Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość stokrotka201
Ojej madziusiek to się trzymaj mocno chusteczki ;-) Kuruj się :-D. Nio u mnie spokojnie jak narazie :-D. Odebralam wynik posiewu z moczy pobrany prosto z cewki moczowej i nic nie wychodowano więc to tylko było jakieś zewnętrzne bakterie ale męczą mnie inne dolegliwości a mianowicie.....te mendy owsiki:-(. Wieczorami to najlepiej wogóle bym się nie ruszala bo jak chodzę to mnie dupa boli...masakra z pewnością od slodkiego mi się zrobiły bo słodkie wicinam z chęcią ale wczoraj kupiłam kapustę kiszona i zjadlam a w sumie wmusilam w siebie a z pół kg. Nio i jakoś lepiej się czułam. Wczoraj byłam na glukozie i po wypiciu roztworu dosłownie usnelam na krzesełku w przychodni ...tak siedzialam bo musiałam 2 godziny czekać na drugie pobranie. Nio i pół godziny gdzieś mi uciekło w śnie :-D. Jak powiedzialam pani pielegniarc że usnelam to się śmiała że dziewczyna będzie jak toleruje słodkie bo podobno wszystkie lobiety w ciąży które nie zemdlilo po glukozie rodzą babeczki :-D. Nio ale pani w sk'lepiej z ubrankami popatrzyma na mnie i powiedziała pani będzie miała chłopaka.....ale za to dziewczyny z pracy mówią że zmieniam się na buzi na dziewczynę :-D. Więc nie wiem ...okaże się jutro po 11 :-D. Dam znać:-D. A jakby którąś zastanawiała się nad szpitalem to polecam miedzylesie.....spędziłam tam 3 doby i prawie wszystkich lekarzy poznałam i położne i rewelacyjni ludzie:-D. Pomimo że panie położne słuchają brzuszkow dopiero odd 30 tc to żebym nnie czuła się pominieta mi też słuchały i słyszałam kila razy dziennie mojego szkraba jak brykal :-D. A jak słyszał maluch płacz dziecka od razu ruszal się jakby wyjścia szukał :-D:-D:-D. Ale niech posiedzi jeszcze bo dopiero 24 tc u nas :-D Mój maluch waży ponad pół kg a ją można powiedzieć że przytylam tylko naj narazie 1.5 kg więc jest dobrze bo kazy kg więcej u mnie wiąże się z cisnieniem:-(. Ale narazie jest ok wszystko biorę leki i jest ok :-D. Ale tak bardzo już bym chciała aby było po wszystkim :-D Takie cudne te dziewciaczki tak niewinnie sobie leza w tych koszyczkach i patrzą się jak zobaczą nowa twarz :-D. Justa a u ciebie jak? Który tc? Jakoś 30 chyba?

Gość magdzia 2
A mnie gin nie chciałą dać bromergonu, bo prolaktyna "tylko" 25, no po obciązeniu 10x trochę dużo, ale... upierałą sie, ze nie, a ja, że chcę, bo...krosty na buzi jak nastolatka, bo cycki bolą. Tydzień dziś jak biorę 1/2bromergonu, cera czysta, piersi prawie nie bola. No i kto miał racje .Po prostu mój organizm potrzebuje bromergonu. Bella głowa do gór, musi w końcu wyjść słońce.

Mam do sprzedania całe 3 opakowania Clo (3x10 tabletek) ważne do sierpnia 2015 roku, całe 3 opakowania Bromergonu 2,5 mg (3x30 tabletek) ważne do lutego 2014 roku i 1 opakowanie luteiny(30 tabletek) ważne do grudnia 2013 roku. Mój email asik85@amorki.pl.

hej :))) ja od wczoraj w domu i nadal odpoczywam :) po wczorajszym badaniu wyszło, że krwawienia nie ma. dostałam tylko jakieś globulki i dalej duphaston 2x1 chociaż ja dzisiaj i wczoraj brałam jak w szpitalu 3x1 i mam zamiar tak brać do końca tego tygodnia. Mam się nie przemęczać więc nic nie robię nawet nie wiele chodzę. Nie chcę wracać do szpitala. 22 marca mam wizytę u mojego gin więc zobaczymy co dalej :) pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego popołudnia :)))

Madziusiek ale Cie dopadło,trudna dasz rade,kuruj sie i niech m sie toba opiekuje Natie jak tam m???? jak sie czuje? Jestemfit dobrze ze jestes w domku i wszystko ok:) zwolnij tempo i rób wszystko powoli odpoczywaj,relaksuj sie:):) Justa zaczynam naprawde watpic ze uda mi sie zajsc,znikło we mnie przekonanie ,nawet nie jestem rozczarowana jak @przychodzi ....biore to za normalna koniecznosc,kiedys wydziwiałam ,płakałam a teraz cóz spogladam cholernej prawdzie w oczy.

Ah a ja mam całkiem sporą torbiel na prawym jajniku :( dzisiaj się dowiedziałam, jak nie urok to sraczka ... jutro odbieram wynik OB ale cudów sie niestety nie spodziewam :(

Gość natie75
Hej Kochane ja cale dni teraz w szpitalu m ma zlamaną miednicę i złamany łokieć :( Muszę sie nim opiekować bo musi leżeć nawet najeść sie sam nie może..... Dobrze że tylko tak się to skończyło..... Uciekam spać bo padam ze zmęczenia Bella głowa do góry ja muszę czekać i też jakoś nie nastraja mnie to pozyywnie ale co ma być to będzie.... Jestemfit leż i odpoczywaj dbaj o siebie Madziusiek Ty też dbaj o siebie-zdrowiej!

Dziewczynki dzis 19dc u mnie wczoraj lun dzis wypada owulacja,przytulanko było wiec sie zobaczy,humor mam w miare wiosenny Justa co tam Natali badz dobra żona :)dla biednego m,zycze szybkiego powrotu do zdrowia Madziusiek jak sie dzis czujesz???? Gosia a TY ???? jaki humorek pozdrawiam wiosennie i zycze udanego dzionka

Gość stokrotka201oksto
Hej hej to madziusiek powinnas zostać wróżka bo mowilas że dziewczyna będzie nio i jest :-D. Będzie Jagodka :-D. A tak to wszystko ok .....dostałam leki na te walone owsiki dla mnie i męża bo w jednym łóżku śpimy nio i następna wizyta 4 kwietnia :-D.

natie wspolczuje tego biegania, cale szczescie w nieszczesciu ze tylko tak to sie skonczylo . Teraz gotuj obiadki dla meza bo pewnie po tym szpitalnym szybko nie wroci do zdrowia Endi a moze ta torbiel podwyzsza tak OB. Wg mnie ( a do lekarza mi jeszcze daleko) rozwiazaniem jest tu laparoskopia i usuniecie jej i zarazem sprawdzenie droznosci jajowodow- wtedy nie potrzeba by bylo robic HSG... Jestemfit super ze jestes w domku... chociaz sie lezy to i tak zawsze szybciej tez czas leci... chociaz z drugiej strony jak sie jest w szpitalu to to lezenie jest "prawdziwsze" bo w domu zawsze jest cos co trzeba zrobic ;)) Bella calkowicie rozumiem Twoje zniechecenie i brak checi do dalszej walki... ale mam nadzieje ze ze sloneczkiem wroci znowu chec do dalszych staran. trzymam kciuki aby tak bylo i te staranka byly juz owocne a u mnie wszystko ok i mam nadzieje ze tak dalej zostanie... chociaz dostalam jakiegos glupiego smsa od jakies wrozki ze w marcu problemy ze zdrowiem i aby uwazac na siebie bo moze skonczyc sie to szpitalem .... brrrr.. ja juz podzienkuje ,,, ja juz limit wyczerpalam ;)

Justa w grudniu nie mialam tej torbieli, a OB było 23, ale porozmawiam z ginem. o laparo, w przyszłym tyg. sie wybieram do niego to pogadam, bo będę w nieskończonosc czekac na te hsg.

Justa wymiary torbieli 41x35 mm ... jak myslisz ... to duża torbiel ?? ty nasz dyżurny lekarzu :) wyraźnie boli mnie z prawej strony jak siadam, więc chyba spora skoro ją czuję, już teraz wiem dlaczego cały luty mnie mdli i boli mnie głowa, a to od tego, poczytałam już trochę o objawach,

Endi ja miałam kiedyś większą torbiel bo 5cm i mi dawali do wyboru albo laparo albo tabletki przez 3 miesiące, a skoro Tobie tak to hsg nie wychodzi to może wykombinuj skierowanie na laparo i będziesz miała 2 pieczenie na jednym ogniu? Stokrotka GRATULUJĘ córeczki, faktycznie mam ostatnio nosa bo nawet wyniki sportowe trafiam w 100%:) Natusia bardzo mi przykro, że m miał wypadek. Życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia. Justa a Ty to nie wierz tej smsowej naciagaczce i nie myśl o szpitalu bo sobie wypowiesz jeszcze. Mi wreszcie spadła gorączka:) Ale kaszlę jak ruski czołg - określenie mojego m:) Ja mam podobnie jak Bella podejście, brak sił na staranie się i @ to już normalka. W tym miesiącu nawet nie wiem czy i kiedy miałam owu, ze względu na moją chorobę starań za wiele nie było, więc na bank nic nie wyjdzie. Ale nie mam doła, już się z tym wszystkim chyba pogodziłam.

Gość justa27
endi nie znam aż tak ale ja jak zaszłam w ciąże w tym samym cyklu miałam torbiel wielkości 4na 4cm i sie wchlonela sama chociaż gin tez wspominal o laparoskopi jakby sie nie wchlonela. Myślę ze dla Ciebie dobrym rozwiązaniem byłaby laparoskopia z udroznianiem jajowodow i jeszcze najlepiej kauteryzacja jajników ale nie wiem czy to nie za wiele

Gość magdzia 2
A u mnie 19dc=1dc, kurcze, tamten cykl miał 21dni, a ten 18, oszaleć można.

cos malego na poprawe humoru z okazji naszego swieta ;)) Przyjmij życzenia Babo kochana Od drugiej baby z samego rana Niechaj dzień cały będzie radosny Bądź zdrowa babo i czekaj wiosny! Szczęścia życzę Tobie, sobie I kobietom w całym globie! By marzenia się spełniły, I nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki Nasz ŚWIĘTO dziś babeczki!

Dziewczyny CUD !!!!!!!!!!!! OB 8 !!!!!!! :D mam nadzieję że nie pomylili wyników ... dzwoniłam do gina co teraz, niestety będzie raczej leczył mi tą torbiel, w środę dowiem się więcej na wizycie, pozdrawiam i życzę milutkiego dnia !!

endi jak widzisz cuda sie zdarzaja... narazie taki malutki ale juz niedlugo bedzie wiekszy ;))

Justa byle do przodu ... może i małymi krokami ale do przodu ! :]

Gość antoninka27
Czesc dziewczyny! Dawno mnie nie bylo, sledze wasze wpisy... Endi86 super ze OB spadlo, to teraz mozna sie szykowac na hsg... Torbiel probuje sie wpierw leczyc farmakologicznie, laparo lekarze robia, jak sie sama nie wchlonie. Ja czekam na to laparo przed swietami, ale tak sie zastanawiam, czy sie poddac temu zabiegowi, mam chwile zwatpienia, podobno po zabiegu moga powstac jakies zrosty w jamie brzusznej i moze byc jeszcze gorzej, boje sie ze powstana i bede miala jakies bole z tego powodu... dziewczyny czy warto? Cos czytalam ze przy niedroznych jajowodach laparo jest malo skuteczna :( Tez juz tak jak wy nie mam sily myslec o staraniach.

WITAM MIŁE PANIE W DNIU KOBIET ZYCZE WAM Z TEJ OKAZJI KAZDEJ PO DZIDZIUSIU I TO W PRZYSZŁYM MIESIACU ,TAK OD ZARAZ:):):) A TYM KTÓRE SA ZAFASOLKOWANE ŻYCZE ZDROWIA I SPOKOJNEJ CIĄŻY:) JA PIERWSZY RAZ W ZYCIU ZAPOMNIAŁAM KOMPLETNIE O DNIU KOBIET ....ALE M ZROBIŁ MI NIESPODZIANKE ZABRAŁ PODSTEPEN NA GIEŁDE KWIATOWA NIESTETY BARDZO WCZESNIE I NAKUPIŁ CAŁE NARECZE KWIATÓW;0 bardzo miło

antoninka ja jak najbardziej polecam laparo.... podczas laparo przeciez moga Ci udroznic jajowody- jest to o wiele skuteczniejsze niz HSG bo wpuszczaja kontrast pod wiekszym cisnieniem. zrosty to chyba nie jest zbyt czesty skutek uboczny laparoskopii, no i co najwazniejsze jest duzo kobiet ktorym sie udalo zajsc w ciaze po laparoskopii. takze... mysle ze to jest temat do przemyslenia bo laparo jest to zabieg malo inwazyjny/ Bellla suuuuppppperrrr , tylko pozazdroscic.... ja zamiast kwiatkow dostalam czekoladki ;(

Gość sasanka 1980
Dobry wieczor, Chcialam Wam zlozyc zyczenia z okazji naszego swieta:* a teraz cos na poprawe humoru, przede mna leza 3 tesy,wszystkie pozytywne a ja mam taki metlik w glowie,ze zaraz mi chyba wybuchnie.....na jutro mam kolejne trzy sztuki i na niedziele tez:P Pozdrawiam i dam znac,co i jak.

Gość justa27
sasanka super wieści aby wiecej takich

Gość justa27
u mnie wlasnie mija rok od laparoskopi i obecnie trwa 7 miesiąc ciąży:)

hejka antoninko mam znajomą która też miała niedrożne jajowodu, po laparo zaszła w 2 cyklu, potem wpadka na wakacjach i 2 brzdąc, zmarnowali 5 lat życia na beznadziejnych lekarzy którzy nie brali pod uwagę niedrożnych jajowodów, teraz mają 2 synów i pełne ręce roboty :p ja się już nie mogę doczekac środy i wizyty u gina, mój M w pon. na spermiogram i zobaczymy czy coś się poprawiło, wczoraj byłam w aquaparku i siedzialam w jacuzi plecy mnie bolą tak sie wymasowałam :) pozdrawiam kobiety milego weekendu :*

Gość antoninka27
Dzieki dziewczyny za podtrzymywanie na duchu, dobra zdecyduje sie, nie bede wymiekac i tak nic mi nie pozostaje :) ale to jeszcze kawal czasu, narazie jestem w drugiej polowie cyklu. Czas sie wlecze. Za wolno ;)

Hej dziewczyny :) postanowiłam do Was dolaczyc, ponieważ mnie znowu czeka walka z bromergonem i clostibegyt. Krotko opisze swoja historie ... Od ponad roku staramy się z mezem o dziecko ... trafiliśmy na lekarza który kazal zbadac poziom prl, jak się okazało, przekracza ona norme, podwyzszona na 38 .... w sierpniu dostałam bromergon na jej obniżenie, a po 3 tyg obnizyla się ona do norm prawidłowych. Wtedy lekarz zdecydowal się na kuracje clo ... po 2 jej cyklu (już po odrzuceniu bromeronu) zaszłam w ciaze ... dostałam duphaston na podtrzymanie, jednak radość nie trwala zbyt długo bo w 9tyg zarodek obumarl ... Czy możliwe jest aby prl miała wpływ na poronienie? Lekarz dal mi teraz spowrotem bromergon i CLO ... czy te 2leki mogę brac jednocześnie? czy najpierw zbic prl? A może poradzić się lekarza endokrynologa? Doradzcie proszę, bo już wariuje ...