Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makijaz

Jaki kolor cieni i kresek do oczu zielonych i malych?Poradzi ktos?

Polecane posty

Gość makijaz

witam. Mam prosbe. Moze zna sie ktos na makijazu i podpowie mi jakim kolorem cieni malowac oczy? Mam zielona teczowke, lekko w szara przechodzaca.Oczy niewielkie. Czy pasuje mi rysowanie kresek na gornej powiece i czy nie zmniejszy to oka optycznie? W jakim kolorze najlepiej, zeby nie zmniejszaly jeszcze oczu?

Gość Klaudiusienieczka
Kupuj cienie w kolorach śliwkowych, brązowych i fioletowych sama mam taki kolor oczu i wiem ,że go świetnie podkreślają :] Jeśli masz niewielkie oczy nie powinnaś malować kresek na górnej powiece, jak coś to tylko delikatne i pomiętaj im grubsza dolna kreska tym oko wydaje się większe :] polecam nabieranie konturówki na patyczek kosmetuczny i nim malowanie, oko jest ślicznie podkreślone i powiększone. Oko też optycznie powiekszy nałożenie rozświetlająego cienia w wewnę/trznych koncikach i na środku górnej powieki. Oobiście do ciemno śliwkowych ceni używam złotego brokatu i pamiętaj o tuszu najlepiej podkręcająco-wydłuzającym!!

Gość makijaz
Dzieki za podpowiedz. Ten filoletowy kolor troche chyba mi nie pasuje, bo mam lekko podkrazone oczy i jak pomaluje na fioletowo to mam wrazenie, ze podkresl on moje podpuchniete oczy. A co do kresek na dole, to chodzi o kreski pod rzesami? A co do cieni zielonych, pasuja mi?

Gość moze srebrny
Moze srebrny pasuje?

Nie, tylko nie zielony. Klaudiusienieczka udzieliła Ci dobrej rady. Możesz też używać cieni do powiek w jakimść lekko pomarańczowym kolorze, piaskowym itp.. Nie rób ostrych, wyrazistych kresek tym bardziej nad linią rzęs tylko właśnie \'rysuj\' po nich. Jak masz małe oczy to używaj w tym celu ołówka, albo cieni do powiek. Miękkie, kreski będą wyglądały lepiej. Tuszuj mocno rzęsy i o tych na dolnej powiece też pamiętaj.

Gość bezebeze

Gość kokinka
Kto takie głupoty pisze że......... ja mam tez takie oczy i w zadnym wypadku kreska eyelinerem na górnej powiece z kacikiem do góry nie jest zabroniona.......wyglada ładnie i powieksza oko.....tylko trezba ładnie ją wykończyc w kaciku zew. do góry by oko miało lekko koci zarys....... Uzywam cieni brazowych, fioletowych i zielonych.......ładnie sie komponuja.....polecam.......

Gość Klaudiusienieczka
chodzi o kreskę pod linią (i na niej) dolnych rzes ! wiesz pod i na lini rzęs ... rzadnym wypadku w wewnętrznej powiece nadaje wyrazistości ale BARDZO pomniejsza oko!!! jeśli masz zielone oczy to nie urzywaj zielonych cienie i tuszów ! pozdrawiam :]

ja takze mam zielone oczy. i używam cieni w kolorze burgundowym, sliwkowym i czasem coś jaśniejszego z fioletów. śliwkowy świetnie podkreśla kolor oka. co do brązów to jakoś nie jestem zbyt mocno przekonana ale mam ich też dużo ;)

Gość Klaudiusienieczka
Widzę, że każda zielonooka na tym forum używa odpoiednich dla siebie cieni:] bravo:D:D

Gość nvdsnvsdklv

Przy takich właśnie oczach najlepiej wyglądam w srebrym eilinerze na dolnej powiece