Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czas na sprzedanie

kto chce kupic chow chowa szczeniaczka

Polecane posty

Gość klusek 01
raczej do trzymania w mieszkaniu nie nadaja sie ze wzgledu na ich dlugą siersc...

Gość czas na sprzedanie
n\zebys wiedzial ze nie rozmnazam ich dla kay po prostu kazdy pies musi byc chociaz raz dopuszczony ja zrobilam to tylko raz i wiecej nie planuje robie to dla dobra psa a nie dla kasy ale nie musze sie nikomu tlumaczyc po za tym w domu mam dwa chowy jeden byl juz raz dopuszczany dwa lata temu i wiecej nie bedzie bo zbyt sie meczyl ciekawa to ja tobie gratuluje inteligencji tak dobrze na psach to sie jeszcze nikt nie znal

Gość tak se pisze
chow-chowy to mocnej budowy szpice z dalekiego wschodu - tereny pochodzenia Mongolia, Chiny - mają stojącą, bardzo gęstą sierść (jest też odmiana krótkowłosa, bardzo rzadka), skośne oczy, słodkie pyski, spiczaste uszka, niebieski język, umaszczenie najpopularniejsze to rude, ogon zawinięty na grzbiet, charakterystyczny szczudłowaty chód, wzrost średni, tak od 45 do 50 cm w kłębie

Gość czas na sprzedanie
dokladnie :D

Gość czas na sprzedanie
a i jeszcze jedno ciekawa nie oceniaj ludzi zbyt pochopnie prosze cie mozesz tym komus sprawic przykrosc

Gość Córka Pana Kleksa
juz sprzedany pies czy jeszcze nie bo ciagle topic idzie w górę. sprzedaj go i bedzie spokój.

Gość ciekawa542
jasne, pies musi być dopuszczony.... nie ośmieszaj siękobieto takimi mądrościami, bo litość i trwoaga normalnie. "Opowieści o tym, że suka musi miec szczeniaki, to przesądy. Niebezpieczeństwo guzków na sutkach, czy ropomacicza jest takie samo zarówno u tych suk, które rodziły jak i tych, które nie miały nigdy dzieci. Dochodzi do tego problem odpowiedniego odchowania małych, znalezienia dla nich odpowiednich opiekunów. Pozbywanie się takich szczeniaków za grosze, aby szybko poszły do ludzi, jest częste w takich przypadkach, ponieważ zawsze jest obawa, że szczeniaki zostaną dłużej, przy czym koszty utrzymania rosną lawinowo. A wielu jest takich ludzi, którzy nie szanują tego, co im zbyt łatwo przyszło. Ktoś pisał ostatnio na Forum, że nabył swojego nierodowodowego collaka za dwieście złotych. Jestem ciekawa, jak hodowca odchował tego szczeniaka za dwieście złotych... Ja nie umiem. Czy ktoś, kto robi sobie miot bezpapierowy zastanawia się na przykład nad możliwością wystąpienia dysplazji? Kto przebada rodziców? Kto obiektywnie spojrzy na wady swojej suki i wybranego dla niej psa? I nie mówię tu o, dajmy na to, za dużych uszach, ale o ciężkich nieraz wadach budowy. Nie wszystkie rodowodowe psy i suki kwalifikują się do hodowli. Po co powoływac na świat chore szczenięta?"

Gość czas na sprzedanie
prosze cie :D czemu nie napiszesz czegos sama tylko kopiujesz tutaj czyjes wypowiedzi ?? to ze suka powinna byc dopuszczona chociaz raz powiedzial mi lekarz wiec prosze cie niw wymadrzaj sie a tak sie jeszce zstanawiam po co sie w ogole wypowiadasz ?? tak bardzo lubisz wkurzac innych a co ci z tego przyjdzie powiedz mi?? a po za tym psy mam zdrowe, zapewniam cie chcesz cos jeszzce wiedziec?

Gość ciekawa542
skąd wiecz czy masz zdrowe psy? robiłaś im prześwietlania na dysplazję? jak szczegółowe badania im robiłas, żeby móc to stwierdzić? Ja dobrze zznasz pochodzenia swoich psów, aby wypowiadać się w ten sposób? Lekarza gratuluję - tak samo jak inteligencji, chodż sądzę, że to Twój prywany wymysł z koniecznością krycia :| Nie wciskaj ludziom głupot!

Gość tak se pisze
ciekawa, jakie psy hodujesz? o, chow-chowy czarne ma "czas"? bardzo piękne, oryginalne

Gość czas na sprzedanie
to ty nie wciskaj ludziom glupot prosze cie a zreszta co ci do tego czy chce sprzedac psy czy nie przeciez to wylacznie moja sprawa

Gość Córka Pana Kleksa
sprzedajcie te psy juz nosz:D

Gość ciekawa542
"Oto dziesięć nieprawdziwych powodów, dla których nie należy kastrować psa: 1. Tylko jeden miot, a potem wysterylizujemy naszą "Pusię". (Sukom do szczęścia wcale nie trzeba szczeniąt. Badania wykazują, że prawie cała nadwyżka populacji psów pochodzi właśnie od takiego "tylko jednego miotu"). 2. Pilnuję, aby mój pupil nie biegał luzem bez opieki i nigdy mi nie uciekał, nie ma więc potrzeby go kastrować.(A jeśli jednak mu się uda ... co wtedy ? W wyniku kastracji u psów zanikają skłonności do włóczęgostwa, stają się one także spokojniejsze i mniej agresywne). 3. Zawsze znajdujemy nowe domy i nowych opiekunów dla naszych maluchów. (Pomyśl, że najprawdopodobniej taka sama albo i większa liczba psiaków, zostanie w tym samym czasie uśmiercona w schronisku). 4. Pragnę, aby w moim domu pojawiły się szczeniaczki, ponieważ chcę stać się świadkiem tego niesamowitego zdarzenia, jakim są narodziny szczeniąt. (Wypożycz sobie kasetę video). 5. Mój pies jest taki śliczny i wyjątkowy, powinien zostawić po sobie ślad w postaci swoich potomków. (Schroniska i ośrodki adopcyjne dla zwierząt są przepełnione takimi właśnie ślicznymi i wyjątkowymi psiakami. Większości tych biednych istot pozostaje tylko kilka dni do końca życia). 6. To nie jest zgodne z naturą, aby wykastrować zwierzę. (Już od tysięcy lat, tzn. odkąd człowiek zaczął ingerować w życie zwierząt i zajął się hodowlą psów, naszym czworonogom niewiele pozostało wspólnego z ową naturą). 7. Nie mógłbym spojrzeć mojemu psu w oczy, wiedząc, że go wykastrowałem. (Uważaj ! To już antropomorfizacja). 8. Suka powinna odchować przynajmniej jeden miot, z powodów zdrowotnych chociażby. (Z medycznego, etycznego i faktycznego punktu widzenia, nie ma powodów, dla których suka musiałaby odchować choć jeden miot w swoim życiu). 9. Zabieg kastracji spowoduje, że mój ulubieniec stanie się leniwy i zacznie przybierać na wadze. (Raczej źle wyważone racje żywieniowe i zbyt mało ruchu spowodują, że pies się rozleniwi i stanie się otyły) 10. W wyniku kastracji mojemu psu zmieni się "osobowość". (Główny wpływ na zachowanie i charakter psa mają życzliwość i troska, jaką jest obdarzany, a także sposób w jaki go traktujemy)"

Jak bez rodowodu to czemu piszesz, ze to chow chow? Niby na jakiej podstawie kupujacy ma to stwierdzic? Tak na oko? Mnostwo ludzi sie tak nabiera a pozniej te biedne psy laduja w schroniskach, bo nie wyrosly na to czego ktos sie spodziewal. Suka nie musi miec mlodych, to jakies przestarzale, w dodatku szkodliwe bzdury. Dzieki temu mamy przepelnione schroniska, przywiazywane psy w lasach albo wyrzucane z aut.

Gość czas na sprzedanie
dobra prosze wszystkich aby sie nie wpisywali ciekawa nie wiem o co ci chodzi i skad bierzesz te glupoty i te chec do wkurzania ludzi ja mam dosc, nie chce mi sie z toba klocic tym bardziej ze gadasz takie pierdoly moja sprawa czy dopuscilam psa i czy chce sprzedac szczeniaki jesli myslisz ze robie to dla kasy to mam to gdzies bo opinia kogos takiego jak ty mnie nie interesuje narazie nie ma psow na sprzedanie !

Gość nie tylko Twoja sprwa
zabrzmiało jak: "mogę bić dziecko, bo to moje dziecko i moja sprawa jak je wychowuję".:o ogłaszasz się na forum dyskusyjnym, więc userzy dyskutują.

Gość ciekawa542
takkk... twoja argum,entacja mnei przekonuje:P

Gość taka jedna zainteresowana
zainteresowana jestem tym dlaczego zwierzaki posiadające rodowód są takie drogie- przecież wyrobienie tego papierka kosztuje ok30zł. A okazuje się ze jeśli chcesz psa/ kota z rodowodem to płacisz podwujnie?

Gość gdyby dało się tym chow chow
wyrobić tak łatwo rodowód to one by go miały. przecież to oczywiste.

Gość czas na sprzedanie
wyrobic mozna w kazdej chwili tylko po co ?? wtedy kosztowalyby ponad 1000 zl jesli ktos chce rodowod to niech sam sobie wyrabia

wiesz nie zależy mi by Cie zdenerwować, ale nie rozumiem -dlaczego wyrobić rodowód jest trudno? i dlaczego odrazu zwierzaki zaczynają osiągac takie bajeczne ceny?

Gość nie opłaca się niektórym
zabiegać o rodowód, bo pies z taki ma okresloną liczbę miotów w roku i nie wolno więcej na nim zarabiać, bo to groźne dla jego zdrowia, trzeba mieć uprawnienia hodowlane, regularnie odwiedzać weterynarza, zrobić psu testy psychologiczne ... mam poza tym wrażenie, że mylisz metrykę psa z rodowodem. pies musi mieć najpierw metrykę a potem mozna starać się o rodowód.

Gość czas na sprzedanie
a najlepiej bedzie jak wsadze pieski do worka i je zakope tak jak robia ludzie na wsi i tez wam nic do tego !

Gość nie jest trudno wyrobić
rodowód. to proste. pies tylko musi spełniać pewne kryteria.

Gość czas na sprzedanie
akurat metryke moje szczeniaki maja wiec mozna sie starac o rodowod dla nich

Gość sama się zakop

Gość to już dobrze
a uprawnienia hodowlane masz?

Gość owszem bardzo nam do tego
bo wówczas łamiesz prawo

powiem szczerze że wg. mnie jesteś agresywną i mało przyjemną osobą. A hasło że możesz zakopać szczeniaczki itd- są po prostu żałosne. I co myślisz że pokrzyczysz na ludzi pogrozisz i nagle wszyscy będą chcieli kupować? Nie dziwie się że masz problemy z ich sprzedażą