Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czas na sprzedanie

kto chce kupic chow chowa szczeniaczka

Polecane posty

Go艣膰 klusek 01
raczej do trzymania w mieszkaniu nie nadaja sie ze wzgledu na ich dlug膮 siersc...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czas na sprzedanie
n\zebys wiedzial ze nie rozmnazam ich dla kay po prostu kazdy pies musi byc chociaz raz dopuszczony ja zrobilam to tylko raz i wiecej nie planuje robie to dla dobra psa a nie dla kasy ale nie musze sie nikomu tlumaczyc po za tym w domu mam dwa chowy jeden byl juz raz dopuszczany dwa lata temu i wiecej nie bedzie bo zbyt sie meczyl ciekawa to ja tobie gratuluje inteligencji tak dobrze na psach to sie jeszcze nikt nie znal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak se pisze
chow-chowy to mocnej budowy szpice z dalekiego wschodu - tereny pochodzenia Mongolia, Chiny - maj膮 stoj膮c膮, bardzo g臋st膮 sier艣膰 (jest te偶 odmiana kr贸tkow艂osa, bardzo rzadka), sko艣ne oczy, s艂odkie pyski, spiczaste uszka, niebieski j臋zyk, umaszczenie najpopularniejsze to rude, ogon zawini臋ty na grzbiet, charakterystyczny szczud艂owaty ch贸d, wzrost 艣redni, tak od 45 do 50 cm w k艂臋bie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
dokladnie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
a i jeszcze jedno ciekawa nie oceniaj ludzi zbyt pochopnie prosze cie mozesz tym komus sprawic przykrosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka Pana Kleksa
juz sprzedany pies czy jeszcze nie bo ciagle topic idzie w g贸r臋. sprzedaj go i bedzie spok贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa542
jasne, pies musi by膰 dopuszczony.... nie o艣mieszaj si臋kobieto takimi m膮dro艣ciami, bo lito艣膰 i trwoaga normalnie. "Opowie艣ci o tym, 偶e suka musi miec szczeniaki, to przes膮dy. Niebezpiecze艅stwo guzk贸w na sutkach, czy ropomacicza jest takie samo zar贸wno u tych suk, kt贸re rodzi艂y jak i tych, kt贸re nie mia艂y nigdy dzieci. Dochodzi do tego problem odpowiedniego odchowania ma艂ych, znalezienia dla nich odpowiednich opiekun贸w. Pozbywanie si臋 takich szczeniak贸w za grosze, aby szybko posz艂y do ludzi, jest cz臋ste w takich przypadkach, poniewa偶 zawsze jest obawa, 偶e szczeniaki zostan膮 d艂u偶ej, przy czym koszty utrzymania rosn膮 lawinowo. A wielu jest takich ludzi, kt贸rzy nie szanuj膮 tego, co im zbyt 艂atwo przysz艂o. Kto艣 pisa艂 ostatnio na Forum, 偶e naby艂 swojego nierodowodowego collaka za dwie艣cie z艂otych. Jestem ciekawa, jak hodowca odchowa艂 tego szczeniaka za dwie艣cie z艂otych... Ja nie umiem. Czy kto艣, kto robi sobie miot bezpapierowy zastanawia si臋 na przyk艂ad nad mo偶liwo艣ci膮 wyst膮pienia dysplazji? Kto przebada rodzic贸w? Kto obiektywnie spojrzy na wady swojej suki i wybranego dla niej psa? I nie m贸wi臋 tu o, dajmy na to, za du偶ych uszach, ale o ci臋偶kich nieraz wadach budowy. Nie wszystkie rodowodowe psy i suki kwalifikuj膮 si臋 do hodowli. Po co powo艂ywac na 艣wiat chore szczeni臋ta?"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
prosze cie :D czemu nie napiszesz czegos sama tylko kopiujesz tutaj czyjes wypowiedzi ?? to ze suka powinna byc dopuszczona chociaz raz powiedzial mi lekarz wiec prosze cie niw wymadrzaj sie a tak sie jeszce zstanawiam po co sie w ogole wypowiadasz ?? tak bardzo lubisz wkurzac innych a co ci z tego przyjdzie powiedz mi?? a po za tym psy mam zdrowe, zapewniam cie chcesz cos jeszzce wiedziec?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa542
sk膮d wiecz czy masz zdrowe psy? robi艂a艣 im prze艣wietlania na dysplazj臋? jak szczeg贸艂owe badania im robi艂as, 偶eby m贸c to stwierdzi膰? Ja dobrze zznasz pochodzenia swoich ps贸w, aby wypowiada膰 si臋 w ten spos贸b? Lekarza gratuluj臋 - tak samo jak inteligencji, chod偶 s膮dz臋, 偶e to Tw贸j prywany wymys艂 z konieczno艣ci膮 krycia :| Nie wciskaj ludziom g艂upot!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak se pisze
ciekawa, jakie psy hodujesz? o, chow-chowy czarne ma "czas"? bardzo pi臋kne, oryginalne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
to ty nie wciskaj ludziom glupot prosze cie a zreszta co ci do tego czy chce sprzedac psy czy nie przeciez to wylacznie moja sprawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 C贸rka Pana Kleksa
sprzedajcie te psy juz nosz:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa542
"Oto dziesi臋膰 nieprawdziwych powod贸w, dla kt贸rych nie nale偶y kastrowa膰 psa: 1. Tylko jeden miot, a potem wysterylizujemy nasz膮 "Pusi臋". (Sukom do szcz臋艣cia wcale nie trzeba szczeni膮t. Badania wykazuj膮, 偶e prawie ca艂a nadwy偶ka populacji ps贸w pochodzi w艂a艣nie od takiego "tylko jednego miotu"). 2. Pilnuj臋, aby m贸j pupil nie biega艂 luzem bez opieki i nigdy mi nie ucieka艂, nie ma wi臋c potrzeby go kastrowa膰.(A je艣li jednak mu si臋 uda ... co wtedy ? W wyniku kastracji u ps贸w zanikaj膮 sk艂onno艣ci do w艂贸cz臋gostwa, staj膮 si臋 one tak偶e spokojniejsze i mniej agresywne). 3. Zawsze znajdujemy nowe domy i nowych opiekun贸w dla naszych maluch贸w. (Pomy艣l, 偶e najprawdopodobniej taka sama albo i wi臋ksza liczba psiak贸w, zostanie w tym samym czasie u艣miercona w schronisku). 4. Pragn臋, aby w moim domu pojawi艂y si臋 szczeniaczki, poniewa偶 chc臋 sta膰 si臋 艣wiadkiem tego niesamowitego zdarzenia, jakim s膮 narodziny szczeni膮t. (Wypo偶ycz sobie kaset臋 video). 5. M贸j pies jest taki 艣liczny i wyj膮tkowy, powinien zostawi膰 po sobie 艣lad w postaci swoich potomk贸w. (Schroniska i o艣rodki adopcyjne dla zwierz膮t s膮 przepe艂nione takimi w艂a艣nie 艣licznymi i wyj膮tkowymi psiakami. Wi臋kszo艣ci tych biednych istot pozostaje tylko kilka dni do ko艅ca 偶ycia). 6. To nie jest zgodne z natur膮, aby wykastrowa膰 zwierz臋. (Ju偶 od tysi臋cy lat, tzn. odk膮d cz艂owiek zacz膮艂 ingerowa膰 w 偶ycie zwierz膮t i zaj膮艂 si臋 hodowl膮 ps贸w, naszym czworonogom niewiele pozosta艂o wsp贸lnego z ow膮 natur膮). 7. Nie m贸g艂bym spojrze膰 mojemu psu w oczy, wiedz膮c, 偶e go wykastrowa艂em. (Uwa偶aj ! To ju偶 antropomorfizacja). 8. Suka powinna odchowa膰 przynajmniej jeden miot, z powod贸w zdrowotnych chocia偶by. (Z medycznego, etycznego i faktycznego punktu widzenia, nie ma powod贸w, dla kt贸rych suka musia艂aby odchowa膰 cho膰 jeden miot w swoim 偶yciu). 9. Zabieg kastracji spowoduje, 偶e m贸j ulubieniec stanie si臋 leniwy i zacznie przybiera膰 na wadze. (Raczej 藕le wywa偶one racje 偶ywieniowe i zbyt ma艂o ruchu spowoduj膮, 偶e pies si臋 rozleniwi i stanie si臋 oty艂y) 10. W wyniku kastracji mojemu psu zmieni si臋 "osobowo艣膰". (G艂贸wny wp艂yw na zachowanie i charakter psa maj膮 偶yczliwo艣膰 i troska, jak膮 jest obdarzany, a tak偶e spos贸b w jaki go traktujemy)"

Udost臋pnij ten post

Jak bez rodowodu to czemu piszesz, ze to chow chow? Niby na jakiej podstawie kupujacy ma to stwierdzic? Tak na oko? Mnostwo ludzi sie tak nabiera a pozniej te biedne psy laduja w schroniskach, bo nie wyrosly na to czego ktos sie spodziewal. Suka nie musi miec mlodych, to jakies przestarzale, w dodatku szkodliwe bzdury. Dzieki temu mamy przepelnione schroniska, przywiazywane psy w lasach albo wyrzucane z aut.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
dobra prosze wszystkich aby sie nie wpisywali ciekawa nie wiem o co ci chodzi i skad bierzesz te glupoty i te chec do wkurzania ludzi ja mam dosc, nie chce mi sie z toba klocic tym bardziej ze gadasz takie pierdoly moja sprawa czy dopuscilam psa i czy chce sprzedac szczeniaki jesli myslisz ze robie to dla kasy to mam to gdzies bo opinia kogos takiego jak ty mnie nie interesuje narazie nie ma psow na sprzedanie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie tylko Twoja sprwa
zabrzmia艂o jak: "mog臋 bi膰 dziecko, bo to moje dziecko i moja sprawa jak je wychowuj臋".:o og艂aszasz si臋 na forum dyskusyjnym, wi臋c userzy dyskutuj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciekawa542
takkk... twoja argum,entacja mnei przekonuje:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna zainteresowana
zainteresowana jestem tym dlaczego zwierzaki posiadaj膮ce rodow贸d s膮 takie drogie- przecie偶 wyrobienie tego papierka kosztuje ok30z艂. A okazuje si臋 ze je艣li chcesz psa/ kota z rodowodem to p艂acisz podwujnie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdyby da艂o si臋 tym chow chow
wyrobi膰 tak 艂atwo rodow贸d to one by go mia艂y. przecie偶 to oczywiste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
wyrobic mozna w kazdej chwili tylko po co ?? wtedy kosztowalyby ponad 1000 zl jesli ktos chce rodowod to niech sam sobie wyrabia

Udost臋pnij ten post

wiesz nie zale偶y mi by Cie zdenerwowa膰, ale nie rozumiem -dlaczego wyrobi膰 rodow贸d jest trudno? i dlaczego odrazu zwierzaki zaczynaj膮 osi膮gac takie bajeczne ceny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie op艂aca si臋 niekt贸rym
zabiega膰 o rodow贸d, bo pies z taki ma okreslon膮 liczb臋 miot贸w w roku i nie wolno wi臋cej na nim zarabia膰, bo to gro藕ne dla jego zdrowia, trzeba mie膰 uprawnienia hodowlane, regularnie odwiedza膰 weterynarza, zrobi膰 psu testy psychologiczne ... mam poza tym wra偶enie, 偶e mylisz metryk臋 psa z rodowodem. pies musi mie膰 najpierw metryk臋 a potem mozna stara膰 si臋 o rodow贸d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
a najlepiej bedzie jak wsadze pieski do worka i je zakope tak jak robia ludzie na wsi i tez wam nic do tego !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie jest trudno wyrobi膰
rodow贸d. to proste. pies tylko musi spe艂nia膰 pewne kryteria.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czas na sprzedanie
akurat metryke moje szczeniaki maja wiec mozna sie starac o rodowod dla nich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sama si臋 zakop

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ju偶 dobrze
a uprawnienia hodowlane masz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 owszem bardzo nam do tego
bo w贸wczas 艂amiesz prawo

Udost臋pnij ten post

powiem szczerze 偶e wg. mnie jeste艣 agresywn膮 i ma艂o przyjemn膮 osob膮. A has艂o 偶e mo偶esz zakopa膰 szczeniaczki itd- s膮 po prostu 偶a艂osne. I co my艣lisz 偶e pokrzyczysz na ludzi pogrozisz i nagle wszyscy b臋d膮 chcieli kupowa膰? Nie dziwie si臋 偶e masz problemy z ich sprzeda偶膮

Udost臋pnij ten post