Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość stokrotka201
Widzę po sobie że zaczyna uaktywniac mi się syndrom wicia gniazkdka....wszystko bym sprzatala, prasowala, denerwuje mnie balagam. Lozeczko już kupione ale nadal zapakowane bo chyba jakbyśmy rozłożyli to może podwiadomoscia wywolalabym poród. Lekarz mówi że urodze przed terminem. W sumie donoszona ciążę będę miała pod koniec mają:-D. Zobaczymy....nic na siłę :-D

Gość stokrotka201
A ją nie mieszkam z moja mama która mogła by zrobić to wszystko za mnie.....tylko jest teściowa której nie dam się dotknąć do rzeczy naszej małej...to jest jeden wielki chodzący zarazek!!!! A znam mojego męża i wiem że będzie bardziej panikował niż ja :-D:-D:-D:-D

stokrotka to jak ty żyjesz z teściową na co dzień ?? nie lepiej się wyprowadzić ? ja sobie nie wyobrażam takich kontaktów z moją teściową, moja to super babka ... chyba będzie u ciebie jeszcze gorzej jak urodzi się dziecko ... nie zniosłabym takiej niezdrowej atmosfery w domu

Gość stokrotka201
Żyje normalnie...ona sobie my sobie. Od jutra przychodzi facet wykanczac górę i mam nadzieję że jak mała się urodzi to będziemy już oddzielnie :-D. Dużo by pisać o tej babie ale szkoda słów..... Wiele razy próbowałam dogadać się z nią ale nie dało rady ....nie pozwolę aby się wpierdalala nam w życie. Jak mała się urodzi zdaje sobie sprawę że będzie gorzej i dlatego mam nadzieję że będziemy już oddzielnie

Gość interesantka25
hej dziewczyny.....dawno mnie nie było u was.....wkońcu mam czas napisać....u mnie @ przyszła w ostatnim cyklu i pierwszym po bromku po 47dniach....czyli cykl mi sie po nim i tak wydłużył......@była strasznie bolesna z potwornymi skrzepami...az sie wystraszyłam....ale u mnie zawsze to norma jesli @ sie bardzo spóżni.....teraz to mój drugi cylk na bromku.....po 1,5 tabletki dziennie na wieczór.....i wygląda na to ze u mnie juz po owu.....zaraz po okresie chyba była.....dziwnie bo zawsze po 20dniach od @ raqczej miałam....w tym cyklu nie robiłam zadnych testów owu...bo tak wam szczerze powiem ze po ostatniej @ troche mnie podłamało...ze mi sie nie uda...i przepłakałam kilka dni......i taka otumaniona chodzsiłam smutna....ale naszczescnie przeszło......biore na luz,powiem wam ze troche odpusciłam.....testów owu powiedziałam ze juz nie będe robiła...i tylko spontan....co ma być to będzie....jak dzidzia ma być to sie pojawi a jesli nie to no cóż.....gdzieś czytałam ze prolaktyny po obciązeniu sie nie obniżą bromkiem.....i tak sie zastanawiam czy jest sens sie nim faszerować skoro u mnie podstawowa była w normie.....ach juz nic nie wiem.....kiedyś sie uda.....?chce w to wierzyć....ale juz czasem trace nadzieje.mam ochote odstawić bromka...jakoś bez przekonania go biore,trace nadzieje ze on mi pomooże.pozdrawiam was wszystkie, bella-pięknej ciąży życze......

Gość gocha-04
Interesantka25 mi ginka odstawiła bromka jak zobaczyła wyniki i, że tylko PRL po obciążeniu jest podwyższona. Jak odstawiłam i zbadałam to już ta pierwsza była około 30ng, a po 4 miesiącach od odstawienia bromka sama się naprawiła (chyba mam mało stresów, albo wcale) i już bromka nie biorę od października.

czesc Kobitki ja tez slabo pisze ale absolutnie nie z okazji ciaz bo ja bardzo chetnie czytam... oczywiscie ze mi przykro ze mam taka a nie inna sytuacje wlasna ale to nie zmienia faktu ze potrafie sie cieszyc szczesciem brzuchatek sama nie walcze aktualnie ale dobrze wiem ze swobodnie i ja bede mogla sie pochwalic jesli mi sie uda... a swoja droga to skonczylam opakowanko hormonkow i czekam na @ a juz po nastepnej czyli za miesiac wracam do radosnego seksu bez zabezpieczen ;)

Mam nadzieję, że nikogo nie urażę wiadomością o płci :) Będzie córeczka i bardzo się cieszymy :)) chociaż na przed ostatniej wizycie powiedział mi że coś tam "dynda" ale za wcześnie jeszcze i powie mi na następnej wizycie na 100 % i mówiliśmy do brzuszka "dynduś". Ważne, że póki co jest wszystko w jak najlepszym porządku więc daję Wam dziewczyny nadzieję i nie poddawajcie się. Jeśli któraś z Was ma problemy z owulacją to polecam lek FEMARA, który mi pomógł. Pozdrawiam Mam bromergon na zbyciu tzn mogę komuś wysłać za darmo. Nie jest pełny ale jeszcze jest tam trochę tabletek bo ja tylko ćwiartkę brałam ostatnio.

Gość gocha-04
Jestemfit to gratuluję córci! Macie jakieś propozycje imion? Mycha życzę owocnego przyszłego cyklu. Same dobre wiadomości.

Bella u ciebie tez bedzie dziewucha ;)) ja tak obstawiam ;))) Jestemfit gratulacje cory...

Dr Justa wie najlepiej hahahahha;)ma skan w oczach;)))))) Boje sie jutrzejszego skanu coraz bardziej......aaaaa a juz bylo dobrze juz uwiezylam.ze jestem w ciazy ,a nawet ze moze bedzie dobrze.Ale teraz obawy powracaja ah

gozej bella ze nawet Ciebie nie widze ;)) a skan na odleglosc... hmmm ... ja poprostu wierze w przepowiednie szamana .... ha ha ha a tak apropo moze na fb sie chodz troszeczke popodgladamy ?? co Wy na to ??

Cześć Kochane:D Co to za jakaś zażenowana? Jak osoba nie uczestnicząca aktywnie w życiu forum ma mówić kto ma o czym pisać? To jak dziewczynom się uda zajść to mają opuszczać forum? No bez przesady! Jesteśmy to koleżankami, lubimy się więc nie rozumiem postawy. Ja osobiście bardzo lubię czytać posty o zakupach i przygotowaniach naszych brzuchatek:) Nie wierzę że to już niedługo zaczną się porody, kiedy to zleciało? :D Bella ja też stawiam na dziewczynkę:) Jestemfit gratulacje:D A ja się nie udzielam ostatnio bo w pracy mi zablokowali kafe coś ;( no i u mnie nie dzieje się za dużo, a narzekać mi się już nawet nie chce :) Justa na FB to już mam jedną "siostrę bliźniaczkę" z naszego wątku:) Nie mam dzidzi ale zyskałam bratnią duszyczkę :)

Dziękujemy i teraz czekamy z niecierpliwością na jakieś kopniaki :) akurat imion mi się dużo podoba ale nie wszystkie pasują do nazwiska :) np Natasza ale w nazwisku też mam "sz" więc nie pasuje mi. Jeszcze mamy czas :) ja bym mogła się z Marysia spyknąć bo mam do Tarnowa jakieś 30 km i często tam bywam :)

Haha no to widze ze corka po raz drugi u mnie obstawiona Ja gdzies mam nr tel do tego szamana jak wszystko bedzie ok to zadzwonie i mu powiem ze sie sprawdzilo haha tylko m mnie zabije za rachunek do Tanzani hihihi Jestem fit dla dziewczynki jest wiecej fajnych imion moim zdaniem zreszta masz duzo czasu jeszcze

Gość natie75
Jestemfit gratulujje córeczki super:-) Ciesze sie naprawde...choć przyznam szczerze że łzy mi się pojawiły bo pamiętam że w tym samym czasie miałyśmy dwie kreseczki....i też bym już może znała płeć....ale tak widocznie miało być... Bella kochanie nie stresuj sie będzie dobrze!:) U mnie 22dc więc jeszcze tydz do @ ale jakaś infekcja mi sie znów wdała:/ musze lecieć do gina.... Dobrej nocy dziewczynki

Helol!! Jestem na bieżąco ale jakoś nie miałam nastroju pisac. Poza tym odmóżdzałam się na weekendzie. Potrzebowałam resetu, pojechałam do kol. zaszalałam trochę i superr!! Umówiłam się też do endokrynologa na konsultację. Teraz tylko muszę skierowanie zdobyć u rodzinnego. Dziewne bo pani doktor to gin ze specjalnością endo a na NFZ przymuje jako endo i skierowanie potrzebne. Zobaczę co powie o bromku.. Ale to dopiero 6 maja.

jestemfit musimy się kiedyś spotkać :D:D nawet nie wiedziałam, że tak blisko mieszkasz :D ja wczoraj na m jak miłość dostałam okres... hmmm a trochę się nakręciłam, że może się uda w tym cyklu... przed poronieniem zaszłam w ciąże w 1 cyklu z bromkiem a teraz lipa... no cóż,, ale zapisuję się na wizytę do takiego super ekstra doktorka, który na wizycie bada full pakiet od węzłów chłonnych po tarczycę i wszystkie ginekologiczne zakamarki, już mnie szlag trafia od tego czekania i muszę coś robić, bo zwariuję... pierwszy raz od czasu moich starań płakałam, że dostałam okres... ale wiecie co zażywając bromka okres mam co tyle samo dni co przedtem czyli 25... chyba trochę krótki ten cykl zwłaszcza, że owu jest ok. 15 dnia... ja sfiksuję!!!!!!!! :):) stokrotka, jestemfit, moniś-miś, justa, bella buziaki dla brzucholków!!!

Marysiavi ja takiego specjaliste dorwalam i on mnie przebadal cala,zaplacilam w .... kasy ale zrobil mi wszystko i wyleczyl co bylo do wyleczenia ,wiec ciesze sie ze sie tak za sprawe zabierasz!!!!!!!

Gość stokrotka201
Ją teraz już na 100% jestem gotowa:-D wróciłam od przymusowego fryzjera:-D. Siostra stara się o pracę i niestety musiałam iść na modelke z włosami. I zupełnie inny kolor mam....z blondynki z odrostami mam ciepły brąz a na grzywce mam czerwone 5 pasemek :-D. Efekt hmm.....fajny Fryzjer śmiał się że teraz spokojnie mogę iść rodzic i dzidzia nie przestraszy się mnie :-D

Gość gocha-04
Marysia faktycznie trochę przy krótką masz fl skoro owulacja jest 15dc. Madziusiek dziewczyna pod nickiem Zażenowana to dziewczyna, która pisała na tym forum. Tak wynika z jej postu, bo mówi, że ona nie wchodzi tu właśnie z powodu rozmów fasolek. I na pewno głupio jej powiedzieć to wprost. Bo to faktycznie ani przyjemne, ani mądre, bo kiedyś też będzie w takiej samej sytuacji. Justa dobry pomysł z tym fb tylko np. ja nie podam tu moich danych czy linka. No i z Madziuśkiem mamy do siebie rzut beretem :)

gocha jak chcesz to wyslij na maila justynasiedlce@poczta.fm i ja Cie odnajde na fb. Oczywiscie inne dziewczyny jak sa chetne to tez zapraszam ;))

Dziewczynki wstalam w rozowym jumorze;) Co ja sie bede zamartwiac jeszcze dziecku zaszkodze.Vo ma byc to bedzie .W drodze na usg pewnie bede panikowac wiecej ale narazie jest ok;) Piersi troche bola ,taki mam zamet w glowie jak wstaje,a rano jestem baaaaardzo glodna.Czuje ze cos sie dzieje w mojej macicy i klucia w jajnikach. Wiec objawy ciazy sa to moze i lekarz powie ze jest wszystko ok.

T mialo byc humorze hahahah aha wzielam sobie dzien wolnego z pracy,nie zamierzam sie przeczac.a wam jak dzien sie rozpoczal????? Sciskam .

Justa fajny synuś :) A brzuszek masz malutki :) Teraz przynajmniej wiem z kim klikam na co dzień :P jak ktoś jeszcze chce znac mnie z fb to endi86@wp.pl :)