Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrra rada

Slub za 18 dni a ja TYJE

Polecane posty

Gość dobrra rada

Zawsze mialam tendencje do tycia. Ostatnio wazylam 57 kilo przy wzroscie 168 i to mi sie podablo. w Styczniu zaczelam chodzic na aerobik zeby ciut schudnac i poprawic miesnie. Zmienilam tez troche styl zycia - na bardziej siedzacy (ale bez przesady) i....zaczelam tyc.... Waze treaz 62 kilo. Ja chce swoje 57........jak ja mam osiagnac taka wage w 18 dni bez diet cud (bo u mnie dieta to okropna cera i wypadajace wlosy- a tak wygladac nie chce)

Gość ile masz lat
?

Gość dobrra rada
26

Gość ===========
No to bez diety sie nie obejdzie.. gdybys sie jednak zdecydowala, to masz czas na kopenhaska i zostanie kilka dni na regeneracje.

Gość dobrra rada
Kiedys po kopenhaskiej przytlam 3 kg a cere leczylam rok :) Jakas ja dziwna jestem

Gość oooooooooo
A test ciążowy zrobiła ?

Gość ile masz lat
musisz jeść bardzo mało i wybrać albo szczupła sylwetka i gorszy stan cery i włosów albo panna młoda z lekką nadwagą, ale z piekną cerą i włosami z tym, że na pewno masz już jakąś fryzurę na ślub i zapewne będziesz mieć makijaż, który ukryje niedoskonałości, a co z suknią? 5 kilo to sporo i możesz sie w nią nie zmieścić sama musisz zdecydować polecam Ci poranny albo wieczorny jogging (0,5h dziennie) no i ogranicz jedzenie, dasz radę:)

Gość dobrra rada
nie robila....ale w ciazy raczej nie jestem....chyba ;)...nie no na pewno....

Gość ===========
Ja tez mam tendencje do tycia. Wystarczy, ze przez 2, 3 dni zjem cos wiecej i juz po ciuchach czuje.. ale przed slubem sie zawzielam i tak schudlam, ze kolezanki nazywaly mnie chudzielcem :-) Mialam jednak wiecej czasu niz Ty no i teraz wszystko wraca do normy :-P

Gość dobrra rada
suknia- ostatnia przymiarke ma 7 dni przed slubem, wiec jakos to bedzie....Boze jak to sie moglo stac....5 kg a buzka jak u swinki :(

Gość ile masz lat
no to nie marudź tylko weź się za siebie:) moim zdaniem 18 dni to całkiem sporo tym bardziej, że jesteś jeszcze młoda

Gość dobrra rada
no ja sie biore za sibie....juz od dawna ale tyje...tak sobie mysle,ze moze miesnie robia ta wage....chociaz czy ja wiem Jasna cholera z tym tyciem.....

Wymiary są ważne a nie masa ciała. Jesli ćwiczysz i przybierasz na wadze to być może mięśnie rosną a tłuszcz spalasz. Dołóż więcej ćwiczeń i maksymalnie ogranicz węglowodany. Nie decyduj się na diety optymalne typu kopenhaska czy kosmonautów. To niemądre. Zdrowia nowego na targu nie kupisz. A nadwagi żadnej nie masz. Na pewno dobrze wyglądasz tylko jesteś zestresowana i dlatego masz takie zastrzeżenia.;)

Gość *****Oliwia*****
Nie musisz się głodzić, po prostu staraj się zastąpić tłuste mięso warzywami, a słodycze owocami. Przede wszystkim dużo się ruszaj, biegaj, zacznij jeździć na rowerze. Nawet jeśli nie schudniesz 5 kg to i tak zauważysz efekty. Poza tym gdybyś w 18 dni bardzo mało jadła może nie miałabyś aż takich skutków ubocznych jak przy dłuższej diecie.

wejdź na topik o zupie kapuścianej. Przea te 18 dni zgubisz 5 kg bez głodzenia się

Gość skorzystaj z ...
www.dieta.pl

Gość Alina22
Ja wiem moze to glupie pytanie dla osob ktore sa dobre w tym temacie, ale wypiscie mi prosze w jakich produktach sa weglowodany?

Gość Alina22
płomykówka***** Dziekuje bardzo👄 Widze ze masz wiedze na ten temat , czy moglabym cie prosic abys mi napisala co mniej wiecej mam jesc , zaczelam biegac i chce zrzucic pare kilo, a nie chce przez zle jedzenie stracic mojego wysilku!

mam tylko taką wyrywkową wiedzę. nie jestem specjalistką, ale polecam poczytać: http://www.sfd.pl/fitness/ oraz wyżej wymienioną dietę.pl zasada jest prosta: - ograniczyć węglowodany i tłuszcze - jeść białko i warzywa - wybierać potrawy gotowane lub duszone zamiast smażonych i pieczonych - nie podjadać - nie jeść dużych porcji lecz małe, ale za to częściej - posiłki nie częściej, niż co 2 godziny i nie rzadziej, niż co 3-4 godziny - grejprut czy jabłko to też posiłek - nie jeść mniej, niż 800 kcal dziennie - śniadanie jeść jak król, kolację - jak żebrak - nie liczyć na szybki efekt; najzdrowiej jest tracić 0,25-1kg na tydzień - pić dużo wody, zrezygnować z picia kalorycznego na początku mozna policzyć trochę kalorii za pomocą dzienniczka na diecie.pl, żeby zorientować się jakie błędy się popełnia. szybko człowiek się przyzwyczaja. na razie znikam 🖐️

Gość a ja polecam
preparat Fisiodiur (do kupienia w aptekach, koszt ok. 59zł za 300ml). oczyszcza organizm z toksyn i usuwa nadmiar zgromadzonej wody. w pierwszym tygoniu zjeżdza sie z 3 kg wagi; moja mama tego doświadczyła na sobie:)

Gość lisica_
Ja polecam jazdę na rowerze, cera sieodżywi nabierze ładnego kolorku, przy okazji nabierzesz kondycji przed całonocnym tańczeniem :D Dużoooo wody mineralnej nie gazowanej no i staraj sie jeść zdrowo i z umiarem. Np. gotuj na parze ja tak ostatnio czasami próbowałam i np. pierś z kurczaka - pyszna! Moim zdaniem na pewno coś schudniesz i będziesz ślicznie wyglądać! Szczęścia życzę i powodzenia!!!

Gość bo to po pierwzse zadne oczysz
czanie nie powinno wchodzic w gre bo te toksyny co z Ciebie wyjda zostana na twarzy w postaci pryszczy wiec radze uwazac. Odzywiaj sie tak jak zwykle tylko ogranicz spozycie tluszczu ale w zadnbym wypadku hektolitry wody bo wszystko wyjdzie na twarz