Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ich 85

Koblenz

Polecane posty

Gość czika88
no wlasnie to jest ten problem malo znajomych, ja ze swoim chlopakiem mamy paru znajomych ale i tak jak chcemy gdzies wyjsc na impreze to zwykle nie ma z kim... i dokladnie mam tak samo jak Ty Krystian:) Czesc Gosia:) dlaczego myslisz o powrocie do Polski? nie podoba ci sie tutaj? a Ty mieszkasz tez sama czy masz tu rodzine? No i powiedzcie w jakim jestescie wieku:D Ola pamietaj sroda jest nasza!!:D pozdrawiam!

Gość oula
Zagląda tu ktoś jeszcze? ;> Chętnie bym kogoś tu poznała.

Gość czika88
jasne:)

Gość YOK
....hejka:) ...jecie troske...i będę tu bawił częściej...trza to forum znów rozruszać...:) ...Asiurka tylko ty niezłomnie stoisz na straży tego Topiku jak widzę,buziaczki ...oula witaj...co u Ciebie...jak żyjesz...co porabiasz... do następnego....

Gość Oula
W tym roku miałam maturę i stwierdziłam, że przyjadę i nauczę się w końcu dobrze tego niemieckiego ;). Od 3 tygodni jestem Au pairką. Mieszkam w Lahnstein. Niby wszystko jest ok, powoli się zaklimatyzowałam, "rodzinka" jest świetna, ale potrzebuje małej odskoczni od codzienności. Za 2 tygodnie mam zacząć kurs językowy, a więc nie zdążyłam jeszcze nikogo poznać poza rodzicami, dziadkami i koleżankami małej ;)

Gość natunia
Hej Wszystkim:)Yoku ja myslalam ze ty juz wogole o nas zapomniales:( i nawet myslalam ze napisze do ciebie meila ale jakos tak mi czas ucieka ze nawet nie mam czasu tak czesto zagladac na kompa:) yoku Kochany pisz co u Ciebie?? Asia my sie widzimy w Szkole w Poniedzialek:) heheh OULA- witaj wsrod Nas:) Widze ze mialas juz do czynienia z Niemieckim??!!wiec mysle ze bedzie ci latwiej na kursie niz np mnie:) ale mysle ze i ja z czasem zalapie:) a gdzie idziesz na kurs?? do jakiej szkoly? buziaki przesylam dla wszystkich:)

Gość oula
A no, uczyłam się 12 lat w Polsce. Heh, uczyłam się może to nie jest dobre słowo, ale mniejsza o to ;). A od następnego poniedziałku będę chodzić do Max-von-Laue Gymnasium dwa razy w tygodniu. Na pewno załapiesz, a jak długo już tutaj jesteś? :)

Gość YOK
witaski:) zerkam jednym okiem na mecza Polska Irlandia,zajadam paluchy i pije piwko i mam mieszane uczucia po 23 min. ...natunia łobuzie buziaka masz ode mnie,pytasz co u mnie, oj działo się miałem już zjechać ale nowe okoliczności spowodowały że jednak jeszcze zostanę dłużej,taki ten swiat i zycie pogmatwane i nic na to poradzic nie można....fakt ze sami sobie taki los wybieramy i prawdę mówiąc nikt trzeci nas do tego nie zmusza,a wszystko po to by nam było w przyszłości lepiej czy naszym potomkom, zawsze jest jakiś cel do którego dążymy i właśnie taki los sobie wybieramy ....choć czasami czujemy brak zrozumienia czy nachodzą chwile zwątpienia....z którymi walczymy hihihi a pozatym byłem na urlopie nad naszym pięknym morzem ,wypocząłem naładowałem akumulatory ,oby tylko wytrzymały do następnego ładowania...a U Ciebie Natka jak leci?piszesz że z Asiurką śmigacie do szkoły więc ,powodzanka...mam propozycje ty bedziesz sie z Asią tam uczyła a potem wy mnie tutaj...ok?hihihi trzymajcie sie cieplutko....oj jakas akcja i znów pudło ... buziaczki...

Gość czika88
czesc wam:) Witaj zaginiony Yoku, ja tez wczoraj u znajomych ogladalam meczyk, no i remis.. ja ciagle tu jestem:) ale fakt czasu coraz mniej, bo i wiecej mam zajec, praca szkola znajomi no i jeszcze nauka hehe Oula super ze Ci sie tu podoba, to wazne, a powiedz do kiedy tutaj zostajesz? dzis (niedziela) sklepy pootwierane wiec uciekam, jak bede miala wiecej czasu to cos skrobne, pozdrowienia dla wszystkich!!!

Gość oula
Do kwietnia. Pierwszy miesiąc za mną!

Gość oula
do kwietnia. Pierwszy miesiąc za mną!

Gość pati***
hey... ja mieszkam w niemmczech od 5 miesiecy.. jak narazie nie podoba mi sie tutaj ehh najchetniej bym wrocila do Polski... jezyka nie umiem za bardzo..a wam jak sie tutaj podoba i jak dlugo tu jestescie??pozdrawiam

Gość czika88
czesc o i jeszcze jedna nowa osoba sie pojawila:) Pati a z kim tutaj mieszkasz? nie podoba Ci sie pewnie dlatego ze nie masz tu wielu znajomych no i brak jezyka, chyba wiekszosc z nas to przezywala:) takie sa poczatki na obczyznie.. Ja miesiac temu zaczelam szkole jezyka i od tej chwili nie mam zbyt duzo czasu dla siebie, do tego nowe znajomosci, praca i caly grafik napiety:)) w jakim wieku jestescie dziewczyny?

Gość oula
5 miesięcy to już długo. A co tu robisz całymi dniami? ;> czika88 - 18 ;]

Gość pati***
ja mieszkam tutaj z mezem dwa miesiace temu urodzilam tutaj coreczke:) mam 20 lat.. no calymi dniami siedze z moja coreczka czasami ide do sklepu.. no nie mam tutaj nikogo a wy w jakim wieku jestescie ?? pozdrawiam

Gość Oula
Pati - gratulacje ;)

Gość pati***
a dziekuje bardzo dziekuje;P a jak tobie sie tutaj podoba??

Gość oula
Coś innego, rodzinka jest świetna, ja w sumie w 3 dni zdecydowalam się na roczny pobyt tutaj. Czasami jest ciężko, bo nie potrafię się z nimi dogadać ( niby w szkole byłam dobra z niemieckiego, ale co innego w teorii a co i nnego w praktyce) bo znajomych nie mam tutaj jeszcze i do tego dochodzi tęsknota za bliskimi. Mam jednak nadzieję, że ten wyjazd mnie czegoś nauczy ( nie tylko języka ale i samodzielnosci).

Gość pati***
ehh ja tez tesknie za rodzinka i za znajomymi tutaj mam tylko meza no coreczke.. w sumie to jest teraz moja rodzina.. mam tu paru znajomych polakow...jest mi ciezko tutaj samej z dzieckiem maz pracuje do pozna przychodzi to zje i idzie spac i dziennie to samo ale co zrobic;(

Gość natunia
Oj jak czytam te wasze posty totak jakbym widziala siebie i slyszala swoje zrzedzenie jak tutaj przyjechalam:)ale Na wszystko potrzebny jest czas.. na zaklimatyzowanie sie na podjecie decyzji doslownie na wszystko:) ja jestem tutaj juz 19miesiecy i dopiero miesiac temu podjelam decyzje ze chce tutaj zostac poszlam do szkoly oczywiscie dzieki Asi:)(CZIKA) podjelam taka decyzje i mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej:) baaaaaa musi byc,juz jest lepiej:) i wam rowniez sie wszystko pouklada i bedzie tylko lepiej:) a Pati gdzie dokladnie mieszkasz jesli moge spytac?? ja tez mam Dzieciątko:) hehhe 3letniego synka:) moze byloby fajnie spotkac sie i pogadac??buziaki przesylam:) ojjjj YoW ku:) nie wiem co mam napisac:) do ciebie:)Buzki Ci przesylam:)w Czolko:)) tak z Asia chodzimy na kurs jezyka tyl;e ze dziennie po 4 godz:( czasem juz mam dosc ale wiem ze bez jezyka Niemieckiego nie mam tutaj po co Zostawac:) mam nadzieje ze jakos

Gość natunia
Nie zwracajcie uwagi na Byki:) Pospiech:)

Gość pati***
Naatuniu Mieszkam w Neuwied;) a ty gdzie mieszkasz?? i ile masz lat jesli moge zapytac;p heh no jest mi ciezko bo nie znam jezyka a na kurs narazie nie moge sie zapisac bo mam malusie dzieciatko i nie miala bym ja z kim zostawic.. fajnie jak bym umiala jezyk bylo by mi napewno lepiej bo tak ani z im pogadac ani nic:( a tak co jeszcze powiesz buziaczkuje;*

Gość natunia
Pati My mieszkamy w Koblenz a mam 24 lata.. na kurs smialo sie mozeszz zapisac bynajmniej u nas w KO tak jest ze jak masz dziecko ktore nie chodzi jeszcze do przedszkola to na miejscu w szkole jest opieka:) i sa tam nawet takie malusie dzieciatka jak twoje:) wiec wydaje mi sie ze akurat tym nie masz sie co martwic:) a Maz twoj? zna jezyk?moze on by cie troszke poduczul:)albo sama ze slownika:) A gdzie mieszkalas w pl?? buziaki

Gość pati***
moj maz pracuje tutaj od ponad roku ale pracuje wsrod polakow wiec nie ma duzego kontaktu z niemeckim...w polsce mieszkam w Chorzowie,....a powiedz mi jak wyglada taki kurs jesli moge cie o to zapytac mowia tam cos wogoel po polsku czy tylko po niemiecku??? buziaczki;*

Gość natunia
Witaj Pati:)jesli chodzi o kurs jezyka to niestety nie mowia po Polsku tylko po niemiecku ale bardzo dobrze tlumacza wiec nie masz sie co przejmowac:)na poczatku zawsze jest ciezko ale z czasem juz bedzie lepiej:)Chorzow jest bardzo blisko Opola:) wiec mozna powiedziec ze nie daleko mieszkalysmy od siebie w Polsce:)A jesli chcecie oboje tutaj zostac to najlepiej sie zaczac uczyc:) znam to :) buzki dla Malenstwa

Gość pati***
no hey;* jeszcze nie wiemy czy chcemy tutaj zostac.. ja nie za bardzo....w pazdzierniku jade na troszke do polski z mala a maz dopiero przyjedzie w grudniu na swieta;) ehh ciezko mi tutaj samej:( a ty co jeszcze powiesz ??pozdrawiam i buziaczkuje;*

Gość czika88
o ale tu sie dzieje:) witam wszystkich! Po pierwsze to rowniez gratuluje Ci pati coreczki:) Ja ma 21 lat, mieszkam tu z chlopakiem, on pracuje ja mam minijob, do tego szkola, fitness i znajomi. Moj chlopak tak samo jak Twoj maz Pati, przychodzi pozno z pracy o 19, zje kolacje, pooglada telewizor i do lozka, i tak w kolko. Tez mialam z tym mega duzy problem, strasznie mi sie nudzilo, ale szkola wszystko zmienila na lepsze:)) czasami nawet nie mam czasu odrobic lekcji hihi Szkoda ze ani Oula ani Pati nie mieszkaja bezposrednio w Koblenz bo tez mialabym ochote na spotkanie:D

Gość pati***
no hey;* hehe no szkoda ze nie mieszkam bez posrednio w koblenz.. do koblenz autem mam okolo 20min;p no ja tez bym chciala isc na kurs jezyka ale to moze dopiero od stycznia zobaczymy...dobrze ze jutro niedziela to moj maz ma wolne ehh przynajmniej sie nudzic nie bede... buziolki dla was kochane;*

Gość natunia
ŁOJ............. Cika Cika Cika:)))) do nauki sie brac a nie na forum dyskutowac:)eheheehe w poniedzialek TEST z Buszmenem:) trzeba byc Wyspanym i rzeskim bo na lekcji duzo sie dzieje oj duzoooooooooooooooo.. nie zapomnij butelki bonie bedziemy mialy co robic:)!! acha i swojego plecaczka z cegielkami:))!!!hehehehheheh buzki Lasencje:)YOKY gdziez sie \Podziales???

Gość czika88
heeeeeehehehehehhehehehehe teraz to juz wiesz czym mnie rozbawic do lez heheheh buszmen butelka i cegielki heheh, natunia przepraszam ale wiesz co masz umyc na poniedzialek hahaha:D:D no lekcje juz wczoraj zrobilam, ale jeszcze trzeba sie pouczyc troche..Yoku cos Ty znowu nam zaginal?? Udanej niedzieli zycze wszystkim!!