Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudiusienieczka

Makijaż, chętnie doradzę

Polecane posty

Gość Klaudiusienieczka
o rzesz...ek Z Twojego opisu wynika,że masz ciemną, słoneczną karnaję. Polecę Ci szczególnie makijaż oka w stylu hawajskim czyli róż połączony z takim bardzo mocnym różem wpadającym w fiolet(pomiętaj ,że do takiego makijażu możesz używać tulko czarnego tuszu). Do Twoich oczu pasują praktycznie każde kolory cieni , myślę,że tego lata powinnaś poeksperymentować z avokado i cieniem maślanym nakładanym w wewnętrzne kąciki i na środek powieki. Powinnaś użuwać czarnych tuszy, gdyż przy uzyciu kolorowych możesz po prośtu wyglądać tak jak byś nie miała rzęs. Polecę Ci podgrubiające tusze, lecz nie te dwu fazowe bo za bardzo obciązają rzęsy. Jeśli masz jak pisesz"wystające kości policzkowe " nie powinnaś nakładać róż pod nie ani nad nie bo będą jeszcze bardziej wystające, radzę Ci użuć pudru brązującego i nałożyc go na kości policzkowe. Usta obrysuj konturówką w ich kolorze jeśli chcesz by wydawały się większe rusuj tak góra 2mm nad ich naturalnym konturem. Nałuz błyszczyk , srodek ust zaznacz jaśniejszym kolorem, to je optysznie wypełni:) Powodzenia:)

Gość o rzesz...ek
Dzienx:D

Gość Klaudiusienieczka
kasianeczka Jeśli chodzi o makijaż ala Hilary uważam, ze powiniem Ci pasować:] NA górną powiekę nakładasz ciemny cień( czarny, granatowy, ciemnobrązowy) większym pędzlem ,na który wcześniej nałożysz błyszczący cień

to ja też poproszę:) mam małe oczy koloru niebiesko-zielonego,oczy bez ciemnej oprawy włosy ciemny blond ,twarz okrągła,brwi ciemne,rzęsy też:),pełne usta.Z gory dzieki:)

Gość Klaudiusienieczka
rozetrzyj granicę, pamiętaj by "wyjechać " poza zewnętrzny koncik oka , na mały średniotwardy pędzelek nałuż cień , który nakładałaś na górną powiekę rozetrzyj go na lini dolnych rzęs i minimalnie pod nią. Czarną kontorówkę nałuz w wewnętrzną powiekę > Uważaj bo ten makijaż oka może je optycznie pomniejszyć :( Usta obrysuj konturówką w koloże ust , następnie opuszkiem palca wklep w nie odrobinę podkładu, gdy ten wyschnie nałuż beżowo- łososiowy błyszczyk. Kości policzkowe bardzo delikatnie muśnij pudrem brązującum zmieszanym z rozświetlającym , a samym rozświetlającym opusz środek twarzy :) Jest to doś trudny makijaz , więc nie obędzie się bez poraże k, ale nie zrażaj się , bo praktyka czyni mistrza! Powodzenia!

Gość Klaudiusienieczka
Czarna IwI jeśli masz zielone oczy tak jak ja uzywaj cieni : burgundowych, sliwkowych, wszelkich fioletów i brązów. Bardzo modny w tym sezonie jest makijaż rozświetlający który idealnie współgra z każdym kolorem wymienionych cieni jasny transparętny cień(np. maślany, jasnorózówy , perłowobiały) nakładasz w wewnętrznym kąciku i na środku górnej powieki oka. Idealnymi tuszami dla Ciebie są wydłużająco-podkręcające czarne , burgundowe i fioletowe maskary , lecz nie te 2 fazowe bo są zbyt ciękie i mogą zniszczyś Ci rzęsy. Hitem sezonu są jasne usta pomalowane błyszczykiem , więc i Tobie taki proponuję. Srodek ust obrusuj(ale bardzo delikatnie) konturówką w kolorze ust , następnie nałuż ciemniejszy błyszczyk w kąciki ust a na ich środek nałuż odrobinę jeąśniejszy(możesz je pomalować 1 kolorem ale 2 daja ciekawszy efekt:)) Puder brązujący lub róż nakładaj na boki tważ i delikatnie "skręcaj " ku ustom to optucznie sprawi ,żr Twoja twarz stanie się owalna , pociągła:) Powodzenia!!

Gość Klaudiusienieczka
Kees Jeśli masz cerę naczynkową pamiętaj by nie uzywaz nic w koloże różów i czerwieni, więc mniemam ,że powinnaś zmienić kolor włosów:(:( Ale jeśli nie zamizasz to powinna s uzuwać , brązowych i fioletowych cieni oraz czarnych tuszów.....małym średniotwardym pędzelkiem nakładaj cień którym malowałaś górną powiekę na linię dolnych rzęs i minimalnie pod nią jeśli czujesz taką potrzebę możesz użyc jeszcze kontórówki lecz nie jest to konieczne, Uzywaj błyszczyków w bezowym , łososiowym koloreza , a zamiast różu uzywaj pudru brązującego:] myślę jednak rze powinnaś zmienić kolor włosów z czernueni, może kasztan?? Powodzenia:]

Gość Klaudiusienieczka
latoooo do twoich oczu pasują cienie w kolorach piaskowych, różowych, błekitach, a także zieleniach połączonych ze słonecznym zółtym, nie powinnas używać tuszy czarnych lecz brązowych lub zielonych, czasami oczy malu lylko w wewnętrznym kąciku i na srodku górnej powieki rozświetlającym, jasnoróżowym, białoperłowym cieniem. usta maluj wszelkimi różowywi błyszczykami, nie uzywaj nawet kontórówki. Uzywaj ciepłego różu lub pudru brązującego. pamiętaj Twój makijaż ma byc przede wszystkim delikatny !! Pozdrawiam:]

Gość monika m
claudusienieczka.Czesc ja mam brazowe oczy i pasemka blond.Cera w lecie po opaleniu kolor oliwki.mam podkrarzone oczy.prosze o porade.

Gość monika m
aha twarz podluzna raczej szczupla.oczy nawet duze blisko oadzone.dziekuje

Gość 875
ja mam piwne, duże oczy, brązowe włosy, pociągłą, szcupłą twarz, usta raczej niepełne, nie mogę sie opalać więc jestem raczej blada, ale nie biała (mam średnią karnację), no i mam problemyy z cerą(naczynka, tradzik...) Prosze pomóż!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Czarna noc
Proszę o poradę:) mam cerę trądzikową,, a wokół nosa naczynka:( karnacja średnia, ni to jasna ni ciemna, latem bardzo szybko się opala. Oczy zielonkawo-niebieskie. Rzęsy raczej ciemny, ale jasne, mało wyraźne brwi. artofelkowaty nos i wąskie usta. Twarz okrągła, pucułowata. Włosy jasny brąz. Z góry dziękuję:)

To ja też bardzo, bardzo Ciebie proszę o poradę, bo malowanie to niestety nie moja specjalność. Mam niebieskie oczy, wg niektórych szaro - niebieskie, średniej wielkości, czarne grube brwi, czarne dość długie rzęsy, niestety bladą cerę i podkrążone oczy, buzię OKRĄGŁĄ :( , włosy do ramion, ciemny brąz, usta ładne, duże, czerwone. Niestety cera tłusta, błyszcząca się, ze zmianami trądzikowymi i przebarwieniami. Proszę pomóż..

Gość wioluska
to i ja poprosze o radę... Mam niebieskie, sredniej wielkości oczy, cera raczej jasna z wiecznymi rumieńcami, twarz owalna, usta raczej "normalne", włosy brazowe, ostatnio mam grzywkę . dzieki serdeczne

Gość dzika róża
Twarz: okrągła Oczy: szaro-niebieskie, wokół źrenicy żółto-brążowa obwódka - ogólnie trudny do zidentyfikowania kolor Usta: pełne, duże (ale nie super duże) Cera: jasna z problemami naczynkowymi + piegi Włosy: według niektórych ciemny blond, według innych brązowe - też trudne do jednoznacznego określenia Pozdrawiam

Gość calineczka_
To ja też poproszę o radę: 1 kolor oczu - piwne, brąz, krótkie rzęsy 2 ich wielkośc - duże okrągłe, podobno głęboko osadzone :/ 3 kolor cery - normalny, beżowy nie pasują mi blade odcienie podkładu ani za ciemne) 4 rozmiar ust - dość duże :/ 5 kształt twarzy - kwadratowa (mam szerokawy nos) 6 kolorek włosów - ciemny mysi blond (naturalne) obecnie balejaż blond

To moze i ja:) Kolor oczu: brazowe-piwne (cos pomiedzy) rzesy dosc dlugie Wielkosc oczu: duze kolor cery: narmalny rozmier ust: tez w sumie normalne:P ksztalt twarzy: owalna kolor wlosow: ciemny blond

Gość Klaudiusienieczka
Biedronki jeśli nosisz okulary, a szczególnie minusy powinnaś zawsze mieć pomalowane oczy, niekonoecne mocno ale to mus, inaczej będziesz wyglądała jak kret( sama możesz tego nie zauwazyć:() Odpowiednimi dla Ciebie cieniami są te w kolorach : różu, wszelkie beże i brązy oraz błekiti i modne zielenie:) Wszystkie te kolory dowolnie łącz ze sobą ale pamiętaj by jaśniejsza , a najlepiej rozświetljące nakładać w wewnętrznych kącikach i na środku górnej powieki. Wybieraj wydłuzająco pogrubiające tusze w kolorach czarnych , Usta maluj delikatnie, jasną perłową pomatką lub błyszczykiem ( muslę ,że przy twojej urodzie powinnaś wybierać łososiowe i różowe) . Przy opisywanej twarzy nie musiszz jej szczególnie modelować wystarczy, że kości policzkowe muśniesz pudrem rozświetlającym lub chłodnym różem dla ozywienia buzi:) Pozdrawiam i powodzenia!!1

Gość Klaudiusienieczka
Niegrzecznaa wybieraj cienie w kolorach różowych, fioletowych , burgundowych, ciemno ślivkowych, a także brązowych . Na powieki upszednio pomalowane powieki jakimś z wymienionych kolorów, nałuż transparętny lub rozświetlający cień (maślany , jasnozózowy, proponuję też wykożystać brokat np. żłoty) w wewnętznych kącikach i na środku górnej powieki . Na lini dolnuch rzęs nałuż jasnobrązowy ołówek, następnie tam gdzie nakłaałaś ołówek nałuż rozświetlający cień którym małowałaś powieki( rozetrzyj go). mocno wytuszuj rzęsy czarnym lub burgundowym tuszem. Usta umaluj transparętnym błyszczykiem. Twarz wymodluj pudrem brązującym (tzn. nałyu z go na boki policzków lekko skręcając w stronę ust) by optycznie zwęzic twarz:) powodzenia!

Gość Klaudiusienieczka
monika m , madzialenka......... obydwie macie prawie identyczne opisy , więc pozwolę sobie odpowiedzieć Wam w jednym poscie:) do Waszych oczu pasują cienie w kolorze jasnego ruży połączonego z wściekłym, avokado ze złotem , beżów i brązów dowolnie łączonych ze sobą , a także Fioletowe ( z tym ze monika m powinna ich unikać ze względu na podkrążone oczy) . Modnym i praktyczny a jednocześnie bardzio łatwym makijazem jest makijaż rozswietlający, w wewnętrzne kąciki i na środek górnej powieki nałużcioe rozświetlający cień( jasny róż perłowa biel, lub brokat) . Możecie sobie pozwolić na ciemniejszą kreskę kreskę na linie dolnych powiek. sta obrysujcie kontórówką w ich kolorze i przeciągnijcie różowym lub łososiowym błyszczykiem. Kości polickowe muśnijcie chłodnym różem by nadać tważy zycia i ładnedo wyrazu:) Powodzenia:)

Gość Klaudiusienieczka
Sylwia___14 wypróbuj makijaż zaaproponowaany dla maniki m i madzialenki......wszystkie trzy macie zbliżone opisy waszych twarzy Pozdrawiam:)

Gość biedronki
dziękuję serdecznie :) na pewno skorzystam :) pozdrowionka!

bardzo prosze cie o pomoc bo naprawde nie wiem jaki mi makijaz pasuje a wiec tak oczy niebieskie male opadniete powieki troszke i dlatego nie uzywam cieni:(cera brzoskwiniowa usta tez raczej male wlosy brazowe twrz owalne pilska bede bardzo wdzieczna:):)

Gość Klaudiusienieczka
Winogronka8 myślę, ze jeśli już idziesz do fryzjera warto w Twoim przypadku lekko przyciemnic włoski ( moze balejaz??) :) Myslę,że powinnaś stosować o tan maże dwa jaśniejsze podkłady. Jeśli zastosujesz się do tych wskazówek powinno Ci być ładnie w zielonym i niebieskim makijażu oka( bo teraz to raczej brązy, beże i róze) rozświetlonym złotym cieniem, który naklada się w wewnętrzne kąciki oka oraz na srodek gornej powieki. Tusze idealne dla Ciebie to czarne, brązowe oraz fioletowe:] Masz ładne usta i ksztaut twarzy, więc powinnaś obrysowywać usta konturówką w ich kolorze a dokładniej ich srodek, wykozystaj 2 błyszczyki jaśniejszy i ciemniejszy ( łososiowe i takie lkko czerwone "truskawkowe") jaśniejszy nałuż an środek ust a ciemniejszy na ich brzegi. Na kosci policzkowe nałuż zimny odcień różu zmieszany z rozświetlającym pudrem. Myślę, ze Twój głowny proble z makijazem polega na zbyt ciemnym pudrze i podkładzie, myślę,żę jeśli będziesz używała tych jaśniejszych to kolor włosów nie będzie się wydawał sztuczny, taki "efekt peruki" ( taki jest na fotce) ale nie jest żle :) POWODZENIA!!!

Gość Klaudiusienieczka
875 Sójż na makijaż zaproponowany dla kararinaaaa ( 1str.) nieśli masz problemy z cerą tego rodzaju to nie używaj kosmetyków zawierających kolory różowe i czerwone !!! byłyszczyki wybieraj łososiowe i transparętnie :] Powodzenia !:*

Gość czarna jagodka
to jeszcze ja sie przylacze, bede wdzieczna za rade 🌻 a ja mam bardzo jasna karnacje (niestety problemy z cera - sklonna do blyszczenia, troche pryszczy :( ), oczy niebieskie, duze, ale za to male, waskie usta. Wlosy jasny blad z odcieniem zlocisto-rudawym.

Gość no to i ja
kształt twarzy - raczej kwadratowy- ze spiczasta broda, oczy duże niebieskie, usta średniej wielkosci, włosy blond