Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudiusienieczka

Makijaż, chętnie doradzę

Polecane posty

Gość Klaudiusienieczka

chętnie wam doradzę w jaki sposób, jakich kolorów cieni , tuszy, błyszczyków czy też szminek powinnyście używać;]musicie jedyne podać kolor waszych oczu, ich wielkośc , kolor cery , roziar ust i ksztaut tważy, wskazane również kolorek włosó:] WIEK NIE MA ZNACZENIA......:]

Gość truskkkawwka
ok. Mam zielone, małe oczy. Drobne usta, ale nie wąskie, tylko "krótkie" jeśli chodzi o ich szerokość na twarzy. Twarz mam pociągłą. Cerę b. jasną, bez piegów. Włosy kasztanowe.

Gość kararinaaaaaa
mam czarne, duze oczy, ciemnobrazowe włosy, raczej jasną cere, usta nie zbyt pełne, nie waske, twarz okrągła

Gość Klaudiusienieczka
truskkkawwka: jeśli masz zielone oczy to w zadnym wypadku nie powinnaś użuwać zielonych cieni, tuszy i konturówek. Dobrymi dla Ciebie kolorami cieni są: burgundowe, ciemnośliwkowe, fiolety oraz brązy. By optycznie powiększyć oko powinnaś w wewnętrznym konciku i na środku górnrj powieki nałożyć rozświetlający cień(brokat), jeśli musisz kreska na górnj powiece nie powinna być "mocna" najlepiej wogóle jej nie rysować. Na dolnej pwiece , na lini rzęs nakładaj konturówkę(rysuj po nich) następnie rozetrzyj konturówkę na pędzelku (patyczku kosmetycznym) i rysuj nim minimalnie pod wcześnie narysowaną kreską(niekonieczne ale wskazane!!:]) Ciemne kredki nałozone w wewnętrznej powiece pomniejszą oko a jasne powiększą, tusze wudłużajaco-podkrecające czarne , burgundowe, ślivkowe. Usta obrysuj konturówką w ich kolorze(nie ciemniejszą czy jaśniejszą!!) głownie ich środek i kąciki by wydłuryć usta:) na środek nałusz odrobinę podkładu(korektora, np. opuszkiem palca) i pociągnij je błyszczykiem (powiększy je a na dodatek jest bardzo modny!) Zamiast różu możesz użyać rozświetlającego( np. transparętnego) pudru . Powodzenia:]

Gość Klaudiusienieczka
kararinaaaaa do opisanych przez CIebie oczu pasują praktycznie wszystkie makijeże oka, polecam hit sezonu czyli makijaż rozświetlający :) W wewnętrznym kąciku i na srodku górnrnej powieki nałuż rozświetlający cień tzn. jasny: maślany, róże, beże , perłowe biele, złota itp. , może on być nakładany na wcześniej już umalowane powieki. By pogłębić twe spojrzenie radzę używać pogrubiających , czarnych tuszy, nie radzę używać jasnych kolorowych tuszy gdyż może sz wyglądać jakbyś nie miała rzęs:) Usta obrysuj kąturówką tak (tylko ich środek, kotórowka w kolorze ust) delikatnie , jeśli chcesz by wydawały się pełniejsze najpierw pomaluj j szminką , pózniej nałuż na ich środek opuszkiem palca rozświetlający cień , którym wcześniej malowałaś oczy . NAstępnie nałuż przezroczysty błyszczyk na sam ich środek (ewentualnie całe) dzięki temu będą wydawały się pełniejsze:) Do modelowanie polecam brązujący puder, który świetnie będzie pasował ado twojej karnacji:) nakładaj go na kości policzkowe ,a także w niewielkich ilośniach na czoło nas i brodę:] Powodzenia:)

Gość oczko19
Mam raczej " standardowe" piwnociemozelone oczy normalnie osadzone- nie za głebko nie za płytko. Cera raczej jasna, lecz nie blada, bez piegow, wlosy jasny braz, oprawa oczy raczej ciemna.Buzia okragła lecz nie " pucowata":)

Gość Qbanka
Oczy piwne duze, długie czarne rzęsy, wązkie usta, twarz okrągła, szatynka :-)

Gość kararinaaaaa
mam pytanie, a czy pasowalby mi roz w pastelowych odcieniach rozowego ? np inglota

Gość mycharrrt
blond włosy ciemna karnacja ,szare oczy srednia wielkośc ,kształ tak bardziej okragła twarz

Gość o rzesz...ek
Oczy - piwne, raczej duze. Cera - jasna z kilkoma piegami (na nosie i policzkach). Ksztaut twarzy - okragla, wystajace kosci policzkowe. Usta raczej waskie, male. Wlosy - prawie czarne, nie farbowane. pozdr

Gość Klaudiusienieczka
oczko19 z Twojego opisu wynika ,że jesteśmy do siebie lekko podobne . Makijaż oczu taki sam jak u truskawwkaaaa :) Usta obrusuj konturówką lecz to nie jest konieczne , póżniej wykżystaj 2 błyszczyki ciemniejszy i odrobinę jaśniejszy (2 . 3 tony) ciemniejszy nałuż w koncikach , a jaśniejszy na ich środku uważaj by nie było wyrażnej granicy , poprostu ją rozetrzyj:] Taki makijaż ust jest na topie , szybki, łłatwy , no i sexy :] na kości policzkowe nakładaj puder brązujący lub rozświetlający ( najlepszy efekt uzyskasz łącząc je:)) oddzielnie(samodzielnie , nie zmieszane,) nakładaj również na czoło i brodę(środek tważy) jest to najmodniejszy makijaż na to latao !! Powodzenia:)

no to teraz ja :) zielone oczy, czarne brwi i ciemne wlosy, cera raczej jasna, usta nie waskie ale nie a\'la Angelina jolie;) no takie normalne, twarz raczej \"kwadratowo-okragla\":)

Gość zibi
klaudiusinieczka!!! twarzy-to przez RZ!!!!!!

Gość o rzesz...ek
Zapomnialam dodac - mam czarne brwi i rzesy.

Gość latoooo
jestem typem lato - niebiesko-szare oczy, średnia wielkość, jasno-myszowate włosy, średnio opalona twarz, kształt owalny, drobny

Gość Klaudiusienieczka
Karainaaaa jeśli masz ciepłą karnację uzywaj zimnych róży, jeśli zimną to ciepłych.:) Myślę ,że powiniem Ci posować, INGLOT jest trwały wię Ci polecam!

Gość martyna18737937695795
Hej mam duze piwne oczy jaki kolor cieni do powiek bedzie pasował do nich ????

A ja mam ciemno niebieskie oczy o ciepłym odcieniu brwi dość ciemne ale nie czarne,twarz trójkątną,cera jasna,włosy naturalne to ciemny mysi blond ale cały czas farbuję na bardzo jasny blond,usta wąskie i małe.Co mi doradzisz?

Gość biedronki
to teraz ja: mam brązowe, małe oczy, cerę raczej jasną ale teraz leko opaloną, usta pełne, dość duże, twarz pociągłą i brązowe wlosy. No i noszę okulary minusy.

Klaudiusineczka, a moge do Ciebie na maila wyslac swoje foto twarzy?:) Moglabys mi doradzic :)

Gość Klaudiusienieczka
Qbanka jeśli masz piwne oczy idealny również dla Ciebie będzie makijaż oka zaproponowany dla kararinaaaa. Jeśli masz Już długie rzęsy rasdzę je podkręcić i zagęścić , pamiętaj jednak ,że dwufazowe tusze mogą za bardzo obciązać rzęsy w wyniku czego mogą się zniszczyć:(PAmiętaj, iż kontórówka do ust powinna być idealnie w ich kolorze, jeśli masz wąskie usta, obrysowywując je (dokładnie) wyjedz poza ich naturalny kontur tak góra 2 mm , by nie wydawały się sztuczne:) jeśli są wąskie radzę nałożyć na nie błyszczyk, a nawet 2, jeden np. przezroczysty w kącikach ust , a perłoworózowy na ich środek . Jeśli nie lubisz błyszczyków, które sa jednak teraz bardzo modne mozesz używać pomatek ale tych jasnych , najlepiej perłowych , liśniących (osobiście bardziej polecam Ci błyszczyki). Tważ pozostaw bez różu lub delikatnie musnij je chłodnym różem lub pudren rozświetlającym :] Powodzienia:)

Gość kasianeczka
to ja tez mogę poprosic?? ciemne blond włosy, ciemno niebieskie oczy, średniej wielkości (mówią wszyscy że wyglądają jak migdałki?), pełne usta, dolna warga to w szczególności ;) jasna cera, ale nie przesadnie blada. Twarz podłużna, szczupła. Marzą mi się taki makijaz jak ma Hilary Duff (jest blondynką, tyle że jaśniejszą i maluje oczy na ciemno, nie pamiętam jak ten efekt się nazywa;/) pozdrawiam!

Bardzo zielone oczy, rude ( a raczej czerwone farbowane włosy), duże usta, cera naczynkowa tj. z pajączkami. Twarz raczej okrągła Proszę pomóż i mi :)

Gość Klaudiusienieczka
Martyna18737937695795 polecam połączenie maślanego z brązem, jasnego różu lub perłowej bieli z intensywnie(wręcz wściekle )różowym cieniem, Wyprubuj również połączenie kilku zieleni na raz również bardzo modnego koloru w tym sezonie np. pistacjowy i avokado ładnie też będzie wyglądaa nim zrobiona delikatna kreska na dolnej powiece i nałożony na środku górnrj:] Pamiętaj iż do tych cieni najlepiej będzie wyglądzał czarny lub fioletowy tusz:) Powodzenia:)

hej! ja też bardzo chętnie skorzystam:) mam piwne, raczej małe oczy, włosy ciemny blond, cera raczej jasna, usta bardziej wydatne, a buzia, to okrągła- kwadtratowa, dostc pyzata.

Gość o rzesz...ek
A ja?

Gość madzialenka...................
to moze doradzisz cos i mi? kilka slow o mnie: oczy piwne, raczej male, skora troszke opalona, wlosy blond+braz(pasemka), zawsze malowalam oczy dosc mocno, ciemo, bo jak nie pomaluje, to wygladam tak jakos dziwnie, blado:Omoze to kwestia przyzwyczajenia?

Gość Klaudiusienieczka
mycharrrt w makijaży oka wyprubój wszelkiego rodzaju śliwki i fiolety w różnych połączeniach ze sobą , wyprubój też delikatny, ale modny rozświetlający makijaż mianowidcie w wewnętrznym kąciku, na gónej powiece oka nałuż perłowobiały lub jasnoróżowy cień z drobinkami . Do Twojego typu urody nie pasują czarne tusze , zdecydowanie lpsze bę e brązowe czy też niebieskie(granatowe). Na usta nałuż beżowy małowidoczny błuszczyk. Na kości policzkowe nałuż róż w ciepłym odcieniu. PAmiętaj , że Twój makijaż powinien być delikatny !! Powodzenia:)

Gość Qbanka
Wielkie dzięki :-) pozdrawiam.