Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Witam wszystkich! Okropnie dawno mnie nie było. Ćwiczyłam już bardzo dawno temu, ale z zadowalającymi efektami. Schudłam i nie przytyłam po zaprzestaniu ćwiczeń. niestety po urodzeniu 2 dziecka zostało mi trochę kilogramów do zrzucenia. Karmię nadal piersią i położna powiedziała mi, że nie mogę się zbytnio przemęczać z ćwiczeniami, bo mogę stracić pokarm. Myślicie, że bieganie na moim rumaku (jak określam mojego orbitreka) może się do tego przyczynić? Czy któraś z Was miała taką sytuację? Pozdrawiam wszystkich serdecznie i wytrwałości życzę!

Gość maudy
Ja kupiłam orbitreka juz miesiąc temu ale boję sie zwiększyć minimalny czas treningu czyli 12 min. z uwagi na puls... podczas ćwiczeń wynosi on nawet 170/min. Coś mi sie wydaje ze czas porobić badania, chociaż mam zaledwie 30 lat z groszem

Gość iwunia_86
Witajcie. Widzę, że tuta są sami fani orbitreka więc może ktoś pomoże mi w wyborze fajnego elektromagnetycznego orbitreka... Zależy mi by był solidny aby mój tata mógł również na nim ćwiczyć, a waży 120kg/183cm. i jest po zawale oraz moja mama 75/165cm... no i oczywiście ja 63/176cm... a więc musi mieć na pewno regulowane pedały. Zastanawiałam się na modelem Orbitrek Hop-sport HS-55 http://allegro.pl/orbitrek-elektromagnetyczny-hs-55e-elite-hop-sport-i3179973294.html Ale obawiam się trochę tej firmy... Czy znacie może ją i jej sprzęty? Zależy mi by cena była do 1700zł Będę wdzięczna za każdą sugestię i poradę. Pozdrawiam

Witam, dziś jadę odebrać swój "wymarzony" sprzęt. Zdecydowałam się na kettler cross me, koło zamachowe 14kg. Wydaję się solidny i dobry. Nie wiem czego się spodziewać, przez miesiąc ćwiczyłam z Ewą głównie turbo i udało się zjechać 7cm. w talii ale jeszcze do ideału dalekooo.... Czy sprzęt pomoże? Jak najlepiej przeplatać treningi? Czytałam dużo wiem że 65% tętno max najlepszy rezultat. Ale nie jestem zupełnie początkująca bo coś tam robię ciągle ale nie wiem jakie tempo zarzucić? Tzn. jak długo ćwiczyć i z jakim obciążeniem?

Witam, dziś jadę odebrać swój "wymarzony" sprzęt. Zdecydowałam się na kettler cross me, koło zamachowe 14kg. Wydaję się solidny i dobry. Nie wiem czego się spodziewać, przez miesiąc ćwiczyłam z Ewą głównie turbo i udało się zjechać 7cm. w talii ale jeszcze do ideału dalekooo.... Czy sprzęt pomoże? Jak najlepiej przeplatać treningi? Czytałam dużo wiem że 65% tętno max najlepszy rezultat. Ale nie jestem zupełnie początkująca bo coś tam robię ciągle ale nie wiem jakie tempo zarzucić? Tzn. jak długo ćwiczyć i z jakim obciążeniem?

Gość Izabell59
Witam, sprzet zakupiony tylko checi brak

Gość Izabell59
kurcze nie wiem jak cwiczyc zeby sie nie zrazic a efekty bylo widac. Orbiterek jest dla mnie idealny pod katem moich utytych rak i nog, moze ktos poradzi ?

Gość Izabell59
he he widze ze wszyscy cwicza i nie maja czasu pisac :)

Witam! Aby uzyskać najlepsze efekty należy ćwiczyć tak ok 5-6 dni w tygodniu (jeden zawsze należy zostawić na odpoczynek) tak min. 30minut. Jeśli nie chcesz wyrobić sobie mięśni, wystarczy ćwiczyć na najmniejszym obciążeniu. Ja dołączyłam do tego rowerek i brzuszki. Do tego jeszcze niestety dieta (wieczorem - tak 3 godz. przed snem nie wolno jeść węglowodanów). Na początku waga może pójść do góry, bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz. Nie należy się zrażać, bo obwody będą się zmniejszać. Zmieni się też sylwetka. Kilka lat temu takie zasady wypróbowałam na sobie i trwale zmniejszyłam swoją wagę. Niestety po drugiej ciąży znów przytyłam i narazie nie mogę schudnąć. A że karmę piersią, to nie mogę dać sobie popalić. Nie zniechęcaj się! Polecam bieganie i rowerek. Naprawdę działa! Powodzenia

Gość Izabell59
Dzieki za rade ale juz po 10 minutach oddechu zlapac nie moge :(, oby sie tylko nie zniechecic

Gość Izabell59
Na wolnych obrotach 25-min max, pot mi oczy zalal :(

Początki są ciężkie, ale warto się pomęczyć. Ja narazie niestety boję się ćwiczyć, ale już wypatruję dnia, w którym będę mogła zacząć znów biegać, żeby zrzucić zbędne kilogramy. Bo już patrzeć na siebie nie mogę. Pozdrawiam serdecznie!

Gość goście goście
Też zastanawiam się nad kupnem orbitreka:) Myślałam nad Yorkiem lub Kettlerem, teraz tylko dobrać parametry. Ehhh wybór jest duży i nie wiadomo co wybrać... Pewnie zdecyduję się na któryś z tych orbitreków: http://athletic24.pl/pol_m_Sprzet-fitness_Orbitreki-152.html

Gość Doris Floris
Dziewczyny jedna dobra rada : stosujcie L-Karnitynę Gold 30min przed treningiem!!! Totalna rewelacja, maxymalnie zwiękza intensywność treningu. Ma się po tym takiego speeda, że szok ;-O Sprawdziłam i polecam. Mój trener na siłowni mi to polecił. 473ml kosztuje 50zł. WARTO,WARTO,WARTO!!!

Gość gość
hej dziewczyny, zastanawiam sie nad kupnem orbitreka ale boje sie ze po cwiczeniach na nim bede miala wielkie umiesnione łydki a niechciałabym takich miec. slyszalam ze mogą sie wlasnie takie zrobic. prosze o wasze wypowiedzi na ten temat.

Gość gość
Od orbitreka nie rozbuduja Ci się nogi, rozbudowa mięśni nie jest taka prosta. Ja cwicze od kilku lat i nic sie takiego nie dzieje :) Zobacz w ogole ten artykul, tu jest wszstko opisane: http://www.parcienazarcie.pl/2013/07/orbitrek-ile-kcal-spala.html Znalazlam w necie taki cytat: "Na orbitreku nie rozbudujesz dolnych partii ciała, nie umięśnią Ci się nogi, nie będziesz miała wielkich kolumn zamiast nóg. Do tego potrzeba specjalnej diety masy mięśniowej (diety i jeszcze raz diety!) oraz dobrze przemyślanych ćwiczeń siłowych. Gdybyśmy tak łatwo nabierali masy mięśniowej, to na naszych ulicach zamiast zwykłych facetów, chodziliby sami mięśniacy. A wszyscy wiemy, że tak NIE JEST"

Gość Malina982
czesc wszystkim ;) po przeczytaniu wielu postow naprawde jestem zmotywowana do cwiczenia czekam na kuriera ktory ma byc w poniedzialek a szczerze mowiac najchetniej pobiegala bym juz. mam 175cm waze 65kg i tak naprawde nie bylo by problemu ale od 2 miesiecy zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne i czuje ze tyle waze 65 ale przed zaczeciem przyjmowania wazylam 61 -62 wiec przez 2 miesiace 3-4kilo i boje sie co dalej... chce tez ujedrnic posladki i tylek. mam nadzieje ze dalej bedziecie sie wpisywac i bedziemy motywowac sie nawzajem. bardzo by mi to pomoglo poniewaz bardzo szybko,rezygnuje a przeciez na pocztku nie ma rezultatow pozdrawiam

Gość gość
Witam 8-) Zostałam przez Was zmotywowana do zakupu orbitreka, ale ten, który znalazłam zdecydowanie różni się wyglądem od pozostałych. Macie jakieś doświadczenie z takim sprzętem? Bardzo proszę o pomoc. http://www.arkus.sklep.pl/-p-4657.html

Gość gość
Cześć dziewczyny! Mam już totalny mętlik w głowie. Orbitrek postanowiłam kupić już jakiś czas temu, ale ciągle nie mogę się zdecydować na konkretny model. Chciałam się zmieścić w granicach 1200zł, ale nie wiem czy nie warto jednak zainwestować w kettler'a cross P. Rozważałam markę Thorn, ale naczytałam się wiele sprzecznych opinii na jej temat. Może macie jakieś doświadczenie? Coś polecacie?

Gość gość
Witam Wszystkich zorbitrowanych:) Od dwóch dni ćwicze na orbitreku i zaczełam stosowac dietke ok 1200-1500kcal. Schudłam już 0,6 :). Mam do zrzucenia jakies 4-5 kg mam nadzieje że szybciusio sie z tym uporam. Na orbim ćwicze około 30 min. Waga startowa 31 lipiec -62,6; 1 sierpień juz 62kg za tydzień w 14-ego ważenie :) Piszcie kobitki w grupie zawsze raźniej i wieksza motywacja, pozdrawiam

Gość Malina982
Czesc wszystkim troche sie podlamalam zaczelam dosc intensywnie 30min rozgrzewki i to takiej mocnej az jestem cala mokra i 40 50 min orbi i kkurrr zamias tracic na wadze przybywa staram sie ograniczac z posilkami nie obiadam sie zero slodyczy i slodzonych napoi i tyje nie wiem co jest nie widze zmian tylko waga skacze jestem podlamana ale jeszcze zawzieta co robie nie tak co jest a putanko jaka jest najlepsza predkosc na orbim? z gory dzieki pozdrawiam

Gość gość
Malina 982 albo masz za duże obciązenie albo wina dietki, każdy organizm jest inny , u niektórych waga stoi w miejscu a cm ubywaja :) Ja ćwicze na słabym obciążeniu szybkośc trudno mi powiedzieć (tak można to porównac jakbym szybko chodziła) inaczej nie dałabym rady jak sie zmecze to zwalniam ale sie nie zatrzymuje i tak w kółko

Gość Malina982
czesc wiesz co bardzo chce zejsc z wagi ale bardzo nie chcialam,sie katowac tym,nie jedzeniem i tak mysle ze,to duzo nie jem po 18, zero slodyczy napoi slodzonych no i cwicze. moj orbi nie ma takiego komputerka tylko, pokretlo i mam ustawione na leciutko. gdzies czytalam ze,pierwsze 2 3 tygodnie sie tyje bo miesnie sie wyrabiaja ale juz nie wiem co o tym mysle mozlewe to pozdrawiam i dzieki ze odpisalas

Gość gość
Malina A napisz mi co jesz, dokladny dzienny jadłspis .To że niejesz po godzinie 18 juz jest błedem. Powinno sie jeść ostani posiłek 2 ,3 godziny przed snem .

Gość Malina982
hej tak jak mowilam az tak bardzo nie chcial sie katowac.. na sniadanie jajecznia z2 jaj ze szczypiorkem o godzinie 10 potem o 15 16 zupa pomidorowa i na kolacje owoce jakas salatka z ogorka pomidora no i nie podjadam staram sie pic duzo wody niegazowanej i co to az tak zle czasem na sniadanie chleb 2 kromki czarnego z szynka staram sie,nic smarzonego naprawde to dla mnie meka aaa chcialam ci powiedziec ze nie jestem osoba przy tusz mam 175 i waze 65 kilka lat temu trenowalam pilke reczna i lekkoatletyke ale zaprzestalam trenowac z przyczyn zdrowotnych i teraz chcialam poprostu zadbac o siebie poniewaz zaczelam brac tabletki anty i,oo czuje ze przytylam dzieki ze poswiecasz swoj czas buzka

Gość gość
Hej Malinka śniadanko może być, obiadek tez ok, owoce jadaj najlepiej w pierwszej częsci dnia np na drugie sniadanie i z jakims jogurtem, a na kolacje jak chcesz schudnąć powinnaś jeść białko pus ewentualnie warzywkaczyli np serek /twarożek /warzywa kurczak/ryba /warzywa jajka/warzywa Moj jadłspis wyglada tak I sniadanie jem owsianke,owoc II kanapki obiad -to zalezy co mam,jem to samo co mąż podwieczorek jogurt Kolacja zazwyczaj sa to 2 kanapki nie dziekuj za czas po to jest forum aby sobie pomagac :)

Gość gość
no i te tablety anty tez nie sa bez winy....

Gość Dek_a na brązowo
:)

Gość Malina982
hej;) tak naprawde zaczelo sie wszystko od tych tabletek ale mysle ze ja bede cwiczyc to spale to chyba.. i powroce do,wagi normalnej znaczy takiej ktora mi odpowiada. bo jak,widzisz wcale zle sie nie odrzywiam jeszcze jak bys mi powiedziala o ktorych godzinach zazwyczaj jadasz... a i czy ta reszta brak slodyczy i napoi i w ogole to nie moge pozwolic sobie nigdy. a ty zaczelas cwiczyc i odrazu chudlas i jak cwiczysz bo ja naprawde sie katuje cwicze juz teraz godzine minimum rozciaganie przysiady i takie tam rozne a potem 40 na orbim w ciagu tego czasu robie 10km a i z tych cwiczen przechodze odrazu na orbi to tak jak bez zatrzymywania pozdrawiam