Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liskaq

Czy w czasie ciązy ma się zólte upławy??

Polecane posty

Gość liskaq

Witam Czy bedąc w ciazy ma się jakieś upławy? Czy raczej się ma sucho? Okres mi się spoznia niceały tydzien i mam taką niewielką wydzielinę żóltawą.

ja jestem w 7 tygodniu:) i nie mialam żadnych uplawów :) a jesli jakies byly to minimalne i nie zolte:) glowado góry--powodzonka:)

Gość liskaq
Wiem że sie mam nie denerwowac. Ale jak sie tu nie stresowac jak ja jeszcze nie chce miec dziecka Moze za jakies 2 latka. Brzuch mnie boli jak bym miala dostac okres, ale jakos go nie widac:(

Gość Wioletka
Witaj i dostałaś okres ?? mi też się spóźnia mam upławy i podejrzewam że jestem w ciąży ale zrobiłam test i wyszło że nie ale i tak mi to spokoju nie daje

Gość liskaq
Nie dostałam okresu. Zrobiłam test ale dalej nie jestem pewna. Chyba kupilam jakiś felerny. Albo nie wiem. Bo ta druga kreseczka z litera T jest taka strasznie blada, ale nie wiem czy to nie jest czasem od poczatku tam, zeby sie wypelnila kolorem. Czy wy jak robiłyscie testy to zupelnie ten pasek był czysty gdzie literka T ???

No to pole powinno byc zupelnie czyste, chyba ze sprawdzalas po czasie wtedy moze sie pokazac druga kreska. Jaki test robilas? Ja robilam juz dawno pre test i quick vue i pola byly czlkiem czyste

Gość liskaq
Robiłam Pre-test Po 3 minutach sie pojawil taki jakby cien kreski. Ta druga kreska byla calkiem rózowa.

mam nadzieje ze nie sprawdzalas pod swiatlo?:D Moze zrob test z krwi hcg lub beta hcg, mozesz go zrobic nawet teraz w jakims lab. kosztuje 20 zl. jutro bedziesz miala wynik i 100% pewnosci, po co masz sie dalej denerwowac

Gość liskaq
No mam podejrzenia by być w ciązy (pekła prezerwatywa:( ) Ale zkolei nie mam żadnych objawów, mdłosci, czy zwiekszonego apetytu itp. Okres mi sie w zasadzie nigdy nie spozniał. Chyba mi nie pozostaje nic innego jak isc do doktora.

A ktory to bylby tydzien ciazy? domyslam sie ze 2-3? W tej sytuacji na lekarza jest za wczesnie, moze niczego nie stwierdzic, tylko test z krwi da Ci odpowiedz. Zycze aby sie wszystko ulozylo po Twojej mysli. Rozumiem Twoj stres samo to przezywalam, w sumier teraz tez czekam na okresi lekki stresik mam, chociaz raczej bez powodu

Gość liskaq
No gdyby sie okazalo ze jestem w ciazy to byłby to 3 tydzień. A czy na te badania krwi trzeba isc rano na czczo? Sory głupie pytanie ale nie wiem:)

Gość wioletka
mam ten sam problem identyko jak u ciebie:(

Nie musisz byc na czczo i mozesz go wykonac o kazdej porze :) Lekarz jeszcze niewiele moze powiedziec, takze polecam ten test.

Gość liskaq
Witaj Wioletka. To znaczy tez widzisz cień kreski na teście?

Gość wioletka
na badanie krwi trzeba iść nic nie jedząc wcześniej i najlepiej iść rano

Wioletka, to nieprawda! Na badanie krwi na obecnosc ciazy nie trzeba byc na czczo i wcale nie trzeba go robic rano! wiem bo robilam sama jakis czas temu

Gość wioletka
odrazu po zrobieniu testu wydawało się że robi się kreska ale pozostała jedna po godzinie wziełam ten test i są 2 kreski jedna mocna a druga jakby cień,niewiem co mam już myśleć mam żółtawe upławy i do tego zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze ido tego moja córka mi chodzi i mówi że chce braciszka a ja nie chce mieć dziecka

owszem np. morfologie sie robi na czczo ale nie test ciazowy

Gość wioletka
nieznam dokładnei się na badaniu krwi na obecność ciąży tylko pamiętam że jak ja byłam w ciąży to dziewczynie kazali przyjść właśnie natczo

Gość liskaq
Po godzinie to juz test jest niewazny, nawet pisze na ulotce. Po jakims czasie zachodza rózne reakcje chemiczne. Wiem ze test pokazuje prawdziwy wynik po 3-5 min. Potem juz może byle co pokazać.

nie sprawdza sie testu po czasie!! jesli sprawdzials po 2 godzinach test jest NIEWAZNY

Gość wioletka
a masz inne dolegliwości??? oprócz żółtawych upławów??

Gość june
test ciazowy w aptece ma okreslony czas. wynik sprawdza sie po 3-5 minutach, pozniej test juz jest niewazny. przeczytaj-tak pisze w ulotce. na test z krwi nie trzeba byc na czczo, a wyniki (zalezy od laboratorium) mozna miec nawet w ten sam dzien.

hm...troszku nie pasuje do tgo temaciku,ale akurat jestem \"swieza mamusia\"... a wiec moje Drogie ja robilam test w ubieglym tygodniu w poniedzialek...zrobilam go ot tak[tzn. nie denerwowalam sie ze moge byc w ciazy-nawet nie przypuszczalam],bo nawet nie zwrocilam uwagi,ze mi sie tak duzo okres spozniaa,nie mialam wtedy zadnych objawów-zadnych wymiotów,bolu głowy,sennosci --naprawde nic a nic.... \"kreseczki\" w tescie pojawiły sie odrazu- szybciutko i byly bardzo wyrazne, na nastepnym {tym z dzidziusiem} również... potem chyba wszystko mi sie \"odblokowalo\" bo wystapily i nudnosci i sennosc i wrazliwosc na wszystko [a szczególnie na brzydkie zapachy, fuj fuj...] troszke Was pewnie zanudzam, ale zmierzam do jednego: **wczesniej kilka razy zdarzyło mi sie tak \"panikowac\"tak jak Wam 🌼 i wmawialam sobie,ze mam te wszystkie objawy o ktorych oczywiscie wyczytalam , ale teraz kiedy bede juz mamusia na 100%, moge Wam szczerzw powiedziec, ze te moje wyimaginowane objawy byly naprawde calkiem INNE od tych prawdziwych[tzn obecnych] podejrzewam,ze u Was jest teraz podobnie[chodzi mi objawy], naprawde nie stresujcie sie [czesto to tu powtarzam,ze stres idzie w parze z spozniajacym sie okresem]--zastanowcie sie jaki byl ten Wasz ostatni miesiac--moze cos Was wyjatkowo zdenrewowalo?? moze lekkie przeziebienie?? 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 **i głowa do góry!! napewno będzie dobrze :) 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 ** a jesli bedzie inaczej,to nie oznacza ze bedzie zle--bedzie poprostu inaczej i ze wszystkim naprawde mozna sobie poradzic:) ŚCISKAM WAS MOCNO I NAPRAWDE NIE DENERWUJCIE SIE :) 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

Gość wioletka
właśnie mam jakiś głupi test takiego nie miałam nigdy"clearblue" i na tej ulotce mało co pisze,wiem że ważny jest wynik z pierwszych minut ale dla mnie to szok nie mając okresu

Te testy płytkowe, maja taki paseczek w tym polu, ktory sie szabarwia kiedy zareaguje z hcg obecnym w moczu kobiety w ciazy, ale po kilki godzinach to pole mocno nasiaka i ta kreska sie pokazuje wlasnie dlatego...wioletka test juz po 20-30 minutach jest niewazny

Gość Martynka x*
WitAm! Mam pytanko.. czy w czasie ciąży, mogą występować w ogóle jakieś upławy.. Nie tylko 'żółte'.