Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

asiula ,ważę 81 kilo,mam orbirgo z kołem 14 ,tętno utrzymuję ok 120 ,może coś nie tak to podpowiedz proszę,a wolę stracić tłuszczyk na razie niż mieć mięśnie,to później.

do obliczenia odp tętna też wiek potrzebny a mam 35 ,więc może tętno nie takie utrzymuje,jak sądzisz?:)))

Gość osz przegapilam ciag dalszy
Hej Dziewczyny!! Naolala - przez jakis czas zrobilam sobie przerwe od orbiego, bo po oddawaniu krwi 30.10 nie czulam sie zbyt dobrze przez nastepne dni. Caly czas bylam zmeczona, reka mnie do tego bolala. Troche sie tez rozleniwilam, przyznaje. Na szczescie waga nie idzie do gory!! Dzisiaj koncze prace o 12.30 i mam zamiar pocwiczyc :) Milego dnia!!

gosian tętno idealne jak na Ciebie (220 - 35 * 65% ) wychodzi 120,25 robisz wszystko ok, troszeczkę cierpliwości a efekty przyjdą zobaczysz. Nie zniechęcaj się dopiero zaczynasz. Najmniejsze obciążenie (2, 3 ) i jak najdłużej dasz radę.

ćwiczę dwa razy dziennie rano i wieczorem ,po godz,bo chciałabym do świąt zgubić jak najwięcej,zobaczymy jak mi pójdzie:)

ćwiczę dwa razy dziennie rano i wieczorem ,po godz,bo chciałabym do świąt zgubić jak najwięcej,zobaczymy jak mi pójdzie:)

Gość nowa.pl
gosian7727 ja man tego orbitreka jak wejdziesz to na dole są pokazane programy ja ćwiczę najpierw 15 min na najniższym na 1(brzuszki) później mam program 6 ze zmiennym obciążeniem np 2 min na 3 kl obciążeniu i 2min na 6kl i tak 30 min później brzuszki i następne 15 min tak jak te 30 tu masz linka zobacz sobie jak to wygląda to jest na 15 stronie takie kwadraciki :) http://www.oxylane.net/MEDIA/clubs/domyosclub/SAV/Notices%20Domyos/07-Velo%20elliptique/VE590/FRANCAIS/VE%20590_FR.pdf

Dzięki nowa ,tak mam programy takie jak na tej stronie,teraz wogóle jestem przeziębiona i mąż na krzyczy że nie powinnam ćwiczyć.Chyaba dam sobie dziś i jutro spokój:(

Gość xena.21
Cześć Dziewczyny Wczoraj ćwiczyłam dopiero wieczorem, bo w dzień byłam trochę zmęczona. Dzisiaj też nastawiam się na wieczorne ćwiczenia i chyba to teraz będzie moja nowa pora biegania na orbim. Pozdrawiam serdeczni i życzę efektywnych ćwiczeń

Gość nowa.pl
Nowa? Ćwiczenia interwałowe, tak?

Witam dziewczyny - tak jak czytam o tych waszych programach, różnych obciążeniach to jestem pełna podziwu, ja daje rade 45 na 2 i mimo, że to już 5 tygodni ćwiczen to i tak mokra schodze i nogi jak z waty:) Dziś i jutro sobie odpuszczam bo weekend, ale tez i dziś dzień ważenia - 63,4 także znowu 1,200 spadło, do Sylwestra to już będę laseczka:) Zresztą dzisiaj wielkie odgruzowywanie chałupy po zabieganym tygodniu, więc też kalorie spale. Gosian co za zbieg okoliczności ja też mam 35 lat i troje dzieci- jeszcze jak powiesz że jesteś z zachodniopomorskiego to padne :) miłego weekendu wszystkim

Cześć Asterka ,nie jestem z kujawskopomorskiego mieszkam koło Torunia.Pozdrawiam ,wszystkich,jestem dzis zdechła do niczego.PA

Gość xena.21
Asterka 77, a ja jestem z lubuskiego . Mieszkam 50km od gorzowa wlkp , więc jesteśmy sąsiadkami :)

gosian no to jesteśmy sąsiadkami haha, ja całe życie mieszkałam w Toruniu a teraz od 4 lat w Lubiczu

Osz przegapiłam ciag dalszy - witaj!!! :-) ja ostro wziełam sie za diete ,tzn wykluczyłam niezdrowe rzeczy i trzymam sie tego juz cały tydzien,teraz wiem,ze mi sie uda :-))) Asterka77 gratulacje , chciałabym juz tyle ważyc co Ty ;-) Dziś mam przerwe,choc najchętniej nie robiłabym przerw :-/ ale tak wyszło,ze nie mam mozliwosci ćwiczyc,odrobie jutro z rana :-))) Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Cześć Laseczki,asiula ja dokładnie mieszkam w Dobrzejewicach,do Lubicza jeżdżę na zakupy,dosyć często,ale ten świat mały:)

Cześć dziewczyny:) Xena ja mam 60 km do Gorzowa - tylko od północy - końcówka zachodniopomorskiego - także faktycznie jesteśmy sąsiadkami. Jak ja lubie niedziele:) towarzystwo wstało o 6.30 i chciało jeść:) ale za oknem słoneczko, więc humor od razu lepszy. Miłej niedzieli wszystkim.

gosian a no mały, heh może się mijamy a nawet nie wiemy o tym hehe Magia internetu. Ja weekend odpuściłam ( tzn. w piątek i sobotę nie ćwiczyłam) Dziś mam zamiar poćwiczyć z 60 minutek. Kurcze ja jakoś nie potrafię sobie odmówić wszystkiego. Naolala podziwiam cię. Asterka jak ja ci zazdroszczę, super, gratuluje :) A ja znowu byłam u mamy i pyszny serniczek domowej roboty zjadłam, a w piątek lody z nutellą ( jestem okropna wiem ale miałam kryzys). Dobrze że mi się waga popsuła bo pewnie bym się załamała.

Gość nowa.pl
cześć dziewczyny ja dzisiaj pobiłam samom siebie 60 min jak zawsze ale przejechałam aż 16.7 kl i spaliłam 1450 cal sama jestem w szoku oby tak dalej to do wakacji będę laseczka :)))ale nogi miałam jak z waty byłam super zmęczona :)

Gość anełka869
Witam wszystkie ćwiczące. To mój pierwszy wpis choć śledzę Wasze wypowiedzi i to dzięki Wam postanowiłam do Was dołączyć. Czekam właśnie na mojego orbitreka Ketller Rivo. Mam nadzieję że się sprawdzi i ubędzie mi trochę kilo po urodzeniu mojej lalki.Trzymam za siebie i za Was wszystkie kciuki:)))

nowa.pl jak ty to robisz???? Ja w przeciągu 60 minut spalam około 500 kcal ! Na jakim obciążeniu śmigasz??? anełka869 witaj :) napewno Ci się uda, a sprzęt pierwsza klasa :)

Gość anełka869
dzięki asiula82 za przyjecie do Was.Piszę mam nadzieję że dam radę bo moja lalka tylko jest ze mną, mąż za granicą a ona tak krótko sypia że czasami nie zdążę się obejrzeć a ona już oczka otwarte i uśmiech. A ostatnio usłyszałam od mojego ukochanego podobno w żartach "przesuń to wielkie d....ko". I postanowiłam coś ze sobą zrobić żeby już nigdy tego nie usłyszeć. Znalazłam Was i tak od kilku ładnych dni czytam i nabieram coraz większej ochoty na schudnięcie a razem z Wami uda mi się. Jeszcze raz dzięki. Jutro spodziewam się dostawy może sama dam radę złożyć albo Wy mi jakoś pomożecie. To trzymajcie się i życzę nam wszystkim duuuużych wyników:)))

Gość asia 40
Cześć dziewczyny. Czytałam że na orbitreku można nie tylko wyrzeźbić nogi ale również pozbyć się cellulitu.Mam widoczny cellulit na nogach. zastanawiam się czy przy odrobinie systematyczności i codziennej jeździe mogę zupełnie pozbyć się,,nierówności,, na udach.Może którejś się udało??????????????????/

anełka869 mój mąż też za granicą pracuje, heh ja ćwiczę wieczorami jak moja królewna już śpi ;) asia40 ja ćwiczę na orbitreku od września, regularnie i mimo niewielkiego spadku na wadze (tylko 2 kg ale dlatego że zero diety, dużo słodyczy ) to moje ciało wygląda rewelacyjnie. Cellulit jest prawie niewidoczny a był i to dużo widoczny gołym okiem. Więc polecam naprawdę polecam :)

Gość xena.21
Witam nowe koleżanki Odnośnie cellulitu to ćwiczenia na orbim zdziałają cuda. Miałam olbrzymi, widoczny gołym okiem, takie wielkie doły, a latem chodziłam w krótkich spódniczkach. anełka 869 dasz radę , jest tu kilka dziewczyn, których partnerzy są daleko. Ja jak zaczynałam to byłam tak zawzięta, że czasami ćwiczyłam dopiero około godz 24 i opłaciło się :) Wczoraj jednak nie ćwiczyłam, bo dzieci mi się rozchorowały, a dzisiaj choroba mnie też dopadła. Trzymam za was kciuki, a mi pozostaje czkać aż poczuję się lepiej. Pozdrawiam

Gość anełka869
Ja zobaczę jak to będzie jak już go będę miała, bo teraz to mogę tylko spekulować.odezwę się zaraz p[o pierwszym treningu,mierzeniu i ważeniu

Cześć dziewczyny,zrobiłam przerwę,przez wekeend,bo chora jestem,ale dziś już wracam,nie mogę usiedzieć spokojnie jak wiem że mam orbi i nie ćwiczę.A jeśli chodzi o spalanie ckl to faktycznie nowa.pl faktycznie duzo spalasz,aż do podziwu,ja też jestem ciekawa jak Ci to wychodzi?może nam zdradzisz:) chętnie bysmy się przyłączyły :)

Gość to chyba nie kalorie tylko
Dżule:-)

Cześć dziewczyny - widze, że sezon chorobowy w pełni:( dołączam, bo moja niunia najmłodsza dzisiaj 3.30 gorączka, gardełko biegunka - czyli angina jak nic:( Anełka skad ja to znam, u mnie był tekst o oponkach - i nie bede sciemniac to mnie najbardziej zmotywowało, ale jak ci sie uda samej zlożyć orbiego to jestes wielka:) Weekend przerwy za mną więc dziś wieczor orbi jest mój - jak sie cały dom nie rozłoży.