Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

La_fleur

SPOSÓB NA SPÓŹNIAJĄCY SIE OKRES

Polecane posty

Gość krowkowaa
dodam jeszcze ze poprzedni okres byl za wczesnie o 1 tydzien*

Gość lakya
Dziasiaj z rana ( 30 sierpnia) zrobilam kolejny test- negatywny . jutro dzwonię do gina! nie ma co! nigdy mi się tak długo nie opozniał !

hej. no i ja mam taki problem. kochalam sie z chlopakiem z zabezpieczeniem.wiadomo w czesniej byly pieszczoty i w ogole. a okres spoznia mi sie juz 7 dzien, ostatnio spoznial mi sie 3 dni a tak to mialam zawsze regularny. nie wiem co sobie mam myslec. ostatnio tez bylam nad morzem i bylam chora. moze dlatego mi sie spoznia ? jestem strasznie zdenerwowana. caly czas mysle czy moge byc w ciazy. zadnych objawow nie mam ktore by na to wskazywaly. ech...

Gość londynczyk
siema. mojej dziewczynie spoznia sie okres 5 dni:( ostatnio uprawialismy seks 8 przed prawidlowym terminem przyjazdu cioci. w poprzedim miesiacu tez jej sie spoznil 5 dni. boje sie ze jest wciazy :(:(:( co mam robic??????? czy to jest normalne????? czy jets takie cos mozliwe ze ma poprostu jakies zabuzenia????? prosze o rady

Gość londynczyk
siema. mojej dziewczynie spoznia sie okres 5 dni:( ostatnio uprawialismy seks 8 przed prawidlowym terminem przyjazdu cioci. w poprzedim miesiacu tez jej sie spoznil 5 dni. boje sie ze jest wciazy :(:(:( co mam robic??????? czy to jest normalne????? czy jets takie cos mozliwe ze ma poprostu jakies zabuzenia????? prosze o rady

Gość Lenka18_
co wy tu wogole piszecie przeciez czarną malwe stosuje się w zatrzymaniu lub też skąpych miesięcznych krwawieniach a nie ,aby je przyspieszyc....

witam wszystkich :)) żyję w stresie a mianowicie, jestem po miesiącu od odstawienia plastrów. Okres we wrześniu dostałam normalnie. Teraz mi się spóźnia o 3 dni, z chłopakiem owszem współżyjemy, ale w prezerwatywie. Dochodzi we mnie, ale gumka ani nie pękła, ani się nie zsunęła.. Zrobiłąm już 1 test i wynik był negatywny. Pewnie panikuję, mam tzw. urojoną ciążę i sobie ją na chama wmawiam bo niestety mam naturę histeryczki :/. Czy ktoś będzie tak dobry i się zlituje nad moimi wypocinami i odpisze?? Będę baaaardzo wdzięczna :) Pozdrawiam!

Gość Moja historia okresu..
Ja pierwszej miesiączki dostalam 27czerwca 2009. Moim pechem oczywiście było to, że 3lipca miałam jechać na wakacje zagranice. Mój okres trwał do 4lipca, zmiana klimatu go chyba troche wydłużyła bo trwał jakis tydź! Nastepny (drugi w życiu) dostałam 6 sierpnia, zakończył się 13. Od tamtej pory przez ok. 3 miesiące cudowna " Red Lady" nie zawitała.. Bardzo się bałam na początku, ale czytając to forum dowiedziałam się, że moge nie mieć nawet do 2 lat teraz, co mnie uspokoiło. Może to głupie, ale na początku myślałam, że jestem w ciąży choć nie współżyłam.. :D I wreszcie pięknego poranku 5listopada Czeerwony zawitał moje majtasy :D:D:D. To było dziwne, bo poczułam w pochwie troche mokrego, ale byłam pewna, że to jak codzień ta biaława wydzielina. A tu siup zaskoczenie ^^ Cieszę się starsznie, że wróciła, jednak po pierwszej nocy z 5-6listopada była bardzo obfita, że nawet jak miałam wielka podpache " Always z 4 skrzydełkami " (taką ciemnoróżową) to mi przeciekło.. W dzień też mam dość obfitą i na pewno bardzo długa będzie jak te poprzednie.;/;/ Nie wiem dlaczego mam takie długie i obfite, że podpaski muszę zmieniać co ok. 1-2 godz.. Zapomniałam zaznaczyć mam 13 lat. :>

Gość amingora
a ja wam powiem,ze juz kilka razy zdarzyło mi się,ze okres został wywołany stosunkiem:O ostatnio to już wogólę się zdziwiłam jak po mega seksie dostałam równo tydzien wczesniej:O

Gość ruter
Niedawno z moją dziewczyną uprawialiśmy seks ( była dziewicą no ale oczywiście teraz już nie jest). Niestety spóźnia się jej okres, teraz już chyba leci drugi tydzień. Zrobiła test ciążowy,ale wyszła jedna kreska,czyli nie jest. W dodatku jest przeziębiona i od dzisiaj będzie brać antybiotyki,syropy itp. Czy jest to możliwe,aby tylko przez przeziębienie okres się spóźniał? Lub też dlatego że była dziewicą i teraz organizm nie wie co się dzieje? Proszę o odpowiedź,pozdrawiam :)

Gość Lechitaa
Drogie Panie!! Jaki jest najlepszy sposob na dostanie okresu?? CZy 2 okres po odstawieniu tabletek moze sie przedluzyc jesli pierwszy byl normalny?? Blagam uzyczcie odpowiedzi bo wariuje... PLS!! CZekam i czekam a 4 dni juz sie spoznia... CZy sa jakies leki lub ziola na przyspieszenie okresu??

Gość pati2467
Witam! Mam 19 lat, a miesiączkuję od 15 r,ż. Raz nie miałam miesiączki przez 6 miesięcy, poszłam do gina, okazało się, że miałam dość mocny niedobór progesteronu. Brałam luteinę, okres przyszedł, ale i tak do tej pory mi się nie ustabilizował (to było ze 3 lata temu). Miałam okres co od 13 do 40kilka dni, co jest chyba jakimś ewenementem :/ Teraz okresu nie mam od przeszło 2 miesięcy. Czy dalej mogę mieć problemy z hormonami? Czy po 4 latach miesiączkowania powinnam mieć już okres regularnie?

Gość Aleksanderka
Mam 15 lat i od dwóch mniej więcej regularny okres (są odchylenia od 1 do 2 dni). W tym miesiącu jednak okres dostałam 9 dni po terminie...

Gość teraz szcześliwa DD
hej kobietki :) znam ten ból i stres dotyczący spózniajacego sie okresu ... :|... w moim przypadku .. mialam okres regularny az nagle zaczął mi sie spozniac ... to tydzien a ostatnio 2 tygodnie . Jak okres sie spozniall chodzilam znerwicowana wszystko mialam obolale , mysli mialam rozne nawet myslalam ze moge byc w ciazy bo mam chłopaka ale nie uprawiamy seksu .. same takie pieszczoty ale to roznie bywa :D . Zaczelam wymyslac jakies sposoby zeby wreszcie dostać ten okres .. hmm wziełam goracy prysznic ale mi nic to nie dało :( ... dla mnie chyba dobrym sposobem na okres byl alkohol < w małych ilościach oczywiscie bo byl sylwester > na drugi dzien dostalam okres :D cUd :D ... ale musze sie do Pana ginekologa wybrac bo za bardzo obolale mam te okresy i zbyt nie legularne ... Wiec kobietki glowa do gory i sie nie stresowac ... bo to moze wlasnie opuźniac wasz okres :)

Gość asiekxox
Cześć posze o pomoc!!! Mam 13 lat tzn w lipcu juz 14 i pierwszy okres dostalam w lipcu 2009. Miesiączki miałam dość regularnie tylko po pierwszej miałam 48 przerwy. Nastepne byly co 28, 29 dni a teraz już nie mam okresu od 50 dni i co ja mam zrobić??? ;/ Moja mama chce mnie wziąść do lekrza a ja nie chce isc i sie boje... Mówi również ze to moga być korzonki bo czesto chodze z plecami na wierzchu!!! Prosze o szybka odpowiedz i doradzenie co mam zrobić w tej sprawie!!! ;//

asiekxox! nie masz czym przejmować zacznijmy od tego :) masz dopiero 13 lat i miesiaczki maja prawo byś nieregularne nawet do 2-3 lat od pierwszej miesiączki. nie martw sie tym ze nie masz okresu od 50 dni, ja nie miałam 9 miesiecy, w wieku 16 lat amiesiaczke dostałam tak jak Ty w wieku 13 lat :) ale to tez dlatego ze bardzo schudłam czego moj organizm nie wytrzymał (teraz juz jest jest dobrze moze to tez zasługa tabletek antykoncepcyjnych ktore biore bo już wspołzyje z chłopakiem ale tez dlatego ze mimo ze w tym roku skoncze 20 lat nadal miałam troszke nieregularne cykle) oczywiscie nie proponuje alni nie reklamuje Ci tabletek czy plastrow - chociaz pomysl o tym jak bedziesz myslec o wspolzyciu ( bezpieczeństwo przede wszystkim!!) wracajac do Twojego problemu, jezeli miesiaczka nie wroci moze to tez byc sygnał ze dostaniesz ja pozniej, znam przypadki z mojej rodziny, kuzynki i ciotki dostały okres a pozniej im sie zatrzymał i po roku dwoch dostały znowu i maja do dzisiaj- sa zdrowe i takie przypadki tez sie zdazają :) pamietaj ze okres opoznia sie z braku wit C, stresu, np w szkole zmiany klimatu- moze wyjechałas gdzies na swieta, sylwester? moja rada jest taka ze jak sie nie pojawi w najblizszym czasie posłuchaj mamy i idz do ginekologa, jak za pierwszym razem tez sie bałam :) dlatego poszłam do koebiety ( pewnie mama Ci powie ze męzczyźni ginekolodzy sa lepsi - tez tak uwazam, sa delikatniejsi jezeli chodzi o badanie). Nie masz sie czego bac, teraz w gabinetach maja nowy sprzet i badaja przez USG - poczujesz tylko zimny żel na brzuchu jak panie co sie badaja jak sa w ciązy ;p ewentualnie pobiora Ci krew albo beda kazali zrobic wyniki na hormony, nic strasznego naprawde a bedziesz spokojna psychicznie, bo taka niepewnosc i strach nie sa dobre - stres hamuje miesiaczke, pamietaj!!! powodzenia i odpisz co postanowiłaś :)

Gość asiekxox
Dzieki za rade!!! :] Przełamie się i jak nie dostane w najbliższym tygodniu okresu to pójde... Ale dzięki za rade ;pp

Gość basia31
Ostatnio kochałam się z moim partnerem w dni płodne z prezerwatywą, jednak on na początku był bez. Więc się zdenerwowałam bo przeczytałam, że w płynie preejakulacyjnym mogą być plemniki. Prawie dostałam schizy, że jestem w ciąży. Okres powinnam była dostać 7 stycznia a tu nic....Piersi bolały okropnie, miałam jakąś wydzielinę z pochwy. Normalnie prawie zawału dostałam. Po 9 dniach zrobiłam test ciążowy - wyszedł negatywny ( ale ja dalej w stresie bo czytałam, że testy nie zawsze prawdę mówią) Okresu nie było dalej - już zaczęłam się niepokoić- bo tu ani ciąży ani okresu co jest?? I dzisiaj po 13 dniach od momentu spodziewanej miesiączki dostałam okres:) Więc okazało się, że jednak prezerwatywa działa :) Ale i tak idę do lekarza bo mi się rzadko zdarzają takie przesunięcia. To tak chciałam pocieszyć te dziewczyny, które kochały się z chłopakiem" bezpiecznie" a którym okres się opóźnia, żeby tak się nie denerwowały bo wiatropylne to my jednak nie jesteśmy.

Gość przed zabiegiem operacyjnym
lamka winka, gorący prysznic i seks...najlepiej jedno po drugim :)

Witam serdecznie. Mam problem z moja 17 letnia dziewczyna. Mianowicie chodzi o to ze ma nieregularny okres a termin przewidywany miala na 29.01.2010 i jej sie spoznia i panikuje. Uprawialismy seks z zabezpieczeniem i za kazdym razem zawartosc byla w srodku wiec nie bylo szans zeby prezerwatywa pekla. Ma mysli samobojcze i nie wiem co robic ;/ uparta jest i nic nie pomaga. Prosze o jakakolwiek pomoc!!

witam mam pyatnie kochalam sie ostatnio z moim chlopakiem bez zabezpieczenia (nie sposcil sie we mnie) po stosunku rozbolal mnie brzuch i spoznia mi sie 1 dzien okres. czy to ciaza? prosze pomóżcie !! ;(((

Witam, mam strasznego stresa, od 2 dni (wiem że to niewiele) spóźnia mi się okres. Zawsze po27-28 dniach cyklu dostawałam okres dzisiaj jest 30 dzień cyklu i nic, boje się że jestem w ciązy, współżyłam z narzeczonym w trzy dni w których miałam dni płodne(tak wynikało przynajmniej z moich obliczeń) tylko że raz robiliśmy to z prezerwatywą a dwa razy bez z tym że on kończył na moim brzuch, więc powinnam być spokojna ale niestety nie jestem. Piersi mam powiększone i sutki mnie bolą przy dotykaniu tak jak przed okresem, nie zauważyłam jakiś szczególnych objawów takich jak mdłości czy biała wydzielina z pochwy czy jakieś zachcianki. Boli mnie tylko brzuch u dołu albo mi się już wydaje bo nie ukrywam bardzo mnie nie pokoi że nie dostałam okresu i strasznie się tym denerwuje.

Gość gizi0
eh... dziewczyny! (i chłopacy) jak czytam takie głupoty typu: "spóźnia mi się 1 - 3 dni, czy to ciąża?!!!" to mnie szlak trafia! jak ktoś pisze: "mam straasznie nieregularny okres, przesunięcia do 2 tygodni nawet" to też zalewa mnie krew! mi się spóźnia 2 miesiące. bywało i 4. a okresu czasami dostawałam też po 14 dniach od poprzedniego ;/ i to jest nieregularny okres poza tym taki może pozostać nawet do pierwszego czy drugiego dziecka! ludzie! spóźnia wam się 1 dzień? i czego panikujecie?! antybiotyki, stres, choroba...

Gość gizi0
antybiotyki, stres, choroba...

Gość gizi0
antybiotyki, stres, choroba...

Gość gizi0
gez... gdyby jeszcze chciało wrzucić to co napisałam, było by super... ;//

Gość gizi0
.c..d.. TABLETKI dla nieletnich same tabletki jakiekolwiek hormonalne jeśli jesteście za młode -np. 15 lat - lekarz przepisze tylko i wyłącznie jeśli będzie musiał, bo będziecie chore, a nie dlatego, że spóźnia się wam okres, czy że chcecie się bzykać ;P CIĄŻA, TEST, PODEJRZENIA jak macie podejrzenie, że to ciąża, to poczekajcie, zwłaszcza jak miałyście ostatnio dużo stresu, chorowałyście, czy brałyście antybiotyki. np. 2 tygodnie (o ile macie jak wcześniej powiedziałam "super regularny okres") a zanim pójdziecie do lekarza, to zróbcie ten głupi test ciążowy (zalecane dwa) bo po co macie mu zawracać głowę urojoną ciążą (która sama w sobie też może powodować dolegliwości podobne do ciąży) sam test ciążowy może być pozytywny nie tylko dlatego, że jesteście w ciąży, ale też dlatego że jesteście chore (wtedy módlcie się żeby to była jednak ciąża, bo te choroby są na prawdę bardzo niebezpieczne) przed pójściem do lekarza, mając podejrzenia zróbcie test (zalecane dwa), bo o to lekarz zapyta

Gość gizi0
POWODY PRZESUNIĘCIA OKRESU - ciąża - antybiotyki, - stres, - choroba, - ciąża urojona - cysta CZAS TRWANIA CYKLU MIESIĄCZKOWEGO 28 dni to tylko średnia. oparta głównie na księżycu (okres księżycowy ma właśnie 28 dni) każda kobieta ma czas cyklu indywidualny, czy to co 14 dni, czy to co 2 miesiące. i to jest zupełnie normalne. lekarze regulują go do tych 28 dni tabletkami (które w zbyt młodym wieku są tylko stosowane w chorobie) przesunięcia do tygodnia są zupełnie normalne, zwłaszcza przy antybiotykach, chorobie, stresie. jeśli ktoś ma z reguły okres w okolicach 28-35 dni, a spóźnia mu się dwa tygodnie i ma podejrzenia że to może być ciąża, to zanim uda się do lekarza niech zrobi sobie test ciążowy (zalecane dwa), bo o to lekarz zapyta!!!! ANTYKONCEPCJA jeśli bierzecie tabletki od 6 miesięcy i zapomnicie wziąć jedną, a potem okres się spóźni (nawet przy tabletkach to możliwe), to szanse są marne że jesteście w ciąży. po pół roku macie takie stężenie hormonów w organizmie, że ho ho ;p a i gumki mogą zawieść ;p a jeśli jeszcze czegoś nie rozumiecie zapraszam gizi0@wp.pl

Gość magddaa
spóźnia mi się okres.ogólnie mam dość regularny, ostatnio tylko miałam 3 dni przed, więc teraz powinnam mieć w pt.12.03.a dziś (15.03) dalej nie mam okresu,moze i panikuje, bo miałam wszystkie objawy przed okresem. ale okresu dalej nie ma.kcohałam sie ze swoim chłopakiem w dni płode bez zabezpieczenia, ale dużo wczesniej przed wytryskiem skończyliśmy. czy jest możliwie że jak miałam w ost miesiącu wczesniej okres, dlatego teraz mi się spóźnia ? :(

Gość do maggdda
To nie jest niestety możliwe. I jak się można kochać bez zabezpieczenia w dni płodne ? Mądrzy to wy nie jesteście. Przecież zanim sie spuścił to w płynie znajdują się plemniki, które mogą doprowadzić do zapłodnienia.