Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

madzica30 NIE CZYTAJ INFORMACJI NA NECIE !!! to najwiekszy nasz blad ze czytamy te glupoty !!!! ja sie kiedys tak naczytalam ze przez pare dni chodzilam zalamana i chyba kazda z nas na tym forum tak miala. jak bylam u lekarza powiedzialam ze cos tam czytalam ona powiedziala mi ze to co wypisuja w necie to takie glupoty ze szok !! ze jak nawet sie napisze ze boli palec to zawsze bedzie pisalo ze sie juz umiera. na temat mojego raka tez sporo sie naczytalam jak sie o nim dowiedzialam a potem od mojej lekarz dowiedzialam sie zupelnie innych rzeczy. jedno jest pewne rak tarczycy to najlepszy rak jakiego mozna miec !! i jest calkowicie uleczalny !! naprawde zostaw te artykuly bo to wszystko to nie prawda!! ja mieszkam w Usa dokladniej w Bostonie :)

Gość nastazja85
Czesc Dziewczyny! Przepraszam za długa nieobecność ale w tygodniu miałam dużo zajęć a wczoraj byłam u znajomych na weselu a dzisiaj.... umieram ;/ Przeczytałam kilka waszych pytań i oto odpowiedzi: - polecam przychodnie - poradnie chorób tarczycy w Centrum Onkologii w Warszawie na Urynowie - ja jestem ze Szczytna koło Olsztyna i mimo ze mam ponad 3 godz drogi to jezdze tam na kontrole bo tylko tamtym lekarzom ufam, dysponuja dobrym sprzetem i sa specjalistami ktorzy juz nie jeden beznadziejny przypadek wyleczyli - na poczatkukontrole miałam co 5-6 miesiecy po 2 latach mam kontrole 1 raz w roku, wczeniej raz w roku miałam 3 dniowe badanie scyntygraficzne z przyjeciem jodu teraz jetem 4 lata po operacji i ostatni jod mialam 2010 a na kolejny ide chyba w 2013, na kazdej wizycie mam pobierana krew i badane sa markery nowotworowe, na badania kontrolne zawoze morfologi,e z tsh, przeswietlernie płuc i usg tarczycy - przyjmuję obecnie tylko eltroxin w dawce 100 pani doktor mi powiedziała ze mój własciwy poziom hormonów ths to 0,2-0,3 i do tego dazymy - hmm co tu jeszcze jak macie jakies pytania to zadawajcie je krotko ;p to mi latwiej jest spamietac :) boogolem to ja kleroze mam Sylwia co tam,kosci i szyja nie bola?:) aniusia 25 czytajac co piszesz o swoich dolegliwosciach to zczerze ci powiem ze raczej nie slyszałam o podobnych dolegliwociach po operacji u kogokolwiek wiec bede teraz bardzo szczera po pierwsze nie mysl o chorobie traktuj to tak ze pozbylas sie juz najgorszego, na twoim miejscu zronilambympodstawowe wyniki krwiczyli cala morfologie, moc ths bo twoje dolegliwosci na pewno nie a zwiazane z tarczyca, moze masz zle dobrana dawke hormonów, idz do jakiegos endo prywatnie to ci powie to co ja :) podejrzewam ze twoje problemybiora sie z nerwów i pychiki ktora niestety zostala nadszarpnieta u nas wszystkich po diagnozie :) podejdz do tego racjonalenie i idzpo prostu nawet do lekarza rodzinnego nie czekaj az problem urosnie madzica30 Spokojnie kobietko naciekanie niczym nieswiadczy, nam osoby którym guz naciekał na krtan lub miały mnustwo przerzutów npdo płuc iwyleczono je całkowicie, guzy tarczycowe nie sa az tak grozne niz inne norotwory o ile sie okaze ze ty takiego masz bo biopsja pokaze :) wiec nie martwiłabym sie na zapas :) bedziemy przymały kciuki za dobry wynik i czekamy na twoja relacje zbiopsji i jej opis, co do lekarza naciagacza to mysle zepowinnas mu byc wdzieczna bo widac ze sie zainteresował bo te wsztskie bada sa wlasnie typowe dla osob z problemami z tarczyca tsh i białko zapewne ft4 lub ft3 to postawa aby sprawdzic w jakim stanie jest twoja tarczyca, badania krwi sa bardzo wazne nawet zwyklamorfologia bo ona tez wskazuje czy nie masz starzenia we krwi czegos co by wskazywalo na nowotwór, a ekg to tez istotne boprzy problemach z tarczyca bardzo duzo udzi ma zaburzenia rytmu serca np.ja :) sa y tez inne wady pracy serca które sa spowodowane zła praca tarczycy wiec ciesz sie dziewczyno trafiłas na lekarza który chce sprawdzic wszystko!!!!! bardzo dobry lekarz

Gość nastazja85
kto ma pyt.nie pisze je w formie listy to bezie latwiej odp :0)

Gość nastazja85
przepraszam za wszystkie błędy i literówki ale laptop mi szaleje i klawisze nie działają jak powinny ;/

Gość madzica30
Hej Sylwia:) Nie bede czytala juz wiecej bzdur na necie bo to tylko pogarsza moj stan psychiczny:( Daleko jestes...Mam nadzieje,ze fajnie Ci sie tam zyje.Zreszta jak wyjechalas tam jako dziecko to tam jest Twoj dom. Dziekuje za rady.Bede pisala co i jak jak tylko bede miala jakies wyniki. Serdecznie Cie pozdrawiam Nastazja,pewnie masz racje,ze lekarz jest dobry i zlecil wszystkie potrzebne badania.Tylko,ze ja zamowilam tylko usg prywatnie i nic wiecej bo tu sie lecze,nie w Polsce.Mysle tylko,ze jesli lekarz zleca dalsze badania to powinnam wiedziec jakie i ile kosztuja.Gdybym nie zareagowala to nawet nie mialabym z czego zaplacic.Dlatego poczulam sie oszukana. Pozdrawiam:)

Gość nastazja85
Dziewczyny tym razem ja mam pytanie :) jak u was z utrzymaniem wagi po operacji? bo ja raz tyje raz chudne i tak w kółko juz mnie to denerwuje czesto stosuje diety i cwicze i np w trakcie kuracji nie spadam nic z wagi a np jedzac normalnie potrafie schudnac i ciegle waga mi sie kreci 2 kg w tą lub w tą, nie mam wogole wpływu na ciało, jedyne co to moge cwiczyc ale to raczej wzmacnia ciagle mi miesnie a na wadze ciagle tyle samo ;/ dodam ze przy wzroscie 158 waze 55 kg i chce schudnac 5 ale nie moge juz próbowałam wszystkiego, przed operacja nie miałam takiego problemu

madzica30 No troszke daleko mnie wywialo :) cala moja rodzina tu jest oprucz 2 siostr (jedna mieszka w bialymstoku a druga od 6 lat w irlandi) no ale przynajmniej mam tu mojego 17-letniego braciszka :) a jedna siostra (z irlandi) przyjerzdza co roku w odwiedzinki :) a jak mi sie tu zyje hmm... dobrze :)- inaczej. no ale Polska to moj Kraj i nigdy o niej nie zapomne! :) i naszczescie moja rodzina jest bardzo tradycyjna (szczegolnie Babcia) z czego bardzo sie ciesze :) Kiedy wybierasz sie do lekarza ? daj nam wszystkim znac jak czegos sie dowiesz :) Pozdrawiam :)

nastazja85 :) To Ty malutka kobitka jestes :) ja mam 173 :) i waze 63 kg. Raz mowilam do lekarz ze slyszalam ze po raku tarczycy sie tyje i zapytalam ile.powiedziala mi ze wlasnie po raku (jak nie ma sie tarczycy) jest latwiej schudnac.powiedziala ze tylko na poczatku leczenia mozna przytyc z 5 kg. i powiem ci ze ja jak patrze na zdjecia z tamtego roku to widze ze bylam grubsza. po ubraniach tez widze roznice i nawet rodzina mowi ze schudlam :) Pozdrawiam :)

Gość nastazja85
sylwia hmmm to zazdrosze :) ja nie moge zrzucic 5 kg szlag mnie trafia przez to niby gruba nie jestem ale czuje ze to nie to... zle sie czuje przez to w swoim ciele

Gość eweliza
Hej Nastazja ja tak jak Sylwia raczej schudłam. U mnie to napewno sprawa stresu ale od operacji ubyło mi kilka centymetrów. Nie stawałam na wagę ale widzę po ubraniach i wszyscy mówią, że schudłam choć od operacji już nie palę papierosów. Bałam sie, że przytyję a tu jednak miłe zaskoczenie. Nie wiem jak będzie dalej ale narazie jestem zadowolona i przyznam, że czasmi mam napady głodu, że aż szok. :-)

Gość nastazja85
to wychodzi na to ze ja jestem jakas dziwna ;p

nastazja85 Napewno nie jestes dziwna hehe mysle ze moze poprostu cialo musi sie przyzwyczaic np: do cwiczen. ja kiedys chcialam schudnac pare kg chodzilam na silownie i nic. poszperalam troche na necie i pisalo ze czasami jak zaczyna sie dopiero cwiczyc cialo musi sie do tego przyzwyczaic i ze nawet dopiero po 2 miesiacach mozna widziec skutki :) eweliza Ja tak samo mam napady glodu i czasami chce mi sie czegos ''specjalnego'' (normalnie jak baba w ciazy hehe) wtedy pozeram wszystko jak idzie nie patrze czy od tego przytyje czy nie :D czasami potrafie nawet zjesc cala duza czekolade sama :P

Gość eweliza
hihihi Skąd ja to znam. Osobiście nie jestem zwolenniczką słodkości, należę do osób które wolą zjeść schabowego a nie batona, ale czasmi ostatnio napada mnie ochota na........ i tu pojawia się problem. Takich zachcianek nie miałam w ciąży a teraz mam. Ostatnio moja córka miała urodziny no i miała duzo cukierków, których pewnie połowę wciągnełam ja hihih. No ale cóż jak się chce to trudno sobie odmóic .;-)

Gość nastazja85
ja tez mam zachcianki jak baba w ciazy :) a cwicze juz chyba z rok ;/ i jakos moje ciało sie nie zmiania... co do zachcianek to mam ochote na ogórka kiszonego oczywiscie którego nie mam w domu a nie chce mi sie do sklepu leciec ;p

eweliza wciągnełas polowe cukierkow swojej Corki ? hahahahaha (ale sie usmialam jak to przeczytalam) widze ze jestes jeszcze lepsza niz ja :) :D :D nastazja85 z tym ogorkiem to chyba przebijasz nas wszystkich hahahaha (naprawde jak babka w ciazy) ja wczoraj mialam straszna ochote na sledzie :D tak sie obzarlam ze pozniej caly dzien bolal mnie brzuch :P Jejku a myslalam ze to tylko ja mam takie zachcianki haha :D :D

Gość eweliza
Sylwia Z tymi cukierkami bo extra. Jadłam , az sie skonczyły a mój mąż sie patrzyl i śmiał, nie mógł uwierzyc, że ja jem tyle słodkiego. To on jest słodki ( uwielbia slodycze ). A jak skończyłam sie objadać to stwierdzil, że chyba mi coś uszkodzili albo wyxieli nie to co trzeba bo widok mnie z czekoladowymi cukierkami był bezcenny.Ale tak serio to nie mogłam się opanować i nawet po cichaczy je podjadałam.

Gość madzica30
Hej dziewczyny:) Wesole jestescie,podoba mi sie to:) Jak nastazja jest malutka to ja chyba jakis krasnal,hi,hi.Mam 154cm wzrostu,co do wagi to 55kg.I tez nie umiem zrzucic tych 5 kg.Jak bylam w ciazy(9 miesiac)wazylam 59kg.Po porodzie zaraz zeszlo do mojej poprzedniej wagi 50kg.A teraz?Nie mam pojecia skad sie wziely te dodatkowe kg?Smieje sie,ze za niedlugo bede sie toczyc a nie chodzic.Ale to taki zart bo o otylosci nie mozna mowic przeciez:)Tak mysle.... Co do ogorkow,hmmm,dalabym wiele za ogorka kiszonego,takiego naszego polskiego.Nawet moglabym pojechac gdzies dalej do sklepu,niestety w Norwegii to niemozliwe:(Nie znaja sie na dobrociach. Dzis moja mama odebrala wyniki z hormonow tarczycy-moje oczywiscie.Jak zawsze w normie,wiec szkoda bo leczenie farmakologiczne nie wchodzi w rachube.Czekam teraz na wizyte u lekarza rodzinnego.Pojde ze zdjeciami z usg i pewnie skieruje mnie do specjalisty.Ciekawa jestem jak dlugo bede czekala na wizyte? Na gastroskopie czekam juz od konca czerwca:(A najlepsze jest to,ze dolegliwosci zoladkowe minely... Miejmy nadzieje,ze wizyta bedzie szybko bo wole wiedziec na czym stoje a nie ciagle sie zadreczac. pozdrawiam Was serdecznie:)

Gość eweliza
nastazja i sylwia dziewczyny musze to napisać: -ogórki kiszone, - śledzie, -winogrono, - kisiel to moje ulubione jedzenia jak byłam w ciąży hihihi. Macie dziwne zachcianki. Ale ja chyba jeszcze bardziej, moge stwwierdzić że wycieli mi tarczycę a padło na język i podniebienie hihi.

Gość eweliza
madzica30 Lekarz rodzinny powiedział mi ze mam wole i kazal zrobic tsh i dał mi skierowanie. Robiąć morfologię i tsh zrobilam na własną rękę ft4 i ft3. Jak sie okazało wszystkie wyniki miałam książkowe ale poszłam do endo mimo dobrych wyników. Endo powiedziała, że rzadnych woli ona u mnie nie widzi ale zaczeła mi badać szyję i powiedziała, że mam guz ( poprostu go wyczuła ). I tak zaczeła się moja historia z tarczyca. Super, że masz dobre wyniki ale poszukaj dobrego endokrynologa by mógł Ci ktoś powiedzieć co to jest. Nie masz co sie zadręczać bo wszystko będzie dobrze. Sama widzisz nam humor dopisuje i mam nadzieję, że i Ty będziesz z nami się smiać. :-) pozdrawiam

eweliza Wyobrazam se jak na Ciebie patrzyl maz jak obzeralas sie cukierkami Corki hahaha (no ale jak ich bylo az tyle to przeciez nie mogly sie zmarnowac nie ? haha :D ) Jak ja teraz jem takie rzeczy co je kobieta w ciazy to co ja dopiero bede jadla jak kiedys bede w ciazy hahahaha (wole o tym nie myslec) :D jedna kobieta w ciazy (kolegi zona) miala taka zachcianke ze on musial jezdzic do sklepu po proszek do prania- a ona potem siedziala i go wachala haha madzica30 Fajnie ze sie odezwalas :) tak to jest z tym czekaniem :/ kazda z nas to przeszla :/ i chyba wlasnie to jest najgorsze czekanie i myslenie. no ale jak juz cos sie ruszy to wszystko szybko pojdzie :) pozdrawiam :)

Gość eweliza
nastazja trzeci raz do Ciebie pisze. Mam nadzieję, ze to juz wskoczy bo dwa poprzednie posty nie wiem czemu nie przeszły. U mnie w odchudzaniu najważniejsze jest nastawienie i podejscie do calej sprawy. Zawsze odchudzałam sie od poniedzialku a juz we wtorek iałam ochote na zapiekanke albo big maca. Serio jak zawsze powiedzialam ze sie zaczynam odchudzać to nigdy nic z tego nie wyszlo. W ciązy przytyłam 13 kg i mialam co zrzucić i udalo się. ale podeszlam inaczej niz zawsze. Znalazłam dietę dla siebie i powiedzialam, że OD DZISIAJ ZACZYNAM SIE NACZEJ ODŻYWIAĆ. nie było slowa dieta po którym zawsze robiłam się głodna hiihii. I udało się w ciągu 6 tyg. schudłam 12 kg i tak mam do dzisiaj. Więc może i Ty spróbuj zacząc z innym nastawieniem. Nie mów sobie że musisz schudnąć tylko, ze fajnie by było mieć 5 kg mniej. Nasza główka jest mądra i to ją trzeba oszukać. Przy moim odchudzaniu to prawie wogóle nie ćwiczyłam, ale za toteraz z małą dajemy czadu. Moja mała jest malym sportowcem i uwielbia ćwiczyc. Zimą jeździmy na łyżwach no i oczywiście basen cały rok i trampolina. Czasami sie zastanawiam skąd dzieci mają tyle energi i siły. Bądź dzielna i spokojnie podejdz do swojej wagi i jeszcze jedno. Waga to nie wszystko ważne by czuć się dobrze w swojej skórze. Nie sugeruj sie wagą tylko wyglądem i dobrym samopoczucim:-) pozdrawiam

Gość madzica30
Baaardzo sie ciesze dziewczyny,ze jestescie:)Dzekuje!

Gość madzica30
Jeszcze jedno,piszecie o swoich pociechach,wiec ja tez musze sie pochwalic:)Mam cudownego lobuza-Mateusza:)Ma prawie dwa i pol roku,jest dla mnie calym zyciem!No i cudownego partnera(nie meza),tak wiec mysle,ze bedzie ok bo mam dla kogo zyc:) Trzymajcie sie cieplo:)

Super !! :) ja mam brata o imieniu Mateusz :) Ja to nie mam jeszcze dzidziusia i nie wiem kiedy bede miala :) ale napewno przez 30-stka :)

Gość madzica30
Przed 30-tka?To mlodziutka jeszcze jestes,fajnie sie masz.Mi za jakies dwa tygodnie stuknie 35:(Teraz to juz z goreczki,ech... Pozdrawiam cieplo:)

Gość mamakasia7
Trochę jestem skołowana. W kolejnej biopsji podobno wyszły komórki normo typowe ( nieoficjalnie wiem ). Mam to usuwać czy nie. Szyje mam z boku powiększona i węzeł podżuchwowy i pod pacha z tej samej strony. mam się dalej diagnozować ? Mam również mleko-tok, od dwóch lat i lekarz rodzinny mówi że to może być przysadka.

Gość nastazja85
Czesć babki! propo zachcianek właśnie opierdzielilam sledzika ;p eweliza bardzo chce zrzucic te 5 kg powiem ci tak ja nie jem duzo i prawie nie jem miesa, dla mnie moze ono nie istniec, wieczorami sie nie objadam, słodycze rzadko, pracuje w przedszkolu jako nauczyciel wiec ruchu to mam nadto, w domu cwicze głównie brzuszki bo wlasnie moj brzuch mi sie nie podoba, i co ja mam zrobic? jem na tyle malo ze chyba juz tylko glodówka wchodzi w gre ;/ ostatnio bralam bio cla ale to jeden wielki bubel... juz zaczelam pic ocet jablkowy bo sie naczytalam ale przestalam bo wiem ze to bardzo szkodliwe pomocy!!!!! chce schudnac!!!! dziewczyny! czy któraś z was ma tez problemy z sercem po operacji?? ja mam dodatkowe uderzenia nadkomorowe i niby nie zagraza to mojemu zyciu ale przeszkadza na codzien, bo jak mam te uderzenia to jakby mnie ktos w tylek kopal sie czuje... :( co do dzieci niedawno zostałam ciocią :) no i chrzestną :) jestem zakochana w tym dziecku po uszy :) a swoje? postanowilam do 30-stki miec :)

Gość nastazja85
jeszcze jedno jak na razie mam 26 dzieci w pracy i one mi starczaja :)

Gość madzica30
Dziewczyny a jakie mialyscie OB?Patrze na te moje wyniki z morfologii i wyniki biochemiczne-sa w normie-Ale to pewnie nie ma zbyt wielkiego znaczenia... Pozdrawiam:)

madzica30 mam 25 latek a 35 to nie tragedia :) (jakbym miala 35 latek to nie przejelabym sie tym wogole) :) nastazja85 widze ze mamy takie same zachcianki :) Co do octu. nie wiedzialam ze jestes az w takiej desperacji. nawet nie wiesz jak on szkodzi. mojej siostry przyjaciolka pila ocet i najpierw miala bulimie (nie obchodzilo ja to) potem dostala anoreksje! WYGLADALA STRASZNIE !!! bylo to dawno temu i teraz naszczescie jest juz zdrowa ale powiem Ci ze teraz jest grubsza niz jak wtedy kiedy chciala schudnac. a co do serca tez tak mialam (najgorzej bylo do roku po operacji) ale samo mi przeszlo.takie jakby podwujne bicie serca (teraz tez czasami tak mam ale szybko przechodzi) bylas z tym u lekarza ? co powidzial ? mi sie wydaje ze to przez nerwy bo przez ten rok STRASZNE sie denerwowalam. pozniej juz twoche z tymi nerwami bylo lepiej i serce tez sie uspokoilo. nie wiesz jak Ci zazdroszcze Twojej pracy :/ zawsze chcialam pracowac w przedszkolu (jeszcze w polsce o tym myslalam ze kiedys bede przedszkolanka) a tutaj to moge o tym zapomniec nawet nie chcialabym tych amerykanskich dzikusow pilnowac. tutaj dzieci sa jak potwory !!!!! i jeszcze jak cos sie stanie (nabije guza) to odrazu do sadu ida sie sadzic ze zle sie dzieckiem opiekunka zajela :/ mamakasia7 powiem Ci tak ja jakbym byla na twoim miejscu i miala juz szyje wezly i pod pacha spuchniete to poczekalabym az dostane ten wynik i poszlabym dobrego lekarza i zapytala co mam robic. no ale jak tak puchniesz to raczej jest to do usuniecia. a moze lekarz da Ci jakies leki na pozbycie sie tego ? Najlepiej porozmawiaj z lekarzem i zobacz co Ci poradzi. zapytaj czy sa sie tego jakos pozbyc bez operacji (wiem ze sa jakies tabletki na pomniejszenie guzow nie rakowych moja mama takie brala) :) Pozdrawiam :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się