Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

La_fleur

SPOSÓB NA SPÓŹNIAJĄCY SIE OKRES

Polecane posty

witajcie, mam taki problem,: kochaliśmy się z dziewczyną w święta . Okresy ma regularne na ogół28-30dnia w pt powinna dostać tj 30 dnia. dziś jest 32 dzień cyklu i nadal nic brzuch ją boli od 3 dni raz ćmi i przestaje . Mówi że tak ją boli jakby miała zaraz dostać. Ale okresu nie widać:( a kochaliśmy się z prezerwatywa i globulka wytrysk był po wyjściu ale mamy stracha że mogła byc dziurka:/ (bezpodstawnie tak myślimy). POMOCY!!!! co wy na to;((( ??

Gość annia20
okres spóznia mi sie już 10 dzień, mam wrazenie jak bym miala go zaraz dostac, ale tu nic, dzis sie przełamałam i zrobiłam test, wynik wyszedł negatywny:) ciesze sie ale nie do konca, ciąża to nie jest, wiec???co moze byc przyczyna takiego opoznienia miesiaczki(wczesniej tak mi sie nie zdazalo), czy stres moze wywolac az takie opoznienie???

Gość annia20
czym mozna zastapic polopiryne?? czy moze to byc jakis inny lek??

Gość marc
a ja w koncu po 14 dniach tez dostalam okres:) takze dziewczyny nic sie nie martwcie, jest przesilenie wiosenne a pozatym duzo innych czynnikow moze opozniac miesiaczke. Ja po 10 dniach sponienia rozmawialam przez tel z moim ginekologiem i on pow mi ze jezeli zoriblam testy (2 nawet) to nie mam sie czym przejmowac, dopiero po okresie ok 2.5 tyg powinnam sie do niego udac gdybym nadal nie dostala. No i najwazniejsze zeby sie nei stresowac, bo to wlasnie najbardziej opoznia miesciaczke. Także głowa do góry:)

Gość baunns
Mi niekiedy spóźnia się o 10 dni. Zawsze z pierwszym dniem umieram z bólu. I tu właśnie pojawia się pytanie: Nie wiem, co wziąć, żeby ból troche ustąpił. DOdam, że takie leki jak Nospa, Naproxen wogóle nie działają.. Czy ktoś może mi doradzić?

Gość annia20
do banus: pytanie czy użyawsz tamponow w pierwszy dzien miesiaczki??, ja kiedys jak mialam okres i w pierwszy dzien zalozylam tampon umieralam z bolu, a kiedy zalozylam podpaske od razu mi przeszlo, warto spróbować( wiem ze tampony sa wygodniejsze, ale moze wartto zaryzykowac??)

Gość annia20
dostalam okres po 13 dniach spóznienia:) nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzało, ale to dobrze.musze jednak wybrac sie do lekarza sprawdzic czy wszystko jest w pożadku:)może to naprawde wiosenne przesilenie??:D pozdrowionka dziewczynki:)

Gość wika17
Hej dziewczynki;** mam podobny problem jak wy okres spoznia mi sie juz 17 dzien......poprostu jestem tak przerazona ze szok...;/;/;/ mam 17 lat napewno nie jetsem w ciazy okres mam juz od 3 lat....pilam juz czarna malwe ale to nic nie dalo..juz nie wiem co mam robic .;( zazwyczaj jak juz mi sie spoznial to ok.3 dni a tu teraz takie odchylenie...czekam na odpowiedz... pozdrawiam:*

Gość annia20
jesli wiesz ze napewno nie jestes w ciazy... to zalecam wizyte u lekarza 17 dni to jest juz bardzo dlugi czas

Gość Wika17
a jak myslisz co to moze byc?????? strasznie sie boje.....jak mozna jeszcze temu zaradzic?????

Gość nanaka
hej dziewczyny! zawsze miałam bardzo regularny okres (29 dni) czasami 1 dzień odchylenia, ale teraz spóźnia mi się już tydzień. Nie mogę być w ciąży bo nie współżyłam z nikim. Robiłam brzuszki - nic. Co robić? ;

Gość marta1987
mi sie spoznia juz 2 tyg ;/ dzis robilam test i wynik negatywny. Nie wiem co sie dzieje ;/

Witam też niedawno się zamartwialam spozniajacym okresem. Cykle mam zawsze dokladnie 28 dni tym razem pociagnelo mi do 36 dni bez znanej mi mozliwej przyczyny nie bylam chora, nigdzie nie wyjezdzalam, praktycznie zadnych stresow(co az dziwne w moim zyciu ;P) nie wierzylam ze \"moglo sie cos stac\" ale jednak zaczelam sie denerwowac az w koncu dostalam okres w dniu w ktorym planowalam zrobic test ;P moze to nadejscie wiosny tak zamieszało ;P

Gość Jakas 16
Mam 16 lat i spuznia mi sie okres juz 7 dni. Wczesniej nie zwracalam na to uwagi bo nie rpowadzilam kalendarzyka, juz trzy cykle mialam po 31 dni a tu nagle przesilenie :/ Martwie sie troche, niby juz tak mialam, brzuch mnie boli wszystko mowi ze bedzie jutro a tu kicha nic... Czy mam sie czym martwic??

Gość aanniiaa20
dziewczynki jak wczesniej pisalam tez mialam podobne do was problemy ze spozniajacym sie okresem, poszlam do lekarza i okazalo sie ze mialam jakies zapalenie...podejrzewano mi nawet ciaze po za maciczna(zostalo to wykluczone jak powiedzialam ze zrobilam test i wynik wyszedl negatywny), wzielam kilka lekarstw i juz jest w pozadku:) nie zawsze spozniajacy sie okres oznacza ciaze(zwlaszcza kiedy sie zabezbieczacie i nic wam sie nie przytrafilo).

Gość marsylianka
Mam 18 lat, dość często współzyję z chłopakiem, ale zawsze z prezerwatywą. Gumka nigdy nam nie pękła, często jednak zakładał ją dopiero w późniejszym etapie stosunku, więc teoretycznie do zapłodnienia mogło dojść poprzez samą wydzielinę z penisa. Słyszałam jednak, że plemniki zawarte w tych substancjach są zbyt słabe i istnieje naprawdę niewielka szansa na ciążę. Jednak okres spóźnia mi się już tydzień. Ostatnio miałam bardzo regularne cykle (28) dni więc jednak zaczęłam się niepokoić. Zrobiłam test, wyszło, że nie jestem w ciąży. Mój chłopak podejrzewa, że to zmiana pogody, było zimno, nagle zrobiło się ciepło, ale też przez stres. Rzeczywiście ostatnio trochę sie stresowałam szkołą, kursem prawa jazdy, słabą organizacją pewnych rzeczy. Ale aż 7 dni opóźnienia? ;/ mam zamiar wybrać się do lekarza ale byłabym spokojniejsza gyby jednak ten okres się pojawił. Dodam też że nie mam żadnych objawów PMS-u.;/

Gość laga
spoźnia mi sie okres juz 55 dni...co robic ? pomozcie .!

Gość ssssssssssssssssssa1
Have a happy period!!!!!

Gość marsylianka
oo pojawił się u mnie bół piersi i wahania nastrojów niczym przed okresem więc może to już niedługo:) liczę na to:) laga - powinnaś udać się do lekarza

Gość dzió
co zrobić, gdy się ma taki bolesny okres, że się nawet nie wie, co się dzieje w okolo? :( bardzo mocne tabletki przeciwbólowe w okresie miesiączkowania nie pomagają, więc już nie wiem, co mam robić.. :(

Gość ithun
Dziewczyny, co się dzieje? Zawsze miałam dośc regularne cykle, po 26 dni. A tu nagle 5dniowe opóznienie :/ Logicznie myśląc ciąża powinna być wykluczona ( na początku kwietnia uprawialiśmy petting z chłopakiem, ale to było w 6 dniu cyklu, poza tym on nie miał wytrysku, do zbliżenia nie doszło. No i potem miałam normalnie okres, po 26 dniach, ze wszystkimi standardowymi jego objawami ). Nigdy takich wahań długości cyklu nie miałam i już głupieję, zastanawiam się, czy to jednak nie jest ciąża :/ Czy na takie opóznienie miesiączki mogła miec wpływ infekcja górnych dróg odechowych? (coś mi się działo z zatokami, dość mocno, ale nie brałam leków oprócz aspiryny i przeszło). Próbowałam już ciepłych kąpieli, piłam wino wieczorem i nic. @ jak nie było tak nie ma, nie zapowida się, żeby zbliżała się a ja już odchodzę od zmysłów...

Gość kasiul
czy zastrzyki przeciwzakrze:opowe mogą wpłynąć na opoznienie okresu ?

Gość kkuba
hej mam pytanko.... od pol roku kocham sie ze swoja dziewczyna...dotad miala regularne cykle i objawy jesli miala dostac okres... od 4 dni ani widu ani slychu nic ja nie boli ani nic....kochamy sie przewaznie z zabezpieczeniem tylko raz nie ale to miala dni nieplodne...myslicie ze mogla zajsc w ciaze...?? prosze pomozcie

Gość poznan
OCZYWISCIE ŻE MOGŁA. Ja miałam taką sytuacje, że 13 maja dostałam 1 dniowe plamienie, a 26 normalną 4 dniową miesiączke, i na czerwiec 3 czerwca dostałam . co sądzicie?

Gość marsylianka
Dziewczyny, jest wiele powodów, które wpływają na opóźnienie miesiączki! Zajść w ciążę wbrew pozorom nie jest wcale tak łatwo, więc jeśli seks był z zabezpieczeniem, nie ma sensu się niepotrzebnie zamartwiać! Sama mam bardzo regularne cykle, co 28 dni, a w maju okres spóźnił mi się 10 dni. Bardzo się bałam o mozliwość ciąży i sam stres powodował kolejne dni opóźnienia. Najlepiej oczywiście udać się do lekarza. Co do bólów menstruacyjnych ja również nie nadaje się do życia pierwszego dnia. Biorę wtedy apo-naproxen i mam spokój na 7 godzin. No-spy, ibupromy praktycznie w ogóle mi nie pomagają.

Gość ŻLEHELP
Hey:( Nie wiem co mam myśleć:( już 4 dzień mi się okres spóźnia:( i najgorsze że go wcale nie widac:( nie wiem co mam myśleć... jestem dziewica...z chłopakiem uprawialiśmy petting to był 7-albo 8 dzień cyklu...dosyć bardzo uważalismy:( czy moge byc w ciąży?? czo można na to poradzic?? umieram ze zmartwienia?:(

Gość dzustii
ja miesiączkuje od 2 lat napoczatku okres spóźniał mi się co miesiąc potem było juz regularnie teraz nawet nie myśłałam o tym dniu w którym miałam mieć okres ale ale teraz się zczaiłam że mi się spóźnia i kurde nie wiem nie mam chłopaka z nikim nie współżyłam.ostatnio dośc często piłam capucino czy to możę byc jakaś przyczyna?

Gość misia10
wItam. mam pytanie, czy mozliwe jest zajscie w ciążę nic nie robiac znaczy sie nie uprawiajac seksu tylko przez rozebranie sie i położenie sie na sobie?????słyszałam ze na p*****e wytwarza sie sluz w ktorym moga byc juz plemniki... wiec czy to mozliwe? moze ktos wie...? prosze o odpowiedz, z góry dziekuję:)