Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość geronimo-cadolac

czekam na narodziny córki . tylko po to żeby wybrać dla niej trumienkę

Polecane posty

ale czy moge spytac z jakiego konkretnie powodu dziecko z ta choroba umiera ? :O:O:O ja tez mysle ze to bedzie aniol stroz - wasza weroniczka i wierze tak jak artida powiedziala ze ona do was wroci,,,powiem ci cos - nikomu tego nie mowilam-moja tesciowa poronila w ,,,,,,,40 tyg ,,ciaza zdrowa,,,,donoszona,,,,,tyle ze lozysko bylo przodujace i mala MONIKA sie udusila.................:( moj maz mial wtedy 4 latka -powiedzial do swojej mamy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,\"\"\"\"\"\"\" mamusi , ty nie placz jak ja bede duzy to pojde do bozi i powiem zeby ci oddala ta MONICZKE \"\"\"\"\"\"\"\"\" a teraz spojrz na moj nick ,,,,,,,,,,,,,,,,, :) ma corke MONICZKE niby synowa ale ,,,,,,,,, i ty bedziesz mial swoja WERONICZKE za jakis czas sobie o tym przypomnisz i powiesz \"rzeczywiscie \" ! tak bardzo zycze ci szczescia........................❤️

Gość geronimo-cadolac
69xxy. zdarza się cześciej. podobne.moje dziecko ma 69xxx nadkobieta. mówię częsciej. kurcze. nie wiadomo czy częściej . za mało materiału porównawczego. snieszne było ostatnio jak w rozmowach z położnikami to my byliśmy pełni wiadomości. a oni słuchali, słuchali, słuchali. ale trudno się dziwić. materiały w książkach czy w necie , na cqałym swiecie to tylko kilkanaście zdań.

Gość geronimo-cadolac
monia . ona już jest moim stróżem.

Gość geronimo-cadolac
monia . ona już jest moim stróżem.

Gość geronimo-cadolac
nadkobieta: ładunek gemnetycznej kobiecości w ilości 150% to jakby nadmiar kobiecości w genach. taka nadkobieta jak dżulia roberts, czy pamela big- cyc anderson albo renia bergerowa w kwadracie kobiecości. niczym sie to nie objawi. bedzie tylko genetycznie naddziewczynką. może bedzie sie to objawiać wiekszymi kupkami? albo głośniejszym płaczem? z\obacxzymy. sam jestem ciekaw.

Gość czegos nie rozumiem
Wlasnie ucze sie na egzamin m.in z genetyki i z tego co pamietam w mojej ksiazce nie bylo wspomniane ze triplo-X prowadzi do smierci.Bylo tylko ze takie osoby sa szczuple i wysokie, maja nieregularne okresy i wczesnie zaczyna sie u nich menopauza. wiec jak to jest?

Właśnie, geronimo... Ja też nie byłam pewna, coś mi się kołatało, że nie jest to choroba śmiertelna... I dopiero teraz przypominam sobie, że w TVP2 widziałam dokument o podobnym, jeśli nie o tym właśnie, schorzeniu...

Gość coooooooooooo
???????????????????????:( o czym ty mowisz teraz...........????????????:O

Gość yyyy
nadkobieta to cos innego, polega na polisomii czyli na jednym dodatkowym chromosomie X... z tego co wiem to takie dzici się rodzą i żyją, co prawda z wadami, ale to nie jest smiertelne Poliploidia to dodatkowy zestaw wszystkich chromosomów CZyli polisomia to 44 + XXX lub XXY, czyli w sumie 47 chromosomów dla n=23, gdzie n2 to prawidlowy zestaw A poliploidia (np. trisomia) to 46 + 23 , czyli 3n

Gość geronimo-cadolac
triploidia, nie triplo-x. to zupełnie co innego. triploidia to wszystkie pary chromosomów mają po trzy chromosomy. razem 69 a nie 46. w sumie wyszła nielogiczność pary mają po trzy . sam nie wiem jak to nazwaź. ale meritum: triplodia to wada wszystkich par. maja po 50 % więcej ładunku. może być jescze inna wada cztery chromosomy zamiast dawnej pary razem zamiast 46 jest 92 . to jescze gorsze.

Gość geronimo-cadolac
yyyy właśnie tak. triplodia niestety nie daje szans . yyyy pewnie masz dostęp do genetyki po angielsku. w sobote byłem w czytelni am na oczki i tylko w tej książce znalazłem cokolwiek o triplodii. w necie prawie nie ma. w genetyce były zdjecia. straszne. nie mogłem spać.

więc dla mądrych ale lubiących zamotać... Zamiast dwóch nitek w helisie DNA są trzy, tak? Kur@@! Wybacz, z punktu widzenia genetyka to jest niemożliwe... Znaczy się, mutacja jest mozliwa, ale letalna... Wybacz mi ton tego posta... Czuję Twoje cierpienie... Jeśli masz możliwość to idź teraz do Swojej Miłej i utul ją, tak poprostu...

Gość geronimo-cadolac
anix. owszem piszę czasmi bajki, czasami nawet mi coś wydrukują . i chciałbym ,żeby to była bajka. zła, straszna, jak czerwony kapturek, albo o jasiu i małgosi. chciałbym żeby w niej straszyły sylfidy i żeby matke ziemię ratowały dzieci. tylko że moje życie nie jest bajką. niestety. do dzisiaj było. od dzisiaj coś nie bardzo. ale fakt. trudno uwierzyć.a ja muszę w tym świecie żyć.

Gość yyyy
no przecież autor pisal, ze jest letalna... i nie ma 3 nitek w helisie, bo helisa jedt dwuniciowa... mam jakas ksiazke w domu z ktorej pare lat temu uczylam sie na egzamin z genetyki, nawet probowalam ja znalezc przed chwila, bo pamietam, ze tam bylo troche o trisomii... ale nie wiem gdzie jest :|

Gość geronimo-cadolac
atrida . moja ciotka jest genetykiem i pracuje w tuebindze w max plancku. ona tak samo mówiła. bada ryby. (n zaczynała w polsce od psów i kotów. w niemczech skonczyła na myszach i małpach a teraz weszła w ryby. ) ona też mówi ze materiał tego typu siuę jej psuje i jest niemożliwe zeby to coś powstało. A ja mam taka córkę.

Jeśli piszesz, to napisz bajkę dla Weroniki... To pomaga... Gdy umarł mój ojciec ja też pisałam, do niego i dla niego... To przynosi troche ulgi...

Gość geronimo-cadolac
atrida . moja ciotka jest genetykiem i pracuje w tuebindze w max plancku. ona tak samo mówiła. bada ryby. (n zaczynała w polsce od psów i kotów. w niemczech skonczyła na myszach i małpach a teraz weszła w ryby. ) ona też mówi ze materiał tego typu siuę jej psuje i jest niemożliwe zeby to coś powstało. A ja mam taka córkę.

Gość to ja juz nic nie kumam
czyli jest smiertelna czy nie strasznie to pogmatwane bo piszecie takimi genetycznymi pojeciami a nie kazdy sie na tym zna ,w kazdym razie nic nie rozumiem, mam nadzieje ze ani ty ani nikt tez nie do konca to rozumie i mala urodzi sie moze nie w pelni zdrowa ale bedzie zyla dlugo i szczesliwie , tego ci zycze.

Gość geronimo-cadolac

Zaraz zaraz! Po pierwsze wybaczcie błąd z helisą... Jednak odwykłam nieco od naukowych formułek :D ... Geronimo ---> taki materiał genetyczny nie ma nawet jak się \"zczepić\"się ze sobą! Tłumacząc to łopatologicznie : jak, mając jedną łapkę złapać na raz dwie inne łapki? Nie da się! Czy pobierano od wroniki próbkę materiału genetycznego? Wiem, że piszę w zimny sposób o Twym bólu. Jednak chcę to zrozumieć i może wlac nadzieję w Wasze serca...

Gość geronimo-cadolac
amniopunkcja w 14 tygodniu. robione na karowej. wynik 8 maja - robione było w zakładzie genetyki instytutu psychiatri i neurologii na sobieskiego w wawie. wyrok podpisał prof. Zaremba

Więc było tylko jedno badanie??? Słuchaj, (zamieniam się teraz w zimnokrwistą rurę - naukowca) to nie przesądza o tym czy mała jest chora!!! Jeden wynik nie jest miarodajny! To po pierwsze... Po drugie, wspomnij słowa swej ciotki. Materiał genetyczny \"potrójny\" się rozpada, co za tym idzie, nie byłoby fizycznej możliwości by zarodek o takim DNA wogóle przetrwał choć dobę... Na mój rozum, nie ma co przesądzać, bo jest jeszcze nadzieja...

Gość geronimo-cadolac
niestety , jest jescze objaw który występuje zawsze w triplodii: przerost łożyska. a co do maszyny droga Pani zimnokrwista naukowa ... na sobieskiego mają niegłupi, nowy w zasadzie sprzęt. próba była z 20 komórek płynu owodniowego. prawd, pomyłki jak 2: 10.000 . wychodzi ze mnie techno- idiota z zacięciem matematycznym. możliwość powtórki- tak . krew z pępowiny. nie zgodzę się. za duże ryzyko poronienia. czekam na rezonans wszpitalu na kasprzaka - (instytut matki i dziecka). maszyna która może zrobić rezonans w ruchu. tzn płód może sobie pływać i harcować a maszynę to wali i robi swoje. poza tym za jakieś 5 tyg usg 4d po to żeby zobaczyć mordkę weronki. chodzi o uszy i tzw abnormal face, zrośnięcie paluszków, i oczek. to widoczne wady u noworodków

Gość a ja szukam
szukam i szukam i znalezc nie moge nic o 69 XXX :o

Gość mamamaja
matko boska! rodzić potencjalnego trupka? nie odważyłabym się. ty tu siedzisz, piszesz, ludzie ci współczują, ja zresztą też. a co twoja żona? mówisz, że uciekła w religię. jak to? bez ciebie uciekła? pozoliłeś jej uciec? czemu nie uciekłeś razem z nią? nie jesteś katolem, jasne, ale za żoną choćby w ogień, prawda? chciałabym, zeby mój mąż w takich chwilach był przy mnie wszędzie i zawsze. ona nie chce? a pytałeś?

Gość do atridy
nie wiem na jakim etapie zakonczylas swoja edukacjie ale glupoty piszesz ze "Materiał genetyczny "potrójny" się rozpada, co za tym idzie, nie byłoby fizycznej możliwości by zarodek o takim DNA wogóle przetrwał choć dobę" zrezygnuj z nazywania sie naukowcem i doczytaj o genetycznie modyfikowanej zywnosci gdzie nagminnie stosuje sie poliploidyzacje w roznych wersjach dopiero po tym mozesz wrocic i podwazac informacje jakimi dysponuje geronimo. daleko ci do genetycznej specjalizacji, kura to wlasciwe co o sobie piszesz :D

Gość geronimo-cadolac
dzięki. tej strony nie znałem ale zawsze choćby po linkach do czegoś dojdę. rozszerzenie nie jest aktywne ale głowna jest ok. jest nawet wspomnioenie o triploidii i różnicy pomiędzy triploidią i trisomią.

Geronimo ---> masz rację, maszyna się raczej nie myli. Mylą sie ludzie interpretujący jej odczyty. Wiem, pracuje z maszyną, mój mąż i teść również... Chcę cały czas powiedzieć Ci, że jest cień szansy, że los spłatał wam kur@@@ makabrycznego psikusa i wszystko jest ok. Pisałeś, że Mała kopie, rusza się, a Twoja Pani czuła się dobrze. Przerost łożyska może być objawem czegoś innego. Zrozum, dziecko w łonie matki trudno w 100% zdiagnozować... Miej nadzieję, że Mała będzie zdroba, że cały czas jest zdrowa...