Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ich 85

Koblenz

Polecane posty

Gość czika88
witam wszystkich! San tez mieszkasz w koblenz? powiedz cos o sobie:) super Joanno:) dzialaj!!!:D widze ze sobotni atak na koblenz przyniosl efekty:) a jak tam wogole z waszym samochodem? macie juz? ja dzis caly dzien w lozku przelezalam:( nic mi sie nie chcialo, ale zaraz sie rusze bo trzeba odwiedzic wkoncu solarium, moze jakos przyciagne tym sposobem wiosne heheh

Heyka Dzieki Asia zaraz zobacze. Ja dzis rozmawialam z Kobieta w sprawie ubezpieczenia.zameldowalam sie przez internetw sobote i dzis dzwonila.wypytala mnie o wszystko: wzrost waga,pobyt w szpitalu,jka moje uzebienie;) przebyte choroby(w tym choroby psychiczne)....itp.miala dla mnie wyszukac oferty i umowilysmy sie na czwartek na spotkanie. po 17 zadzwonili do mnie z tych sokow.i w srode zaczynam prace.na 15.ale sie ciesze:):) z drugiej strony troche sie obawiam,bo przeciez nie mam jeszcze pozwolenia na prace:( bede musiala w srode o tym wspomniec...zobaczymy jak wyjdzie jutro bede na miescie dziewczyny.macie ochote na spacerek??? nie spal sie tylko czika za bardzo;) milego wieczorku

polecam ci san ten film naprawde warto......wielka milosc pozniej ona znika,i ten zwrot sytuacji kiedy to on ja znowu widzi po latach(bylo naprawde zaskakujace)

Gość YOK
Dobry wieczór:) Nio Asiurka będziesz połechtana słoneczkiem ,zimą jest ponoć zalecany by pozyskać więcej witaminy D...czy hormonu szczęścia...lekarze pacjentą w depresji też zalecają...:) hahahah ale wiem ze Tobie nic nie dolega...ale weź nam przynieś wraz z swym opalonym ciałkiem wiosenkę ...niech sie zadomowi juz na dobre...:) Julka...jak myslisz czy gdyby wtedy nie uciekła,bojąc sie tego awansu że odkryją ze jest analfabetką.... jej losy ,czy ich losy potoczyły by sie inaczej...:)...czuje taki niedosyt...ze nie odezwał się na tym procesie...:) Julka powodzenia w pracy...będzie dobrze...zobaczysz:) ...san powiedz jak długo...tu jesteś?...czuje po kościach ze bardzo długo,oj bardzo...:) Joanno trzymam kciuki:) pozdrawiam was cieplutko dziewczyny....:)

Gość joanna_80
Ola,szczesciaro,powodzenia!:-) Jutro nie wybieram sie do Koblenz ale z mojej strony moge zaproponowac kawe lub spacerek w czwartek jak wroce z tej mojej rozmowy o prace. Asia,historia z naszym samochodem robi sie coraz dluzsza.Niby mamy to auto ale nie mamy:-)Opowiesci bez konca,mówie Ci!

Gość czika88
o i Ola wykrakala:P chyba wymieniali lampy w solarium heh nie skomentuje jak wygladam:P nie obawiaj sie tym pozwoleniem, skoro nie potrzebowali tego do umowy to szybko w miedzy czasie sobie zalatwisz i bedziesz miala:) No to ja sie pisze na dzisiejsze spotkanko i na czwartek:) odezwe sie!

Czika, nie mieszkam w Koblenz, ale jestem zwiazana z tym miastem... :-D Poza tym, zaciekawila mnie dyskusja na temat- lektora, the reader, czy po prostu- Vorleser :-)

Gość joanna_80
Wlasnie sciagam Lektora...Chetnie podziele sie pozniej opinią:-)

Gość YOK
Dzień Dobry:) ..odnoszę wrażenie że jestem niewidoczny....:(

Gość joanna_80
To zmien status na zaraz wracam heheheheeh.A co Ty tak wczesnie tutaj dzisiaj?

Gość YOK
...Heellloooołłłłł... Joanno ..ostatnio tylko Ty mnie tu zauważasz:) Asia się do mnie nie odzywa...a Julka nie odpowiada... Natalka zapomniała.....elwis pewnie przedawkował...a san hmm kliknąłem san na link który był pod Twoja wypowiedzią...i wiesz co szkoda ze nie rozumiem co śpiewają...:):):) pomożesz mi? Oglądałyście film.... Requiem for a Dream ...bo ja się przymierzam od dawna ...bo muzyka (o takim samym tytule)jest jak dla mnie czymś zaskakującym...że siedząc sam z słuchawkami na uszach...aż dreszcze przechodzą....jak znajdziecie chwilkę to na wrzucie czy you tubie posłuchajcie..i powiedzcie jak wy ją odbieracie...:) ciekawe jaki jest film...muszę się przekonać...i gdzieś go zdobyć.... pozdrawiam cieplutko:) miłej nocy:)

Gość czika88
Yoku ja sie odzywam do wszystkich:) nie zawsze przeciez wypisuje kazdego imie, tylko poprostu pisze:) jak dzisiaj znajde chwile to przeslucham te piosenke:) Joanno o ktorej masz jutro rozmowe ? bo Julka musi od 15 do 19 isc do pracy.. no i zycze Ci powodzenia, tylko nie dziekuj:P

Gość czika88
dreszcze przechodza to prawda:) ta muzyka jest nieco przerazajaca i smutna, pewnie ma to jakies odzwierciedlenie w filmie..?

Gość joanna_80
Niezla muzyka...Dynamiczna ale smutna zarazem.Za cholere nie moge sobie przypomniec gdzie ja juz slyszalam.Moze poza filmem byla wykorzystana gdzies we fragmencie,np.w reklamie?Film juz ściągam,ma dobre recenzje:-) Z muzyki filmowej,instrumentalnej mnie o dreszcze przyprawia Hans Zimmer z Kodu da Vicni z utworem Chevaliers De Sangreal oraz niemalże cały soundtrack z Gladiatora również Hansa Zimmera a w szczególności utwór Now we are free z Lisą Gerrard.Jest cudowny,bardzo poruszający.Posłuchajcie sobie w wolnej chwili,warto. Asia,ja mam jutro rozmowe na 10-ta w Neuwied.Takze w KO bede pewnie ok.południa.Jakby co daj znac,połazimy sobie.Ola natuerlich tez:-) Mam taki stres,ze nie pytaj.Najchetniej bym skapitulowala. Ola,kopniaka Ci posylam na pierwszy dzien pracy:-)

Gość YOK
:) No dobra...Asia...udobruchałaś mnie...hihihi...:) no...muzyczka zajefajna...:) Joanno znam te tematy muzyczne o których wspominasz...:)mam je w swej bibliotece...:)... a teraz uwaga zdradzę wam ...tajemnice....motyw muzyczny z filmu dla mnie na pierwszym miejscu od wielu lat...:)sam film oglądałem parę razy i dla nie też jest czymś w rodzaju...klasyki...kina...ale nie jestem specjalistą od tych spraw...po prostu bardzo mi sie podoba....dziewczyny polecam...ale w skupieniu wysłuchajcie..naprawdę warto...:) Vangelis - Last Of The Mohicans dziewczyny ...ciekawe czy i wam sie spodoba...:) uciekam ale jeszcze sie odezwie.... trzymajcie się:)

Gość czika88
Twoja tajemnice tez niebawem przeslucham Yoku:) Joanno napisz o ktorej dokladnie mozemy sie spotkac i gdzie a ja napisze Julce smsa:)

Gość joanna_80
Znam Yoku,znam...Piękny utwór...Sam film również dobry.Mój partner go uwielbia:-)Jak kazdy facet chyba;-) A co z The Mission Ennio Morricone?:-)

Gość joanna_80
Asia,napisze do Ciebie zaraz po mojej rozmowie i zaproponuje gdzie,co i jak:-)Oby pogoda utrzymala sie taka ładna.

Gość YOK
:)...jasne joanno Ennio Morricone - On Earth As It Is In Heaven ..i tak pewnie moglibysmy wymieniać bez końca...

Gość czika88
cos slonko o nas nie zapomina, ale jak zimno sie za to zrobilo brrrr.. Gdzie sie wszyscy podziali? Yoku fajna ta muzyczka:) ale ja na codzien slucham czego innego hehe:P Ola jak tam w nowej pracy leci? wszystko ok?:) Joanno a Tobie jak rozmowa wczoraj poszla?

Gość joanna_80
Czesc kochani:-) Wczoraj bylam tak padnięta,ze nawet nie podchodzilam do kompa. Rozmowa poszła mi nie najgorzej:-)Bylam cholernie zdenerwowana.Właściwie facet się na mnie zdecydował...ale na koniec powiedziałam mu,ze nie mam jeszcze pozwolenia na pracę i cały jego zapał w jednej chwili zgasł.Powiedział,ze jeszcze nigdy nie załatwiał tego typu papierów i kompletnie nie wie jak się za to wziąć.Powiedzialam mu zatem,ze pojade zaraz do Arbeitsamtu i sie dowiem wszystkiego.W Arbeitsamcie powidziano mi,ze wszystkie papiery załatwia pracodawca w miejscu zatrudnienia,wypełnia stosowny formularz,dołącza kopie mojego zameldowania,pozwolenia na pobyt i paszportu i...czeka ok.miesiąca na odpwiedz.Jednak przed zapadnięciem decyzji moge już zaczac pracowac...Zadzwonilam wiec do niego zeby mu to przekazac i wyczułam w jego głosie lekkie zniechęcenie tym całym załatwianiem.Powiedzial,ze musi porozmawiac z głównym szefem na ten temat i da mi znac...tak więc czekam ale nie zdziwie sie jak mi zadzwoni i podziekuje......Unia Europejska,hmmm,nie szlag weźmie taką równość obywateli! Pieniadze wprawdzie marne zaoferowali ale od czegos trzeba zaczac. Słońce mnie juz dzis po 7-mej obudzilo ale nawet nie wiem jak jest na zewnatrz.Po poludniu wybierm sie do weterynarza z moimi podopiecznymi na szczepienia a wieczorem oglądam w koncu "Lektora":-) Buziaki dla wszystkich!

Gość joanna_80
Przypomniałam sobie wczoraj gdzie słyszałam już Requiem dla snu.Otóż czasem oglądam Germany's next Topmodel z Heidi Klum i tam wlasnie jest wykorzystany jako podkład:-) Nie lubie jak nie moge sobie czegos przypomniec:-)...starosc nie radosc;-)

Gość czika88
no wlasnie tak to jest, najgorzej zdobyc pierwsza prace.. ale golwa do gory Asia:) a noz moze sie odezwie skoro byl zdecydowany odrazu na Ciebie:) ja na dzis zaplanowalam solidne porzadki, trzeba doprowadzic mieszkanie do stanu uzytecznosci hehe ale jeszcze godzinke chociaz poleze:) milego weekendu!

Gość YOK
Hej:) Ale dziś pięknie było ach,och.... umyłem sobie samochód...byłem na dłuuuuugich zakupach...byłem na basenie ....posiedziałem w yakuzi....czuje sie jak młody bóg...hihihi A gdy słoneczko tak grzało w plecki,uśmiech sam na usta wychodził,jeszcze troszkę i będzie superaśko:) dziewczyny powiedzcie mi czy ogladałyscie,Władcę pierścieni,trylogie Tolkiena zekranizowaną? a słyszałyście Carmine burane... przenosi Was w średniowiecze? ja pierwszy raz słyszałem ją w filmie Imię Róży też zekranizowanej powieści Umberta Eco No ale jest weekend i odpiszecie napewno w poniedziałek:) wiec tak jak Asiurka zycze wam wszystkim cudownej ciepłej niedzieli:)

Hey witajcie.troche Was zaniedbalam.przepraszam:( no ale zaczelam prace i nie mialam czasu az tyle od srody pracowalam codziennie.od 15 do 20.takze po pracy nie zachodzilam do kafejki,bylam zmeczona i marzylam tylko o tym by byc w domu cos zjesc wyciagnac nogi i odpoczac troche;) w pracy fajnie zadowowlona jestem jak narazie duzo nowego,wiec sie ucze ... teraz mam wolne do srody w srode mam na rano. z moim ubezpieczeniem jest wszystko zalatwione.czekam teraz na papiery z ubezpieczalni,bym mogla je podpisac i odeslac.wtedy bede mogla tez isc wkoncu do amtu.takze pomalu wszystko sie zaczyna ukladac mam nadzieje ze tak zostanie takze nic nie mowie glosno;) pogoda znowu sie dzis popsula niestety gdzie to slonce sie podziewa dzis.wczoraj i przedwczoraj bylo tak ladnie:( dzis wkoncu jestesmy z moim chlopakiem razem w domu,to na dworzu znowu gorzej.ostatnie dni tez byl w domu ale ja zato parcowalam.wieczorkiem jak wracalam do domu zawsze czekal na mnie z obiadkeim heheh :) Yoku nie zapomnialam o Tobie:)co do Vorleser:mysle gdyby zostala nie uciekala to by sie moze wszystko inaczej potoczylo.chociaz to nie mozliwe bylo.ona byla zbyt dumna a zarazem i prostu by przyznac sie do tego,ze nie umieczytac.dla mnie najbardziej zaskakujacym momentem bylo,jak on znowu ja zobaczym po kilku latach na sali rozpraw.....to co czul (szok zdziwienie rozczarowanie) ze ja tu widzi spotyka i to co wszystko uslyszal zarzuty... gdyby sie odezwal gdyby powiedzial ze ona przeciez nie umie czytac moze by sie potoczylo wszystko inaczej...no ale coz po filmie powiem wam ze bylam troche(i moje kolezanki) w lekkiej zadumie.troche trwalo az doszlysmy do siebie...ajeszcze szlysmy do knajpki.takze bylo troche dziwne uczucie w sercach... co porabiacie dzisiaj??? mam nadzieje ze milo spedzacie dzien mimo nieciekawej pogody. dziewczyny macie ochote jutro na spacer? plotki??:) trzymajcie sie wszyscy milej niedzieli jeszcze buziak

Gość YOK
...cisza przestraszna....aż boje się odezwać by jej nie zakłócić.... ...pewnie słuchacie Carmine Burane i też się boicie... ...ale wiecie co? jestem silnym mężczyzną...i dam radę i was tez obronie...takze wskakujcie na topik i opowiadajcie jak miną weekend...:) ...jakieś nowe zdarzenia?czy przeleżałyście ze swymi połówkami a kanapie...:)...to zapewne też bardzo ożywcze....no ja nie mam tyle szczęścia...a wiosna się budzi....natura...pokazuje że choć jeszcze jej nie widać ...to kwiatki wschodzą...ptaszki ćwierkają zalotnie...a zmysły nasze się wyostrzają...wszystkie...hihihi moje przynajmniej...:) a jak wasze dziewczyny?czy czasami przyprawiają o zawrót głowy? pozdrawiam cieplutko...:)

Gość joanna_80
Hej:-) Asia,jeszcze raz wymigasz sie od spotkania to...to...to nie wiem co;-) U mnie pada dzis snieg z deszczem takze wiosna pełna gębą heh.Zjem obiad,wysle CV w jedno miejsce i ide spac...na prawde nic lepszego nie przychodzi mi do glowy. Yok...Trylogia Tolkiena to zdecydowanie dzieła nie dla mnie.Zawsze jak leci jakas z czesci w telewizji to blagalnym wzrokiem prosze zeby przelaczyc na inny kanal:-)Nie wiem czemu ale nie porywają mnie te klimaty zupelnie...Ale Carmina Burana Carla Orffa jak najbardziej:-) Achh,oglądałam Lektora.Swietny!Kwintesencja dramatu...Od połowy oglądałam ze ściskiem w klatce piersiowej.Uwielbiam takie kino!Kate Winslet zagrala moim zdaniem rewelacyjnie!Poryczalam sie w momencie gdy "dzieciak"nagrywał dla niej kasety...no i jeszcze w kilku innych momentach:-) Milego dnia dla wszystkich!

Gość czika88
czesc Wam! Aj Asiu ja ostatnio jakos nie mialam czasu zagladnac na forum i nawet nie wiedzialam o spotkaniu, dopiero wczoraj w poludnie Ola zapytala jak z naszym spotkaniem.. troche sie zdziwilam bo nie wiedzialam o jakie spotkanie chodzi, pozniej przeczytalam to na forum.. napisalam ze raczej przyjde, ale bylam bardzo zmeczona po rannej pracy a potem jeszcze robilam tipsy mojego faceta siostrze, wiec tylko marzylam zeby pojsc do lozka:)) no i zasnelam.. obudzilam sie o 15.45 i jak spojrzalam w okno to nawet z lozka nie chcialo mi sie wstac:P ostatnio chodze wogole poddenerwowana, przejechalam sie na niektorych osobach ktore tu juz dlugo znam.. nienawidze falszywych osob, ktore za plecami moga ci obrobic dupe i zrownac z blotem a przy tobie zachowuja sie jakby nigdy nic sie nie wydarzylo.. ajjj:( no nic to jak dalej ma byc taka brzydka pogoda to moze odwiedzicie mnie w domku:)? Ola juz wie gdzie ja mieszkam:) dobra ja zmykam, nie gniewajcie sie na mnie dziewczyny:) pozdrawiam wszystkich!!

hey nie gniewamy sie czika.co do tej pogody to faktycznie bardziej przypomina jesienna niz wiosenna:( jak o 3 wyszlismy z domu to lalo strasznie teraz slonce swieci....czlowiek sam juz nie wie czy to wiosna sie zbliza czy moze znowu jesien.... ja dzis jeszcze odpoczywam jutro znowu do pacy na 9.30 takze bedemusiala wczesnie wstac heheh;) dziewczyny wiedza co to dla mnie znaczy :wczesnie wstac masakra.no ale moze moj rytmus spania wkoncu sie zmieni napewno:) mam nadzieje jak bedzie jutro pogoda wmiare to jak masz czika ochote mozemy sie spotkac po mojej pracy.pracuje do 14.takze jak masz ochote daj znac.no i inni tez jak beda miec ochote na spacerek lub pogawedke...chlopcy i dziewczynki:) ja tez uciekam milego dnia i trzymajcie sie cieplo Buziak

Gość joanna_80
Hej! Kto miałby ochotę wyjść gdzieś w weekend?