Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Laryss
no niektóre pępki nie nadają się do przebicia... ale od czego są konsultacje z piercerami .. pzdr

Gość aniiuaa
Miałam kolczyka w pępkuu.. Nosialam przez miesiac i nic nie było wiec wymienilam na inny kolczyk taki slicznyy :) No i oczywiście zaczeło sie psuć.. napoczatku myslalam ze to normalnee ale potem przerwa pomiedzy dziurami zaczela sie zmiajszac wiec poszlam do kosmetyczki ktora mi przekuwala.. okazalo sie ze wdarlo sie zakazenie i musze czekac az sie zagoi i zrobic na nowo ... Goi juz sie mniej wiecej 2 miechy i teraz mam lekka blizne :):) i zastanawiam sie czy zrobic sobie czy nie ?? co o tym sadzicie ??

Gość gniezno89
aniiuaa---->hej no ja tez niestety musiałąm wyciagnac mój kolczyk(p/w) ale obiecałam sobie,że jak zagoi się dziurka to ide sobie jeszcze raz przebic....Teraz jak nie mam kolczyka czuję się bardzoooooo dziwnie i może się to wydac śmieszne ale zżyłam się z moim kolczykiem:) Ja na Twoim miejscu bym przebiła sobie jeszcze raz,ale to już od Ciebie zależy:D Ja i tak pewnie dopiero za rok przebije,bo na dziurkach mam strupki wiec jak na razie wole nie ryzykowac....Ale kolczyk zrobie:)

Gość gniezno89
Aha dziewiuszki myślicie,że mogę przebic tym samym kolczykiem,tzn wiecie tym pierwszym?on jest z stali chirurgicznej czy musi byc nowym.....Wydaje mi sie ze to raczej obojetnie a tym bardziej ze ten stary był oki,nic mi nie było....

Gość Sandi15
gniezno89 skoro nic ci nie było to możesz :P

Gość aniiuaa
jeszczee sie zastanowie ;pp napiszee pozniej czy jednak go znowu zrobilam :PP ale dzieki :***

Gość siacha1384
Hej laski:) Ja wam ostatnio doradzałam,wię teraz ja prosze o pomoc....:/ Dzisiaj rano musialam wyjać kolczyk,bo mi kolec wlazł wraz z nakrętką w dziurke;/ Boli... Mam bardzo spuchnięte,a do tego jak włoże kolczyk to nie mogę go zakręcić:( Zaraz idę dp tej pielęgniarki co mi go robiła i dostanie ode mnie zjeby,bo moim zdaniem zrobiła krzywo i do tego za dużą odległość... Co mam robić: wyciągnąć kolczyk i poczekać aż sie zagoi czy włożyć?

Gość siacha1384
Hej laski:) Ja wam ostatnio doradzałam,wię teraz ja prosze o pomoc....:/ Dzisiaj rano musialam wyjać kolczyk,bo mi kolec wlazł wraz z nakrętką w dziurke;/ Boli... Mam bardzo spuchnięte,a do tego jak włoże kolczyk to nie mogę go zakręcić:( Zaraz idę dp tej pielęgniarki co mi go robiła i dostanie ode mnie zjeby,bo moim zdaniem zrobiła krzywo i do tego za dużą odległość... Co mam robić: wyciągnąć kolczyk i poczekać aż sie zagoi czy włożyć?

Gość poki232
madziorek kedziorek ...słuchaj mi babka też powiedziała, że nie może dobrze skóry "naciągnąć"... i , że po prostu może mi skóra odpaść(tak zrobiło się mojej siostrze, bo miała za płytko zrobioną dziure), ale ja na upartego przebiłam... wkońcu bez ryzyka nie ma zabawy :P ... No i kolczyka mam rok już:) i nic sie nie dzieje z nim... Nie namawiam Cie na nic... Musisz po prostu sama sie zdecydować...:)

Gość poki232
madziorek kedziorek... Mały pępek to moim zdaniem nie jest problem. Wydaje mi się, że jest gorzej jak nie może kosmetyczka czy tam piercer wyciągnąć dobrze skóry... tak było w moim przypadku... No, ale bez ryzyka nie ma zabawy:) i mam już kolczyka w pęku rok i nic się z nim nie dzieje :)) więc musisz sama zdecydować co z nim zrobić;] pozdr.

Gość Sandi15
dzisiaj jak wyjełam kolczyk i go włozylam to zauwazylam ze mam ta kropke od krwi ale tak leciutko... juz drugi raz takie cos mam :P ale mi przejdzie posmaruje sobie trybiotykiem i nie bede wyjmowała kolczyka juz przez jakiś czas ;] zeby mi przeszlo ;]

Gość poki232
madziorek kedziorek... Mały pępek to moim zdaniem nie jest problem. Wydaje mi się, że jest gorzej jak nie może kosmetyczka czy tam piercer wyciągnąć dobrze skóry... tak było w moim przypadku... No, ale bez ryzyka nie ma zabawy:) i mam już kolczyka w pęku rok i nic się z nim nie dzieje :)) więc musisz sama zdecydować co z nim zrobić;] pozdr.

Gość Sandi15
ale to tylkop dlatego ze prubowalam go wyjac i musialm ociagnąc to pewnie dlatego :P

Gość poki232
siacha1384 nie bardzo rozumiem...? Kulka Ci w dziurke weszła??? To raczej nie pożliwe:/?

Gość aniiuaa
możliwee mozliwee... mi tez weszlaa (gdy mialam jeszcze kolczyka) krew leciala.. ale ja tylko ta kulke wyjelam i bylo normalnie.. tzn napoczatku musialam uwazac zeby znowu nie weszla bo byla rtroche duza dziurka ale po jakims czasie sie zmiejszyla :))

Gość gniezno89
poki232------>jest to możliwe,ja tak miałam,jak lekko nadciągnełam kolczyk to dziurka sie poszerzyła i kuleczke górną miałam w srodku:( Sandi15--->ja też bym go nie wyjmowała,troche poboli ale przestanie:)najwyżej możesz jeszcze przemywac rumiankiem(on działa kojąco oraz leczy zeby nie była gorna dziureczka zaczerwieniona)no i TRIBIOTIC ja też słyszałam ze altacet(rozpuscic w wodzie)tez dobrze leczy:D

Gość gniezno89
poki232------>jest to możliwe,ja tak miałam,jak lekko nadciągnełam kolczyk to dziurka sie poszerzyła i kuleczke górną miałam w srodku:( Sandi15--->ja też bym go nie wyjmowała,troche poboli ale przestanie:)najwyżej możesz jeszcze przemywac rumiankiem(on działa kojąco oraz leczy zeby nie była gorna dziureczka zaczerwieniona)no i TRIBIOTIC ja też słyszałam ze altacet(rozpuscic w wodzie)tez dobrze leczy:D

Gość jamajkaPSZ
kurcze tak czytam te wypowiedzi i juz sie zgubilam:) nie wiem gdzie robic.. czy u kosmetyczki czy w salonie... bolu sie nie boje niby tylko te efekty ktore widzialm opisane... buuuu... troche mnie zdraznily...ale mam dylemat:)

Gość jamajkaPSZ
kurcze tak czytam te wypowiedzi i juz sie zgubilam:) nie wiem gdzie robic.. czy u kosmetyczki czy w salonie... bolu sie nie boje niby tylko te efekty ktore widzialm opisane... buuuu... troche mnie zdraznily...ale mam dylemat:)

Gość jamajkaPSZ

Gość jamajkaPSZ

Gość Laryss
to jest możliwe.... niestety czasem tak sie zdaża i siacha współczuje tobie :( zreczywiście może zostało źle przebite albo twoje ciało nie toleruje ciał obcych ... idź do dobrego zakładu skonsultuj sie doradzą ... tak odchodząc od tematu moja kumpela jak przebijała brew w jednym zakładzie to po kilku miesiącach okazało sie że koleś schrzanił sprawe... poszła drugi raz przebić do tego zakładu co ja pępek i już jest cacy ma tego kolczyka bez problemu..;) ogólnie tam gdzie ja przebijałam to koleś niechętnie przebija jeżeli ktoś ma swój kolczyk bo tam ma swoje w zakładzie tytanowe. Są drogie ale idealne jak na pierwsze noszenie. No chyba że ktoś ma swój z tytanu to jest ok;) koleś w ogóle ostrzega jeżeli ktoś przyniesie swój np. srebrny , że rana może sie długo goić albo będą problemy dlatego ja wolałam kupić droższy z tytanu i nie żałuję niczego;) pzdr

Gość Sandi15
Gniezno89 a mnie to w sumie nie boli naszczęscie heh tlyko porpsotu troche krwi bylo :)

Gość Gosiaaaa16
hmm... ja robilam sobie sama kolczyka w pępku... bo niestety moja mama nie wyrazila zgody oddania dowodu osobistego w celu wypisania czegoś tam a tego wymagała każda kosmetyczka u której byłam. Ale w sumie... ładnie mi sie zagoiło, smarowałam 3 razy dziennie Tribioticiem, przemywalamm wodą z solą i ładnie wygląda.... Tyle ze na początku mialam problem bo kupilam kolczyka z Motylkiem i niestety obciązał mi strasznie pępek... musiałam kupic zwykłego "banana" i bylo ok. :) musze jednak przyznac ze bolało przez jakies 5-10 minut... pozniej przez jakis tydzien tez. No ale w sumie tego tez trzeba sie spodziewać... Pozdrawiam :)