkiem będziesz miała cacy :) nie życze żadnej lasce paprania sie rany bo to naprawde musi być przykre :( trzeba pamiętać że przekłuty pępek to rana i trzeba odpowiednio dbać ! nawet odżywianie wpływa bardzo dużo na proces gojenia ... no ale ja tutaj znów sie rozpisałam kończe już :P

Gość Anuś xxx
heh,mam jeszcze jedno pytanko...Jak mam przemywać tą solą ?często? wgl mi facet tam nee mówił,tylko była gadka o tribiotiku i wodzie utlenionej...

Gość Andzia pp
hehe ale to forum mknie ... :P:P mam maly problem bo na gornej dziorce mialam ranke i z niej wychodzila lifma ... przez jakis okrez czasu. teraz od paru dni mam wielkiego strupka ktory jest mocno zlaczony se skora przy gonej diorce ... qurcze nie weim czy mam czekac az odpadnie czy wiecie no hehe pomoc jakby odpasc temu strupkowi :D hehehe czekam na odp. pzdr.

Gość Andzia pp
qurde ... musze pisac od nowa bo sa problemy z wyslaniem wiadomosci :/ ok zaczne od nowa ..... wiec ... na moim pepku mam strupka i ten strup jest spory jest on zlaczony ze skora na gornej dziorce (a mam go od paru dobrych dni) i nie weim czy mam poczekac az on sam odpadnie czy mam no wiecie hehe pomoc mu odpasc :P:P hehe czekam na odp. pzdr.

Gość Andzia pp
qurde ... musze pisac od nowa bo sa problemy z wyslaniem wiadomosci :/ ok zaczne od nowa ..... wiec ... na moim pepku mam strupka i ten strup jest spory jest on zlaczony ze skora na gornej dziorce (a mam go od paru dobrych dni) i nie weim czy mam poczekac az on sam odpadnie czy mam no wiecie hehe pomoc mu odpasc :P:P hehe czekam na odp. pzdr.

Gość ssssssssssssssssssssssssss
Czy ktoś z was ma jakieś zdjęcie kolczyka PRZYKLEJANEGO???

Gość Andzia pp

Gość Anuś xxx
Andzia pp nie jestem pewna ale gdzieś czytałam że rumiankiem a jak nie to wodą,moczysz w tym platek kosmetyczny i delikatnie `namaczasz` strupek tym,on jak stanie się miękki to sam zejdzie

Gość Sandi15
Andzia pp nie pomagaj mu lepiej ja tez to miałam ;] jak urwałam go to mi sie jeszcze raz zrobil.. lepiej poczekać az sam zejdzie tylko że to troche potrwa.. w sumie to ja jeszcze to mam ale takie malutkie już bo mi schodzi ;)

Gość Sandi15
Andzia pp nie pomagaj mu lepiej ja tez to miałam ;] jak urwałam go to mi sie jeszcze raz zrobil.. lepiej poczekać az sam zejdzie tylko że to troche potrwa.. w sumie to ja jeszcze to mam ale takie malutkie już bo mi schodzi ;)

Gość Gosiaaaa16
Moim zdaniem Andfzia powinnas zaczekac az on sam zejdzie... bo jak zerwiesz to moze pogorszyc sprawe z gojeniem. Zostaw tak jak jest ;]