Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość Toola
Niby progesteron tez jest wazny przy zajsciu w ciaze...

Gość sabina_szczecin
Toola mi lekarka kazała robić wyniki w 5-7dniu cyklu. Ostatnio zrobiłam w 9-tym, bo był weekend i jakoś tak wyszło. ;) A jeżeli chodzi o progesteron. To jeden z ważniejszych hormonów przyczyniający się do utrzymania ciąży. Najważniejszy jest w 3 pierwszych miesiącach poczęcia. Wpływa na ciałka żółtka, którego niewydolność prowadzi do poronień..

Gość Toola
Dziewczyny, aż mi sie rece trzesa, dzis 28dc, wstalam rano, robilam sobie test................i mam 2 kreski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Toola
ale ta druga bladziadka, moze byc jakies zafalszowanie szczegolnie, ze biore teraz bromergon,luteinei folik???

Gość Toola
musze ochlonac, pozbierac mysli, isc do pracy.....odezwe sie pozniej Boze, zeby to bylo to co mysle:)))

Gość Ninjaa
maryna oj maryna - No to dziwnie u Ciebie wystąpiła ta owulacja, bo przeważnie powinna się pojawić 14 dni przed spodziewaną miesiączką. Toola - Orientujesz sie ile kosztuje monitoring cyklu? Ja badałam prolaktyne i progesteron w 24dniu cyklu, bo tak kazała mi moja ginekolog ze względu na to, że mam nieregularne miesiączki. Toola gratuluję! Na niektórych testach ta druga kreska wychodzi bladziutka.. Jeśli nie jesteś pewna kup test innej firmy i go powtórz.

Gość sabina_szczecin
Toola trzymam kciuki!!! :)) Może zrób sobie badanie Beta, żeby być pewną. :)

Gość Toola
Zrobilam sobie przed chwila inne dwa testy, wynik ten sam czyli II krechy!!!!!!!!!!!!!!! nie moge uwierzyc, jestem w ciazy:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Gość kenti
hej dziewczyny! od kilku miesięcy staramy się o bobasa, mam hiperprolaktynemię, teraz muszę zrobić badanie prl, ale nie wiem już sama w którym to się dniu robiło... jedni piszą 2-5dc, inni 20-22dc, inni że do 10dc...to kiedy mam zrobić? dodam, że @ mam bardzo nieregularne, powyżej 35dni

Gość Ninjaa
Toola - Gratuluję!!!!

Gość mala_19
Toola gratulacje!!!!!!!!!!! świetny prezent na Boże Narodzenie !!!! Dbaj o siebie i fasolkę :)

Gość ANULKA_23
HEJ DZIEWCZYNY!! mam podwyzszona prolaktyna 10krotnie(po proszku) biore bromergon dopiero 5 dzien a lekarz kazal mi zrobic test owulacyjny.zrobilam tylko czy pojawienie sie dwuch takich samych kresek a w nastepnych dniach jesnej slabszej jest to dobry wynik mam ta owulacje czy nie mam??POMOCY

Gość ANULKA_23
Sabinka_szczecin:)) dziekuję bardzo bo jestem zielona:((

Gość ANULKA_23
czy to normalne że po bromergonie zmienia sie cera buzi??tzn.pojawiły sie wypryski(a ogolnie wymioty i zawroty głowy)??

Gość Ninjaa
ANULKA_23 - Wymioty i zawroty głowy są normalnym objawem zażywania bromergonu. Może po prostu zaczęłaś brać od razu dużą dawkę. Organizm z czasem przyzwyczai się do leku.

Gość Toola
Hej dziewczyny, we wtorek wizyta u lekarza, ale ciaza juz potwierdzona 3 testami, wiec chyba nie ma mowy o pomylce do tego: duze piersi troche bolesne, wydety brzuch, uczucie bulgotania w brzuchu, jest mi stale niedobrze, non stop mi sie odbija, a czasami mam zgage:)))) ach kocham te wszystkie objawy powiedzcie mi czy nie jest za wczesnie, zeby powiedziec o ciazy rodzica? np. w wigilie? wiecie zeby nie zapeszyc, dopiero zaczal sie 5 tyd. wy jak byscie zrobily A ja za Was trzymam ogromne kciuki, Wam tez sie uda, zobaczycie, bede nadal z Wami i jakos razem damy rade, a potem zalozymy watek dla ciezarowek:)))

do Toola ciesze sie wiesz wigilia to dobry moment ale wszystko zalezy od Ciebie ja powiedzialam 2 miesiacu calej reszcie ,uwazaj na siebie i fasolke.

Gość Ninjaa
Popieram zdanie gabi 22 Wigilia będzie jak najbardziej odpowiednim momentem, aby powiedzieć o tym rodzinie.. Jeszcze raz z całego serduszka Ci gratuluję!

Gość Toola
Aj widzicie cos w tym chyba jest, ze jak sie czlowiem przestaje nastawiac to zachodzi w ciaze, ze mna bylo tak w tym cyklu, najpierw wybawilam sie na andrzejkach na disco, potem 3grudnia zmarl moj dziadzia, byla wielka rozpacz, przyjechala rodzina ze szwecji, troche u nas pomieszkali, jak wyjechali to okazalo sie po 2 tyg, ze zaszlam w ciaze, a ten cykl uwazalam za stracony!! Do mojego meze gadalam"jak to jest miec bezplodna zone" (mimo ze mamy juz dwuletniego szkraba) oj ta psychika, mowie wam cos z nia jest nie tak, jak mocno chcemy to ani rusz, wyluzujcie troche na swieta a i o was gwiazdor przyjdzie:)))))

Gość Toola
Dziekuje Wam wszystkim za gratulacje:) we wtorek wizyta u gina:)))

Gość bogumila_11
Gratuluje Tola, ja czekam na okres 23 a właściwie na jego brak, ale czuje że nici strasznie bolą mnie piersi jak zawsze przed okresem i jest mi nie dobrze, ale to chyba nie są objawy ciąży. Jak tu sie wyluzować chyba psychika musi odcierpieć swoje i dopiero.

Gość bogumila_11
powiedzcie dziewczyny jakie jeszcze można badania zrobić bo mi lekarz kazał tylko bromergon łykać na prolaktynę a innych badań mi nie zlecił a WY piszecie tu o jakiś o których nie mam pojęcia.

Gość ANULKA_23
toola:)) gratulacje i tylko pozazdroscic.ja juz jedna ciąże straciłam w 2 mies,a teraz klops nie idzie zaskoczyc.jeszcze ta podwyzszona prolaktyna. Ninjaa wlasnie chodzi o to ze zaczelam od 0,5 tabletki na noc przez 5 dni,teraz zaczynam 0,5 na noc i 0,5 na dzien przez 5 dni,potem 1 na noc i 0,5 na dzien przez kolejne 5 dni i na koniec po jednej na noc i na dzien przez kolejne 5 dni.a mnie juz po pierwszej nocy do dzis mecza te cholerne wymioty i zawroty.az sie boje prowadzic auto.

Gość bogumila_11
Anulka ja też się tak źle czułam po całej i zaczęłam brać pół prolaktyna i tak spadła a po połówce nic mi nie jest

Gość sabina_szczecin
A mi znowu strasznie drętwiały stopy.. czasami ich w ogóle nie czułam... Później dłonie.. I tak miałam przez jakieś 2tygodnie, ale później samo przeszło. Uf.. :)

Gość ikam1
witajcie lejdis. gratulacje toola. Ja bromka z duphastonem biore juz 3 cykl. norme prolaktyny mam podwyzszona o 100 jednostek. wszystkie moje cykle maja po 28 dni. ten ostatni mial 25 dni .W 12dc mialam owulke-potwierdzona przez gina. W styczniu mam miec ponowe badanie prolaktyny. az sie boje , tak tak dlugo wszystko trwa.

Gość ANULKA_23
Ja też mam w styczniu kontrolne badania na prolaktyne i mam nadzieje że bedzie w normie bo nie zniose tego bromergonu już dlużej.obecnie czekam na te cieżkie dni a raczej na ich brak