Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystka mimo woli

USA znosi dla nas WIZY - co Wy na to ?

Polecane posty

Gość turystka mimo woli

bo ja sie ciesze, tylko boje sie,ze masowo beda Polacy wyjezdzac do Stanow,co spowoduje szybkie zatrzasniecie drzwi....tym samym, bedzie nas coraz mniej w kraju ....

Gość Hmmmmmmmmmmmmmmm
ja bym sie jeszcze na Twoim miejscu nie martwila - to jeszcze nie zostalo zatwierdzone...

Gość estoński radioamator
Senat sie wypowiedizał w tej sprawie jeszcze Izba Reprezentantów będzie nad tym debatować to jeszcze długi proces, więc się nie podniecaj

Gość turystka mimo woli
nie podniecam sie, ale dyskutowac chyba mozna, prawda ?

po pierwsze narazie nikt nic nie znosi. po 2 to tylko maja byc wizy turystyczne i ten program ma byc przez 2 lata. musi go jeszcze zatwierdzic Senat USA i Izba Reprezentantów. Wszystko moze sie zmienic. Prosze sie rozpakować :p

Gość nie wiem czy będą tak masowo
wyjeżdżać. ci, co chcieli wyjechać wybrali tańszą podróż, do uk.

podobno ostani ma gasić światło ...ja je zapelę.

Ojej ale się ucieszyałam jak zobaczyłam ten topik, jednak widać to jeszcze nic pewnego. Za wizę nie będę im placić , Bush ma duzo $ i nie bede mu kasy nabijac. Jak zniosa wizę to chciałabymn odwiedzić kolezankę w Chicago , no i Wielki Kanion........

Gość turystka mimo woli
ja tez, tak jak poprzedniczka powyzej, chcialabym zobaczyc NY :) .......ale bym chciala, ze by ze zniesieniem wiz wypalilo ;)

Gość turystka mimo woli
"zeby" mi sie rozjechalo :P mu = ze zgaszeniem swiatla, to Ci sie udalo 🖐️ :P

Gość blondikasia_21
a ja hciała bum odwiedzić takie dwie wierze podobno są w New Jorku, bo podobno je jakoś zbombarowali czy co???? jakto wygląda takie zbpmbardowane coś???

mówicie jakby stany byly za żelaznym murem. jak ktos chce odwiedzic NY to ma duze szanse. przznawanie Wiz dla polaków jest teraz na poziomie 40-50% więc teoretycznie co 2 starajacy sie dostaje wize. mam kilku znajoych ktorzy bez problemu dostali. oczywiscie trzeba spełniac pewne warunki ale czest zalezy to od humoru konsula ;)

No właśnie --->humor konsula! Mam go gdzieś, nie będe się płaszczyć przed Amerykańcem, a później zależnie od jego humoru, stanu mojego konta, stanu cywilnego on nie da mi wizy ale zgarnie moje 100 $. Olewam taki układ. Ja poczekam , całe życie przede mną. A dziurę po wieżach możecie zobaczyć w googlach. Jest taki program do pobrania na google earth. Polecam, można nawet swoje podwórko zobaczyć. A piramidy jak dobrze widać. Fajna zabawa :)

najgorsze jest to, że czy dostanie sie wizę czy nie i tak trzeba bulić...

Gość Bezkompromisowy Edward
Dlatego ja zamierzam dostac się do Meksyku i stamtąd dostanę się do USA nielegalnie (prawdopodobnie przepłynę przez Rio Grande, na szczęście dobrze pływam). Potem tydzień w NY, tydzień gdzieś tam i wracam do domu z kupą fajnych zdjęć. :-)

Zrobiło to na mnie takie samo wrażenie jak wejście Polski do unii. Czyli żadne. Tak samo masowo mieli wszyscy wyjechać do Anglii. bezrbocie cos koło 17% się wacha więc jednak nie wyjechali. :o

podobno meksykanie fajne tunele kopią

Tsk, podobno są szerokie i wygodne bo żaden szanujący się Mex nie zdejmie sombrera przed wejściem do tunelu. :-D

Gość a ja chcę do
cancun

bzdury UK :o są szerokie bo meksykanie wciąż mają wzdęcia a tak w ogóle to z tobą nie gadam

Zadałaś mi potężny cios. :-o A drugiej strony - wreszcie aksamitna cisza... och, tego mi było trzeba.... i jeszcze butelka \"Corony\"... ;-)

Gość wredny zul
po co do s(za)tanów zjednoczonych miałby ktos wyjezdzac na dziko??bez rodziny ktora zapewni wikt i utrzymanie jechac tam nie ma sensu,polacy zarabiają tam po 1000-1500$ miało to sens gdy dolar stał dobrze a dzis jak za niedługo bedzie stał po 2.50.pln to nie ma żadnego sensu po 2 jest tam z roku na rok o 1mln. emigrantów wiecej ktorzy wciaż zanizaja stawki robocze,ten kraj się sypie i w niektorych rejonach na stała umowe o prace jest zatrudnionych tylko 30% ludzi,reszta robi na kontraktowki,umowy zlecenia albo coraz popularniejsze "na czarno"

Gość barbakan
fajnie i niech jak najszybciej zniosą te wizy z chęcią pojade w celach turystycznych a teraz nie mam zamiaru płacić i trafić na dobry dzień konsula :P

wiza, to jednak dodatkowy koszt, wiec lepiej jak ich nie bedzie ;)

Gość zdzisław szlachetny
np. mogli by kupić nasze ziemniaki i wódke