Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIELKI POWRÓT TOPIKU

Gdyby lekarzom płacono od WYLECZONEGO pacjenta poumieraliby z głodu

Polecane posty

Gość WIELKI POWRÓT TOPIKU

Z dniem wczorajszym jeden z najbardziej kontrowersyjnych topików tego forum został niesłusznie skasowany!!! Moderator tym samym zhańbił to forum, na którym dominują tematy nie nadające się do dyskusji. Tym bardziej jest to hańbiące, że wykasowanie tematu nie miało uzasadnienia. Stało się to za sprawą wulgarnego i prymitywnego języka, którym posługiwali się obrońcy lekarzy oraz same służby zdrowia. Zamiast usunąć prostackie wypowiedzi owych pieniaczy, skasowano cały topik cieszący się ogromną popularnością od kilku tygodni. Ponad 700 wpisów mówiło samo za siebie. Dlatego też odnawiam topik i zapraszam do dyskusji na teMat: GDYBY LEKARZOM PŁACONO OD WYLECZONEGO PACJENTA POUMIERALIBY Z GŁODU. Apeluję także o trzymanie się tematu w Waszych wypowiedziach. Dziękuję i pozdrawiam.

Gość no cozzz
Nie mozna całej słuzby zdrowia wrzucać do jednego wora.... Aczkolwiek.... mieszkam w nieduzej miejscowości gdzie lekarze są niekompetentni i biora łapówki. Mysle ze w większych miastach jest wiecej profesjonalistów

Gość Miastowa
W wielkich miastach sa wyższe stawki jeśli chodzi o łapówki. o ile w szpitalach podmiejskich zadowalają się "jałmużną" o tyle w szpitalach klinicznych nie chodzi już o setki, ale kwoty rzędu tysięcy złotych :-(

Gość pewnie jakis
lekarzyna miał znajomosci w kafeterii no i dlatego skasowali, ale prawda jest taka ze w ten sposób ludziom ust nie zamkną, bo problem niestety istnieje- z drugiej strony sa równiez lekarze którzy sa bardzo zdolni, wspaniałomyslni ale nikt ich nie docenia, natomiast pokazywanie i mówienie tylko o dobrych rzeczach wsród lekarzy jest czystym zakłamaniem, bo istnieje jeszcze druga strona medalu, o której na tym skasowanym topiku ludzie pokrzywdzeni próbowali cos powiedziec- no ale cóż jak widac cenzura na tematy lekarskie jest nie tylko na kafe, dopóki wiekszośc błędów lekarskich bedzie wyciszana i tłumiona w koleżeńskich sądach lekarskich i dopóki lekarze nie będa płacic obowiazkowego ubezpieczenia OC to niestety bedzie do dupy

przez lekarza którego nazwiska niestety nie znam, mój ojciec dzis nie zyje, bo nie było limitu NFZ(na poczatku roku???) na to by usunac chora sledzionę, takich rzeczy sie nie wybacza, oni po prostu igraja z ogniem i tyle

Gość dowcip roku
a oni chcą 100% podwyzki hahahhaa

Gość eNeFzet
Im najprościej jest obarczyć winą NFZ, a o tym, że biorą i od pacjentów i z funduszu, to juz nikt nie mówi. Mój dentysta przyjmował prywatnie a oprócz tego brał za kazdego pacenta od NFZ, bo miał kontrakt, potem się okazywało, że pacjentom nie przysługują juz swiadczenia, bo je podobno wykorzystali. W jednym ze szpitali ordynator notoryczniw wypisywa pacentów na przepustki do domów, nie było ich na oddziałach, a Fundusz pokrywał koszta badań za pobyt i rzekomo wykonywane badania w tym czasie. O fałszowaniu refundowanych recept nie trzeba już wspominać. Nie bronię funduszu, ale skąd brać pieniądze na leczenie skoro tyle ich idzie na marne poprzez oszustwa lekarzy !!!!!!!

moja kolezanka od tygodnia była odsyłana od lekarza do lekarza ze zwichniętą nogą, ale co tam, najwazniejszy jest strajk, w końcu doczekała się po 6 godzinach czekania w poczekalni poradni urazowej, po tym wszystkim powiedziała ze nie chce juz mieszkac w Polsce, a zwłaszcza chorowac- i ja sie jej nie dziwię

przez niekompetencje lekarzy w szpitalu X umarł syn mojej siostry. miał niespełna 2 miesiące.... zła diagnoza, brak szczegółowych badań, wypis do domu po tygodniu.

Ja tylko proszę o zachowanie kultury w wypowiedziach .Pamietajmy, że wypowiadamy się na jakiś temat a nie krytykujemy użytkowników.

Gość lala la
Mickey Mouse, nie rozumiem Cie, nie wybaczysz lekarzowi, bo zostal wyczerpany limit???? raczej nie wybaczaj nfz"owi ludzie, dlaczego wymyslacie bzdury typu "lekarz mial znajomosci i topik skasowali" albo ze to obroncy lekarzy uzywaja wulgaryzmow i dlatego jest po topiku, przeciez to bujda na resorach, tamten topik skladal sie w conajmniej 80% z wulgarnych wypowiedzi (w ogole uwazam, ze wypowiedzi bez konkretnej tresci, zawierajace jedynie wyzwiska powinny byc od razu usuwane, jako nic nie wnoszace do dyskusji) bardzo prosze o jakas tam rozwage w wypowiedziach, bo mozna porzadnych ludzi skrzywdzic oszczerstwami, po co generalizowac???? to ze czyjs dentysta za kazdego swojego prywatnego pacjetna bral tez pieniadze od NFZ nie oznacza ze robi tak kazdy lekarz A co do samego tematu, placenie za wyleczonego pacjenta to bardzo zly pomysl, pomyslcie tylko, kto wtedy pomoze slabo rokujacemu pacjentowi?? kto wykona operacje wysokiego ryzyka, ktora moze komus uratowac albo przedluzyc zycie??? Na poprzednim wykasowanym topiku ktos chyba z niemala satysfakcja napisal jak to zle bedzie sie wtedy powodzic onkologom - jak mozna cos takiego napisac??? a tak w ogole to probowaliscie sie kiedys dowiedziec ile placi NFZ? czy wszyscy z gory zakladaja, ze kupe kasy :) ?

Gość Kasienka_Sw
Mojego dziadka wyslano do sanatorium i zalecono mu masaze i bicze wodne itp, potem sie okazalo ze dziadek mial guza na nerce, a leczono go na kregoslup... poprostu jakiemus skur...nowi ciezko bylo wyslac dziadka na szczegolowe badania :[ no i juz nie mam dziadka od kilku lat :((

Gość Macie wybór
Nie trzeba z ich usług korzystać. Sa znachorzy i uzdrowiciele, Powodzenia. Tylko przygotujcie gruba kase.!!!

Witam 🖐️ wiec zaczynamy od nowa ten jakze interesujacy ,nurtujacy i na czasie temat!!! pozdrawiam;)

Gość Macie wybór
Lalala popieram twoją kulturalną i rzeczową wypowiedż ale na tym topiku chodzi o dokopanie pewnej grupie zawodowej i to jest wolanie na puszczy. A niech sobie pluja ile wlezie- to tez jest rodzaj terapii....

z tego co zauwazylem ,wulgaryzmow najczesciej uzywaly osoby zwiazane wlasnie z tamta strona czyli [o ktorej byla mowa] nola to dowalila do pieca niesamowicie . ilez bylo tu wpisow ,ktore ukazywaly mankamenty slozby zdrowia,przekrety itp. sporo bylo rowniez wylanego zalu za cos co wlasnie ta grupa ludzi uwazajaca sie za niewiadomo koga uczynila swym pacjentom ktorych to powinna leczyc i dbac o zdrowie i zycie ponad wszystko ,a niweczyla lub tez zadala zaplaty do kieszeni! realny poglad na problem i wypowiedzi na poziomie zawsze sa mile widziane i pouczajace. stan rzeczy jaki mamy na dzis dzien w sluzbie zdrowia zakrawa na sam nie wiem juz co ale na pewno jest zatrwazajacy a ktos broniacy jednej strony i nie dopuszczajacy prawdy ,ktora jest bolesna powinien sobie w ciszy domowego kwadratu usiasc i pomyslec tak rzetelnie i realistycznie i odpowiedziec na jedno pytanie Czy aby napewno mam racje!

Gość Kasienka_Sw
Do Macie wybor: Jaki ja mam wybor?? prosze mi powiedz bo ja wlasnie nie wiem-no chyba ze taki ze albo ide do lekarza albo nie ide... no to faktycznie duzy wybor... to ja juz wole chyba nie isc bo za kazdym razem jak ide to traktuja mnie jak smiecia, gowno jakies (no i nie tylko mnie-wiekszosc pacjentow tak traktuja) w du..ch sie poprzewracalo!!! Co ide do lekarza w mojej przychodni (nie chodze czesto ale czasami potrzebuje-jak kazdy) to nie dosc ze conajmniej 2 godziny czekam w kolejce to sie jeszcze okazuje ze tuz przed moim wejsciem do gabinetu pani doktor stwierdza ze ona juz nikogo nie przyjmie bo ona ma teraz wazne spotkanie medialne (dokladnie chodzilo o poswiecenie kamienia pod nowa przychodnie) a co mnie to do cholery ochodzi-to ja 2 godziny czekam zeby ona mnie olala??? albo np wlazi przede mna pan z wielka bomboniera-i jak ja mam to rozumiec?? albo wlazi przedstwiciel firmy farmaceutycznej-sory do lekarki wlazi??? a co to nie ma dyrektora przychodni??? po jaka cholere do lekarki?? Albo kiedys mialam problemy z zoladkiem i co szlam do lekarza (zawsze sie inny trafial) to mi przepisywali jakies tabletki ktore nic mi nie pomagaly, a jak mowilam ze nic nie pomagaja to oni i tak mi je przepisywali i jakos zadnemu nie przyszlo do glowy mi wypisac skierowania do specjalisty-dopiero jak zrobilam awanture to mi dali, i faktycznie sie okazalo ze problem byl powazniejszy, no ale nie mozna bylo od razu do specjalisty tylko ty sie dziecko mecz bo pewno sobie wymyslilas problem... Ja bym miala wybor-gdybym nie musiala placic skladki zdrowotnej i moje pieniadze zamiast darmozjadom mogla bym wykorzystac w inny sposob-np w prywatnej przychodni gdzie potraktuja mnie jak czlowieka-i tyle na temat wyborow :[

15:49 LEKARZE WALCIE SIĘ 3 miesiące temu zapisałam swoje dziecko na wizytę w poradni endokrynologicznej. Dzisiaj zadzwoniłam żeby ją potwierdzić i co okazało się, że strajkują ... Mój termin został przesunięty o kolejne 3 miesiące. DO LEKARZY: O ile stałam za Wami murem teraz mam Was gdzieś !!! Dla Was liczą się tylko pieniądze. Łapówkarze wstrętni !!! Jeszcze nigdy nie spotkałam się z lekarzem żeby nie wziął w łapę. Rozumiem, że nie przyjmujecie dorosłych – my jakoś wytrzymamy. Ale dlaczego nie liczy się dla Was zdrowie najmłodszych ... Co z Waszą przysięgą ??? 22:41 Z przysiegi nie utrzyma sie rodziny. Nie wszyscy biorą łapówki. A skoro tak nienawidzisz lekarzy, to po co korzysasz z ich usług. Są zielarze, znachorzy, bioenergoterapeuci oni biora conajmniej 200zł za wizytę a nie studowali 6 lat, nie robili conajmniej dwóch specjalizacji....Zresztą szkoda dyskusji... 22:51 strzyga_ wcale nie szkoda!!! Lekarz to nie zawód, ale powołanie!!! osobiście znam lekarzy, którzy nie strajkują i nie popierają strajków tylko LECZĄ, dziwne nie? Ostatnio mój dziadek był chory. Poszedł do przychodni i usłyszał, że jest za stary, żeby go leczyć i że pora mu umierać i lekarz wyrzucił go z gabinetu. Oczywiście natychmiast mama zapisała go do innego lekarza, który najzwyczajniej w świecie przepisał mu antybiotyk. I dziadek po tygodniu wyzdrowiał!!! Najpierw niech lekarze nauczą się leczyć, a potem żądają podwyżki. I nie ma co tu mowić o fakultetach - gdyby nie podatki, to trzeba by za te fakultety zapłacić, a czy na pewno znalazło by się w rodzinie tyle pieniędzy? pozdr. 23:23 Witam mam Dzis w radio mowili, ze lekarze beda strajkowac, gdyz PRZYMIERAJA GLODEM. Tak to brzmialo doslownie. Dlugo nie moglam powstrzymac sie ze smiechu

do lala la--> jakbys czytał uwazniej mój post to bys wiedział że napisałam o wyczerpaniu limitów na poczatku roku, a od kiedy to sa limity wyczerpane na operacje ratujace zycie, to pierwsze a po drugie w styczniu 2005 były na to pieniadze, ale poniewaz mój ojciec był chory na raka, to skreslili go na poczatku, i mimo wszystko nie wybaczę, wiec zejdź ze mnie, albo inaczej powiem, poczekamy jak tobie ktos umrze, to zobaczysz jak to jest fajnie

Gość Jak mozna tak kłamac strzygo
że wyrzucili ci dzidka z gabinetu, bo jest za stary. Na tym forum ci skwapliwie uwierzą, bo o to im własciwie chodzi, ale nikt o zdrowych zmysłach....Wlściwie już niedługo problem sam się rozwiąże, bo młodzi lekarze masowo wyjeżdżają za granicę, gdzie są szanowani i godziwie wynagrozeni. Pozostana tylko ci przed emeryturą. W pogotowiu mają jeżdzić ratownicy po kursach. Zyczę dużo zdrowia!!!!

Gość lala la
Mickey Mouse, po pierwsze jestem kobieta, po drugie - nie weszlam na Ciebie, nie napisalam Ci nic chamskiego i ogolnie brak mi slow na to, co napisalas, staralam sie wypowiedziec kulturalnie, nie toczyc piany itd, ale tu sie chyba naprawde nie da :( jak mozna komukolwiek zyczyc, zeby mu ktos umarl :( :( czy Ty wiesz cokolwiek o mnie, mojej rodzinie?? myslisz, ze tylko Tobie ktos umarl???? ze tylko Ciebie spotkalo cos tak strasznego?? uwierz mi, ze sa jeszcze gorsze rzeczy niz smierc rodzica i mam nadzieje, ze nigdy Cie takie nie spotkaja a limity? wez pod uwage to, ze ludzie czekaja w kolejkach juz w poprzednim roku i te kolejki nie wykasowuja sie wraz z nastaniem nowego

Gość jaka praca taka płaca
N I E !!!!! Podwyżkom dla słuzby zdrowia, bo i za co??? Jak na taką "pracę" to zarabiają znacznie za dużo!!! Tyczy się to zwłaszcza nierobów pielęgniarskich!!! I jeszcze smią strajkować!!!

Gość do ka-myszka
to samo było z moim ojcem.I zadnych konsekwencji, bo ja, zalamana, nawet nie mialam sily dochodzic racji. Ale nigdy im tego nie zapomne.Jest wiecej takich przypadkow, zmaltretowana rodzina nie ma sily na walkę.

Gość mysle ze nie byloby
tego topiku, gdyby nie byo tak wielu skrzywdzonych, badz zlekcewazonych przez sluzbe zdrowia pacjentow. Niech to da do myslenia. Oczywiscie jest wielu fuszerow w roznych zawodach. Ale lekarze akurat oczekuja specjalnego szacunku , a nie beda go mieli , jesli bedzie tak jak dotad - w kazdym razie w Polsce.

Gość strzyga mowi prawde
podobnie potraktowano w szpitalu mojego 90letniego, wyksztakcoengo, kulturalnego, w pelni wladz umyslowych dziadka. Stary czlowiek w pizamie jest nikim - smieciem , na odstrzal!

Gość PYTAJĄCY INACZEJ
a co powiecie o prywatnych klinikach i ich cen, obsługi i specjalnościach lekarzy? wiem, wiem...za pieniądze ksiądz się modli a lud podli...ale jeśli kogoś stać to powinien leczyć się prywatnie...a ciągu swojego życia bardzo dużo odkładamy na ZUS-y i inne tam... przyjmijmy że: opłata na ZUS 700 zł x 12 miesięcy = to daje nam 8 400 zł ...na wizyty prywatne wystarczy, nawet na operację 1 w roku ale jeśli ktoś nie choruje to ma w plecy taką kasę jeśli wpłaci na ZUS a jeśli ją odłoży to ma! i tak przez 5 lat mamy niezłą kasę czyli 42 tyś zł !!!!!! SŁUŻBĘ ZDROWIA POWINNI ZPRYWATYZOWAĆ, BO TO NAM SIĘ BARDZIEJ OPŁACI!!! a jeśli chodzi o emerytów i rencistów to możnaby założyć iż, gdyby odkładali na swoją późną jesień to mielieby trochę kasy i pewnie lepiej by się wyleczyli teraz za swoje niż za nędzne pochlebstwa od lekarza czy pielęgniarki i dajmy na to: przeciętny człowiek pracuje ok 30 lat i ma kasę odłożoną ok~250 000 zł...myślę, iż wystarczyłoby to na wszystko na co choruje...taka kasa to tylko za ZUS nie mówiąc o oszczędnościach ALE JAK TU NIE PŁACIĆ SKŁADKI DO ZUS-u JAK TO JAKAŚ PRZECIEŻ PRZYMUSOWA RATA NA STAROŚĆ I JAŁMUŻNA OD PAŃSTWA DOBRZE TO SOBIE WYKOMBINOWALI TE PREZESY ABY WYKARMIĆ SWOJE TŁUSTE DUPSKA NA STOŁKACH I INNE TAM GADY!!!!! SORKI MOŻE KOGOŚ UCZUCIA URAZIŁEM ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKT SIĘ NIE GNIEWA TO JEST TYLKO SAMA PRAWDA I KAŻDY O TYM WIE LECZ MAŁO JEST TAKICH OSÓB CO MYŚLI I MÓWI JEDNOCZEŚNIE JAK JAAA!!!

PYTAJACY INACZEJ--> zgadzam sie z toba w pełni lala la --> nie będę z toba prowadzic dyskusji, gdyż narzucasz innym swoje zdanie, a swoje poglady na sprawę chcesz pokazac jako jedyne słuszne, aha czytac ze zrozumieniem tekstu to uczą bodajze w szkole podstawowej, wiec nikomu nie zyczyłam żadnej śmierci, i przestan mi łaskawie wciskac w usta słowa których nie napisałam, napisałam jedynie tyle że zobaczysz jak to jest jak z winy lekarzy umiera ci ktos bliski, a to jest kolosalna róznica Ogólnie sam pomysł zeby płacic tylko za wyleczonego pacjenta jest nie do zrealizowania, ale myslę że stawianie prawidłowej diagnozy i przepisywanie odpowiedniej terapii nie będzie chyba zbyt wygórowanym życzeniem wobec lekarzy, co?

Gość Radzę Ci lalala
Daj sobie spokoj. Tu sa ludzie chorzy z nienawisci. Nie ma sensu z nimi dyskutować. Te ich argumenty sa żałosne. Ja mam dobre doświadczenia ze służbą zdrowia. Jak ktos podchodzi do lekarza z takim nastawieniem jak przedmówcy to może być nieuprzejmie potraktowany. Boże uchowaj od takich pacjentów. Zreszta lekarze wyjeżdżaja masowo zagranicę. W Anglii cieszą się nasi lekarze bardzo dobra opinią. Beda was leczyć sami emeryci i renciści i dobrze wam tak. Lekarz jest tylko człowiekiem i moze sie pomylić. Wszędzie są czarne owce. Większość lekarzy i pielegniarek jest w porządku.Życzę im aby dostali przynajmniej te 30% ( tu ktoś twierdził,że chcą 100% podwyżki???!!!) zarowno lekarze jak i pielegniarki. To że nie biora udziału w tej pyskówce dobrze o nich świadczy.

Gość vjnfdjighjifgb
fajny moment mi się przypomniał z Monty Pythona,jak palili ''czarownice'' i prości chłopi jeden przez drugiego morde darli''spalić ją'' wy tez mi się tak kojarzycie-ot przekrzyczujące się ludziki,a jak się znajdzie jedna osoba co ma inne zdanie to huzia wszyscy hurtem na jednego,uczepicie się jakiegoś słówka i koniec no takie palenie czarownic widowisko dla motłochu